2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Hanımlar doğum sonrası kv sorunsalını nasıl aşıyorsunuz ben bebeğime kavusmak için can atarken bir kaç gündür bunun sıkıntısını yaşıyorum kv sabah gelip gece gider akşam kp iki kaynımda bize gelir annem yardımcı olmak için zaten gelecek eşim izin alacam diyor çocuğa az kişiyle temiz sakin ortam oluşturalım derken cümbür cemaat bir lohusalık!! beni bekliyor lohusalık diyorum çünkü bebek gelince başlar bence lohusalık off canım cok sıkkın.. zaten geçen gün sinir oldum kv kendi çocuğuymuş gibi resimlere bakıp annem annem maşallah sana yavruummm anneemm diye seviyor en sevmediğim şeydir bir bebeği annem de annem diye başkalarının sevmesi üff bunaldım valla şimdiden ben sakin huzurlu oğluma bakarım hasret giderir koklaşırız diye düşünürken yine çökecekler tepeme gitmekte bilmiyorlar ki 3 gün hastanedeydim 3 gün sabahın bir körü gelip gecenin bir vakti zor bela gitti kv ve kp bebek olmadığı halde oylece saf saf birbirimize bakıp durduk odada cinnet geçirecektim artık son akşam gittiler resmen ağlama krizine girdim insan hiç mi rahat bırakmaz yaa doğum yapmışım bebekte yok zaten boş boş oturuyorsunuz ne bekliyorsun ki

Allah askina o dolapla kaderin nedir senin yahu.. bir cinnet aninda dolabi yakacaksin diye cok korkuyorum
ben diil de eşim geçirdi. Ağzına geleni saydı döktü kavga etçekler diye korktum dün gerçekten dünyanı n parasını ödedik Bi oda parası verdik dolaba dün adamlara al Sök götür Kardeşim dolabını ben sürekli evimi mobilyacıya açamam aylardır oyaladınız dedi paramı iade et dedi. En son Pazartesi ye dek size mühlet dedi bakalım ne olacak. Odada en sevdiğim parça bebe dolabıydı nazar değdi en sonunda . Bi işi doğrultamadılar.eşim bu dolapta Bi uğursuzluk mu var diyor. Adamların evimize 5. Gelişi. Boş gelip boş gidiyolar.eşim iade edip dolabı da Pierre cardin alırız üzülme dedi. Ama işte ben bunun modelini beğeniyordum Onların yüzünden bebeğimin odası çingene çarşısı gibi yok yok her yer her yerde. Valla dolabı beklememe kararı aldım . Olmayacağı belli . Bebeğimin Çamaşırları yarın yıkayıp asıcam. Sonra da günler içinde ütüleyip ütüleyip salona koltukların üzerine dizicem, evde dolap içlerinde yer yok . Böylelikle hastane çantamı yavaştan hazırlamaya başlamış olcam. 34+2 oldum meydanda Bi şiy yok

Son düzenleme:
Onlar sana aklınca destek olduklarını zannediyolardır içinden yazık üzülmesin gidelim yanında olalım diye düşünüyolardkr.Bi gelip kalkmak bilmeyen gedikli misafir çeşidi kv . Ağlayıp kendini üzme .... Malesef Türkiye d işler böyle herkes üşüşür gitmek bilmezler lohusalıkta ben ilk bebeğime hamileyim ama çevremden hep görüp duyduğum bu.gözlemlerim bu. Tadını çıkarmaya çalış gelip evinin işini var yapıyolarsa eğer kaçarımız yok malsf Bebeğin ne zaman eve gelecek hayırlısıyla dr Bi şi dedi mi? Tez zamanda çıksın evine sağlıkla minnoşunuz.☺

Bu arada LCW nihayet 20-25 gün önce verdiğim siparişleri kargoya vermiş. Artık ümidi kesmiştim Bi daha ordan alışveriş yapmıcam son olsun. Bi dolapçı Bi de LCW bitirdi beni

Bu arada LCW nihayet 20-25 gün önce verdiğim siparişleri kargoya vermiş. Artık ümidi kesmiştim Bi daha ordan alışveriş yapmıcam son olsun. Bi dolapçı Bi de LCW bitirdi beni
Kara cuma döneminde yapılan alışverişler kargo şirketlerinin tüm siparişlere yetişemememsi nedeniyle geç teslim edilmiş, alışveriş yaptığınız yerle ilgisi yok :)

Sen kaç haftalıksın cnm.. sana katılıyorum . Bebeğimiz doğunca en azından keyfimizce yatarız. Ağrımız aşırı olmazsa .Geçen yere bir kalem düşürüşüm var . 2 kere Eğildim alamadım . En son yere oturdum öyle aldım üst baş leş. yere düşen şeyleri alamıyorum ellerim şiş olduğu için de tuttuğumu düşürüyorum yatakta ağzıma telefon düşürüşümü hiç anlatmiyim hala dudağımda acısı

Canım ya! İnsanlar gerçekten anlayışsız. Kendi anneme gelmesin diye bayağı söylendim, bebek prematüre nereye geliyorsun dedim. Ama işte kendi annesine söylenebiliyor insan, kayınvalide kayınpedere ne diyeceksin? Eşin söylese daha iyi olur. Hadi onları anladım kayınbiraderler ne alaka!

