Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Kızlar 39 haftadayım tansiyonum 14/10 az önce ölçtüm uzandım hemen ama korktum bişey olurmu ya kulaklarım basınç yaptı ondan bildim korktum birden

Takip et canım düşmezse acile gidebilirsin. Doktorum bana 14-9 sınır demişti. İnşallah bir anlıktır düşer

İzin alirsan buraya ayrintili yazar misin canim..bir de annen ya da baban 65 ustu mu?

Ben de asagida yazan arkadasla ayni fikirdeyim. Ilk kizimda cok zayif baslamistim hamileligime. Son aylarinda cok kilo almistim. Tartilmayi biraktim ama 17 kilo filan almistim galiba. 2. Ye ise cok kiloluyken hamile kaldim. Seker ciktigi icin cok siki diyet yapiyorum ve 4 kilo aldim. Ama su anda baya agirlasmis gibi hissediyorum. İlkinde ise cok daha rahattim nedense

Doğru, biz 5-6 arkadaş aynı burçtanız hepimiz bambaşkayız yani hepimizi ifade eden bir kelime bulamıyorum

doğum yapan anneler bir sorum olacak ?
doğumdan 3 gün önce hastane size covid testi yaptı mı? beni haftaya teste çağırdı, zorunlu dedi. hastane vaka almıyor o yüzden tedbir amaçlı sanırım bilemedim..

Haklısın ikinciyi bekleyenler ilk çocuk nedeniyle mecbur hareket halinde :) ben normalde çalışıyorum karantinadan evdeyim 15 nisandan beri. Hamile yogasına gidiyordum ona da gidemiyorum coronadan. Ömrümde ilk defa evde bu kadar vakit geçirdim haliyle iyice mayıştım herhalde :)

Aynı şekildeyim 37. haftama kadar hiç hamile olduğumu bile anlamadım. Buhafta hem bir anda göbeğim büyüdü ve aşağı indi gibi hissediyorum hem de halsizlik çöktü. En kötüsü maalesef nefes darlığı yaşıyorum o kabus gibi.
Ah ne güzel işler bitmiş, bebekle kavuşmak kalmış. Benim kalan işlerimi eşim yapacak artık. Çünkü maalesef hastanede refakatçi yasak ben bebekle tek kalacağım. Eşim 3 gün evde tek olacak nevresimi toz alma işini vs halleder. Benim planlı olmadığı için son dakika çıkacağız evden sezaryen dahi olsa :) eve de robot süpürge aldım 2 güne gelecek hergün açacağım süpürsün gına geldi bana ömrümde hiç bu kadar evde oturmamıştım. nisandan beri 2 kere doktor kontrolü için çıktım. Hepsi o.
Yarın için kolaylıklar diliyorum inşallah çok kolay, keyifli bir doğum olsun :)

Son düzenleme:
gözünüz aydın, inşallah en kısa sürede alışır ve emer

Calisma hayatindan ev yasamina geciste oluyor oyle canim cok normal

Doğru, biz 5-6 arkadaş aynı burçtanız hepimiz bambaşkayız yani hepimizi ifade eden bir kelime bulamıyorum
Kesinlikle katılıyorum genel konularda burçlara göre bazı huylara eğilim oluyor tembellik, titizlik, sosyallik vs gibi ama yetiştirme tarzı burçtan çok daha önemli. Yoksa insanlık olarak 12 farklı tip robot gibi olurduk zaten :)) İkizler burcunun biraz adı çıkmış bence. Şahsen çok daha kötü özellikleri olan kıskanç, kinci, içten pazarlıklı burçlar da var söylemeyeyim buradan birinin burcudur pot kırmayayım

Kızlar bugün ben de kontrole gittim, ultrason ve yarım saat nst oldu. Tam 37 deyim, bebeğim 2800 gr 50 cm olmuş. Ayın 11 ine pazartesiye doğum için gün verdi, pazar gece 11 den sonra hiçbir şey yeme ve su içme sabah 7 de hastanede ol 8 de doğuma gircez dedi... resmen 4 gün kaldı çok heyecanlıyım inşallah bu sefer sağlıkla kavuşmak nasip olur tek duam bu...
Ablam ve kayınvalidem cuma günü temizlik için geliyorlar sağolsunlar,son hazırlıkları yapçaz. bugün de belki dr alttan muayne eder diye altıma jilet yaptım ama o kadar zor oldu ki...sonlara doğru eşimden yardım istemek zorunda kaldım o da yardım etti ama Allah bilir nasıl oldu, oturup aynadan kontrol edemeyeceğim çünkü o kadar ağırlaştım ki oturduğum yerden kalkamıyorum.

