Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
İlk bebegim, onlarinda ilk torunu olacak. Basima neler gelicek bilmiyorum ama simdiden karismayin diyorum. Desem nolcak karisiriz diyolar
Yardımcımız bol karışanımız az olsun inşallah sağlıkla gelsin bebişler

merhaba kızlar ben hamileliğimi öğrendiğimde 7. haftadaydım ,folik asit kullanmaya başlamamıştım sizce geç mi oldu ya 2. bebeğim ama yinede korkuyorum sanki ilk kez hamilemişim gibi korkuyorum

Günaydın ilaçları dizdim önüme 10 dakikadır bakışıyoruz. Sadece içmem gerektiğini düşünmek bile midemi bulandırıyor hele şu devit yok mu tam böğğğğğ şeklinde. Bir de içinde koyun yünü yağından üretilmiştir yazıyor. Her içişimde yün yiyormuşum gibi oluyorum

merhaba kızlar ben hamileliğimi öğrendiğimde 7. haftadaydım ,folik asit kullanmaya başlamamıştım sizce geç mi oldu ya 2. bebeğim ama yinede korkuyorum sanki ilk kez hamilemişim gibi korkuyorum
Bende 5.haftamda ogrendim 5.haftamda basladim.
Hamilelik dusunmeye baslamadan kullanilmasi daha iyi diye biliyorum.
Ama planli gebelik olmayinca insan bilemiyor.
Bisi olmaz, Allaha emanet.
Annem hep der ki biz eskiden folikasit mi biliyorduk.
Zaten kac defa doktor kontrolune gidiyorduk ki diyor hep.
Mesela suan bende idrar enfeksiyonu var onun icinde bizde de vardi belki ama bilmiyorduk ki bukadar test yapilmiyorduki diyor.

Rabbime emanetler.

canım ben de mentollü yiyemiyorum ama meyvelilerden elmalı karpuzlu iyi oluyor
ya bizim şirkette ikramlık meyveli şeker yaptırıyoruz haftasonu çok kötü oldum şansıma böğürtlenli geldi oh ekşi ekşi bi iyi geldi bana sırf ekşiciyim

hmm ben bu ayrıntıyı atladım tabi bunu kullandığım sürekçe hamile miydim hatırlamıyorum
ki ben çok ağır alerji geçirdim hamileyken malesef antibiyotik bile kullandım

fena uyku halimde devam bir havalar gel git malesef hasta oldum ıhlamur içiyorum sürekli

