Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Bu testlerde problemlem cikarsa önüne gecilebiliyormu acaba? Yoksa oyle sadece haberimiz olsun diye mi yapiyolar

Ben bu testten cok emin olamiyorum ya cevremde bi cok insana down sendromlu deyip bosuna pskolojilerini bozup gayet saglikli cocuklar dunyaya getirdiler
Ikili test tani için yeterli bir test değil. Eger risk yuksek cikarsa amniyosentez yapiliyor. O zaman kesin tani konuluyor.

Bu testlerde problemlem cikarsa önüne gecilebiliyormu acaba? Yoksa oyle sadece haberimiz olsun diye mi yapiyolar
İkili testte çeşitli sendrom ve anomaliler üzerine ihtimal ve risk oranınız belirlenir. Doktor riskli görürse üçlü test amniyosentez koryosentez gibi daha çeşitli testler isteyebilir en kesin tanıyı amniyosentez ile koyarlar ki zaten sadece ikili test sonucu down sendromu riski yüksek çıksa ve aile aldırmak isterse doktor onu alamaz kesin tanı için amniyosentez yapılması şart. Tabii sadece down sendromu değil bir çok anomali için risk haritası çıkardığı için öyle sendromlar var ki bebeğin yaşaması ihtimal dahilinde değil mesela ama düşmüyor da... bu durumda tanı daha erken koyulup kürtaj yada erken doğum yaptırılarak bebek alınabilir. Böylece bebek daha fazla büyüyüp anneye zarar vermeden alınabilir. Yani sadece bebek engelli mi değil mi bunu söyleyip engelliyse aldıralım olayı değil bu. Mesela turner sendromunun bir çeşidini ikili test ile tahmin edebiliyorlar ve bebeğin amniyosentez ile turner sendromu olduğu da kesinleştikten sonra bebeğin kalbini yakın takibe alabilirler. Çünkü bu sendromda kalp anomalisi olma ihtimali kalpte sorun olma ihtimali olduğu için doktor normal doğumu bebek kaldırabilir mi yoksa sezeryanla mı alınmalı buna bile karar verebilir. Yani ben zaten bişey olsa da aldırmam onun için ikili test istemiyorum demek bana pek de mantıklı gelmiyor. Karar yine de sizlere ait tabiki anneler :)

Vala eskiden böyle şeyler yoktu annem adet olmazsam hamileyimdir herhlde deyip taaa dogurunca hastaneye gitmesi

Bisi sorucam ishalin 3-4 surmesi normal mi?
Doktora gitmelimiyim?

Kızlar benim kan sulandırıcı iğnem bitmişti almayı unuttum bugün. Bir gün kullanmasam bir şey olur mu acaba

Igneler cok onemli bende iğne kullaniyorum coraspin icsen dengeler mi bilemem biz ne desek boş inş bisey olmas
Nöbetçi eczaneden alacak eşim ama muadili varmış. Benim kulandığımdan yok. Sorun olmaz inşallah

Kızlar benim kan sulandırıcı iğnem bitmişti almayı unuttum bugün. Bir gün kullanmasam bir şey olur mu acaba

nöbetçi eczaneden alsana hemen,hamile olduğunj söyle zaten sorun çıkaran bir iğne değil,yarın yazdırır reçeteni götürürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…