Korkutmak gibi olmasın ama sanırım tek yol doğurmak. Ben kendimi kocaman panda gibi hissediyorum arada bi enerji bi hafifleme geliyor, hayat varmış be diyorum. Ama bu aralar yürüyüş de yapamadığım için ödem falan derken iyice ağırlaştim.yorulman normal,10 kilo da olsa beline yük biniyor. Çok yormicaksın kendini, başka da yapıcak birşey yok

Canım tecrübeli anneler sana daha güzel yardım eder ama şu an okuduğum emzirme kitabında gece 3 ten sonra sabah 7 ye kadar emzirmeyin diyor bebek normal kiloda doğduysa. Bir de gerekli dozları vermiş eğer sabah emmiyorsa gece 3 dozunu azaltın diyor. Ben sana atayım saatleri ve dozları her hafta için değişiyor.
Bebeğin memeyi tutması konusunda ise bana emzirme kursunda sakın memeyi bebeğin ağzına kendiniz vermeyin, ucunu tutar ve birkaç güne yara olur, bebeği memeye yaklaştırın kendi tutsun dedi ve emzirirken senin karnınla bebeğin karnının temas etmesi gerekiyormuş tutuş olarak. Pes etme canım elbet tutacak. Sen sütünü sağ çünkü süt talebe göre üretilen bir şey. Vücut talep gelmeyince azaltıyormuş sütü. Fotoları da ekliyorum.

doğum yapan anneler bir sorum olacak ?
doğumdan 3 gün önce hastane size covid testi yaptı mı? beni haftaya teste çağırdı, zorunlu dedi. hastane vaka almıyor o yüzden tedbir amaçlı sanırım bilemedim..
Dediğin gibi tedbir amaçlı yapıldığını ben de duydum. Iyi de birşey. Ben özelde doğum yapıcam, test olacaksın demediler henüz. Ama yapılmasını isterdim.

Ben de son haftalar hızlı kilo aldım 7. aya kadar hamile olduğum belli değildi. Daha alışamadım gece yatarken göbeğimi çıkarıp kenara koymak istiyorum resmen :) ne yapalım tek sorun bu olsun zaten sayılı günlerimiz kaldı :)

gece 3 ten sabah 7 ye yenidoğan bebek için çok uzun bir süre bence.

Göbeğin altına ince yastık koymayi dene. Bir de ben bi sağda bi solda dönüp yatıyorum ama uykularim harap yine de. Ilk hamileliğimde ben de daha rahattım, hatta son aya kadar bisiklet bindim hep 16 kilo almıştim ozaman da. Ama aradan 11 yıl geçince ikincisi zor be

gece 3 ten sabah 7 ye yenidoğan bebek için çok uzun bir süre bence.
Bana da öyle gelmişti 3 saatte bir emzirme yöntemi diyorlar buna ingiliz yöntemi. Sadece gece 3 sabah 7 arası 4 saate çıkıyor o da süt üretimi ile ilgiliymiş 4 saat ara. Ama kitapta da belirtiyor bebek talep ederse emzirilecek elbette :) Sadece emzirmek için uyandırmayın 4 saat diyor. en az 3.2kg doğan bebekler ve sorunu olmayan bebekler için geçerli bir yöntem. gece emmelerini azaltarak alışkanlık haline getirmeyi ve anneyi de en azından 4 saat kesintisiz uyutmayı hedefliyor :) çünkü kitaba göre yorgun annenin sütü azalıyor ve bebek doymadığı için daha çok ağlıyor.
Bir de arka süt denen bir olaydan bahsediyor. memeyi boşaltmadan diğerine geçmemek gerektiğini, arka sütün en doyurucu süt olduğunu ve o sayede bebeklerin daha uzun süre acıkmadığı ve uyuduğunu söylüyor. Yani ben direkt fotoları attım ama arka planda mantıklı bilimsel açıklamalarını yapıyor. Tabi yine de bebeğe göre değişir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…