2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar şeker yüklemesi yaptırmayan var mı? Ben yaptırmayı düşünmüyorum
Ben yaptırdım ve ben de gebelik şekeri çıktı bana diyet verdiler 2 hafta sonra gel dediler verdikleri diyete uydum harfiyen kontrole gittiğimde şeker ölçümüm normal çıktı ama bebek az kilo almış ve geriye düşmüştü.Bunu görünce yine sağlıklı beslendim ama diyet listesindeki porsiyonlara göre değil doyana kadar ve abartmadan canımın istediğini yedim.Yine de şekerim yükselmedi.Hatta bugün kontrolüm vardı kahvaltıda 3 dilim ekmek yedim filan alt sınır 70 iken 84 çıktı bebişimde arayı kapatmış.Ben kendimde şeker olduğuna inanmıyorum hep düşük çünkü sadece yüklemede fazla çıktı.Ama gerçekten şeker var ve diyetle filan düşmüyorsa tehlikeli olabiliyormuş kontrol altında olmakta fayda var bence.

Ilk bebekte daha iyi canim cunku geride biraktigin baska bir cocuk yok. Al bebisini saril yat uyu . Hicbirseyi stres yapma ohh miss. Kiskanacak baska cocuk yok ac kalacak baska cocuk yok. Esinde seninle ilgilense gercekten cok daha rahat olursun. Yani biri gelemezse sikinti yapma gelip yardimci olan olursa ekstra olmus olur

Arkadaslar ben ameliyat oldum. Safra kesemin durumu ultrasonda gorduklerinden kotuymus. Nst ile bebegi kontrol ettiler iyi umarim hersey iyi olur
Cok gecmis olsun . Insallah bundan sonra agrin sancin olmaz. Bebisde iyiymis cok sevindim gercekten. Rabbim hepimize saglik versin en ufak bir agriya zor dayaniyoruz masallah sen o kadar agri cektin. Agri eşigini eltin nerden anlamis acaba cok merak ettim. Belki kirilgan biri olabilirsin normal hayatta ama agri eşigini ancak boyle durumlarda anlarsin. Bosver eltini bence burdan anladigim kadariyla sen cok güclü bir bayansin :)

Arkadaşlar şeker yüklemesi yaptırmayan var mı? Ben yaptırmayı düşünmüyorum
Doktorum Canan Karatay’ın adını duyunca cinnet geçiriyor. Onun yüzünden o kadar çok sorun yaşanmış ki! Hem annelere hem bebeklere büyük zararlar vermiş. Şimdiye kadar bir Prof 3 doktor takip etti gebeliğimi, üçü de çok kızıyordu Karatay’a. Popülerliğini kullanarak İnsanları yanlış yönlendiriyor, anne ve bebekleri tehlikeye atıyor dediler.
Şeker yüklemesinde size yüklenen şeker miktarı bir dilim baklavadan daha az bir miktar. 1 kilo şeker yüklemiyorlar. 50 mg şeker verip açlık ve tokluk şekerinizi ölçüyorlar. Sadece 2 saat aç kalmak meselesi var, beklerken midem bulanmıştı biraz. İhmal etmeyin bence, tehlikeli sonuçları olabilir.

Arkadaşlar 7. Haftadan sonra tekrar ultrason kontrolüne ne zaman gittiniz? 12. Haftada gitmek çok uzun acaba

Ben de yaptirmadim şeker yüklemesi . Açlık tokluk şekere baktı doktorum. Eğer sıkıntılı değerler çıksa ydi şeker yüklemesini yapacaktı. Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı . Diğer hamileligim de de yaptirmadim. Bir sıkıntı olmadı . Bebegimin gelişimi de iyi çok şükür . 1 hafta önde gidiyor .

BEnim de idrarımda glikoz çıktı gebelik diyabeti olabilir dedi şeker yüklemesi yaptırmadım yaptırsam mı kararsızım ((((((

Kızlar günaydın, 27+4 günlük hamileyim. Bebeğim ara ara karnımın bi tarafında toplanıyor, orada kocaman bi tümsek oluşuyo, dokununca eski haline geri dönüyo. Bazı sitelerde erken doğum belirtisi diyor. Böyle bir şey yaşayan var mı ?

BEnim de idrarımda glikoz çıktı gebelik diyabeti olabilir dedi şeker yüklemesi yaptırmadım yaptırsam mı kararsızım ((((((

Günaydın idrarda glikoz çıktıysa yaptırmalısın sanki.

Bu bana da oluyor, bazen zor hareket ediyorum bebek öyle bir yere geliyor ki ne yapıyor acaba diye düşünüyorum.
Bazen de tekmeleri tam vajinamda hissediyorum nasıl oluyor hiç bi fikrim yok. Ultrasonda bebeğin yeri vs hep çok iyi rahim ağzı kapalı uzunluk iyi vs zaten hiç lekelenme düşük tehlikesi olmadı biz de.

Bugün doktora gidip soracağım. Normal bişey gibi geliyor ama yine de aklıma takıldı. Biranda gaz sancısı gibi geliyo, bakıyorum toplanmış.

Bende de oluyor o . Sağ tarafımdan toplanıyor kerata ama yine de kontrol ettirin

Kızlar günaydın, sabahtan beri adet ağrısı gibi ağrı çekiyorum. Her an bir şey akacakmış gibi hissediyorum :/ sanki hareketlilik de varmış gibi. Normal mi sizce bu ağrı? İlk kez böyle bir şey yaşıyorum, 3. Trimester beni çok güzel karşıladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…