- 30 Kasım 2014
- 3.780
- 6.379
- 358
- 36
Kızlar 39 haftadayım tansiyonum 14/10 az önce ölçtüm uzandım hemen ama korktum bişey olurmu ya kulaklarım basınç yaptı ondan bildim korktum birden
Merhaba Sevgili Anneler ve Anne aDayları;
Doğum yapanlar şimdiden hayırlı olsun, benim gibi beklemede olanlara da Allah kolaylık versin :) Bi sorum olacaktı size. Annemler şehir dışında ve haftaya özel araç ile gelmek için izin talep edeceğiz e-devlet üzerinden. Benimle aynı durumda olan, yakınına izin talep edip çıkan ya da çıkmayan oldu mu? Belge olarak ne yüklediniz sisteme bilgi verebilirseniz çok sevinirim zira çıkmaması olasılığı beni biraz gerdi bugün
Kızlar lütfen beni yanlış anlamayın ama bir şey sormak istiyorum. Ben 37. haftadayım, toplam 10 kilo aldım ancak kendimi taşıyamıyorum. 53 ile hamile kaldım şu an 63 kiloyum. Siz maşallah 20+ kilo almışsınız nasıl iş vs yapıyorsunuz, ne şekilde uyuyorsunuz ? Kaburgalarıma da kasıklara da baskı var. Uzansam nefes darlığı, reflü problemi çekiyorum. Yürüsem kasık ağrısı, bel ağrısı oluyor. Uzun otursam belim ağrıyor. Sürekli yorgun ve ağırlaşmış hissediyorum. Bir yolu yordamı var mıdır bu işin :) Normal doğum beklediğim için daha 1 ay var gibi düşünüyorum. Nasıl geçecek bu şekilde bilmiyorum.
Doğru, biz 5-6 arkadaş aynı burçtanız hepimiz bambaşkayız yani hepimizi ifade eden bir kelime bulamıyorumCanım bence burca göre bebeği hazır olmadan dünyaya getirme doktor versin tarihini. Şahsen ben terazi burcu olarak ikizlerle boğaya göre çok daha iyi anlaşıyorum. Boğanın da çok iyi yönleri var ama her burcun kötü özellikleri de var. Boğalar sakin olur evet ama aynı zamanda inatçı ve tembel olur mesela. İkizlerin de dengesizlikleri olur ama çok sosyal ve aktif olurlar. Maceracı, gezmeyi seven, her ortama adapte olabilen insanlar ikizler genelde. Çok yetenekli de olurlar, yerli yabancı ünlülerin yarısı ikizler burcu zaten. Ayrıca zeki de olurlar.
Benim bebeğim ya ucundan boğa ya da ucundan ikizler olacak. Eşim de ben de hava burcuyuz. İkizler de hava burcu ve uyumumuz çok iyi olacak ikizler olursa. Ama boğa da olsa olur hiç takılma burçlara. Benim annemle eşimin annesi aynı burç, ikisi de görüp görebileceğin en farklı iki karakter. Çevre, yetiştirme tarzı vs burçtan çok etkiliyor çocuğu.
Planlı sezaryen benim, doğumdan önceki gün gelcekAnnelerinizi kaçıncı hftanızda çağırdınız kızlar?
Haklısın ikinciyi bekleyenler ilk çocuk nedeniyle mecbur hareket halinde :) ben normalde çalışıyorum karantinadan evdeyim 15 nisandan beri. Hamile yogasına gidiyordum ona da gidemiyorum coronadan. Ömrümde ilk defa evde bu kadar vakit geçirdim haliyle iyice mayıştım herhalde :)Canim kiseye hore degisir ama bnm ilk hamileligimde oyleydi parmagimi kaldrcak gucum yoktu sanki ki vitaminleri eksiksiz icerdim cok iyi beslenirdim ikincide mecburen kalktigimiz icin agirda olsa kalkiliyorrobot supurgenin moplusu cok tavsiye ediliyor bir ara niyetine girmistim bende
Aynı şekildeyim 37. haftama kadar hiç hamile olduğumu bile anlamadım. Buhafta hem bir anda göbeğim büyüdü ve aşağı indi gibi hissediyorum hem de halsizlik çöktü. En kötüsü maalesef nefes darlığı yaşıyorum o kabus gibi.Bende 14 kilo aldim.
