Kimin gücü neye yetiyorsa onu yaptırır, ekşi ya da taze sütle alakası yok. Biz de sabahtan akşama kadar çalışıyoruz biraz daha iyi yaşayabilmek adına. Değilse evde oturup tek maaşla özele para vermek insana zor gelir tabii. Ama yapabileni eleştirmek yersiz.
Sezaryen olacağını bilsem ben de devlet hastanesi tercih ederdim Ama bulunduğum ilde (ankara) devlet hastanelerinde normal doğum yapan herkes tövbeli olduğu için mecbur özele yöneliyorum biraz bütçemi zorlasam da.
İyi degildi ki zaten devlette sezeryan ben 13 haftanın içine girmiştim sancım falan yoktu suni verdiler oda sadece 4 santim açıldı 2 gün sancı çektim artık kızımın kalp atışları yavaşladı sezeryana alındım çok korktum kimsem yanımda yoktu eşimdışarda dogum yaptım bebeyim yok beni 5 kişilik odaya aldılar bebeyim geldi gene kimse yok çırıl çıplagım yan hastanın annesi beni giydirdi eşim geldi baktı gitti yani çok zor bir süreçti kimsesizlik annesizlik zor
Merhaba, korkmayın derim yüksek risk çıkanlarda bile yalnızca ihtimal veriyor bu testler, kesinlik bildirmiyor. Kaldı ki riski düşük çıkanlar için de aynı şey geçerli. Önemli olan ayrıntılı ultrason verileri, orada tüm organları değerlendiriliyor net bir şekilde. Dilerim ki hiçbir şeyi yoktur bebeğinizin
Ayrıntılı ultrason da herşeyin belli olduğunu bilseydim yapmazdım belki de bu testi aksine birde takıntılı bir tipim herşeyin hayırlısı iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.❤
İyi degildi ki zaten devlette sezeryan ben 13 haftanın içine girmiştim sancım falan yoktu suni verdiler oda sadece 4 santim açıldı 2 gün sancı çektim artık kızımın kalp atışları yavaşladı sezeryana alındım çok korktum kimsem yanımda yoktu eşimdışarda dogum yaptım bebeyim yok beni 5 kişilik odaya aldılar bebeyim geldi gene kimse yok çırıl çıplagım yan hastanın annesi beni giydirdi eşim geldi baktı gitti yani çok zor bir süreçti kimsesizlik annesizlik zor
Kimin gücü neye yetiyorsa onu yaptırır, ekşi ya da taze sütle alakası yok. Biz de sabahtan akşama kadar çalışıyoruz biraz daha iyi yaşayabilmek adına. Değilse evde oturup tek maaşla özele para vermek insana zor gelir tabii. Ama yapabileni eleştirmek yersiz.
Ya beni yanlış anlamayın bende tabi yıllarca çalıştım atatürk hava alanında Doğuma kadar güvenlik görevlisiydim Doğuma bir ay kala çıktım ve yıllarca çalışmış biri olarak şaşırdım sadece eşimde şuan münübüs şoförü bir kızım var ev kira anca yetiştiriyor. bebeyim olunca ben cıktım yani süteşki lafın gelişi
Az önce doktorun asistanı aradı. Fetal DNA sonucum çok iyi çıkmış. Detayları cuma günü dr anlatacakmış. Şimdilik müjdeyi vermek için önden aramış. İçim inanılmaz rahatladı. Oh be Hepimziin bebekleri çok çok iyi olsun.
Ben de beş kilo aldığımı sanıyordum. Midem ve bağırsaklarım bozulup kendilerini boşaltınca hop 3 kilo gitti. Yani 3 kilosuna ödem diyebiliriz :) sende de oluyor mu bişey yiyince davul gibi şişme olayı :)
Ben de beş kilo aldığımı sanıyordum. Midem ve bağırsaklarım bozulup kendilerini boşaltınca hop 3 kilo gitti. Yani 3 kilosuna ödem diyebiliriz :) sende de oluyor mu bişey yiyince davul gibi şişme olayı :)
AŞAĞIDA ANNE ADAYININ GEBELİK BOYUNCA ALMASI GEREKEN TOPLAM SAĞLIKLI KİLO MİKTARLARI GÖSTERİLMİŞTİR:
Hamileliğe zayıf olarak başlamış bir gebe: 14-18 kg.
Hamileliğe normal kilolu olarak başlamış bir gebe: 11-14 kg.
Hamileliğe fazla kilolu olarak başlamış bir gebe: 7-11 kg.
Hamileliğe çok şişman olarak başlamış bir gebe: 0-7 kg.
Ben diyetisyene gidiyordum hamilelikten önce, şimdi de devam ediyorum. 2. Trimesterda her ay 1 kilo almalısın, 3. trinesterda da her ay 1,5 kilo almalısın dedi. Ben de almasam olmaz mı, boşuna mı verdim o kiloları diye pazarlık yapmaya çalıştım
Ben diyetisyene gidiyordum hamilelikten önce, şimdi de devam ediyorum. 2. Trimesterda her ay 1 kilo almalısın, 3. trinesterda da her ay 1,5 kilo almalısın dedi. Ben de almasam olmaz mı, boşuna mı verdim o kiloları diye pazarlık yapmaya çalıştım
Benim SSK yok özele bi gidip baktırim dedim 150 tl dedi bende gitmedim maddi yatla alakalı ve 5 aya girdim bir kere gittim baktım tstler için renkli usg için biri diyor 500 biri diyor 250 biri dogum yapıyor güyya 15 milyar biri dogum yapmış 20 milya bune anlamadım bizim sütümüz eşkimiş heralde sizinkiler taze yeni sagılmış gibi hissrtedim devlette kızımı dogurdum bir kuruş ödemedim sezeryanda ama bakıyorum vallaha insanlar ne yapacağını şaşırıyor
Yani bir şey demiyim dedim ama dayanamadım. Her yazdığınızda bir defa gittim kontrole, randevu yok diyorsunuz ama burda yapabilceğimiz bir şey yok bunun için. Hatta hatırlıyorum bir kaç arkadaşta online randevudan semtinizdeki hastaneden randevu var dedi oralı olmadınız. Şimdi de sütümüz ekşi sizinki taze diyorsunuz. Herkesin yaşam standardı farklı. Herkes gücü yettiğine gider. Gidenlerde eleştirilmez. Eleştirilmemeli.
Ya Annem de bana bakıp bakıp “Çok kilo aldın çok. Kalçaların da genişledi” iyice deyip duruyor ve ben güya 2 kilo aldım sadece. Moralim bozuluyor o her öyle dediğinde. Hamileyim, ben hamileee. Kilo almayıp napıcam diye çemkirirken buluyorum kendimi