Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Çok zor geliyor tekrar tekrar muayene olmak

aman aksatma , doğum sonrasi süreç bir kadının en çok takip edilmesi gereken süreç,hem ruhen hem fiziken. ilk dogumumda benim saclarimin neredeyse yarısı dökülmüştü,suan gunde 4 tablet vitamin takviyesi alıyorum..tekrar aynı şeyi yaşamam umarım, cok üzülmüştüm çünkü

Gidicem gidicem de sanırım artık sıkılmışız git gel felan bide sıcaklarda koşturmaca çekilmiyor hiç. Rabbşm sağlık versin hepimize

Cnm mama ile.destekle sutunude sag oyle.ver simdi sut.gelmiyor diye seninki kendini yormak istemiuordur.sut.gelsi icer likir.likir annesi uzulme
Valla bilmiyorum ki memryi gorunce sinir krizleri geciriyor mamayi gorunce hemen emiyor cok uzuluyorum

Sutum humana still tea drn beri gelmeye basladi bu seferde bebek.memeyi istemiyor gorunce vuruyor memeye ama mamayi hemen aliyor

Hanımlar merhabalar. Benim de bugün tam 2 hafta oldu doğum yapali.. Ben de gerçekten işe yarayan bir kaç önerim olucak.
1- gümüş kapak kullanıyorum ve göğsümde hiç yara olmadı.. krem ya da başka birşey kullanmama da gerek kalmadı kesinlikle şiddetle tavsiye ediyorum.
2-sutu gelmeyen anneler için de BYBO grubunda "Tomrisin emzirme notları"na bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim emzirme kampınin nasil yapılacağına dair çok güzel bilgiler mevcut bir çok arkadaşım tam memeye veda derken bu yöntemle devam etti emzirmeye..
3-Dr umun bana tavsiye ettiği ve lohusa çayı diye gecen bir karışım var aktarlardan alıp hazırladım. Günde 3 kere demesine rağmen ben 1 kere içiyorum (2gundur)ve süt üretimim neredeyse 2 katına çıktı diyebilirim. İsterseniz içeriğini paylaşabilirim sizlerle..

Emzirmekten asla vazgeçmeyelim.. Sevgilerimle..

Bebekleriniz uyanıkken nasil bizimki huysuz ne kucakta duruyor ne yatirinca...
Benim bebeğime de bu yüzden huysuz diyorlar 5 dk yerde durmuyor kucakta bile durmuyor bazen hele uyutuyorum 10 dk sonra kendini kasip uyandırıyor derin uykuya dalamiyor 5 saat uyumadigi oldu çok üzülüyorum yıpranıyor o da ama normal diyorlar hem gazdan dolayı ki uyurken pıt pıt çıkartıyor bazen mirin mirin kivraniyor uykusunda genelde çıkartıyor doktora gittiğimde soracağım belki damla filan verir kendi çıkarıyor ama çok gazı var bence gün oluyor çok güzel uyuyor gün oluyor sıkıntı zaten daha 20 günlük o da alışma aşamasında insan çok yoruluyor sürekli kucakta olunca kucağa alistirmissin diyorlar ama biraksam ağlamaktan helak olacak bebiş kendi zamanla alışır diye düşünüyorum daha küçük tek güven digi liman da biziz çok yorucu oluyor ama Allah yardım ediyor ins siz de fırsat buldukça o uyudukca siz de uyuyun ya da uzanin öyle öyle düzene girene kadar idare edeceğiz

Sutum humana still tea drn beri gelmeye basladi bu seferde bebek.memeyi istemiyor gorunce vuruyor memeye ama mamayi hemen aliyor
Ilk emzirmeye çalış. Aç olunca mecbur tutuyorlar memeyi. Yetmezse öyle mama takviyesi yap. Doğum yaptıgim hastanede ilk 24 saat emzirme eğitimi veriyorlar. Ağlıyor diye korkma, en fazla ciğerleri açılır. Hatta ağlayince daha iyi tutuyor memeyi

Kızlar doğumdan 10 gün sonra kontrole çağırıldınız mı? Yarın kontrol var dikişlere mi bakıyorlar ultrason mu ilkinde muayene yapmamıştı doktor şikayetin var mı felan diye sormuştu
Benim 7 günlükken ultrason bakildı bir de dikişler pansuman falan yapıldı. Ayrıca vitamin yazdı doktorum, 3 ay içicem, hem benim kanım yükselsin hem sütümün daha faydalı olsun diye.

