Merhaba arkadaşlar bende 14+6 günlük gebeyim.ikili test yaptırdım devlette sonuc pap A 820.30 çikmis yaşım da 37 yanlış mı anladım bilmiyorum sonuc 1 ay sonra çıkar demişti soracağım şu sonuç kağıdında kaç sonuç yazıyor?bide Total beta HCG var bekleyeceğim başka sonuç var mı acaba
Merhaba arkadaşlar bende 14+6 günlük gebeyim.ikili test yaptırdım devlette sonuc pap A 820.30 çikmis yaşım da 37 yanlış mı anladım bilmiyorum sonuc 1 ay sonra çıkar demişti soracağım şu sonuç kağıdında kaç sonuç yazıyor?bide Total beta HCG var bekleyeceğim başka sonuç var mı acaba
Hayır canım o iki değer, doktorun ölçümleri, anne yaşı son adet tarihi gibi bazı bilgiler bir bilgisayar programına giriliyor. Sonucunda da trizomi13-18 riski yaş riski kombine risk Down sendromu riski falan gibi bazı risk değerleri çıkıyor. Yani tek başına kan tahlil sonuçlarının bir anlamı yok.
kızlar ozellikle benim gibi 2.bebisini bekleyenlere bir sorum olacak..
ben kizimi dogurdugumda meme ucumdan çok çektim (yara oldu ) simdi dustan ciktigimda uçları o kadar kuruyoki kabuk gibi dökülüyor resmen ayni seyleri tekrar yasyacagim ondan şüphem yok ama bunu şimdiden nasıl minimuma indirebilirm?
her dus sonrası organik Hindistan cevizi yagi suruyorum cok guzel nemlendiriyor
sizce zarari olur mu?
sevgiler.....
ben kizimi dogurdugumda meme ucumdan çok çektim (yara oldu ) simdi dustan ciktigimda uçları o kadar kuruyoki kabuk gibi dökülüyor resmen ayni seyleri tekrar yasyacagim ondan şüphem yok ama bunu şimdiden nasıl minimuma indirebilirm?
sizce zarari olur mu?
sevgiler.....
Doğal yağ faydası olur nemlendir şimdiden ne güzel,lanolin kullanmıştım doğduktan sonra çatlayınca öğrendim keşke önceden süreydim acı çekmezdim aya çekirdeğindeki salgı da iyi geliyormuş
sizce zarari olur mu?
sevgiler.....
Arkadaşimin ilk bebeğinde çok yara olmuştu, ikincisinde gümüş kapaklardan kullandı ve çok memnun kaldı, benim için de alinacaklarin en başında geliyor..
Haklısın ama benim 2.hamileligim herkes diyor 11.haftada hissettim diye acaba bende mi sorun var diye düşündüm. Çok evhamlıyım bu aralar 12.haftadan itibaren göğüs hassasiyeti, bulantı hepsi kesildi sanki hamile değilmişim gibi geliyor bazen aklıma kötü şeyler geliyor hayırlısıyla kucagimiza alalım Allah'ım
Haklısın ama benim 2.hamileligim herkes diyor 11.haftada hissettim diye acaba bende mi sorun var diye düşündüm. Çok evhamlıyım bu aralar 12.haftadan itibaren göğüs hassasiyeti, bulantı hepsi kesildi sanki hamile değilmişim gibi geliyor bazen aklıma kötü şeyler geliyor hayırlısıyla kucagimiza alalım Allah'ım
Herkeste evham var merak etme o belirtiler bende de kesildi kesilsin zaten 9 ay öle geçmez benimde 2. Ben arada pıt pıt bişeyler hissediyorum ama daha yeni yeni bu hafta bike erken 11 hafta neymiş gazi bebek sanıyorlar bide milleti bunalıma sokuyorlar takma sen. Çok evhamlandıysan git dr. Allah'ın izniyle birşey olmaz
Herkeste evham var merak etme o belirtiler bende de kesildi kesilsin zaten 9 ay öle geçmez benimde 2. Ben arada pıt pıt bişeyler hissediyorum ama daha yeni yeni bu hafta bike erken 11 hafta neymiş gazi bebek sanıyorlar bide milleti bunalıma sokuyorlar takma sen. Çok evhamlandıysan git dr. Allah'ın izniyle birşey olmaz
Inşallah canım yaa bütün gece uyuyamadım düşünmekten. Sadece hareketleri duymamak değil bütün şikayetlerim kesildi uyku basardı, burnum hafif kanardı bitti hepsi. Birde 6-7 haftalarda yatakta sağa sola dönmek zor olurdu şöyle ki kasıklarda gerginlik hissederdim o da yok artık rahatça dönüyorum sanki karnım boş gibi bugün doktora gitmeyi düşünüyorum bu acabalar beni mahvetti
Inşallah canım yaa bütün gece uyuyamadım düşünmekten. Sadece hareketleri duymamak değil bütün şikayetlerim kesildi uyku basardı, burnum hafif kanardı bitti hepsi. Birde 6-7 haftalarda yatakta sağa sola dönmek zor olurdu şöyle ki kasıklarda gerginlik hissederdim o da yok artık rahatça dönüyorum sanki karnım boş gibi bugün doktora gitmeyi düşünüyorum bu acabalar beni mahvetti
Günaydın. Benim de ikinci hamileliğim. Ilkinde olan çoğu şey simdi yok. Hatta ben midem bulanmiyo diye koşa koşa doktora gitmişliğim var. Hiç bir şey hissetmiyorum desem yeridir. Sadece arada hareketlenmeler var ve artik yatakta desteksiz yatamıyorum. Vücut alışkın heralde. Cunku doktora her gittiğimde masallah pıtır pıtır hareket ediyo bebiş. Senin de daha erken. Hiç evham yapma.
Kızlar akıntı bebek suyuyla ilgili konuşmuşsunuz haftasonu doktora gittimde doktor az mı su içiyorsun hmm az içiyorsun öle görüyorum fln dedi bende bugün öle içtim nıormalde çok içerim dedim.Öle sohbet edip konu geçti.
Şimdi okuyunca azcık netten baktım acaba bebeğin suyu mu bitiyor :/ tedirgin oldum.
Kızlar akıntı bebek suyuyla ilgili konuşmuşsunuz haftasonu doktora gittimde doktor az mı su içiyorsun hmm az içiyorsun öle görüyorum fln dedi bende bugün öle içtim nıormalde çok içerim dedim.Öle sohbet edip konu geçti.
Şimdi okuyunca azcık netten baktım acaba bebeğin suyu mu bitiyor :/ tedirgin oldum.
Ewt konuyu ben açtim
Ama ben her gttiğimde doktora o konuyla alakali bişey demiyor ben zaten tecrubesizim aklima gelmiyor ama bdahakine sorcam bu islaklik nedir die
Aslında ilkinde 20 haftada bekleniyor ikinci de 16 haftadan sonra oda anneler bebek hareketlerine aşina diye. şöyle 10 haftalar kesin bebek hareketi bu dedim ama sonra kesildi muhtemelen bağırsak hareketleriydi :)
hayır canım ödem de az su içtiğini gösterir göbekte oluşan ödem bana da diyor tuzu kes suyu artır diye. tedirgin olacak o kadar çok şey geliyor ki bunlar için olma :)