Kızlar şeker yüklemesi yaptırdım 50 gramlık açlık 70 glukoz içtikten bir saat sonrası 136 çıkmış doktora göstereceğim gün içinde gidebilirsem. Sizce yüksek mi yaptıranlar bilir diye düşünüyorum
Benim genelde 9-5 veya 10-5 bazen 7-4 oluyor yatıp uyuyorum. doktor düşük olursa sorun yok. Yat uyu dedi. Ben de öyle dedi diye rahatım. ama yüksek olması riskmiş tabi 13 yüksek bi değer değil. 13-7 normal sayılıyor.
Hanimlar merhaba, oncelikle herkeze saglikli hamilelik diliyorum. Bu benim ilk hamileligim, be cocuk icin ilk etapta alincak kiyafet konusunda tecrubesizim. Daha deneyimli ve bilgili arkadaslardan rica etsem kac adet zibin, tulum, takim v.s. gerekir ilk 1 ay icin mesela paylasabilirmisiniz. Ayrica yenidogan kiyafetleri kac ay kullanabiliriz, tamam cocugun buyuklugune ve aldigi kiloya gore degisir ama ortalama nekadardir :) Ben bi posta yenidogan aldim, sonra gozume az geldi 1-2 parca daha aldim, ama yeterli olur mu bilemiyorum :) Cevap yazan herkeze tesekkurler
Merhaba canım, hastane çıkışları bu konuda yardımcı oluyor 2-3 adet alman iyi olacak, eldiven ve şapkada mayısta kullanılıyor aslında. günde 8 beslenme 8 kakalı çişli bez olunca sık değiştiriyorsun. 0-3 ayı bolca almalısın bebiş küçük olursa 4-5 aylık olana kadar giyir ama yenidoğan konusunda kararsızım oğlum 4 kilo üstü doğdu ve yenidoğan hiç birşeyi olmadı en fazla bir kere giyebildi ya da hiç İlk 6 ay ayda en az 1 kilo alıyorlar, markaların kesimleri ebatları değişiyor. Misal Hm nin kalıbı çok büyük 6 aylık şeyi yaşına kadar giyebiliyor.
Hanımlar merhaba. Bu benim ilk bebeğim ve doğumla ilgili kitap vs okumaya çalıyorum ve hep mahremiyeti vurgu yapıldığını görüyorum. Doğum için hastaneye yattıktan sonra yanımda sadece eşim ve annem olsun istiyorum. Zaten ailelerimizle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Annem uzaktan gelecek doğuma yakın yanımda olacak. Ben de istiyorum ki bu bana özel anda ben karar vereyim yanımda kimin olacağına. Dün eşime dedim ki yanımda sadece sen ve annem olsun istiyorum. Peki annemi ne yapayım eve mı bırakayım diyor bana? Merak ettiğim şu odada olmayıp dışarda beklese olmuyor mu yani? Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimi kırmak istemiyorum ama doğum da bana özel bir şey ve kayınvalidemle bu anı paylaşacak samimiyetim yok, yanında rahat edemem. Kız kardeşimin bile o sırada odada olmasına gerek yok. Ama tabi eşime kendimi anlatamadan konuyu kapattı konuşamadık. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ya da deneyimli olanlar neler yaşadı paylaşırsanız sevinirim. Bu konuyu kırgınlık olmadan çözmek istiyorum.
Canım üzülerek söylüyorum ki eşinin de özel anı ve annesini isteyebilir ya da annesi de torununu görmeyi isteyecek iyi olduğunuzdan emin olmak isteyecektir. Gün içinde gelip bir kaç saat yanınızda durup başka konularda yardımcı olabilir. Kv ile süper anlaşıyoruz diyemem ama acil sezeryana alındığım için ilk saatlerde kardeşim yetişene kadar yanımda oldu eksikleri tamamladı misafirler ile ilgilendi.. Kırma eşini de kayınvalideni de akşam annen ile kalmak istediğini daha rahat edeceğini söyleyince anlarlar elbette. Benim annem rahmetli oldu ilk hafta kız kardeşim yanımdaydı onun dışında dediğim gibi ne kadar kızsam da kayınvalidem de iyi ki vardı, lohusa depresyonundayken bana katlandı en azından :)
Ben gebelik öncesi de ilaç kullanıyordum, her ay ölçtürüyorum ona göre ilaç dozumu ayarlıyor endokrinoloji ve kendi doktorum. En son benim de 3.5 çıktı, 3'ün altında olmasını istiyoruz 2. trimesterde dedi doktorum ve ilaç dozumu yükseltti. Tiroit ilacı gebelikte A grubu kategorisinde güvenle kullanabilirsiniz, endişelenmeyin evet ilaçla da hemen düşüyor.
