yaaa böyle sizleri okuyuncada cesaret geliyor.Ben de çok korkuyordum, şu hayatta asla yapamayacağım, yapanı da anlayamacağım bir şeydi benim için ama hastaneye gittiğimde virüs dolayısıyla genel anestezi önermediğini söyledi anestezi uzmanı mecbur kaldık spinale. Kesinlikle korktuğum gibi bir şey değildi. Her şeyden önce korktuğum omura yapılan iğneyi bile hissetmedim ki zaten sakinleştirici veriyorlar sana gayet rahat bir şekilde bekliyorsun doğumun bitmesini. Bebek 15 dakikada çıkıyor ameliyat toplamda 1 saat falan sürüyor. Ameliyatın hiç bir dakikasında ağrı sızı yok. Odaya çıktığında da 1 saat falan bacaklarındaki uyuşukluk devam ediyor böylece kesiğin acısını hissetmiyorsun 1 saat. Bu da sana bebeğinle hasret giderebilmen için güzel bir fırsat oluyor.Tek şikayetim bebek çıktıktan sonra ameliyatın bitmesini beklemekti. İnsan odasına çıkıp kavuşmak için can atıyor haliyle. Doğum anına şahit olmak ve doğar doğmaz ona dokunup öpebilmek, ilk sesini duyabilmek hissinin özelliğini ve güzelliğini anlatabilmek isterdim ama yaşanmadı gerekiyor.
Zaten dayanamazsan ters bir durum olursa direk uyutuyorlarmış canımyaaa böyle sizleri okuyuncada cesaret geliyor.
Aman nolcak herkes yaptiriyo ben mi dayanamicam diyorum.
Bebegim icin katlanirim dayanirim diyorum.
Doktorumla konusmadik ama arkadasim doktorumda dogum yapti spinal öneriyor kesinlikle dedi..
geçmiş olsun :) ne zaman oldu bu. ben ilk kızımın doğumunda yani 2 mayıs 2018'de yaşadım bunları. tansiyonun kaçtı?
Sormayin çok kabaydi ve alttan muayene icin yat dedi ilk defa alttan muayene oldum.tedirgindim bagirdi ac bacaklarini ac diye cok canimi acitti ☹ ozelde doktrum vardi oraya gidicem bu hafta ici dogumuda orda yapmayi dusunuyorum artik bugunden sonra
Kesinlikle katiliyorumÇok geçmiş olsun canım genelde bu tarz muameleyi kadın doktorlar yapıyorlar bilmiyorum senin doktorun kadın mıydı ama kadının kadına egosu başka bişey değişik yani. Ama mutlaka cevabını vermen gerekiyor böylelerine. İnsanı sevmiyorsa doktor olmasaymış parası ve havası için olmuş belli. Haklarını bildiğini belli edersen süt dökmüş kedi gibi oluyorlar. Benim de bir keresinde başıma geldi bebeklerden bir tanesinin hareketini hissetmemiştim gittim bana diyor ki takip öneriyorum burada kal dedim ki hangi sebepten peki hareketi mi yavaş kalp atışı mı yavaş yada beklersem ne gibi tedavi olacak. Belki yine ultrasonda bakarım diyor. İstemedim çıktım çıkarken de sorumluluk bana aittir yazısı istiyor hanımefendi. Ben de yazdım doktorun yetersiz bilgilendirmesi nedeniyle çıkış yapıyorum diye. Allah iyileriyle karşılaştırsın gerçekten.
Çok teşekkür ederim darısı size olsunHayrlı olsun, Allah analı babalı büyütsün
Peki suni sancı zorladı mı? Bana da gerekebilir sancılarım başlamadığı için, çok korkuyorum
Bi de epiduralli normal doğum mu yaptınız yoksa doğal mı?
