Evet çok şükürEvet nefes rahatlatıyor bi de namaz kılarken sevde pozisyonu çok rahatlatıyor
Aslında erkekler sanıyorki herşey bizlerlerin elinde ..ben de enson gittiğimde bebek yan duruyordu doktor döner dedi ama bilmem artık dedim eşim.niye döndurmuyonki demezmikiyamam seninki daha heyecanli iki tane birden
Amin cnm bakalim yarindan itibaren esim de edi yuruyelim biraz bizim buralar tenha kimse yok.donerse doner donmezse sezercikesimde benden heyecanli hic istemiyor sonucta ameliyat diyoe sanki zevkimden cocugu döndürmuyom
Keske 1.tanede.erkekler dogursaAslında erkekler sanıyorki herşey bizlerlerin elinde ..ben de enson gittiğimde bebek yan duruyordu doktor döner dedi ama bilmem artık dedim eşim.niye döndurmuyonki demezmibakalim bende cuma gidicem hayırlısı artık
KeskeeKeske 1.tanede.erkekler dogursaanlamiyorlar.
Maşallah ne güzelİyi geceler kizlar. Bugun benim de kontrolum vardi 6hafta aradan sonra gittik çok şükürvirusten dolayi erteliyordum surekli ama artik doktorum da gel deyince gittim bugün. Bizimki dönmüş, kilosu 2800 49cm hersey yolunda dedi. Cati muayenesi de yapti ve engel bir durum yok dedi tekrar cagirmadi ne zaman agrin sancin kanama su vs bisey olursa gel dedi normalde her hafta cagiriyorlarmis ama suanki olagandisi durumdan dolayı mumkun oldugunca evden cikma diyor. Bizde durumlar böyle,bugun belki nst ye girerim demistim ama yine giremedim ve sonraki gidisim dogum icin olacagindan hic nst girmeden hamilelik gecirmis olcam bu makineye baglanmayi hep cok havali bulmustum ama tatmak nasip olmadi
Spinal baya övülüyor ben sezaryen olursa direkt onu isterim :) ama sebep ne, herkes onu seçiyorSezaryenden önce herhangi bir günde anestezi uzmanıyla görüşme mi yapılıyor?
epidural ve spinal olayında kafam karıştı kızlar.
Doktorun verdiği sezaryen tarihinde hastaneye gittik, ameliyathaneye girdik, bu anestezi uzmanı gelip bana mı soracak yani epidural mi istersin spinal mi diye?
Ee şey vanilyalı varsa ondan rica ediciiimm sayın uzman o halde
neye göre epidural neye göre spinal seçeceğiz, biz seçeceksek önceden bu ikisinin ne olduğunu farklarını falan güzelce açıklaması gerekmez mi?
Canim penye alma ben gogus ucu belli oluyor. Ben memnun kalmadim gogus uclarim büyüdü çünkü baya bellioluyor. Diğerleri daha guzel
Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Bu ikisini sipariş verdimCanim penye alma ben gogus ucu belli oluyor. Ben memnun kalmadim gogus uclarim büyüdü çünkü baya bellioluyor. Diğerleri daha guzel
Bende şu kösede bekliyimSezaryenden önce herhangi bir günde anestezi uzmanıyla görüşme mi yapılıyor?
Doktorun verdiği sezaryen tarihinde hastaneye gittik, ameliyathaneye girdik, bu anestezi uzmanı gelip bana mı soracak yani epidural mi istersin spinal mi diye?
neye göre epidural neye göre spinal seçeceğiz, biz seçeceksek önceden bu ikisinin ne olduğunu farklarını falan güzelce açıklaması gerekmez mi?
Masallahİyi geceler kizlar. Bugun benim de kontrolum vardi 6hafta aradan sonra gittik çok şükürvirusten dolayi erteliyordum surekli ama artik doktorum da gel deyince gittim bugün. Bizimki dönmüş, kilosu 2800 49cm hersey yolunda dedi. Cati muayenesi de yapti ve engel bir durum yok dedi tekrar cagirmadi ne zaman agrin sancin kanama su vs bisey olursa gel dedi normalde her hafta cagiriyorlarmis ama suanki olagandisi durumdan dolayı mumkun oldugunca evden cikma diyor. Bizde durumlar böyle,bugun belki nst ye girerim demistim ama yine giremedim ve sonraki gidisim dogum icin olacagindan hic nst girmeden hamilelik gecirmis olcam bu makineye baglanmayi hep cok havali bulmustum ama tatmak nasip olmadi
Valla ben spinal olmuştum . Dr kendi belirlemişti. Tabi 8 yıl oldu şimdi nasıl olur bilmiyorumBende şu kösede bekliyim
Bana kimse bişey sormadı. Doktorum epidural yaparız demişti. Spinali yeni öğrendim ben de.Sezaryenden önce herhangi bir günde anestezi uzmanıyla görüşme mi yapılıyor?
Evet ya senle günlerimiz nerdeyse ayniymisMasallahAyni bebislerin boyu kilosu
hic kiskanmadimki dönmüs bebegin.benimki dikbasli dönmuyor.ben girdim nstye kizim cok sıkıldı hic.durmadi vurup durdu alete dr bile.dedi ne kadar hareketlimis dedim benimiçin kiz sıkıntiya gelemez.hamile pantolonu giynce.bile Hosuna gitmiyor
Beynim.eror.veriyor simdi epiduralde bisey takilip dilwdigince narkoz veriyor.spinalde bir kere veriyorBana kimse bişey sormadı. Doktorum epidural yaparız demişti. Spinali yeni öğrendim ben de.
Bi de şöyle bişey var
Spinal ve epidural anestezinin arasındaki farklar
- Her iki anestezide belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Sadece Spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarını da geçerek içeride ki sıvının içine verilir.
- Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir. Spinal anestezide etkisi hemen görülürken, epidural anestezide 15-20 dakika sonra etkisini göstermeye başlar.
- Spinal anestezinin etkisi kısa sürer ve ilaç bir defada verilir. Tekrar ilaç verilerek etkinin süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilirken, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilmektedir.
- Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter ile ameliyat gerçekleştirilir ve ameliyattan sonra da bu kateterden tekrar ilaç verilerek ağrı hissini ortadan kaldırmaktadır. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi işlemden sonra kapatılır ve kateter konulmaz.
- Spinal anestezide ameliyattan sonra baş ağrısı görülme riski epidural anesteziye göre biraz daha fazla olmaktadır. Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma gibi bozukluk söz konusu ise spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.
- Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Gerçekleşecek doğuma göre size en uygun anestezi uygulamasına doktorunuz karar verecektir.
Yok canim ben onu yapamam dizlerimde romatizma var catlarim diz agrisindan simdi yuruyus yapacagim hergunbakalim.ya benim iki oglumda 32 de dondu bu enteresan bakalim .agzimdan cikacak gibi hissediyorumEvet ya senle günlerimiz nerdeyse ayniymisbenim en son gittigimde 30haftamda yani o zaman bile dönmüştü bizimki de basasagi durma meraklisi demek halbuki bence cok rahatsiz bir pozisyon valla ben bunu surekli temizlik yapmama bagliyorum yani bence ondan sebep olmali hee bide secde pozisyonu iyi geliyormus donmesi icin onu dene bence bu arada yuruyus yapamadigimi soyledim virusten dolayi, bana oturup kalkmami tavsiye etti yani halk arasinda comelip kalkma, havali olan ismi squat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?