sırtıma 2 , bacak arama yastık 1, kafamın altına 2 yastık derken 5 yastıkla uyuyorum :)) maşallah olsun 11 yıl sonra daha tatlı olur bebek özlemişsinizdir :)Göbeğin altına ince yastık koymayi dene. Bir de ben bi sağda bi solda dönüp yatıyorum ama uykularim harap yine de. Ilk hamileliğimde ben de daha rahattım, hatta son aya kadar bisiklet bindim hep 16 kilo almıştim ozaman da. Ama aradan 11 yıl geçinceikincisi zor be
Belli bir kiloyu geçince olabilir ilk haftalar 3200 ü geçmez sanki benimki şu anki gidişata göre :) belki 15-20 gün sonra 3500 e yaklaşır ve sarılık ihtimali geçerse tabii bebeği uykusunun en derin yerinde uyandırmamak gerekiyor olabilir.Tomris'in emzirme notlarında bu arka sütü olayını okumuştum sütün en yağlı ve doyurucu kısmı oymuş, ilk emmeye başladığı kısım daha sıvı ve su ihtiyacını karşılayan kısmıymış. ilginç gerçekten. bi de acaba ilk günler kaç dk emzirmek gerek kaç dk da doyduğu anlaşılır? emzirirken sütü ölçememek asıl problem.Bana da öyle gelmişti 3 saatte bir emzirme yöntemi diyorlar buna ingiliz yöntemi. Sadece gece 3 sabah 7 arası 4 saate çıkıyor o da süt üretimi ile ilgiliymiş 4 saat ara. Ama kitapta da belirtiyor bebek talep ederse emzirilecek elbette :) Sadece emzirmek için uyandırmayın 4 saat diyor. en az 3.2kg doğan bebekler ve sorunu olmayan bebekler için geçerli bir yöntem. gece emmelerini azaltarak alışkanlık haline getirmeyi ve anneyi de en azından 4 saat kesintisiz uyutmayı hedefliyor :) çünkü kitaba göre yorgun annenin sütü azalıyor ve bebek doymadığı için daha çok ağlıyor.
Bir de arka süt denen bir olaydan bahsediyor. memeyi boşaltmadan diğerine geçmemek gerektiğini, arka sütün en doyurucu süt olduğunu ve o sayede bebeklerin daha uzun süre acıkmadığı ve uyuduğunu söylüyor. Yani ben direkt fotoları attım ama arka planda mantıklı bilimsel açıklamalarını yapıyor. Tabi yine de bebeğe göre değişir :)
Canım valla benimki de muhtemelen 3-3200 arası doğar. Benim de tecrübem yok ama kitaba göre ortalama 25 dk ama 30 dkyı bulabilirmiş bir memeyi boşaltması. nazikçe baş ve işaret parmağınla sıkarak anlayabilirsin diyor. Bir de arka süte geçtiğinde daha yağlı olduğundan emme hızı yavaşlıyormuş. Oradan arka süte geçtiğini anlayabilirsiniz diyor. Zaten 3-5. güne kadar süt gelmeyebilir colostrum isimli protein ve vitemin ağırlıklı sarı bir sıvı gelecekmiş. bir de emzirmeden önce sıcak duş ya da sıak havlu kompresi üzerine elle masaj kolaylaştırır diyor. Anne sürekli 2 saatte bir ya da bebek ağladıkça düzensizce kalkarsa çok yorulur, annenin sütü azalır, bebek de ön sütü emer uyur ve sürekli acıkır diyor. O yüzden gündüz 3 saat gece 1 kere 4 saate çıkarıyor araları. Vallahi diyor da diyor 260 sayfaBelli bir kiloyu geçince olabilir ilk haftalar 3200 ü geçmez sanki benimki şu anki gidişata göre :) belki 15-20 gün sonra 3500 e yaklaşır ve sarılık ihtimali geçerse tabii bebeği uykusunun en derin yerinde uyandırmamak gerekiyor olabilir.Tomris'in emzirme notlarında bu arka sütü olayını okumuştum sütün en yağlı ve doyurucu kısmı oymuş, ilk emmeye başladığı kısım daha sıvı ve su ihtiyacını karşılayan kısmıymış. ilginç gerçekten. bi de acaba ilk günler kaç dk emzirmek gerek kaç dk da doyduğu anlaşılır? emzirirken sütü ölçememek asıl problem.