Benim spinal ameliyatım 25 dk sürdü ,eşim sen girdin 10 dk sonra bebis geldi diyorBen de çok korkuyordum, şu hayatta asla yapamayacağım, yapanı da anlayamacağım bir şeydi benim için ama hastaneye gittiğimde virüs dolayısıyla genel anestezi önermediğini söyledi anestezi uzmanı mecbur kaldık spinale. Kesinlikle korktuğum gibi bir şey değildi. Her şeyden önce korktuğum omura yapılan iğneyi bile hissetmedim ki zaten sakinleştirici veriyorlar sana gayet rahat bir şekilde bekliyorsun doğumun bitmesini. Bebek 15 dakikada çıkıyor ameliyat toplamda 1 saat falan sürüyor. Ameliyatın hiç bir dakikasında ağrı sızı yok. Odaya çıktığında da 1 saat falan bacaklarındaki uyuşukluk devam ediyor böylece kesiğin acısını hissetmiyorsun 1 saat. Bu da sana bebeğinle hasret giderebilmen için güzel bir fırsat oluyor.Tek şikayetim bebek çıktıktan sonra ameliyatın bitmesini beklemekti. İnsan odasına çıkıp kavuşmak için can atıyor haliyle. Doğum anına şahit olmak ve doğar doğmaz ona dokunup öpebilmek, ilk sesini duyabilmek hissinin özelliğini ve güzelliğini anlatabilmek isterdim ama yaşanmadı gerekiyor.
Bi k.d doktoru icin muayine ederken sevgilisiyle telf. sohbet ettigini duymustum doktor arastirdigim donem.
Bana gore isini sevmeyen ciddiye almayan hastasina önem vermeyen biridir bu kisi.
Benim dr. telf. acmiyor bile o an
Bir defa muayine esnasinda caldi benden musade istedi önemli olabilir dedi.
Genelde yanindaki sekreteri bakiyor telf.
isinin ehli olmak baska bisi.
Herkese merhaba. Doğum yapanları tebrik ederim. Analı babalı büyüsünler. Allah sağlıklı, güzel ömürler nasip etsin bebeklerimize. Doğum için gün bekleyenlere de sabır dilerim. Herkese kolay Doğum dilerim. Ben de şu an hastanedeyim. Sezaryen için bekliyorum. Birazdan alacaklar. İlk hamileliğim. Yurt dışındayım ve buranın dilini de bilmiyorum. Eşim işi için burada yaşıyordu ben de onun yanına geldim. Hamilelik sürecinde genelde buradaydım, güzel de baktılar, sorun yaşamadım ama yine de doğum zamanı geri dönerim diyordum corona çıktı, kaldım. 1-2 hafta sonrası uçağa binme zamanım da geçmişti zaten. Şu an eşim yanımda. O çeviri yapıyor sürekli ama ameliyata onu almayacaklar. Eşim olmadığında ne soru sorabiliyorum, ne dediklerini anlayabiliyorum. Öğrendiğim 3-5 kelime ile idare ediyorum. Değişik hisler içindeyim. Bütün gece de hiç uyuyamadım. Artık enerjim bitmiş gibi hissediyorum. Müsait olanlardan duasını rica edeceğim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Rabbim kolayliklar versin canim dilini bilmedigin bir ulkede olmak cok zor olsa gerek insallah sag salim kucagina alirsin yavrunu ulkene donersinHerkese merhaba. Doğum yapanları tebrik ederim. Analı babalı büyüsünler. Allah sağlıklı, güzel ömürler nasip etsin bebeklerimize. Doğum için gün bekleyenlere de sabır dilerim. Herkese kolay Doğum dilerim. Ben de şu an hastanedeyim. Sezaryen için bekliyorum. Birazdan alacaklar. İlk hamileliğim. Yurt dışındayım ve buranın dilini de bilmiyorum. Eşim işi için burada yaşıyordu ben de onun yanına geldim. Hamilelik sürecinde genelde buradaydım, güzel de baktılar, sorun yaşamadım ama yine de doğum zamanı geri dönerim diyordum corona çıktı, kaldım. 1-2 hafta sonrası uçağa binme zamanım da geçmişti zaten. Şu an eşim yanımda. O çeviri yapıyor sürekli ama ameliyata onu almayacaklar. Eşim olmadığında ne soru sorabiliyorum, ne dediklerini anlayabiliyorum. Öğrendiğim 3-5 kelime ile idare ediyorum. Değişik hisler içindeyim. Bütün gece de hiç uyuyamadım. Artık enerjim bitmiş gibi hissediyorum. Müsait olanlardan duasını rica edeceğim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Çok teşekkür ederim, inşallah öyle olurÇok teşekkür ederim darısı size olsunDoğal şekilde doğum yaptım epiduralsiz. Suni sancı aslında sadece süreci kısaltıyor. Saat 6 gibi verilmeye başlandı ve ben 8 de dogumhaneye gittim. Normal sancida nasıl bilemiyorum karşılaştıramiyorum ama tabi bel ve kasık ağrıları yoğun oluyor. Korkmayın uzun sürmedigi için bir an önce kuzunuza kavusuyorsunuz
Ben yazmıştım canım. Ben alışveriş yaptım ürünlerim geldi. Sadece biraz geç geliyor. Ödeme kısmındaki hata kartından kaynaklanıyor olabilir.Kızlar günaydın , doğuma girenlere kolaylıklar diliyorum şimdiden
Geçen gün bir arkadaş LCW online satışa başlamış yazmıştı.Ben ödeme adımında hata alıyorum online alan oldumu son günlerde LCW'den? Satışa kapalı falan da ondan mı alamadım anlamadim..
