Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Sütün varsa hiç dert etme doyuyordur. Benim oğlum 5 dk emiyor sonra hemen uyuyor. Ondan sonra uyandırmak ne mümkün. Kontrole götürdüm doktor kilo alımı iyi. Kaka rengi de iyi bu çocuk doyuyor dedi. Bebekler ilk 5 dk içinde sütün büyük kısmını çekerlermiş. Doktor 5 dk aktif emiyorsa sorun yok dedi.

Asidan geldik.
kilo alimi iyi ve boyu guzel uzamis.
yenidoganlari elemeye baslamistim anliyordum boyunu.

simdide yazlik bisiler bakiyorum.
Artik terliyor.
Yazlik tulum giydirdim bugun müsline sardim alirken koyarken.

Bu ara kalca usg cektirmemiz lazim.
Ayrica aylik kontrol icin gotururum yine dr.
kalcs usg bakilcak neticede.

Inan bana ayni seyi dusunuyorum cunku arkada 2 cocuk daha vwr bende dun dr a goturdum bu yüzden vok mama ve meme aliyor saat basi drdim 2 saattrn once vermeyin dedi gelinde bebege anlatin aglama.krizlerine giriyoruyukuyor dedim vermeyin diyor dr gelsinde kendi versin 2 saatte bir uyutabilirss de uyutsun mumkun degil sutum mu kalitesiz acaba doyurmuyormu dedim sut kalitesi diye birsey yok gogsunden sıktiginda sut geliyorsa doyurur dedi gaz icin aguline diye bir ilac verdi dun gece uyudu artik uyuyacagi mi vsrdi yoksa ilac mi iyi geldi bilmem tamamen bitkisel bir ilac

5 dk emse dua ediyorum 25 dk cok iyi devam

Doymasa uyumaz, kaka sayisi az olur. Doyuyordur o

Bizimki her bezinde azda olsa kaka yapiyor bu normal mi ? Ve hala ikiniyor sürekli :/
Bende bir memede 10-15 dk emzirmeye çalışıyorum ama benim on sütüm fazla sanırım çocugim boğuluyor genelde:/

Kızlar bizim devletten alicagimiz yardımlar neler ? Bir doğum parasına başvurduk 300 TL onay bekliyor başka var mı ?

Kızlar bizim devletten alicagimiz yardımlar neler ? Bir doğum parasına başvurduk 300 TL onay bekliyor başka var mı ?
Emzirme ödenegi var 202 tl sgk dan msj geldi bana herhangibir ptt şubesinden alabilirsiniz diye sizin dediginiz aile sosyal politikalar tarafindan yatan miktarda ödeme aşamasinda diyor e devlete baktigim zaman

Bizimki her bezinde azda olsa kaka yapiyor bu normal mi ? Ve hala ikiniyor sürekli :/
Bende bir memede 10-15 dk emzirmeye çalışıyorum ama benim on sütüm fazla sanırım çocugim boğuluyor genelde:/
Surekli kaka yapmasi normal.
Ikinmasi gazdan olur, gaz damlasi kullanin.
Ön süt fazla ise emzirmeden once biraz sagin dökün.

Kızlar selam, doktora kızımın biraz gaz sancısı çektiğini söyledim. Çözüm olarak emzirmeye başlamadan önce 15-20 cc kadar sağ, sonra kalanı emzir dedi. Göğüste bekleyen süt laktoz açısından zengin olurmuş, bu da gaz yaparmış. Hem azıcık sağınca tazyik gideceğinden boğulma vs durumları da olmaz dedi. Gaz damlaları en fazla %25-30 etkili olur, hatta bazıları gereksiz zorlar bağırsakları diye de damla yazmadı.
Bir de hem gaz sancısı için hem de fiziksel gelişim açısından, bebek uyanıkken yüz üstü yatırıp ayaklarına ellerimizle engel olup elimize dayanarak kendini ileri atmaya çalışmasını saglamamizi önerdi. Bağırsakları çalıştıran çok güzel bir hareketmiş bu. Sizlerle de paylaşmış olayım.

Benim ilk bebegim cok gazliydi yuz ustu yatirirdim hep. O sekilde biraz uyurdu yoksa uyumazdi.
Ama gaz konusunda biogaia damla cok iyi. Simdi ikinci bebegime kullaniyorum cok memnunum

gecmiş olsun cnm ya .banada dr tazikli icirme sag biraz emzir sonra sagdiginida icir dedi
Bunlari bilmiyordum sabahda recel yedim yaw.
ya sekerli seyler asiti yukseltiyormus ciste ve pisik oluyomus dr yeme dedi.
Biz bugun 1 aylik olduk.
Yarin 1 ay asimiz var
Bugunumuze sukur
Nasil dogurcam, midem, suram buram derken dogduda 1 aylik oldu kuzum.
Topladi ele avuca geldi
masallah kuzucuga
2 .6 ay arasi surecek gaz olayi kuzum.insallah 2.ayda biter
Masallah iyiki dogmus kuzucuklar hos gelmisler.va lla senin isin daha zor cnm ama sonra rahat edersin

Benim ilk bebegim cok gazliydi yuz ustu yatirirdim hep. O sekilde biraz uyurdu yoksa uyumazdi.
Ama gaz konusunda biogaia damla cok iyi. Simdi ikinci bebegime kullaniyorum cok memnunum
Benimki hic sevmiyor yuzustu yatmayi

zinco aldim bende gaz damlasi iyi geldi bize icinde dereotu kimyonyagi var

Surekli kaka yapmasi normal.
Ikinmasi gazdan olur, gaz damlasi kullanin.
Ön süt fazla ise emzirmeden once biraz sagin dökün.
Gaz damlası kullanıyoruz akşamları ama etki ediyor mu etmiyor mu anlamıyorum ( 10 damla nurse Harvey)
Senin çocuk nasıl ? Tüm bebisler mi böle yoksa bizimki mi anlamiyorum ? İlk tanıştığım bebeğin kendi bebegimin olması kötü
Birde kakası bizimkinin yeşilli sarılı karışık oluyor ve ip gibi oluyor doktor normal ama süt urunlerini kes dedi yaptım ama hala düzelen birşey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…