Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Biberonla anne sutu ya da mama verip ayni zamanda emzirenler, bebek anne memesinden uzaklasti mi acaba?

Bizimki dusuk kiloda dogdugundan ve ilk gunler kilo kaybi fazla oldugundan bir de ustune sariligi oldugundan, once emzirip sonra kalan sutu sagip veriyordum. O sekilde 3 gun devam ettim ve cok guzel kilo aldi. Sariligi da azaldi. Ama bugun doktor meme reddi olur, mutlaka siringayla ver dedi. Zaten bebek bugun memede pek durmadi. 2 cekip ağladı. Sanirim biberona alisti ama siringayla vermek de cok zor..25 ml ancak verebiliyoruz, o da 1 saatte. Ve bebek siringayla almak istemiyor. Cok zorluyoruz. 3 gundur cok sakindi ve iyi uyuyordu ama az once acliktan sanirim ciglik cigliya aglayarak uyudu.

bizimki biberona alışmıştı ilk haftasında memeyi almıodu zaten sütüm de fazla gelmiodu ben şöyle yaptım mememi tutturuyordum şırıngaya alıyordum mamayı ağzının kenarından akıtıyordum ki memeden gelio sansın diye öyle öyle alıştı memeye ... şimdi 27 günlük arada mama veriyoruz mecbur yine biberonla sanki yine başladı memeyi istememeye ben de kaşık biberon aldım bakalım materni diye bir markanın ucu kaşık şeklinde akış kontrolünü sen yapıosun

Gece mesaiye kalanlar yok masallah ne güzel

Anneler, sütlerinin yeterli olup olmadığını nasıl anlayabilir?
Bebeğin iyi beslendiği, derin ve düzenli emmesinden ve yutma sesinden anlaşılabilir. Ayrıca günde en az beş kez idrar yapıyorsa, en geç 10-15'inci günde doğum kilosuna ulaştıysa ve ayda 500-700 gram alıyorsa, anne sütü yeterlidir.
Bebeklerde ilk günlerde görülen doğal tartı kaybının nedeni, vücutta su oranının azalması ve suyun yer değiştirmesidir; anne sütü yetersizliğine bağlanmamalıdır. Dışkılama sayısı, bebeğin huzursuzluğu, uyku düzensizliği veya bebeğin aşırı ağlaması; anne sütü miktarı açısından güvenilir kriterler değildir. Çok iyi tartı alan bebeklerde de benzer yakınmalar görülebilir. Sadece bezin hep kuru bulunması ve sürekli olarak koyun pisliği gibi ufak ve sert parçalar halinde az miktarda kaka yapılması açlık bulgusu olabilir. Bunlar dışında en önemli kriter, bebeğin yeterli kilo almamasıdır.

Tabiki emzirmeye çalışıyorum ama bu seferde kusuyor devamlı ve memede emmedigide oluyor uyuyor resmen memeye dokununca baslio 2 sny emio sonra yine uyku dokunmasam öyle uyucak dokunsam kızıyo
Ah ah bu kusmanin onemini size anlatamam ne guxel sutunuz var da fazla.geliyor doyuyorbebeginiz ben emzirip ustune mama veriyorum yine yetersiz kaliyor

Bayanlar bebekleri yastıksız mi yatiriyorsunuz yoksa hafif bisey kullanıyor musunuz
Yastıksız yatırıyorum ben oğlumu da o şekilde büyüttüm uzmanlar omurga gelişimi ve solunum kolaylığı açısından 2 yaşına kadar önermiyorlar

Yastıksız yatırıyorum ben oğlumu da o şekilde büyüttüm uzmanlar omurga gelişimi ve solunum kolaylığı açısından 2 yaşına kadar önermiyorlar
Ben çok ince yastık kullanıyorum kullanma amacımda yan yatırıyorum sürekli yastık olmayınca sırt üstü dönüyor kusunca filan görmeden farketmeden boğazına kaçar diye korkuyorum

Canim bunu burda bende yazmistim sutum az benimde.mama takviyeli gidiyorum ilk zamanlar meme reddi bende yasadim ama sonra zorlayinca memeyide istedi mamayida memesiz duramiyor ama.mamasizda doymuyor once iki memedende emzirip ustune 30 luk mama veriyorum aslinda benimki doymadigindan da degil hani biberonu keyif haline getirdi biberonu emerken cogur cogur istahla almiyor agir agir keyifle.aliyor

Kizlar hamilelikten once kac kiloydunuz hamilelikte kac kilo aldinoz ve suan kac kilosunuz

Kizlar hamilelikten once kac kiloydunuz hamilelikte kac kilo aldinoz ve suan kac kilosunuz

80dim. 5 kilo aldim ve simdi 79um. Ama bende seker ciktigindan ona uygun diyet yaptim. Bir de hamile kalmadan onceki 1 yilda zaten 10 kilo, belki biraz daha fazla almıştım. Yani zaten cok fazla kiloyla hamile kaldim

İlk hamileligimde 66yla hamile kalip, 17 kilo alip sonra 75de filan kalmıştım bir kac yil. Emzirme bitince diyet yapip zayiflamistim ondan sonra.

58 ile hamile kaldim, 68 ile doğurdum
suan 64 um.. geriye 6 kilo fazlam var ama inanılmaz şiş geliyorum kendime..
hic birseyim olmuyo..
Boyum uzun aslinda ama anlamadim karin çevrem cok sanirim ondan.
kilo beni hep mutsuz etmiştir..
insallah tez zamanda eski halime donebilirim

Ben de hem emzirip hem sagip veriyorum ve meme reddi yaşamadık çok şükür. Doktor ve hemşire de aynı şeyi söyledi ama çok zor siringayla vermek. Biberon avent marka anne memesine benzeyen başı var

Hanımlar ben Kraft marka tekli elektrikli göğüs pompası almıştım pek araştırmadım. Sanki yeterince iyi sağmıyor. Tek dolu göğüsten 40-50 ml ancak çıkıyor. Tavsiye edeceğiniz bir marka var mı? Sizin kaç ml çıkıyor? Ve son olarak hastane tipi pompa kiralayan var mı ne kadar kirası?

Ben oleyim.ozaman 18 kilo fazlam var

Ben çok ince yastık kullanıyorum kullanma amacımda yan yatırıyorum sürekli yastık olmayınca sırt üstü dönüyor kusunca filan görmeden farketmeden boğazına kaçar diye korkuyorum
Ben de yatırdığımda dönmesin diye arkasına destek koyuyorum

50 kiloyla hamile kaldım 61le doğum yaptım şimdi 56 geliyorum. 50 kiloya hatta altına düşmek istiyorum inşallah yapabilirim. Şu aralar hep açım sanki bu nedenle hep yiyorum. Siz de kendinizi aç hissediyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…