Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Bana da 20. Haftada dediler tetenozu

Zorunlu mu bu aşı olmazsak ne olur ki

Zorunlu mu bu aşı olmazsak ne olur ki
Yok cnm zorunlu degildir ama sonucta dogum aninda kullanilcak aletler oluyor mikrop kapilmamasi yada pasli bir sey batti bir yerimize sıkıntı olmasin diye vuruyorlar.daha kapsamli bilgi bulurum simdi

Karbonat testini yaptım idrarımın üzerine ilk döktüğümde köpürmedi bi çubukla karıştırınca köpürdü hangi sonuç doğru ben anlamadım

Zamanında tetanos aşısı yapılan anne adayının vücudunda oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanosa karşı korur. Tetanos aşısının gebelikte yapılmasının temel sebebi bebeği yenidoğan tetanosundan koruyabilmektir. Doğumun ardından bebeğe DTB (difteri, tetanos, boğmaca) aşısı adı altında üçlü aşı yapılır ve bu şekilde tetanosa karşı da bağışıklık sağlanmış olur. Bunun ardından da 10 yılda bir tetanos aşısının tekrar edilmesi gerekir.

Tetanos hastalığı nasıl geçer?

Tetanos aşısı olmayan kişilere; steril olmayan koşullarda yapılan kürtaj, uygunsuz koşullarda yaptırılan doğum, ameliyatlar, enfeksiyonlar, yaralanmalar, trafik kazaları, çivi batması gibi kazalarda direkt temasla kana geçer ve hızlıca çoğalır.

Steril olmayan ortamlarda ve sosyo – ekonomik açıdan gelişmemiş ülkelerde tetanos sorunu yaygın olarak görülür ve çoğunlukla göbek bağının uygun olmayan şekilde kesilmesi sonucu oluşur. Bu şekilde gelişen tetanos ile de yenidoğan ölümlerinde artış olur. Zaten gelişmemiş ülkelerde yenidoğan ölümlerinin en yaygın sebebi tetanosdur.

Anne adayının gebe kalmadan önce ve gebelikte aşılanması ile hem anne adayları hem de yenidoğanlar korunabilmektedir. Bebek, anne rahmindeyken anneden aldığı antikorlar sayesinde korunur.

Alıntıdır

Bencede ondandır cnm şeker hastaları biraz agresif oluyorlar hemde henüz yeni evlisiniz evlilik rayına oturana kadar çok olur kavga bizim cam çerçeve az inmedi aşağı..
Bu rayına oturtma işini konuşsak doğumdan sonraya bıraksak keşke çok teşekkür ediyorum inş düzelir

Karbonat testini yaptım idrarımın üzerine ilk döktüğümde köpürmedi bi çubukla karıştırınca köpürdü hangi sonuç doğru ben anlamadım
1-2 parmak idrara 1 cay kaşığı falan karbonat döküp bekleyin karıştırmayın 1-2 dk da belli oluyo zaten

Tabiki diyabet yapar annemden bilirim kavgadan sonra pişmanlık duyarlar
Bizde 2 yillik ewliyiz inan cicim ayları flan hikaye ilk zmnlar o kdar cok kwqa ederdik ki haftalarca küserdim olan bana olurdu aman boswrr ye iç keyfine bak he de gitsin bu haytta kendinden ve bebeginden daha onemlisi yok
O kadar çok üstüme geliyor ki es geçemiyorum ki ama alışabilicekmiyim bilmiyorum

Allahım yardımcınız olsun inşallahhh da sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inş

Aynen kesinlikle yine de merak ediyoruz ama tabi sağlıklı olsunlar fark etmez

Özelse söylüyor 12. Haftada doktorum bakmayı denedi ama bacaklarını kapadı kanamam olduğu için bastırmak istemedi. Cumartesi kontrolüm var. Doktor o zaman söyleyeceğim dedi. Bi tahmini vardı ama
Kanaman geçmedi mi canım Allah şifa versin iyi olun ikinizde inşallah evet özele gidecem umarım tahmin eder hayırlısı olsun

Bende yaptım karbonat testini 3 tatlı kaşığı dolu döktüm sadece yukarı baloncuklar çıktı kenarları köpürdü ordada bişey yoktu yukarı çıkan köpücükler kenarda dayre şeklini aldı

17 bitti hala doktora gidemedim randevülar yoktu eşimde Cuma günü izin alıp özelsefa hastanesine gidecez işşllah kızımdada orda ögrenmiştim kısmet bunada olcak

Kanaman geçmedi mi canım Allah şifa versin iyi olun ikinizde inşallah evet özele gidecem umarım tahmin eder hayırlısı olsun
Çok şükür geçti canım 3 gündür yok. Ama çok kan kaybettiğim için elim ayağım titriyor çok fazla. Tuvalete de gitmeye başladım kanama durunca. Ama korkusu hala devam ediyor.

Çok şükür geçti canım 3 gündür yok. Ama çok kan kaybettiğim için elim ayağım titriyor çok fazla. Tuvalete de gitmeye başladım kanama durunca. Ama korkusu hala devam ediyor.
İyi bakalım canım bir daha gelmez dinlenmeye çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…