Kızlar merhaba. Görüyorum ki hepimiz mide ve halsizlik sorunları yaşıyoruz. Öncelikle bilmemiz gereken bu sıkıntıların genellikle 12-14 haftalar civarı yok olacağı (istisnai durumlar hariç. 9 ay mide bulantısı çeken de var, evlerden uzak
). Bu sıkıntıların tek sorumlusu Progesteron denen ve hamileliğin özellikle ilk 3 ayında çok yüksek seviyelerde salgılanan hormon. Peki ne yapar bu progesteron? Aslında direk midemize kasıtlı davranmaz ☺ bu hormonun amacı rahim kasılmalarını azaltarak, çok çok çok küçük olan bebeğimin düşük riskini ortadan kaldırıp rahim duvarına kolay ve sıkıca tutunmasını sağlamak. Ama tabi bu arada rahim gibi kas yapısında olan tüm organlarımız (mide, bağırsak, kalp ve tüm kaslarımız) gevşeme etkisine girerek nasibini alır. Halsizlik, mide sorunları falan hep bu yüzden. Peki ne yapmalıyız? Halsizliğin tek çaresi fırsat buldukça yan gelip yatmak
mide ekşimesi ve reflü yaşayanların işi biraz daha zor çünkü yapılacak tek şey sabretmek (ben 2. kez yaşıyorum şu an bunu ve canımdan bezmiş hissediyorum
). Bu dönemde mide ilacı kullanımını VS çok tavsiye etmiyor benim doktorum. Gün sayıyorum. Baharatlı ve yağlı yemekten kaçınıyorum, arada da elma yiyorum. Bir diğer sıkıntı mide bulantısı ve kusma. Şahsen ben mide yanması ve reflü yerine kusmayı tercih edenlerdenim. Ama tabi bu da zor bir durum. Hafif tuzlu krakerler VS tüketebilirsiniz. Doktorunuz da ilaç tavsiyesinde bulunabilir belki. Veeee hepimizi alt üst eden hamilelik depresyonu
bu da tamamen hormonlarla alakalı bir durum. Özellikle ilk gebeliği olanlar şaşkın şaşkın "hayatımın en mutlu olmam gereken döneminde ne oldu da dünya başıma yıkılmış gibi hissediyorum" diye düşünüyor şimdi. Normal normal
ilk 3 ay bittiğinde bunların hepsi de büyük ölçüde bitecek ve hamileliğin prenses ayları dediğim 3 aylık süreç başlayacak
4-6 aylar arası en rahat dönem bence. Saç baş güzelleşir, haliniz yerine gelir, mideniz düzelir.. Bu arada bebeğiniz hareketlenir ve her hareketi size sonsuz mutluluk yaşatır ve iletişiminiz o noktada başlar.
Ne belirti ne sıkıntı yaşarsanız yaşayın anın keyfini çıkarın. İçinizde bir dünya, bir hayat oluşuyor. Siz bir büyülü bahçesini artık
siz artık annesiniz ve asla bundan öncesinde olduğunuz insan olmayacaksınız. Değişim başladı. Tırtıldınız, kelebek oluyorsunuz. Bu sözüme eminim daha önce anne olan tüm arkadaşlarım hak verecektir.
Hepinizi kocaman sarıyor sarmalıyorum canım büyülü bahçelerim
sabredelim, herşey sonunda çok güzel olacak