Bugun 40+4 doktor randevum vardi. Nst yine sancilar var ama yukselmiyor ve duzensiz. Pazartesiye kadar bekliycez olmazsa o gun yatis vericekmis doktorum. Yuzde elli suniyle dogurma ya da yüzde elli sezaryene dönme ihtimali var dedi. Hayirlisi... 1cm acikligim varmis bu arada ama ilk defa acikliga bakti birkac gundur var miydi yeni mi oldu bilmiyorum. Bebek hala kanala girmemis zaten ya oldugundan buyuk diyor doktorum ya da tembel burda benden baska gebelik gunu bu kadar ilerde kimse kalmadi galiba bayragi kimseye vermiyorum
Bugun 40+4 doktor randevum vardi. Nst yine sancilar var ama yukselmiyor ve duzensiz. Pazartesiye kadar bekliycez olmazsa o gun yatis vericekmis doktorum. Yuzde elli suniyle dogurma ya da yüzde elli sezaryene dönme ihtimali var dedi. Hayirlisi... 1cm acikligim varmis bu arada ama ilk defa acikliga bakti birkac gundur var miydi yeni mi oldu bilmiyorum. Bebek hala kanala girmemis zaten ya oldugundan buyuk diyor doktorum ya da tembel burda benden baska gebelik gunu bu kadar ilerde kimse kalmadi galiba bayragi kimseye vermiyorum
ben 38+3 um nasipse yarın doğumum.
2. çocuğum ilki sezeryandi.
yani suan alsınlar istiyorum, nefes alamıyorum, sağa sola donemiyorum 4 yaşında kızım dibimden ayrılmıyor cok darlandim sanki 2 yıldır hamileyim
Ben zorunlu gibi algıların
3 gün formalite zaten
Orda öyle yaziyor ,aksi bir şey yazarsam vermezler diye korktum
Tekrar dene istersen ya da doktorundan yeni bir yazı iste :)
Merhaba bende Haziran annesi olacağım Allah nasip eederse ilk haftalar büyük ihtimalle.. annem şehir dışında ve doğumuma gelmesi lazım bende e-devletten başvuru yaptım ama reddedildi siz ne yazdınız veya ekstra bişey mi yaptınız onaylandı ? Cevap verirseniz sevinirim cidden bunun için uğraşıyoruz kaç gündür..
buyudukleri icin artik net bir kg soylemiyorlar cnm.
ne guzelBende emzik nasil alisti b enimki tutmuyor
38 den sonra aliyorlar 38+0
aĺlah anali babali buyutsun cnm
cnm adini yazarim sen bilgilerini atarsin sat yas cinsiyet kacinci cocuk tahmin i dog um
Benimde 8 şuan doktor böyle doğuma alamayız dedi serumda demir mi taktılar sonra hemen toparlayabildin mi? Bende zor nefes alıyorum resmen, aşırı yorgunluk ve nefes nefeselik...0
Benim de hemoglobinim 8,8 di. Akdeniz anemisi taşıyıcı testi istedi doktor acil bir şekilde ve maalesef minör yani hafif akdeniz anemisi taşıyıcısı çıktım. Taşıyıcı olunca kan değerleri hep düşük oluyor başka pek yan etkisi yok ama akdeniz anemisi hastaları kan nakli olmadan yaşayamıyor maalesef dolayısıyla hemen bebekte risk olup olmadığını anlamak için babaya da kan testi yapıldı. İki taşıyıcı çocuğu hasta olabiliyormuş çünkü allah korusun. Çok şükür eşimde akdeniz anemisi çıkmadı yani çocuk en kötü benim gibi taşıyıcı ya da babası gibi sağlıklı olacak.
Taşıyıcılığın hiçbir yan etkisini görmedim taa ki hamileliğe kadar. Nefes açlığı çok zor. Esneyerek nefes alma, yorgun hissetme, cildimde soluklaşma gibi etkileri oldu.
Maalesef hemoglobini demir toplamaz. Aynı zamanda demir eksikliği de varsa o ayrı tabi ama mesela benim demir rezervim iyi olmasına rağmen hemoglobinim düşük. Doktor akdeniz anemisi olabileceğimi ordan anladı zaten. Üstelik evlilik zamanı yapılan testte çıkmamıştı.
Hemoglobin düşükse doktor acil folik asit başlatıyor tekrar. Biz folik asitle 9,4 e yükselttik şimdilik. 38. Haftadayım doğuma kadar yüksetmeye çalışıyoruz. Doğumda da kan hazırlanacak ve ekstra bir damar yolu açılacak. Allah korusun acil bir durum olursa anında kan takviyesi yapılacak. Eğer az da olsa akdeniz anemisi taşıyocılığı varsa kalıcı bir çözümü yok maalesef.
Canım senı çok iyi anlıyorum bnde senle aynı durumdayım 40+5 oldum bebeğim kanala inmemiş 1 cm açıklık var sancım mancım da yok yarın tekrar gidecem açılma yoksa bebek inmemiş se artık büyük ihtimalle sezeryan olacak
Kızlar şu an acilde serum taktılar hemoglobin 8 çıktı, en alt değer 12 olmalıymış, sürekli fenalaşmalarım bundanmış, sizde kan değerlerinize baktırmayı ihmal etmeyin.
Ben de hamileliğim boyunca iki kere aynı nedenden bayıldım çok geçmiş olsun. Serum kalıcı olarak toparlamıyor bildiğim kadarıyla ama sizi baya toparlar. Bol bol dinlenin
Doktorum 29 mayisa gun verdi o tarhte sezyn planlanio anne ve abisinin gelmesni rica ederiz seklnde bi yazi yazdi tcler le brlkte onu yukledm gece olum ve agir hastalik sekmesni sectik ztn annemlerin il serbest bizmki kapali normlde iste 1 saat sora onaylandi die msj geldi siz neyi eksik yaptiniz acaba