Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Beynim.eror.veriyor simdi epiduralde bisey takilip dilwdigince narkoz veriyor.spinalde bir kere veriyor hey allahim ya cok.cahilim bu konuda
Ben de spinali yeni öğreniyorum. Bence bize bırakmazlar doktorlar. Onlara guvenicez yapacak bişey yok

Merhaba, ben geçen hafta anestezi uzmanı ile görüştüm. Yalnış bilgi vermek istemem malum ben farklı bir ülkede doğum yapacağım, her ülkenin izlediği süreç çok farklı özellikle benim gebelik kontrollerim türkiye deki çoğu insana göre çok farklı gidiyor :) neyse konuyu dağıtmadan toparlayacak olursam anestezi uzmanı şu şekilde izah etti bana;

öncelikle normal doğumda spinal olmaz epidural olur diye bir şey yok aslında. Ama normal doğum olacaksa seçim anneden çok anestezi uzmanında olmalı. Çünkü epiduralde belinize katatrer takıyorlar ve doğumunuz 20 saat de sürse katatrer sayesinde gerektikçe ilaç takviyesi yapılabiliyor yani daha uzun süreli ilaç verilebiliyor haliyle özellikle ilk doğumlarda doğum 16 saate kadar uzayabildiğinden epidural normal doğum tercih ediliyor. Etkisini taktıktan 15dk-30 dk içinde gösteriyor. Hatta bazen elinize bir buton veriyorlar, ağrı geldikçe epidurali siz kendinize veriyorsunuz düğmeden. Bacaklarda hissizlik vs olmuyor, histe kaybolma olmuyor sadece ağrıyı kesiyor, ıkınmada zorluk olmuyor. Doğumdan sonra 1,5 saat içinde kendi başınıza yürüyorsunuz.

Spinalde ise katatrer takılmıyor sadece iğne yapılıyor ve etkisi çok hızlı gösteriyor. İğne yapılır yapılmaz uyuşma başlıyor. Ancak etkisi sürekli yenilenemediği için epidurale göre daha kısa ancak daha etkili yani daha çok uyuşuyorsunuz. Dolayısıyla sezaryen gibi hızlıca bitecek operasyonlarda kullanılması daha yaygın. Ancak açılma durumunuza göre ve ikinci, üçüncü doğumu yapıyorsanız genelde doğum daha hızlı gerçekleştiğinden normal doğumda da kullanılıyor. Bacaklarda biraz daha fazla hissizlik olduğu söyleniyormuş şikayet olarak bir de baş ağrısı ama kişiden kişiye göre değişir. Burada spinali tercih eden anne de çok çünkü epidurale göre çok daha az ilaç veriliyor.

Bir de epidural spinal kombine yapılabliyormuş ama bu da sezaryen için geçerli. Ondan çok bahsetmedi. Herhalde hızlıca etki göstersin diye yapılıyor olmalı. Onu çok konuşmadık.

Devlette bile yapiliyor o gorusme ki genel yada spinal iki secenek var gun vermk icin cagrdiginda yapilicaktr muhkk

Evet canım aynen böyle çok güzel anlatmissin

Sorma canim iyidim ben. alttaN pirt diye cikartirim yol asinmis zaten diye dusunurken spinaller epiduraller cikti basima
Allah yardımcın olsun inşallah. Benimde ilki normal bu ne olaczk bilmiyorum. Devlete gidiyordum randevular sürekli iptal oluyor. Sanırım özele gidicem son muayeneye

Allah yardımcın olsun inşallah. Benimde ilki normal bu ne olaczk bilmiyorum. Devlete gidiyordum randevular sürekli iptal oluyor. Sanırım özele gidicem son muayeneye
amin hepim izin insallah.
Ozellerde de drlar.belli gunler calisiyormus cnm onceden al randevunu.

