- 31 Ocak 2015
- 783
- 1.295
- 113
O kalkan beni daha da fena yapmıştı ağlayarak emziriyordum ilk ay çareyi ayva çekirdeğinde buldum bende. İnşallah bu sefer en az acıyla atlatırız o ilk günleri, çok amiiiinBen sadece kalkanla kurtulmuştum ne kremler ayva jelleri e vitaminleri çocuk 45 günlük oldu ancak kalkanı akıl ettik kurtuldum. Gümüş olan da değil üstelik valla yatırımlık
Bir de ben Türkiye Hastanesi'ne devam ediyorum. Tanı amaçlı çekilecek detaylı ultrasonu (renkli dobbleri) perinatalog değil radyolog çekiyormuş. Sizin 2li tarama testlerinizdeki ultrasonu hep perinataloglar mı çekmişti?Merhabalar,
Ben 2'li tarama testi yaptırmadım henüz. Ama Nifty (genetik tanı testi) yaptırmak istiyorum. Yaşım 36 olduğundan 2'li taramada risk hrr halükarda yüksek çıkar diye düşünüyorum. Aranızda bilgisi olan var mı; yine de 2li tarama testini yaptırmalı mıyım? Yani Nifty kapsamında olmayıp 2li taramada bulunan nir tanı ya da tetkik var mıdır? 2li taramada renkli dobbler ultrason oluyor sanırım ama Nifty'de ultrason yok. Bu durumda 2li tarama değil de sadece ultrason çektirsem ve kan testi tarafını yaptırmadan Nifty yaptirsam mantıklı olur mu sizce?
GpzunuzaydinKızlar ikili test sonucum çıktı şükürler olsun sonuç gayet iyi.. darısı kalbi ağzında bekleyen tüm annelerin başına inşallah
Bir de ben Türkiye Hastanesi'ne devam ediyorum. Tanı amaçlı çekilecek detaylı ultrasonu (renkli dobbleri) perinatalog değil radyolog çekiyormuş. Sizin 2li tarama testlerinizdeki ultrasonu hep perinataloglar mı çekmişti?
Devlet mi öyle söyledi. Benimde özelde görünmedi. Devlete gitmek istiyorum bide ama söylemez heralde oMalesef yapmıyorlr canm 15.haftada gözüküyormuş benm doktorum öyle demişti
Doktorum bu güzel gelirse başka birşey istemicem dedi. Zaten Perinatolog takibindeyim güveniyorum doktoruma başka birşey yaptırmam inşallah herhangi bir sorun olmadıkça..GpzunuzaydinBen de yarin gidicem ikili test için ınsallah pazartesiye falan da sonuc gelir. Sonuç bekleme kısmı hakkaten çok zor. Dörtlü test de yaptıracak misin?
Cnm erken söyleyen doktorlar nub teorisine göre söylüyor ve bu teorinin doğruluğu %80 civarında. Genital organın oluşup ultrason ile görünebilir hale gelmesi için 16. Haftaya falan gelmesi gerekiyor. Devlet yada özel fark etmez doktorların kimisi %100 cinsel organı görmeden yorum yapmak istemiyor. Kimisi de %80-90 kız Yada erkek diye nub teorisine göre tahmin yürütüyorlar. Tahmin yürütmek istemeyen bir doktorun röportajını dinledim. Türkiye’de cinsiyet o kadar önemli ki aileler cinsiyet öğrenir öğrenmez alışveriş yapıp hayaller kuruyorlar ama %80 ihtimalle söylediğimiz nub teorisi doğru çıkıyor %20 ihtimal gerçekleşip de bir sonraki ay Farklı bir cinsel organ görürsek aile yıkılıyor hatta kavga çıkartanlar bile var diyordu. Yani bu tamamen doktorunun görüşüne bağlı...Devlet mi öyle söyledi. Benimde özelde görünmedi. Devlete gitmek istiyorum bide ama söylemez heralde o
Amin canım cidden çok zordu eşimin elini sıkarak emziriyordum, analık zor işO kalkan beni daha da fena yapmıştı ağlayarak emziriyordum ilk ay çareyi ayva çekirdeğinde buldum bende. İnşallah bu sefer en az acıyla atlatırız o ilk günleri, çok amiiiin
Ben de aynı düşünüyorum bir de ayrıntılı ultrason yeterli olacaktır. Burada perinatolog yok oğlumda başka ile gitmiştim bir kaç kez ama öylede zor. Ayrıntılı ultrason için yine gideirm ama perinatoloğa.Doktorum bu güzel gelirse başka birşey istemicem dedi. Zaten Perinatolog takibindeyim güveniyorum doktoruma başka birşey yaptırmam inşallah herhangi bir sorun olmadıkça..