Teşekkür ederim benim 3.77 çıkmış.
Korktuğum nokta şimdiye kadar bu değere hiç bakılmamıştı, acaba hep yüksekti ve bebeğe şimdiye kadar zarar mı vermişti. Umarım geri dönüşü olmayan ciddi sorunlar yaratmamıştır
Apartmanımızda yaşlı bir teyze var, çamaşır makinesinin su gider hortumunu kovaya akıtıyormuş,o sularla da tuvaletlerini yıkıyormuş. Kayınvaliden ile akraba bence kesin
ANkara da olsan valla da benim kayınvalidem dicem de Allah tan benimki yapar ama yapmayana karışmaz sadece kendini över biz böyle ev aldık böyle ev aldık diye zaten bi tane evi var Allah tan eşim aramızda çokkkk kalın bi kalkanda sesini bile çıkarmaz bana
Teşekkür ederim benim 3.77 çıkmış.
Korktuğum nokta şimdiye kadar bu değere hiç bakılmamıştı, acaba hep yüksekti ve bebeğe şimdiye kadar zarar mı vermişti. Umarım geri dönüşü olmayan ciddi sorunlar yaratmamıştır
Aslında gebelik sonrası ilk kan tahlilinde mutlaka tiroit değerlerine bakıyorlar, korkmayın çok yüksek değil değeriniz. 10 ve üstü çıkan gebe tanıdıklarım vardı hemen ilaca başladılar ve bir sorun yaşamadılar. Zaten sizinki de muhtemelen öncesinde normaldir ama gebeliğin 2. trimester döneminde bebek daha çok ihtiyaç duyduğu için yükselmiştir hafif.
ANkara da olsan valla da benim kayınvalidem dicem de Allah tan benimki yapar ama yapmayana karışmaz sadece kendini över biz böyle ev aldık böyle ev aldık diye zaten bi tane evi var Allah tan eşim aramızda çokkkk kalın bi kalkanda sesini bile çıkarmaz bana
Doktorumu aradim cunku gece uyuyamadim mide yanmasindan.
Gaviscon al dedi.
Demir hapimda bitmisti kontrolume 15gun var onada devam dedi.
dogumdan sonra dahi kullanicaz dedi.
Seker yuklemesi icinde istiyor ama hemen yaptir demedi kontrolde gorusuruz dedi.
Saglik ocagina gittim yazdirdim.
Yeminle dunya varmis kac gundur ben kendime eziyet etmisim gecer diye beklemistim.
Agladim artik gece istifra edemiyorum agzima aci sular doluyordu.
Uyuyamiyorum falan.
Rahatladim hemen ictim gelince.
Doktorumu aradim cunku gece uyuyamadim mide yanmasindan.
Gaviscon al dedi.
Demir hapimda bitmisti kontrolume 15gun var onada devam dedi.
dogumdan sonra dahi kullanicaz dedi.
Seker yuklemesi icinde istiyor ama hemen yaptir demedi kontrolde gorusuruz dedi.
Saglik ocagina gittim yazdirdim.
Yeminle dunya varmis kac gundur ben kendime eziyet etmisim gecer diye beklemistim.
Agladim artik gece istifra edemiyorum agzima aci sular doluyordu.
Uyuyamiyorum falan.
Rahatladim hemen ictim gelince.
Biz de İzmirde hissettik acayip salladı yandan yandan. ..Allah korusun bu kış günü afetten. 8 katlı binanın 4. katındayız yıkılsa zaten kurtulamayız...
Kızlar şeker yüklemesi yaptırdım 50 gramlık açlık 70 glukoz içtikten bir saat sonrası 136 çıkmış doktora göstereceğim gün içinde gidebilirsem. Sizce yüksek mi yaptıranlar bilir diye düşünüyorum