Kızlar merhaba. Görüyorum ki hepimiz mide ve halsizlik sorunları yaşıyoruz. Öncelikle bilmemiz gereken bu sıkıntıların genellikle 12-14 haftalar civarı yok olacağı (istisnai durumlar hariç. 9 ay mide bulantısı çeken de var, evlerden uzak ). Bu sıkıntıların tek sorumlusu Progesteron denen ve hamileliğin özellikle ilk 3 ayında çok yüksek seviyelerde salgılanan hormon. Peki ne yapar bu progesteron? Aslında direk midemize kasıtlı davranmaz ☺ bu hormonun amacı rahim kasılmalarını azaltarak, çok çok çok küçük olan bebeğimin düşük riskini ortadan kaldırıp rahim duvarına kolay ve sıkıca tutunmasını sağlamak. Ama tabi bu arada rahim gibi kas yapısında olan tüm organlarımız (mide, bağırsak, kalp ve tüm kaslarımız) gevşeme etkisine girerek nasibini alır. Halsizlik, mide sorunları falan hep bu yüzden. Peki ne yapmalıyız? Halsizliğin tek çaresi fırsat buldukça yan gelip yatmak mide ekşimesi ve reflü yaşayanların işi biraz daha zor çünkü yapılacak tek şey sabretmek (ben 2. kez yaşıyorum şu an bunu ve canımdan bezmiş hissediyorum ). Bu dönemde mide ilacı kullanımını VS çok tavsiye etmiyor benim doktorum. Gün sayıyorum. Baharatlı ve yağlı yemekten kaçınıyorum, arada da elma yiyorum. Bir diğer sıkıntı mide bulantısı ve kusma. Şahsen ben mide yanması ve reflü yerine kusmayı tercih edenlerdenim. Ama tabi bu da zor bir durum. Hafif tuzlu krakerler VS tüketebilirsiniz. Doktorunuz da ilaç tavsiyesinde bulunabilir belki. Veeee hepimizi alt üst eden hamilelik depresyonu bu da tamamen hormonlarla alakalı bir durum. Özellikle ilk gebeliği olanlar şaşkın şaşkın "hayatımın en mutlu olmam gereken döneminde ne oldu da dünya başıma yıkılmış gibi hissediyorum" diye düşünüyor şimdi. Normal normal ilk 3 ay bittiğinde bunların hepsi de büyük ölçüde bitecek ve hamileliğin prenses ayları dediğim 3 aylık süreç başlayacak 4-6 aylar arası en rahat dönem bence. Saç baş güzelleşir, haliniz yerine gelir, mideniz düzelir.. Bu arada bebeğiniz hareketlenir ve her hareketi size sonsuz mutluluk yaşatır ve iletişiminiz o noktada başlar.
Ne belirti ne sıkıntı yaşarsanız yaşayın anın keyfini çıkarın. İçinizde bir dünya, bir hayat oluşuyor. Siz bir büyülü bahçesini artık siz artık annesiniz ve asla bundan öncesinde olduğunuz insan olmayacaksınız. Değişim başladı. Tırtıldınız, kelebek oluyorsunuz. Bu sözüme eminim daha önce anne olan tüm arkadaşlarım hak verecektir.
Hepinizi kocaman sarıyor sarmalıyorum canım büyülü bahçelerim sabredelim, herşey sonunda çok güzel olacak

Son düzenleme:

BİDE İŞİN KÖTÜ YANI 7. HAFTAMDA ÖĞRENDİM DOKTOR EVDE VARMI YAZALIM DEDİ 2 KUTU VARDI MEĞER ATMIŞIM ARTIK LAZIM OLMAZ DİYE ,CTSİ YAZDIRDIM TEKRAR BUGÜN BAŞLADIM

Selam kizlar gece wc ye kalktim geri yattim burnum kanamaya basladi hemen kostum bnyoya normalde hic burnum kanamaz

Kızlar son adet tarihime göre 6 haftalık hamilyim gebelik testinde öğrendim doktoruma randevuyu en erken haftaya salı için alabildim
Ama endişeliyim kan testi de daha yaptırmadım
Fikirlerinize ihtiyacım var yarın başka bir hastaneyemi gitsem , doktora gidemedigim için folik asitte kullanamıyırum henüz

Daha çok başlarındayız. İlerleyen aylarda artacak idrar olayı.
Diger hamileler bu haftalarda tuvaletten cikamiyorum cok idrarim geliyo yazinca bende anormallik mi var dedim:) insan birebir ayni olmak istiyo digerleriyle baslarda da beta hcg ye takmistim. 5.haftada 24 bine cikti. Tek kese olmasina ragmen ortalamanin icinde olmak istiyorum:)
[/QUOTE]
Merhabalar keseniz kaçıncı haftada gözüktü

Kızlar son adet tarihime göre 6 haftalık hamilyim gebelik testinde öğrendim doktoruma randevuyu en erken haftaya salı için alabildim
Ama endişeliyim kan testi de daha yaptırmadım
Fikirlerinize ihtiyacım var yarın başka bir hastaneyemi gitsem , doktora gidemedigim için folik asitte kullanamıyırum henüz

Hasta olanlara çok geçmiş olsun ben de dünden beri hastayım kızlar bir de sürekli açım ben midem kazınıyor deli olcam ya yemek yedikten en fazla iki saat sonra kurt gibi acıkıyorum gece kafam hep buzdolabın içinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…