sagol cnm darisi hepinizr insallahhhOyy masallah ya gözün aydınsağlıkla büyüsün çok geçmis olsun
aynen oyle cnm metak ediyoruz birbirimizi dogdumu dogmadimi bebek iyilermi bende oyleyimGözünüz aydin dun valla sizi düşündüm ne kadarda uzaktan tanisakta en yakin arkadasim gibi oldunuz allah anali babali büyütmek nasip etsin
kan testi tansiyon vs bakti.gaz cikardinmi yuruyormusun ona gore cikariyor.cnmAllah anali babali saglikla buyutsun 1 gunde taburcu etmisler.iyi bari normalde sezaryende 2 gun normal dogumda 1 gunde taburcu ediyorlar
hayrli ugurlu olsun cnm gozunnaydin.ya hastane cikisi 2 kiyfet yetti kiza ben valla tek gecelik kullandim valiz oyle gitti geldi.isime yarayan kucuk kahve makinesi onuda rezene cayinicin kullandim cok.kahve bir kere ictim.bas agrisi olmadiKızlar bende perşembe günü doğum yaptım anca toparlanıyorum. Kimseyi korkutmak moral bozmak değil amacım ama gerçekleri yazıcamEpidural +spinal sezeryan oldum. Belden iğne vurulurken canım cok yandı elektrik çarpmış gibi oldu. Tüm dokunmaları hissettim çocuğu ittirip çıkarmalarını falan. Bayilcak gibi oldum midem bulandı. 6 saat sonra yürüttüler 10 saat sonra hiç doğum yapmamış gibi zinde ve ayaktaydım.
( Tabi verilen iğne ilaçların etkisiyle) 1 gün kaldım hastanede.Emzirmem çok acılı ve ağrılı oldu sütüm gelmedi ama ilk ağız sütünü alsın kanallar açılsın diye emzirmeye çalıştım. Bi süre sonra emzirirken yerleri tekmeledim acıdan. Emzirmez hale geldim mosmor oldu.Nerdeyse çatlayıp kanayacaktı. Hemsireye sordum doğru bi şekilde emziriyosun dediği halde.Eve geldikten sonra ertesi gün kötüleştim tuvalete bile gidemez oldum. Bi hemşire bulduk evde iğne yaptırıyorum. Yoksa halim harap. Hem kasık ağrısı oluyor hem dikiş. Göğüslerim feci yara oldu. Lansinohu 2 aydır kullanmama rağmen işe yaramadı. Doktor panthenol verdi o biraz iyi geldi.Mamajoo elektrikli pompa vardı.Iyi bi makina.Yavaştan sağmaya başladım süt gelmeye başladı.Ama yetmez. Şimdilik iyileşene kadar mama+Anne sütü veriyoruz siringayla.Zaten doymuyor ağlıyor 60cc bitiyor.Cogu zaman. Ilaclar ignelerle idare edip bol bol bebişi beslemekle geçiyor günlerimiz. Bayada bez gidiyor.Hastanede 1 geceye 2 gecelik yetti. Bence pijama çok zor olur. Bol bol hasta bezi yada depend götürün. Kanama, tuvalet vs çok lazım oluyor sondayı ayağa kalkcaginda cikariyolar. (Doğuma girerken uyuştuktan sonra taktılar ) Hiç külot kullanmadım.Bebise alt üst 3 takım 5 zıbın +1 5li hastane çıkışı götürdüm anca yetti. 2 gün çok yorulduk. Sonra kv geldi biraz nefes aldık. Gun geçtikçe daha iyiye gidiyorBizden böyle
1 gece cnm ilk iki g un kolostrum geldi bugunsut gwliyor.artik mama vermiyorum.ama sabir isi sut saat basi veriyorum ki hizli gelsin diye zaten suan ceneleri gucsuz 20 daķka veriyorum bir memeyine güzel her şe yolunda gitmiş tekrar gözün aydın.1 gece mi kaldınız eve döndünüz mü merak ettim.bi de süt geldimi hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?