Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Arkadaslar gunaydin. E devletten yakinlarim icin seyahat izin basvurusu yaptim. Basvuru onaylandi yaziyor. Bundan sonra ne yapilmasi gerekiyor?
Merhaba bende Haziran annesi olacağım Allah nasip eederse ilk haftalar büyük ihtimalle.. annem şehir dışında ve doğumuma gelmesi lazım bende e-devletten başvuru yaptım ama reddedildi siz ne yazdınız veya ekstra bişey mi yaptınız onaylandı ? Cevap verirseniz sevinirim cidden bunun için uğraşıyoruz kaç gündür..

Merhaba. Doktordan rapor aldim refakatci gereklidir diye. Belge olarak onu yukledim

Kızlar şu an acilde serum taktılar hemoglobin 8 çıktı, en alt değer 12 olmalıymış, sürekli fenalaşmalarım bundanmış, sizde kan değerlerinize baktırmayı ihmal etmeyin.
Benimde 8 şuan doktor böyle doğuma alamayız dedi serumda demir mi taktılar sonra hemen toparlayabildin mi? Bende zor nefes alıyorum resmen, aşırı yorgunluk ve nefes nefeselik...0

Doktorumdan refakatçisi yoktur diye kağıt aldım annesinin seyahat edebilmesini talep ediyoruz tarzı bir şey yazdi
E devlette yakininin ölümü ya da ağır hastalığını sectim
Gidiş dönüsu orda yazdığı gibi 3 gün aralıklı olarak sectim

buyudukleri icin artik net bir kg soylemiyorlar cnm.
Bizde bugun gectik testten emzik sagolsun sayesinde uyudu minik
ne guzelBende emzik nasil alisti b enimki tutmuyor
Merhaba benimde yiğenim olucak yakında 36+3 te annesi normal istemiyor ayın 27 sinde 38+3 oluyo sezeryanda 38+kaçta alıyorlar
38 den sonra aliyorlar 38+0
aĺlah anali babali buyutsun cnm
Ben listedede yokum galiba
cnm adini yazarim sen bilgilerini atarsin sat yas cinsiyet kacinci cocuk tahmin i dog um
Kızlar suyum geldi. Nst taktılar yatış yapılacak. Sancım çok değil. Dua edin
Aâ kolay dogumun olsun cnm ❤

Sütünüzü Nasıl Artırabilirsiniz?’ adlı kitabıyla da tanınan Marasco, annelerden bunun gibi bir durumla karşılaştıklarında mutlaka doktora gitmelerini istedi.

Toplantıda açıklanan diğer sonuçlar şöyle:

- Annenin gençlik döneminden itibaren obezite sorunu varsa, bu durum süt üretimini olumsuz etkiliyor.
- Çok uzun süren stresli dönemler, vakumlu ya da kaşıklı (forsepsli) doğum, acil sezaryenler emzirmeyi olumsuz etkiliyor.

Karpuz, lahana ve salata ödem söktürüyor

- Aşırı ödem sütün memelerden zor salgılanmasına neden oluyor. Ödemli annelerde süt 2-3 gün gecikerek geliyor, ödem azaldıkça süt artıyor. Ödemi söktürmek için annelerin salatalık, karpuz, lahana yemesi öneriliyor.
- Annenin yumurtalığında çok fazla kist olması, testeron oranını artırıyor. Bu durumda 2-3 hafta sonra süt gelebiliyor. Kistlerden kurtulmanın yolu ise doğum.
- Bazen plasenta rahim kaslarına yapışıyor, geç atılıyor ve çok fazla kanamaya neden olabiliyor. Plasenta içerde kalırsa süt üretimi etkilenebiliyor.
- Anne önceki bebeğini sezaryen ile dünyaya getirmişse, 35 yaş üzerindeyse, çoklu gebelik varsa, süt üretimi gecikiyor.
- Çok fazla nane yemek, nane çayı ve sigara içmek sütü azaltıyor.
- Nezlede kullanılan bazı ilaçlar süt üretim hormonu olan prolaktini ve dolayısıyla sütün üretimini azaltıyor.

Çok fazla su içmek sütü artırmıyor

- ‘Çok fazla su içersem sütüm bol olur’ anlayışı doğru değil. Aşırı su içme çok süt üretileceği anlamına gelmiyor. Emziren anne susadıkça içmeli.
- Eğer dil bağı sorunu nedeniyle bebek ememiyorsa bu bağın kesilmesi bebeğin annesinin sütünü daha iyi almasını sağlıyor. Ancak bu bağın kesilme işleminin mutlaka, bir uzman tarafından yapılması gerekiyor.
- Süt veremeyen annelerin memeleri kontrol edilmeli. İki meme arasında 3 parmaktan fazla aralık varsa bu anatomik bir bozukluğun göstergesi olabileceği için bir risk faktörü.
- Gebelik sırasında memelerde damarların genişlemesi görülmeli. Damarsız memeden süt gelmeyebilir.

Alinti

O yolunu bulur rahat olun
Ne bileyim dha hiç sancı mancı yok yarın randevum var baklm doktor ne diecek düşünün bugun rüyamda doktor bna dedi 4 cm açılman var artık rüyalarıma gelıor ama 41haftalık olsa bebek için tehlike arz etmıyormu

Bende hic denememistim canim hastaneye giderken yanima aldim iyi almisim verdigim gbi tuttu cok sukur ama sariligi var o yuzden sık sık emziriyorim bu donem emzik daha sonra vericem

Benimde 8 şuan doktor böyle doğuma alamayız dedi serumda demir mi taktılar sonra hemen toparlayabildin mi? Bende zor nefes alıyorum resmen, aşırı yorgunluk ve nefes nefeselik...0
Benim değer 7 çıkmıştı serum ve 2 tup kan yedim değerim 8..7ye cikinca sezaryene aldılar

Dönüşü seçmek istemedim ben boş bıraktım bir de doktorum sadece baba kaç haftalık hamile olduğuma dair bi kağıt verdi o kadar, dönüş tarihini seçmek zorunlumu 3 gün kalmayacak ama

22 Mayıs doğum olacak kızlar gün aldık 20 sinde son kontrol varmış ikizler burcu olacak boğa çok istemiştim sağlığı için ısrar etmedim sağlıklı olsunda

Dönüşü seçmek istemedim ben boş bıraktım bir de doktorum sadece baba kaç haftalık hamile olduğuma dair bi kağıt verdi o kadar, dönüş tarihini seçmek zorunlumu 3 gün kalmayacak ama
Ben zorunlu gibi algıların
3 gün formalite zaten
Orda öyle yaziyor ,aksi bir şey yazarsam vermezler diye korktum
Tekrar dene istersen ya da doktorundan yeni bir yazı iste :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…