benim de ilk deneyimim hatta ilk günler süt az olur diye ablamın çocuk doktoruna sorduk doğumda yanımıza hipp combiotik mama götürcez. Doğar doğmaz ilk karşılaşılabilecek sorun sarılık olması , onu da en azından ilk 2 hafta 2 saatte bir emzirerek ya da memeyle aşçaz. bence yavaş yavaş bu emzirme arası 3 ve 4 saate çıkar. Doğar doğmaz 4 saatte bir emzirirsen çocuğun kan şekeri falan düşer , Allah korusun.Canım valla benimki de muhtemelen 3-3200 arası doğar. Benim de tecrübem yok ama kitaba göre ortalama 25 dk ama 30 dkyı bulabilirmiş bir memeyi boşalıtması. nazikçe baş ve işaret parmağınla sıkarak anlayabilirsin diyor. Bir de arka süte geçtiğinde daha yağlı olduğundan emme hızı yavaşlıyormuş. Oradan arka süte geçtiğini anlayabilirsiniz diyor. Zaten 3-5. güne kadar süt gelmeyebilir colostrum isimli protein ve vitemin ağırlıklı sarı bir sıvı gelecekmiş. bir de emzirmeden önce sıcak duş ya da sıak havlu kompresi üzerine elle masaj kolaylaştırır diyor. Anne sürekli 2 saatte bir ya da bebek ağladıkça düzensizce kalkarsa çok yorulur, annenin sütü azalır, bebek de ön sütü emer uyur ve sürekli acıkır diyor. O yüzden gündüz 3 saat gece 1 kere 4 saate çıkarıyor araları. Vallahi diyor da diyor 260 sayfahatmediyorum artık kitapları
İlk günler zaten süt az olur muhtemelen ama ben mama götürmeyeceğim hastane ilgilenir o konuyla. Yurtdışındayım ben, o mamayı değil benim götürdüğüm mamayı ver desem bana işimi öğretme diye terslerler bir de :) Ben de hiç altta kalamam boşuna ortamı germeyeyim hastanede :)benim de ilk deneyimim hatta ilk günler süt az olur diye ablamın çocuk doktoruna sorduk doğumda yanımıza hipp combiotik mama götürcez. Doğar doğmaz ilk karşılaşılabilecek sorun sarılık olması , onu da en azından ilk 2 hafta 2 saatte bir emzirerek ya da memeyle aşçaz. bence yavaş yavaş bu emzirme arası 3 ve 4 saate çıkar. Doğar doğmaz 4 saatte bir emzirirsen çocuğun kan şekeri falan düşer , Allah korusun.
Bende öyleyim ya 8 kilo aldım ama kendimi 18 kilo almış kadar ağır hissediyorum otursam kalkamıyorum kalksam oturamıyorum yürüsem bel ağrısı cabası diyorum sanki karnıma sırtıma taş bağlamışlar gibiyim :))Kızlar lütfen beni yanlış anlamayın ama bir şey sormak istiyorum. Ben 37. haftadayım, toplam 10 kilo aldım ancak kendimi taşıyamıyorum. 53 ile hamile kaldım şu an 63 kiloyum. Siz maşallah 20+ kilo almışsınız nasıl iş vs yapıyorsunuz, ne şekilde uyuyorsunuz ? Kaburgalarıma da kasıklara da baskı var. Uzansam nefes darlığı, reflü problemi çekiyorum. Yürüsem kasık ağrısı, bel ağrısı oluyor. Uzun otursam belim ağrıyor. Sürekli yorgun ve ağırlaşmış hissediyorum. Bir yolu yordamı var mıdır bu işin :) Normal doğum beklediğim için daha 1 ay var gibi düşünüyorum. Nasıl geçecek bu şekilde bilmiyorum.
