Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Ben sadece kalkanla kurtulmuştum ne kremler ayva jelleri e vitaminleri çocuk 45 günlük oldu ancak kalkanı akıl ettik kurtuldum. Gümüş olan da değil üstelik valla yatırımlık
O kalkan beni daha da fena yapmıştı ağlayarak emziriyordum ilk ay çareyi ayva çekirdeğinde buldum bende. İnşallah bu sefer en az acıyla atlatırız o ilk günleri, çok amiiiin

Merhabalar,
Ben 2'li tarama testi yaptırmadım henüz. Ama Nifty (genetik tanı testi) yaptırmak istiyorum. Yaşım 36 olduğundan 2'li taramada risk hrr halükarda yüksek çıkar diye düşünüyorum. Aranızda bilgisi olan var mı; yine de 2li tarama testini yaptırmalı mıyım? Yani Nifty kapsamında olmayıp 2li taramada bulunan nir tanı ya da tetkik var mıdır? 2li taramada renkli dobbler ultrason oluyor sanırım ama Nifty'de ultrason yok. Bu durumda 2li tarama değil de sadece ultrason çektirsem ve kan testi tarafını yaptırmadan Nifty yaptirsam mantıklı olur mu sizce?

Bir de ben Türkiye Hastanesi'ne devam ediyorum. Tanı amaçlı çekilecek detaylı ultrasonu (renkli dobbleri) perinatalog değil radyolog çekiyormuş. Sizin 2li tarama testlerinizdeki ultrasonu hep perinataloglar mı çekmişti?

Kızlar ikili test sonucum çıktı şükürler olsun sonuç gayet iyi.. darısı kalbi ağzında bekleyen tüm annelerin başına inşallah
Gpzunuzaydin Ben de yarin gidicem ikili test için ınsallah pazartesiye falan da sonuc gelir. Sonuç bekleme kısmı hakkaten çok zor. Dörtlü test de yaptıracak misin?

nifty hakkında maalesef bilgim yok canım.
2li taramayi ve 20. haftalardaki detayli ultrasonumu perinatolog çekmişti ilk cocugumda.
simdi 2li taramam var onun icin yine perinatologa randevu verdi hastane

Gpzunuzaydin Ben de yarin gidicem ikili test için ınsallah pazartesiye falan da sonuc gelir. Sonuç bekleme kısmı hakkaten çok zor. Dörtlü test de yaptıracak misin?
Doktorum bu güzel gelirse başka birşey istemicem dedi. Zaten Perinatolog takibindeyim güveniyorum doktoruma başka birşey yaptırmam inşallah herhangi bir sorun olmadıkça..

Devlet mi öyle söyledi. Benimde özelde görünmedi. Devlete gitmek istiyorum bide ama söylemez heralde o
Cnm erken söyleyen doktorlar nub teorisine göre söylüyor ve bu teorinin doğruluğu %80 civarında. Genital organın oluşup ultrason ile görünebilir hale gelmesi için 16. Haftaya falan gelmesi gerekiyor. Devlet yada özel fark etmez doktorların kimisi %100 cinsel organı görmeden yorum yapmak istemiyor. Kimisi de %80-90 kız Yada erkek diye nub teorisine göre tahmin yürütüyorlar. Tahmin yürütmek istemeyen bir doktorun röportajını dinledim. Türkiye’de cinsiyet o kadar önemli ki aileler cinsiyet öğrenir öğrenmez alışveriş yapıp hayaller kuruyorlar ama %80 ihtimalle söylediğimiz nub teorisi doğru çıkıyor %20 ihtimal gerçekleşip de bir sonraki ay Farklı bir cinsel organ görürsek aile yıkılıyor hatta kavga çıkartanlar bile var diyordu. Yani bu tamamen doktorunun görüşüne bağlı...

