Kızlar selam, doktora kızımın biraz gaz sancısı çektiğini söyledim. Çözüm olarak emzirmeye başlamadan önce 15-20 cc kadar sağ, sonra kalanı emzir dedi. Göğüste bekleyen süt laktoz açısından zengin olurmuş, bu da gaz yaparmış. Hem azıcık sağınca tazyik gideceğinden boğulma vs durumları da olmaz dedi. Gaz damlaları en fazla %25-30 etkili olur, hatta bazıları gereksiz zorlar bağırsakları diye de damla yazmadı.
Bir de hem gaz sancısı için hem de fiziksel gelişim açısından, bebek uyanıkken yüz üstü yatırıp ayaklarına ellerimizle engel olup elimize dayanarak kendini ileri atmaya çalışmasını saglamamizi önerdi. Bağırsakları çalıştıran çok güzel bir hareketmiş bu. Sizlerle de paylaşmış olayım.
Çok teşekkürler faydalı bilgi oldu deneyecegim :)
Bizde Ayşe önerin gaz masajinj yapıyoruz YouTube'dan izleyip bazen fayda ediyor bazen dokundurmuyor kendine .
Çocuğum bagsur olcak diye korkmaya başladım artik
gecmiş olsun cnm ya .banada dr tazikli icirme sag biraz emzir sonra sagdiginida icir dedi
ya sekerli seyler asiti yukseltiyormus ciste ve pisik oluyomus dr yeme dedi.
masallah kuzucuga
2 .6 ay arasi surecek gaz olayi kuzum.insallah 2.ayda biter
Masallah iyiki dogmus kuzucuklar hos gelmisler.va lla senin isin daha zor cnm ama sonra rahat edersin
Tatlı şeylerde asitli oluyorsa ne yiycez biz ya :/
Bakliyat yok süt ürünleri yok çiğ sebze yok tatlıda yoksa öleyim ben
Kahvaltıda ekmek zeytin domates reçel pekmez yiyordum.
Karpuzda zararlı mıymış ?
Kimlik çıkarırken kaymakamlikta eşime demişler aile sosyal kurumuna gidip başvurun dediler eşim ordan başvuru yaptı smdide e devletten durumu kontrol ediyorum başvuru aşaması diyor.
Birde ptteden yarın süt parasina başvuru yapmak gerekiyormuş başka var mı bilmiyorum
moon83
uyuyunca yatağına yatirinca uyanır diye yüz üstü göğsüme yatıyorum rahat ediyor gibi özellikle sabahları öle yatırmayı tercih ediyorum cnku canım çıkmış oluyor
Gaz damlası kullanıyoruz akşamları ama etki ediyor mu etmiyor mu anlamıyorum ( 10 damla nurse Harvey)
Senin çocuk nasıl ? Tüm bebisler mi böle yoksa bizimki mi anlamiyorum ? İlk tanıştığım bebeğin kendi bebegimin olması kötü
Birde kakası bizimkinin yeşilli sarılı karışık oluyor ve ip gibi oluyor doktor normal ama süt urunlerini kes dedi yaptım ama hala düzelen birşey yok
Ben biogaia kullaniyorum oyle cok ikinma olmuyor, aksamlari bazen rahatsiz oluyor. Kakanin yesil olmasi bebegin ön sütü fazla aldigini gosteriyor. Dedigim gibi onden biraz sagip sonra emzirmeli. Süt veya yumurta alerjisi varsa kakasi sümüksü olur
Ben biogaia kullaniyorum oyle cok ikinma olmuyor, aksamlari bazen rahatsiz oluyor. Kakanin yesil olmasi bebegin ön sütü fazla aldigini gosteriyor. Dedigim gibi onden biraz sagip sonra emzirmeli. Süt veya yumurta alerjisi varsa kakasi sümüksü olur
Eve geldiğimizden beri kestim süt ve yumurtayı ama kek fln yiyorum tabi kakası hiç değişmedi
Kakalari böle sümüksü mu demek oluyor ? Normal kaka nasıl bilmiyorum doktor kokusuz olmalı dedi sadece
Mukus
Mukuslu kakanın sebepleri anne sütünün fazla gelmesi (önsütü fazla alması), bebeğin diş çıkarırken fazla salya üretmesi ve bunu yutması ya da değişik gıda alerjileri olabilir. Mukuslu kaka 2 günden fazla sürüyorsa doktora danışmanızda fayda var. Alinti
Bizimki de çok kusmaya başladı kusmadigi çok nadir oluyor sağlık ocağındaki hemşire bazı bebekler çok kusar dedi pazartesi kontrolümüz var soracağım ben de emmeyi seviyor acaba fazla mı reflü mu normal mi hiç bilmiyorum
Inan bana ayni seyi dusunuyorum cunku arkada 2 cocuk daha vwr bende dun dr a goturdum bu yüzden vok mama ve meme aliyor saat basi drdim 2 saattrn once vermeyin dedi gelinde bebege anlatin aglama.krizlerine giriyoruyukuyor dedim vermeyin diyor dr gelsinde kendi versin 2 saatte bir uyutabilirss de uyutsun mumkun degil sutum mu kalitesiz acaba doyurmuyormu dedim sut kalitesi diye birsey yok gogsunden sıktiginda sut geliyorsa doyurur dedi gaz icin aguline diye bir ilac verdi dun gece uyudu artik uyuyacagi mi vsrdi yoksa ilac mi iyi geldi bilmem tamamen bitkisel bir ilac
tam duruma alıştık dedim bizim kızda idrar yolu enfeksiyonu çıktı nasıl oldu anlamadım yemede sorun yok kilo alımında sorun yok uyku da uyuyor gündüzleri ama o sebepsiz ağlamalar ondanmış düşünsene bizde de oluyor ne rahatsız edici birşey kaşınıyor canı yanıyor belki yavrumun ben de yaramaz diyorum burda antibiyotik vericek şimdi onu kullanıcaz...
tam duruma alıştık dedim bizim kızda idrar yolu enfeksiyonu çıktı nasıl oldu anlamadım yemede sorun yok kilo alımında sorun yok uyku da uyuyor gündüzleri ama o sebepsiz ağlamalar ondanmış düşünsene bizde de oluyor ne rahatsız edici birşey kaşınıyor canı yanıyor belki yavrumun ben de yaramaz diyorum burda antibiyotik vericek şimdi onu kullanıcaz...
Baktım bunada off off her kakayi incelemekten kafayı yiycem azcik sakin insan olsam sorun olmayacak :/
Dün gece bebgim 12 de bir başladı 3 e kadar ağladı sonrada tam uyudu diyemem hep tilki uykusunda yarı uyur yarı ağlar şekildeydi
Ah yavrum ya gecmis olsun bizde simdi saglik ocagindan geldik boy kilo kontrolu vardi 1 haftada 1 cm boy atmis 400 gr almis bizimde gaz sancimiz azalinca uyumaya basladik cok perisandim kac gundur