Vallahi en zoru bu dönemmiş :) iştahım da kapandı biraz. mideme o kadar baskı yapıyor ki. doğsunlar sağlıkla da tek derdimiz bu olsun ne yapalım :))Bende öyleyim ya 8 kilo aldım ama kendimi 18 kilo almış kadar ağır hissediyorum otursam kalkamıyorum kalksam oturamıyorum yürüsem bel ağrısı cabası diyorum sanki karnıma sırtıma taş bağlamışlar gibiyim :))
Aynen öyle sağlık olsunda gerisi sonra düzelecek zaten bende bu haftaya kadar iyiydim aslında şu son bi kaç gündür zoŕlanıyorum iyice resmen oturdugum yerden zor kalkıyorum ayaklarım ağrıyor filan kalkınca hemen adım atamıyorum 3 5 saniye bekliyorum ondan sonra yürüyorum :))Vallahi en zoru bu dönemmiş :) iştahım da kapandı biraz. mideme o kadar baskı yapıyor ki. doğsunlar sağlıkla da tek derdimiz bu olsun ne yapalım :))
Canim ben yarim esimle test vermeye gidicem dogum yapacagim hastaneye. Anneden ve refakatvisinden yatis yapilmadan once test sonucu isteniyor benim hastanemde. Bize de bugun soylendi ama uygulama hosuma gitti en azindan onlem alinmis olmasi icimi rahatlattidoğum yapan anneler bir sorum olacak ?
doğumdan 3 gün önce hastane size covid testi yaptı mı? beni haftaya teste çağırdı, zorunlu dedi. hastane vaka almıyor o yüzden tedbir amaçlı sanırım bilemedim..
Merhaba ben de yurtdisindayim siz hangi ulkedesiniz merak ettim burda da hastanede 3 saatte bir genelde emzirtiliyor bebekİlk günler zaten süt az olur muhtemelen ama ben mama götürmeyeceğim hastane ilgilenir o konuyla. Yurtdışındayım ben, o mamayı değil benim götürdüğüm mamayı ver desem bana işimi öğretme diye terslerler bir de :) Ben de hiç altta kalamam boşuna ortamı germeyeyim hastanede :)
Sarılık çok tehlikeli değil canım hiç endişelenme önemli olan bebeğin emme saatinden çok iyi beslenmesi, kaliteli emmesi. İnşallah bebeğin alır 2 saatte bir memeyi istediğin gibi. Bebeğin karaciğeri geliştikçe sarılık kendiliğinden geçiyor zaten.
4 saat sadece gece için verilen bir doz yoksa ben bile 4 saate acıkıyorum sürekli her öğün yapılamazBebek acıkır kendiliğinden uyanırsa emzireceğim zaten :) ama bebek çok sık uyandırılıp emzirilirse yeterince acıkmadıklarından arka süte ulaşmadan memeyi bırakıyormuş. Kaliteli emmiyormuş yani. Çünkü arka sütü emmek daha zor, efor sarfediyor çeneleri. Nasılsa yakın zamanda yine emecek diye uğraşmıyorlar özetle :) Bu sefer bebek sürekli acıkıp ağlıyor benim de yeğenim oldu o da aynı şekildeydi 2 saatte bir emmesine rağmen ve annenin sütü olmasına rağmen doymuyordu. Sonunda anne pes etti 4. ayda biberona geçti. O yüzden 2,5-3 saat ara öneriliyor gündüz sadece kitapta değil emzirme kursunda da. Tabi bebekler bir doğsun görceğiz neyi ne kadar uygulayabiliyoruz:) Hiç olmazsa emzirme uzmanından yardım alacağım.