Kızlar bişey soracaktım.gobek düşeli 5 gün oldu sonra hergun banyo yapmaya başladık.ama az az kanlaniyor çıtçıtlı Dr a gitmeli miyim kararsız kaldım.banyo yu da hiç sevmiyor ağlıyor

Kızlar bişey soracaktım.gobek düşeli 5 gün oldu sonra hergun banyo yapmaya başladık.ama az az kanlaniyor çıtçıtlı Dr a gitmeli miyim kararsız kaldım.banyo yu da hiç sevmiyor ağlıyor
Evet gidin bizimde öyle kanlandı doktor enfeksiyon kapabilir dedi iğne vs yaptırdı

Gittinmi hastaneye nasılsın..inşaAllahkolay.gecer :)

canım aynısını bizim kız yaptı hatta buraya da yazmıştım sanki ... biz şöyle yaptık göğsümü tutturduktan sonra ağzının kenarından mama verdik şırındayla o da ordan beslendiğini zannedince meme ucuna alıştı hoş hala bazen mama krizlerine giriyor hala bir çaba halindeyim ama günde 1 ya da 2 kez mama yiyor hastanedeki gibi her öğün değil ... bestlak diye bir damla var ondan kullanıyorum bir de lactamil ama tam performansı rezene çayında gördüm göğüslerim ağrıdı sütten artık... sakın üzülme bebeğinin herşeyden önce senin kokuna sakinliğine ihtiyacı var...
ha bir de beni en çok strese sokan etrafımdaki insanlar oldu onlara da kulak kapamaya çalışıyorum artık mama meme mama meme döngüsünden bir an önce çıkarız inşallah

canım aynısını bizim kız yaptı hatta buraya da yazmıştım sanki ... biz şöyle yaptık göğsümü tutturduktan sonra ağzının kenarından mama verdik şırındayla o da ordan beslendiğini zannedince meme ucuna alıştı hoş hala bazen mama krizlerine giriyor hala bir çaba halindeyim ama günde 1 ya da 2 kez mama yiyor hastanedeki gibi her öğün değil ... bestlak diye bir damla var ondan kullanıyorum bir de lactamil ama tam performansı rezene çayında gördüm göğüslerim ağrıdı sütten artık... sakın üzülme bebeğinin herşeyden önce senin kokuna sakinliğine ihtiyacı var...
ha bir de beni en çok strese sokan etrafımdaki insanlar oldu onlara da kulak kapamaya çalışıyorum artık mama meme mama meme döngüsünden bir an önce çıkarız inşallah

Suan alisma donemi zaten ama kucaga alistrmak dye birsey yok bence sana ihtiyaci var ben her sefwrinde aluyorum en uzun gogusumde uyuyor tutuyorum gogusumde kalp atisimla uyuyor resmen gazli bir bebek bnm oglum dun gittigim doktor kolik baslangici dedi dahabir aciklamasi yok ilk uc ayi atlatmaya bakiyorum

İns bizde öyle iyi olsunlar da geçiyor bu günler sadece ilk çocuk ne yapacağımı bilmiyorum bana çok pinpiriksin diyorlar belki olabilir de ilk bebeğimi kaybetmiştim bunu da bekledik çok istedik ister istemez daha fazla üzerine düşüyorum belki lohusalık etkisi de var ağlama isteği çok geliyor çok şükür bu günlere diyorum ins yavaş yavaş bebislerde alışacak biz de bütün gün kucağımda yoruluyorum ama değer çünkü biraz zaman geçtiğinde biz istesek de onlar kucağa gelmeyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…