Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
allah anali babali buyutsun cnm.❤
Kizlar herkese merhaba bana dr c.samba gunu hastane yatisi icin randevu verdi suni sanci verilecek diger dogumlarimda nasil oldu fazla hatirlamiyorum kanama icin ped yeterli oluyor muydu gece olanlarindan aldim 2 paket

Gece 1 sezeryan oldum şimdilik biraz agrılarım var ama çok mutluyum kokusu yetiyor insana darısı bekliyenler in başına saglıcakla kucağınıza alın
allah anali babali buyutsun cnm ⚘
Kizlaaar suan hastane odasindan yaziyorum size 2 cm acilma ile yatisim yapildi kendi sancimi bekliyorlar olmazsa suni verilecek benim icin dua eder misiniz
hadi bakalim rabbim yardimcin olsun kolay dogumlar diliyorum cnm

Insallah an itibari ile duzensiz sancilarla 5 cm acilmisim yani agrim.var duzensiz deyip gecmeyin şekil bende oldugu gibi :)))
Yaa kolay olur insallah bizimde pazartesi bende tekrar nst gideceğim bi ağrım sancım yok bisey hissetmiyorum ne çıkacak bakalım nstde

Şimdi memede uyuyor tek korkum kusar diye çok şükür sıkıntı olmadı ilk olunca neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum bir de kucağa çok alistirdin diyorlar almasam çok ağlıyor kıyamıyorum
Yeni dogan bir bebek dünyada senden baska tanidigi asina oldugu bisey yok elbette ilk 3 ay bol bol emecek kucagina alacaksin sarip sarmalayacaksin pispislayacaksin. Ilk 3 ay biseye alismiyorlar bosver etraftakileri sen benim kendi annem 2. Gün cocuga kucaga alışmış dedi yaayok sütün az geliyor cocuk ondan agliyor falan filan takma soylenenleri ilk cocukta tecrubesizlikten insan her soylenene takiliyor biliyorum. Ama doktor kontrollerinde kafana takilan seyleri sor. Ayrica hamak tarzı seylerde sallamanın zararı yok aksine bebegi sakinlestirdigi ve ic kulak dengesini sagladigi icin faydali bile. Sadece bebegi havada boynu ileri geri gidecek sekilde sarsmak beyin sapina zarar verdigi icin cok tehlikeli. Ayakta salladiginda da sidetli sallamamaya boynunu sarsmamaya dikkat et yani. Butun bunlarin yaninda annelik icgudulerine guven ve bebegini saglikla buyut

Yaa kolay olur insallah bizimde pazartesi bende tekrar nst gideceğim bi ağrım sancım yok bisey hissetmiyorum ne çıkacak bakalım nstde
Hastaneye gelene kadar benimde agrim yoktu dr alttan muayene edince basladi hafif hafif

Kızlar ben hem bebiş hem ev işlerine yetişemediğim için yarım gün bakıcı aramaya başladım. Sadece emmeyle ve sağma işiyle uğraşıyorum şu an. Ama artık birinin bizi toparlaması şart, sizce çok mu tembelim?

Allah anali babali buyutsunn cnm.bir hafta zor gecer ama.alisirsin belli sure sonra bol bol sutun olsun insallah.ilk gun kolostrum inebilir sutun daha anca iner sen emzir cnm bol.bol
Çok teşekkür ederim. Elime telefon almaya fırsat olmuyor ancak cevap verebildim. Sütüm yeni yeni gelmeye başladı o da yeni öğreniyor emmeyi. İnşallah bütün anneler bol bol emzirebilir.

kızlar merhaba geçen çarşamba günü doğum yaptım ben burda bebeğin kilosu ile ilgili sıkıntı yaşayan anneler vardı ben onlardan değildim çünkü bebeğimin 3.300 olduğunu söylemişti doktorum... doğum da bir de baktık 2730 bir parmak kız doğdu yanlız aynı anda doğum yapan 5 anne daha vardı çocuklarının kiloları 3,5 4 bizim kız onlardan daha dirayetliydi emme refleksi falan daha iyiydi diceğim şu ki kilo olayına fazla takılmayın bebeğin vücut bütünlüğü sağlam olsun...

sizlere sormak istediğim birşey var benim sütüm daha yeni yeni geliyor bebek dolayısıyla bu arada mamaya alıştı biberonla alıyor bir de dolayısıyla mememi görünce çığlık kıyamet böyle birşey yaşayıp yeniden memeye alıştırabilen var mı?