Zaten bu rutini hastanede uygulamak kolay değil anca eve geçince başlanabilir. Bizim burda 3-4 gün hastanede kalınıyor normal doğum dahi olsa. Bakalım bir eve geçelim ben bu şekilde deneyeceğim kendi uyanmadığı sürece. Çünkü yorgun annenin sütünün etkilendiğine ve bebeğine tahammülsüz olduğuna ben de inanıyorum. 3,5-4 saat uyumak bizim de hakkımız
Okadar islakliga dr inatla su degil dedi sirilsiklam camasir baska ne olabilir anlamadim o degil de gecrn hafta dr aciklik yok demisti bu hafta 1 parmak acilma var ama onceki dogumlardan kaynakli dedi e hani gecen hafta niye yoktu dedim cvp vermedi bebegin kafasi kanala yerlesmis demisti 1 haftaonce suan bebek yukarda diyor anlamadim bir oyle bir boyleSu buyuk ihtimalle ama neyseki kontrolun varmis bugun
Fransa'dayım siz ? Burda da 3 saatte bir hastanede :)Merhaba ben de yurtdisindayim siz hangi ulkedesiniz merak ettim burda da hastanede 3 saatte bir genelde emzirtiliyor bebek
Ben de gittim bugun Nstde sanci falan cikmadi. Bebis 3460 olmus suyu falan iyi hersey yolunda beklicez dedi doktor. Oglum 3780 doğmuştu bu da o kadar olur muhtemelen dedi. Catın musaitse kilolu cocuk daha cabuk doguyor benim oyle olmustu yani.Bugun doktora gittim 39+3te, hersey iyi cikti bebekle ilgili suyu cok iyi kilosu 3400 ve catim da cok iyiymis ama bu kiloyla bu zamana kanala girmis olmasi lazimdi dedi doktor.. bol bol squat tavsiye etti. Pazar günü haftam doluyor o zamana dogmazsa pazartesi tekrar gel dedi eger kilosu fazlalastiysa suni sanci verip dogumu baslatmaya calisalim dedi kilolu olmasini yani 3800 gibi olmasini istemiyor. İlk dogum oldugu icin tercih etmiyoruz ve zor oluyor dedi. Eğer kiloda sorun olmazsa haftaya cumaya kadar hergun gelmen sartiyla bekleriz dedi yani 41.haftayi doldurtacak. Bende durumlar boyle ama hala kanala girmemiş olmasina canim sıkıldı.. karantina sagolsun cok hareketsiz kaldim ondan diye düşünüyorum bundan sonra onlemimi alip yuruyuse cikicam çünkü bu sekilde giderse bu cocugun dogacagi yok... Aslinda evde surekli hareket halindeyim yemek temizlik vs ama demek ki yeterli gelmiyor
Ben deFransa'dayım siz ? Burda da 3 saatte bir hastanede :)
Benim çok yakın bir arkadaşım İngiltere'de o da bu aralar doğum yapacak. Orda da 3 saatte bir emzirme. Sanırım avrupanın geneli böyle. Doğuma hazırlık kurslarına katıldınız mı ? orda anlatıyorlar kaliteli süte ulaşmak için 2,5-3 saat gerekli vs diye. bir de günde 6-8 kere falan demişlerdi tam hatırlamıyorum not aldım doğuma giderken okuyacağım.Ben de
Benim catim oldukca musaitmis cok genis nazar degmesin dedi hatta ama yine de kilo almasini istemiyor bebegin. Peki seninki kanala yerlesmis mi yani yerlesmis olsa bir umudum olacak ama o bile yok benimkindeBen de gittim bugun Nstde sanci falan cikmadi. Bebis 3460 olmus suyu falan iyi hersey yolunda beklicez dedi doktor. Oglum 3780 doğmuştu bu da o kadar olur muhtemelen dedi. Catın musaitse kilolu cocuk daha cabuk doguyor benim oyle olmustu yani.
Yok hiç katılmadım ama nasipse bu 3 dogumum olacak tecrubeliyim biraz,bu yöntemi ben de mantıklı buluyorum tabi her bebek aynı olmayabilir ilk başlarda ben 77 bolgesindeyimBenim çok yakın bir arkadaşım İngiltere'de o da bu aralar doğum yapacak. Orda da 3 saatte bir emzirme. Sanırım avrupanın geneli böyle. Doğuma hazırlık kurslarına katıldınız mı ? orda anlatıyorlar kaliteli süte ulaşmak için 2,5-3 saat gerekli vs diye. bir de günde 6-8 kere falan demişlerdi tam hatırlamıyorum not aldım doğuma giderken okuyacağım.
Hangi şehirdesiniz ?
Ben de corona nedeniyle doctolib üzerinden online yaptım kursları ebeyle :) Evet benim de aklıma yatıyor uyguladıkları bir çok yöntem. Bir de buradaki bebekler daha sakin daha huzurlu gibi sanki :) çocuklar da aşırı sık hastalanmıyor erken 3 yaşında okul zorunlu olmasına rağmen. Maşallah tecrübelisiniz ne güzel. 75 paristeyim ben de.Yok hiç katılmadım ama nasipse bu 3 dogumum olacak tecrubeliyim biraz,bu yöntemi ben de mantıklı buluyorum tabi her bebek aynı olmayabilir ilk başlarda ben 77 bolgesindeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?