Son haftalar zorlandim daha cok diger aylar gayet rahattim sadece mide sikintim vardi ilacla cozmustum.
Yarin doguma gircem bugun yemeklerimi yaptim( yarin icinde yaptim esimle oglum oruclu), nevresimleri degistim, 2 battaniye yikadim kaldirdim.
Evi supurdum sildim.
Yani zor ama öyle kendimi tasiyamicak kadarda diil
Allah yardim ediyo
gözünüz aydın, inşallah en kısa sürede alışır ve emerKızlar dün gece 21.03de doğumum oldu çok şükür, sancı sürem biraz uzundu ama sağlıkla kavuştum çok şükür, darısı tüm hamile arkadaşlarıma inşallah. Sabah 6ya kadar 2-2,5 saat arayla güzelce emdi ama 6dansonra memeyi almadı emmiyor, saat 14.te kanşekerine bakıldı düşmüş, o yüzden 15ml mama verdiler hep uyuyo geceden beri ağlamadı daha hiç, inşallah emzirebilirim memeninsadece ucunu tutuyo kahverengi kısmını sokamıyorum ağzına
Calisma hayatindan ev yasamina geciste oluyor oyle canim cok normalHaklısın ikinciyi bekleyenler ilk çocuk nedeniyle mecbur hareket halinde :) ben normalde çalışıyorum karantinadan evdeyim 15 nisandan beri. Hamile yogasına gidiyordum ona da gidemiyorum coronadan. Ömrümde ilk defa evde bu kadar vakit geçirdim haliyle iyice mayıştım herhalde :)
Kesinlikle katılıyorumDoğru, biz 5-6 arkadaş aynı burçtanız hepimiz bambaşkayız yani hepimizi ifade eden bir kelime bulamıyorum
Korkutmak gibi olmasın ama sanırım tek yol doğurmak. Ben kendimi kocaman panda gibi hissediyorumKızlar lütfen beni yanlış anlamayın ama bir şey sormak istiyorum. Ben 37. haftadayım, toplam 10 kilo aldım ancak kendimi taşıyamıyorum. 53 ile hamile kaldım şu an 63 kiloyum. Siz maşallah 20+ kilo almışsınız nasıl iş vs yapıyorsunuz, ne şekilde uyuyorsunuz ? Kaburgalarıma da kasıklara da baskı var. Uzansam nefes darlığı, reflü problemi çekiyorum. Yürüsem kasık ağrısı, bel ağrısı oluyor. Uzun otursam belim ağrıyor. Sürekli yorgun ve ağırlaşmış hissediyorum. Bir yolu yordamı var mıdır bu işin :) Normal doğum beklediğim için daha 1 ay var gibi düşünüyorum. Nasıl geçecek bu şekilde bilmiyorum.
Canım tecrübeli anneler sana daha güzel yardım eder ama şu an okuduğum emzirme kitabında gece 3 ten sonra sabah 7 ye kadar emzirmeyin diyor bebek normal kiloda doğduysa. Bir de gerekli dozları vermiş eğer sabah emmiyorsa gece 3 dozunu azaltın diyor. Ben sana atayım saatleri ve dozları her hafta için değişiyor.Kızlar dün gece 21.03de doğumum oldu çok şükür, sancı sürem biraz uzundu ama sağlıkla kavuştum çok şükür, darısı tüm hamile arkadaşlarıma inşallah. Sabah 6ya kadar 2-2,5 saat arayla güzelce emdi ama 6dansonra memeyi almadı emmiyor, saat 14.te kanşekerine bakıldı düşmüş, o yüzden 15ml mama verdiler hep uyuyo geceden beri ağlamadı daha hiç, inşallah emzirebilirim memeninsadece ucunu tutuyo kahverengi kısmını sokamıyorum ağzına
Dediğin gibi tedbir amaçlı yapıldığını ben de duydum. Iyi de birşey. Ben özelde doğum yapıcam, test olacaksın demediler henüz. Ama yapılmasını isterdim.doğum yapan anneler bir sorum olacak ?