O kalkan beni daha da fena yapmıştı ağlayarak emziriyordum ilk ay çareyi ayva çekirdeğinde buldum bende. İnşallah bu sefer en az acıyla atlatırız o ilk günleri, çok amiiiin
Amin canım cidden çok zordu eşimin elini sıkarak emziriyordum, analık zor iş
Doktorum bu güzel gelirse başka birşey istemicem dedi. Zaten Perinatolog takibindeyim güveniyorum doktoruma başka birşey yaptırmam inşallah herhangi bir sorun olmadıkça..
Ben de aynı düşünüyorum bir de ayrıntılı ultrason yeterli olacaktır. Burada perinatolog yok oğlumda başka ile gitmiştim bir kaç kez ama öylede zor. Ayrıntılı ultrason için yine gideirm ama perinatoloğa.

Benim de bie kizim var 25 aylik 14 kilo. Aliyoruz mecburen ben biraz korkuyor olsamda bazen karnim ağrıyor alamam diyorum :) Cok sorun olmadi kaldirmak yatirmak cok şükür simdiye kadar
Benimde ikizlerim var 27 aylık kızım 11 kilo oğlum 12 mecbur kalınca alıyorum hatta hergun aliyorum yatağa mama sandalyesine felan kaldırıp koyuyorum inşallah sorun olmaz

Bende yaptirmayacagim sadece ense burun kemik ölçümlerini yaptırırım ikizlerinde de yaptirmadim

Bence ölçüm gayet normal ikizlerimden oğlumun olcumleride sizinkine yakındı benim yaş ta 31 dovn sendromlu olsa burun kemiği ya olmuyor yada çok küçük oluyor ense de kısa oluyor bence o doktor sacmalamis

Gercekten doktorlardami ona göre söylüyo, cok sasirdim. Ben bakiyorum ultrason fotografina ama göremedim bisey. Eve gidince sizlerle paylasiyim belki anlayan biri bisey söyler
Doktorlarda hakli ama bi taraftan gercekten cinsiyet cok onemli bizim icin. Hamile muhabbeti gectigi an ikinci soru cinsiyeti belli mi oluyo

Bence ölçüm gayet normal ikizlerimden oğlumun olcumleride sizinkine yakındı benim yaş ta 31 dovn sendromlu olsa burun kemiği ya olmuyor yada çok küçük oluyor ense de kısa oluyor bence o doktor sacmalamis
Cevabınız için teşekkürler,

Doktorumuz o densiz lafı ettikten sonra özel bir laboratuvarın broşürünü vererek orada IONIA test isminde bir test yaptırmamızı istedi, biraz pahalı ama yüzde yüz sonuç verir dedi. Broşürdeki numarayı aradık, telefona çıkan hanımefendi doktorumuzun ismini sordu, ,ismini söylediğimizde ' ... hanım'ın hastasıysanız size 2800 tl yerine 2500 tl dedi' biz de anladık ki bu iş tamamen ticarete dökülmüş. Karnındaki bebek için telaşlanan anneyi, babayı düşünen yok maalesef. Hele ki bu ilk çocuksa yaşadığım üzüntüyü endişeyi tahmin ediyorsunuzdur.

Günaydınnnn gençlerrrrrrr ve kendiniiii genç hissedenlerrrrrrrrr

Seni Allaha havale ediyorummmm Memlekete gitmesennn doğuma gidersin sen zatennn.

Günlerimiz aynı ben 23 mayıs :) haftaya usg görüntüsünü bana atma şansın olur mu :) boyuna filan bakim ben gidemiyorum gidenlere bakim ☺

gidemiyorum derken 14’üncü haftada gitmeyi planlıyorum.
tamam canım inşallah unutmam
hoş yazarım gittim diye sen yine hatırlat ama bana çok unutuyorum herşeyi

Aminnn aminnn benimde oğlum var,ben hep ilki erkekse 2.de erkek,kızsa 2.de kız olsun derdim ama içimden benim de kız geçiyo hayırlısı
bende de şöyle
ilk erkek ikinci erkek üçüncü kız
nasip bakalım ama bilmiyorum

Bu arada ilki sezerysn olup,şimdi ssvd denemek isteyen var mı ?ben istiyorum sanki ama tam emin değilim
ben çok istedim ama sakaryada var bana en yakın malesef mümkün değil
ve mesela doğum normal doğum olmasa sezeryan olmak zorunda olsa bile 5 bin tl ödüyormuşsun bu da vazgeçirdi beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…