Hic bilmiyorum.
Ben panik yapinca kalp ritmim yukseliyor nefesim daraliyor yani olursa ters bir durum olusur mu diye korkuyorum.
Benim tansiyonun hep düşük olduğu için anestezi doktorum spinal olduğunda sen merak etme ben senin ekrandan değerlerini izleyip ona göre ilaç vereceğim sen bebeğine odaklan demişti. Dikiş esnasında da çok hafif uyutuyırkar zaten odana geçerken kendine gelmiş oluyorsun ve bebeğin zaten odada seni bekliyor oluyor. Yani spinal olunca hepsinde kendinde olacaksın diye birşey yok doktorlar siz heyecan yaptığınızda zaten müdahale ederler siz anın tadını çıkarmaya bakın
Ben 2 doğumda da hiç nst ye girmemiştim, açılma var mı sancı var mı diye bakmado hiç doktorlar. Ama bu hamilelğimde 3 kez girdim ptesi günü 4. kez gireceğim. Yani nst siz doğum olabiliyor. Sancı olduğunda doktora söylerseniz o zaman büyük ihtimalle nst ye bağlarlar

amin hepim izin insallah.
Ozellerde de drlar.belli gunler calisiyormus cnm onceden al randevunu.
ilk takibimi yapan doktor vardı özele geçmişti ona randevu alabilirsem onu düşünüyorum. Zaten başka da bilmiyorum kimseyi =(. Yaklaştıkça duygu değişimleri yaşamaya başladım rabbşm hepimize şu dönemi rahatça atlatmayı nasip etsin

Bi de spinal olunca tamamen uyusuyomus. Dokunmayı gerilmeyi hissetmiyomussun. Epidural de acı hissetmiyorsun ama çekmeyi dokunmayı hissediyorsun. Bu yüzden kombine spinal epidural de varmış. Ikisini birden uyguluyolarmis
Spinaldede hissediliyor ki hepsi yanlis bilgi

Kızlar sedasyon diye bişey var . Tansiyon heyecan korku vs ameliyathanede çok normal biraz sedasyon veriyorlar uyur uyanık hali oluyor . Dr gerek görürse . Hem tam bi genel anestezi değil hem de o itme çekme kesi olaylarını hissetmiyosunuz.

Yok canim ben onu yapamam dizlerimde romatizma var catlarim diz agrisindan simdi yuruyus yapacagim hergunbakalim.ya benim iki oglumda 32 de dondu bu enteresan bakalim .agzimdan cikacak gibi hissediyorum cok yukarda
Ben de herkese soruyorum asagi inmis sanki dimi diye onaylatmaya calisiyorum ama gayet fuze gibi onde benimki galiba biraz gec doğacak romatizman varsa tabii yapamazsin o hareketleri aman bosver belki de bu dogumunda sezaryen senin icin hayirlidir bilemezsin en iyisi akisina birak
Ne bileyim yalandan da olsa bir goreydim su aleti diyordum ama belki dogum icin gittiğimde tabii sancim da olcak o zaman kesin baglarlar yehhu

Kizlar bu arada tuhaf bir hareketler oluyor bazen karnimda. Ozellikle bebisin yaslandigi ya da ittigi yere elimi koydugumda sanki nefes alip veriyormus gibi duzenli hareket ediyor. Hatta disardan da görünüyor karnim inip kalkiyor bebekler anne karninda nefes alamazlar o zaman bu yaptigi hareket ne

Spinaldede hissediliyor ki hepsi yanlis bilgi
Bilmiyorum az önce okuduklarım böyle. Aslında düşününce omurilik sivisina direk enjekte ediliyor ilaci hissetmemek lazim. Neyse epiduralde hissediyorsun ondan eminim

Herkese aynı doz uygulanmıyor bu ilaçlar. Aslında anestezi uzmanları bu yüzden var :) Normal doğumda spinal isteyen biriyle sezaryende spinal isteyen birine uygulanan dozlar zaten farklı. Tabii ki normal doğumda spinal isteyen anne yüzde yüz uyuşursa ıkınamaz elbette biraz hissetmek zorunda. Dolayısıyla kimsenin bilgisi yanlış değil ancak herkesin bilgisi eksik. Anne hissediyor diyen de eksik söylüyor, hissetmiyor diyen de. Bu uygulanan dozla ve doğum şekliyle alakalı. Bunu da anestezi uzmanı belirleyecek.
Ancak bana da anestezi uzmanının söylediği spinalin daha fazla ve hızlı uyuşturduğu epidurale göre. Ben şahsen epidural normal doğum seçtim. Elimde buton verecekler ilaç dozunu kendim ayarlayacağım. ilk doğumlarda normal doğumsa spinal çok önermiyorlar zaten uzun sürebildiği için.

Hickirik?

Hersey olabilir cnm icerde yogun calisiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…