doğumdan 3 gün önce hastane size covid testi yaptı mı? beni haftaya teste çağırdı, zorunlu dedi. hastane vaka almıyor o yüzden tedbir amaçlı sanırım bilemedim..
Ben de son haftalar hızlı kilo aldım 7. aya kadar hamile olduğum belli değildi. Daha alışamadım gece yatarken göbeğimi çıkarıp kenara koymak istiyorum resmen :) ne yapalım tek sorun bu olsun zaten sayılı günlerimiz kaldı :)Korkutmak gibi olmasın ama sanırım tek yol doğurmak. Ben kendimi kocaman panda gibi hissediyorumarada bi enerji bi hafifleme geliyor, hayat varmış be diyorum. Ama bu aralar yürüyüş de yapamadığım için ödem falan derken iyice ağırlaştim.yorulman normal,10 kilo da olsa beline yük biniyor. Çok yormicaksın kendini, başka da yapıcak birşey yok
gece 3 ten sabah 7 ye yenidoğan bebek için çok uzun bir süre bence.Canım tecrübeli anneler sana daha güzel yardım eder ama şu an okuduğum emzirme kitabında gece 3 ten sonra sabah 7 ye kadar emzirmeyin diyor bebek normal kiloda doğduysa. Bir de gerekli dozları vermiş eğer sabah emmiyorsa gece 3 dozunu azaltın diyor. Ben sana atayım saatleri ve dozları her hafta için değişiyor.
Bebeğin memeyi tutması konusunda ise bana emzirme kursunda sakın memeyi bebeğin ağzına kendiniz vermeyin, ucunu tutar ve birkaç güne yara olur, bebeği memeye yaklaştırın kendi tutsun dedi ve emzirirken senin karnınla bebeğin karnının temas etmesi gerekiyormuş tutuş olarak. Pes etme canım elbet tutacak. Sen sütünü sağ çünkü süt talebe göre üretilen bir şey. Vücut talep gelmeyince azaltıyormuş sütü. Fotoları da ekliyorum.
Eki Görüntüle 2631182 Eki Görüntüle 2631183
Göbeğin altına ince yastık koymayi dene. Bir de ben bi sağda bi solda dönüp yatıyorum ama uykularim harap yine de. Ilk hamileliğimde ben de daha rahattım, hatta son aya kadar bisiklet bindim hep 16 kilo almıştim ozaman da. Ama aradan 11 yıl geçinceBen de son haftalar hızlı kilo aldım 7. aya kadar hamile olduğum belli değildi. Daha alışamadım gece yatarken göbeğimi çıkarıp kenara koymak istiyorum resmen :) ne yapalım tek sorun bu olsun zaten sayılı günlerimiz kaldı :)
Bana da öyle gelmişti 3 saatte bir emzirme yöntemi diyorlar buna ingiliz yöntemi. Sadece gece 3 sabah 7 arası 4 saate çıkıyor o da süt üretimi ile ilgiliymiş 4 saat ara. Ama kitapta da belirtiyor bebek talep ederse emzirilecek elbette :) Sadece emzirmek için uyandırmayın 4 saat diyor. en az 3.2kg doğan bebekler ve sorunu olmayan bebekler için geçerli bir yöntem. gece emmelerini azaltarak alışkanlık haline getirmeyi ve anneyi de en azından 4 saat kesintisiz uyutmayı hedefliyor :) çünkü kitaba göre yorgun annenin sütü azalıyor ve bebek doymadığı için daha çok ağlıyor.gece 3 ten sabah 7 ye yenidoğan bebek için çok uzun bir süre bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?