ayyy benim eşim annesi orada beni ailemi boğup öldürse eline sağlık der. şöyle ki annesi abisiyle anlaşamıyor ve kendisi annesine çok düşkün. annesinin tüm dengesiz hareketleri karşısındaki tek yorumu kadıncağız çok iyi niyetli sadece sinir hastası naapsın der...
Şimdi yazdım bende. Bi çaresi varmış en azından senden duyunca. 3 gecedir uyuyamıyorum. Ağrı kesici parol falan da almadım. Zaten alsan da fayda etmiyor. Artık topallamaya başladım. Çalışıyorum bir de. İyice hayat standartımı etkiledi.
Herkese günaydın :)
Sağlık ocağında kan tahlillerim yapıldı. Tiroitlerde sorun olabilir dedi aile hekimim. TSH değeri gebelerde 3'ün altında olsun istiyorlarmış, benimki 3'ten yüksek çıktı. Endokrinolojiye sevk yazdı. Endişelenmeyin, gebelikte hormonlar sebebiyle dalgalanmalar olabiliyor ama atlamayalım, muhtemelen bi tiroit ilacı başlayacaktır endokrinoloji uzmanı, dedi.
Benzer durum yaşayan var mı acaba?
Ben gebelik öncesi de ilaç kullanıyordum, her ay ölçtürüyorum ona göre ilaç dozumu ayarlıyor endokrinoloji ve kendi doktorum. En son benim de 3.5 çıktı, 3'ün altında olmasını istiyoruz 2. trimesterde dedi doktorum ve ilaç dozumu yükseltti. Tiroit ilacı gebelikte A grubu kategorisinde güvenle kullanabilirsiniz, endişelenmeyin evet ilaçla da hemen düşüyor.
Hanımlar merhaba. Bu benim ilk bebeğim ve doğumla ilgili kitap vs okumaya çalıyorum ve hep mahremiyeti vurgu yapıldığını görüyorum. Doğum için hastaneye yattıktan sonra yanımda sadece eşim ve annem olsun istiyorum. Zaten ailelerimizle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Annem uzaktan gelecek doğuma yakın yanımda olacak. Ben de istiyorum ki bu bana özel anda ben karar vereyim yanımda kimin olacağına. Dün eşime dedim ki yanımda sadece sen ve annem olsun istiyorum. Peki annemi ne yapayım eve mı bırakayım diyor bana? Merak ettiğim şu odada olmayıp dışarda beklese olmuyor mu yani? Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimi kırmak istemiyorum ama doğum da bana özel bir şey ve kayınvalidemle bu anı paylaşacak samimiyetim yok, yanında rahat edemem. Kız kardeşimin bile o sırada odada olmasına gerek yok. Ama tabi eşime kendimi anlatamadan konuyu kapattı konuşamadık. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ya da deneyimli olanlar neler yaşadı paylaşırsanız sevinirim. Bu konuyu kırgınlık olmadan çözmek istiyorum.
Ne kadar hoşlanmasakta,benim ki gelmez ama düşünse seninde torunun olsa görmek yanında olmak istersin,annen varmış zaten çok takılma herkese onlarda ailenin devamı sonuçta sürekli odada olamazlar zaten bunlara takılma sağlıkla gelsin yanına yeterki gözün görmesin olumsuzlukları
Apartmanımızda yaşlı bir teyze var, çamaşır makinesinin su gider hortumunu kovaya akıtıyormuş,o sularla da tuvaletlerini yıkıyormuş. Kayınvaliden ile akraba bence kesin
Hanimlar merhaba, oncelikle herkeze saglikli hamilelik diliyorum. Bu benim ilk hamileligim, be cocuk icin ilk etapta alincak kiyafet konusunda tecrubesizim. Daha deneyimli ve bilgili arkadaslardan rica etsem kac adet zibin, tulum, takim v.s. gerekir ilk 1 ay icin mesela paylasabilirmisiniz. Ayrica yenidogan kiyafetleri kac ay kullanabiliriz, tamam cocugun buyuklugune ve aldigi kiloya gore degisir ama ortalama nekadardir :) Ben bi posta yenidogan aldim, sonra gozume az geldi 1-2 parca daha aldim, ama yeterli olur mu bilemiyorum :) Cevap yazan herkeze tesekkurler