Benimde ikizlerim var 27 aylık kızım 11 kilo oğlum 12 mecbur kalınca alıyorum hatta hergun aliyorum yatağa mama sandalyesine felan kaldırıp koyuyorum inşallah sorun olmazBenim de bie kizim var 25 aylik 14 kilo. Aliyoruz mecburen ben biraz korkuyor olsamda bazen karnim ağrıyor alamam diyorum :) Cok sorun olmadi kaldirmak yatirmak cok şükür simdiye kadar
Bende yaptirmayacagim sadece ense burun kemik ölçümlerini yaptırırım ikizlerinde de yaptirmadimMerhaba kızlar ben de 2020 mayıs nasipse 2. Kez anne oluyorum ama ilkinde ikili tarama yatırmıştım bunda yaptırmayı düşünmüyorum sebebi de şu bu testlerin sonucu üzücü çıkarsa yapılabilecek bi işlem yok sadece kürtaj yani böyle bir şeyde yapmayacağım için saçma geldi bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz
Bence ölçüm gayet normal ikizlerimden oğlumun olcumleride sizinkine yakındı benim yaş ta 31 dovn sendromlu olsa burun kemiği ya olmuyor yada çok küçük oluyor ense de kısa oluyor bence o doktor sacmalamisMerhaba; geçen hafta ikili test yaptırdık, burun kemiği göründü, ense kalınlığı 1.3 mm fakat kan testinde kombine risk 1:722 çıktı. Doktor 'ben olsam bu bebeği doğurmazdım, özürlü çocuk doğurmam ben' gibi densiz bir laf edip moralimizi bozdu. Ama araştırdığım kadarıyla yaş 30u geçince risk direkt yükseliyor, benim yaşım 31. Sizlerin sonuçları nasıl?
Gercekten doktorlardami ona göre söylüyo, cok sasirdim. Ben bakiyorum ultrason fotografina ama göremedim bisey. Eve gidince sizlerle paylasiyim belki anlayan biri bisey söylerCnm erken söyleyen doktorlar nub teorisine göre söylüyor ve bu teorinin doğruluğu %80 civarında. Genital organın oluşup ultrason ile görünebilir hale gelmesi için 16. Haftaya falan gelmesi gerekiyor. Devlet yada özel fark etmez doktorların kimisi %100 cinsel organı görmeden yorum yapmak istemiyor. Kimisi de %80-90 kız Yada erkek diye nub teorisine göre tahmin yürütüyorlar. Tahmin yürütmek istemeyen bir doktorun röportajını dinledim. Türkiye’de cinsiyet o kadar önemli ki aileler cinsiyet öğrenir öğrenmez alışveriş yapıp hayaller kuruyorlar ama %80 ihtimalle söylediğimiz nub teorisi doğru çıkıyor %20 ihtimal gerçekleşip de bir sonraki ay Farklı bir cinsel organ görürsek aile yıkılıyor hatta kavga çıkartanlar bile var diyordu. Yani bu tamamen doktorunun görüşüne bağlı...
Ben de dün ilk defa hissettim. Acaba bana mi öyle geldi dedimOğlumda 17-18 de bu bebek demiştim şimdiden 3 kez falan a bebek dedim ☺
Cevabınız için teşekkürler,Bence ölçüm gayet normal ikizlerimden oğlumun olcumleride sizinkine yakındı benim yaş ta 31 dovn sendromlu olsa burun kemiği ya olmuyor yada çok küçük oluyor ense de kısa oluyor bence o doktor sacmalamis
ikinci annelikte aslında hangi hareketin ne olduğunu daha iyi anlıyor insan, bence hissediliyor ya.Ben de dün ilk defa hissettim. Acaba bana mi öyle geldi dedim
Haha ben de kendi sabrıma ve rahatlığıma hep hayran kalmışımdır14’üncü hafta sonunda memlekete gidicem, gitmeden doktora görüneyim belki cinsiyeti öğrenir öyle giderim diye düşündüm. Kesinlikle çok bilimsel ve makul bi gerekçe
tamam canım inşallah unutmamGünlerimiz aynı ben 23 mayıs :) haftaya usg görüntüsünü bana atma şansın olur mu :) boyuna filan bakim ben gidemiyorum gidenlere bakim ☺
gidemiyorum derken 14’üncü haftada gitmeyi planlıyorum.
bende de şöyleAminnn aminnn benimde oğlum var,ben hep ilki erkekse 2.de erkek,kızsa 2.de kız olsun derdim ama içimden benim de kız geçiyo hayırlısı
ben çok istedim ama sakaryada var bana en yakın malesef mümkün değilBu arada ilki sezerysn olup,şimdi ssvd denemek isteyen var mı ?ben istiyorum sanki ama tam emin değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?