Bugün kızımın göbeği düştü ama biraz çıkık duruyor ya neden öyle olur ki? Umarım anlatabilmişimdir bebeğinde bu durumu yaşayan var mi nasıl düzelecek minnoşumun göbeği ya
Bizim dün düştü hatta yıkadık zıbın biraz leke. Olmuş cikik olmasi normal içine girecek yavaş yavaş Allah'ın izniyle korkma.

Çok teşekkür ederim elimden geleni yapmaya çalışıyorum ilk olunca insan ne yapacağını bilemiyor şimdi de uyutuyorum 5_10 dk içinde kendini kasip uyandırıyor derin uykuya gecemiyor dün 5 saat uyuyamadi öyle ne yapacağımı da bilemedim sallasam uyandı emzirsem uyandı kendini yıprattı diye oturup ağladım bazen ne yapacağımı bilemiyorum eşimin arkadaşı doktor her şey normal 3 aya kadar devam edebilir sıkıntı yok dedi ama çok yoruluyor halı kalmıyor gene de derin uykuya gecemiyor ins çabuk geçer çünkü nasıl uyutacagimi bilemiyorum daha 17 günlük o da alışmaya çalışıyor bakamadım mi da böyle oluyor diye düşündüm ama normal dedi ins bir an önce düzene girer rahat rahat uyur bebiş

Cnm ev isine gelse daha iyi olmazmi bebek kucuk kendin ilgilensen

Doğum yapan anneler bebeğiniz kaç dakika emiyor? Benim bebeğim geceleri 10 dk bazen daha kısa emiyor normal mi?

İlk haftalar için baya kisa aslinda canım. Belki senin sutun bol akiyordur hani. Ama yine de bebekler kucukken cok az cekebiliyor. O yuzden uzun emmeleri gerekiyor. Bana ilk hamileligimde bir memeden 20-30 dk emzir, sonra digerine gec demislerdi..bebek uyuyakalir ama sen ayagini oksa, gerekirse cimdik at demislerdi. Cenesinin altına dokunup rahatsiz ediyordum bebegi. O zaman uyanabiliyordu. Bir de hic bisey ise yaramasa altini aciyorduk. O zaman kesin uyanip emmeye devam ediyordu. Bebek 3 aylik oldugunda artik guzel emebiliyordu. 5-10 dkda bitiriyordu emme isini. Ama ilk haftalar baya zahmetli

Tabi ki tembellikten degildir. İmkani olan yardimci tutsun..en cok ihtiyac olan donem bu. Baskasiyla karşılaştırma kendini canim..ben ilk bebegim oldugunda cok yaptım. Butun arkadaslarim "ilk 3 ay cok kolay. Bebek surekli uyuyor zaten" diyorlardi. Butun islerini yapip ustune ekstra tatlı filan yapıyordu bir arkadasim mesela bebegi varken. Ama ben aylarca tek bir sey yapamadim. Makarna bile yapamiyordum. Bebegim uyumazdi ve surekli emerdi. 4. Haftadan itibaren de kolik aglamalari basladi. Sonrasinda da cok ilgi isteyen bir bebekti hep. Surekli kanguruda gezdirirdim. Her cocuk farklı oluyor. İlkinde cok bunaldim diye ben de yemek ve temizlik icin duzenli gelen birini tutacaktim daha hamileyken ama virus yuzunden erteledim..bi kac ay sonra ben de dusunuyorum yardimci tutmayi

Cok sevindim canim..hayirli olsun. Kilo konusunda geriden gelenler biri de benim. Ben de emme refleksi dusuk olur diye korkuyordum. Sen yazinca cok sevindim.

Bebegi mamaya alisan bir arkadasim eds sistemiyle biraz memeye alistirdi. Onu deneyebilirsin canim..boru gibi bir seyle memeyle birlikte mama da veriyorsun ayni anda. Oyle olunca memeyi aliyormus. Bir de memesine onceden biraz mama damlatanlar var. Bana da hastanede mama ver derlerse siringayla veririm diye dusundum de. İnsallah gerek kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…