Dimi... ben yine biraz o agirliklari yasadim kizlari anliyorum gercekten zor isler.. ama benim icin suan en zoru bebegi uyandirmak. Valla az kaldi soguk suya daldirip cikaricam uyansin diye
Altını açarmış gibi yapıyorum, Hala uyanmadıysa çorapları da çıkarıyorum, bi an için şapşallaşıyor, gözünü açar gibi olduğu an dayıyorum biberonu. Benim avantajım hastanede her şeyini düzenli yapmışlar, uyuma uyanma kaka yapma saati hepsi belli. Genelde kendiliğinden uyanıyor. Banyodan sonra derin uyuyor, o zaman uyandırmak zor oluyor. N narantikibi senin de böyle olacak, hazır eğitilmiş bebek eline gelecek

Ama benım bebeğim erken doğdu kalabalık olmaması gerekir ben odaya tıkılıp bebeğimi orda mı bakayım gel tamam da tüm gün her gün ne yapacaksın zaten benım bakılcak bir yerim yok iyileştim çocuğa kendim bakacağım akşamına kayınpeder iki kaynım resmen oturmaya boş boş beklemeye geliyorlar..benımkı herşeyr çok meraklı herşeye çok hevesi var herşeyi çok sahipleniyor nefret ediyorum yok doktor birşey demedi ama 1620 gr oldu bebeğim 1800 1900 gibi anne bebek uyumu demişlerdi az kaldı inşallah sağlıkla evime alırım da benım çilem oyle 1 2 haftalık değil eşimin ailesi çok yapışık yaşıyor bir nefes alamıyorm 4 gün görmesek başlıyorlar taa ne zamandır görüşmedik diye 3 senelik evliyim ilk gün neyse hala aynı bırde cocuk oldu ohh kafaya gelsin huniler

kv kp in gelmeden duracağını bilsem annemide devre dışı bırakırım ama şimdiye kadar maşallah ben annemi geri planda bıraktıkça onlar hala meydanda at koşturuyordu olan bana oluyor mıllet annesiyle bebiş büyütürken hem ben annemden oluyorum hem onların saçmalıklarıyla uğraşıyorum kp kayınvalidemden beter meraklı herşeye doğum sonrası bir kaç hafta sonra geldiler bir demlik çay bitti diyor ki çay yok mu demleyin biz daha oturacağız neye oturuyorsun ya keyif yapmaya mı geldin hastanede de aynı saat olmuş 23.00 artık gece yarısı olacak olsun gideriz ne acelesi var diyor pardon da ne faydan var da sabah gelip geceye kadar oturuyorsn.. yanı ben odada cocuk bakarken onlar içerde oturup çay kahve bisküvi keyfi mi yapacaklar maaile gerçekten şaka gibi düşüündükçe deliriyorum

tabi biz aynı düzende istikrarlı devam edebilrsek zira çok bilmiş kayınvalidem bana neler yaşatacak bilemiyorum ya bırbırımize girecez yada ben eşimle büyük kavga edeceğim ona patlayacağım neyse şuan kendimi odaya kapatıp sadece bebekle ilgilenip dışardakilerle ilişkimi keserek bebeğimle ilgileneceğim diye avutuyorum... Allah ım heyecanla beklediğim yavrumu kucağıma almak için beklediğim o günleri güzel geçirmemi evladımla güzel ilgilrnebilmemi nasip etsin

Masallah annesi hep ayni pozisyonda mi ?Ben tam anlayamiyorum kafasini :) bazen karnimin her yeri taş gibi oluyor , bazen sivri oluyor :) 2 gundur bayagi hareketli dönmeye mi calisiyor anlamadim digerlerinde hic boyle degildi :)

Bende ayni malesef hep pitir pitir ayaklari asagida belki doner elleri filan olur diye umut ettim ama yok bariz belli bak senin de oyleymis hayirlisi artik . Elle döndürenler de varmis bakalim doktor ne diyecek sali gunu randevum

Amin canim , cok iyi anliyorum seni . Benim esimin ailesi de ayniydi. Iki gun gitmesek 3.gun küserlerdi niye gitmedik diye. Seninkiler yine sana geliyormus benimkiler ayaklarina cagiriyorlardi . Yeni dogum yaptim esimide bir degistirdi kv gormen lazim sanki lohusa onlar . Dikislerim dusmeden esim beni oraya goturmeye basladi . Aglaya aglaya oda da bebek emziriyordum. Oturamiyordum dikisler coktu . Igrencti lohusaligim. Kendileri kalmiyordu annemede sende kalma diyormus annemde esim istemiyor sanip erkenden gelip yardim edip gidiyordu. Simdi gurbetteyim annem zaten yok , bir yardimlarida artik yok. O hep bize duskun olan insanlar gitti yerine özgür cocuk istemeyen gezmek isteyen kv geldi. Yardima ihtiyacin oldugunda da kimse yok. Daha bir kere demedi ki dogumun yaklasti bir seye ihtiyacin varmi kucukte cocugun var . Sana tavsiyem maaile otursunlar yediklerini ictiklerini toplayip sana yük olmadan gitsinler. Bebeginle yat aşagiya cidden görmemezlikten gel. Ilk lohusaligimda keske bende oyle yapsaydim. Duyma görme bebeginle hasret gider :)

Canım kayınvalidenler uzaktalar mı yakınında mı. Kayınpederinin her gün gelmesi çok saçma olur. Sen sonuçta lohusa olacaksın. Evin içinde rahat hareket etmen gerekir. Emzirme falan.

Valla ben esime veriyorum malum tum uyaranlari biliyor ama hepsine teker teker bagisiklik kazandi kereta topuk alti vurma kasima alt acma soyma burun sıkma hiiiccc

bizimkilerde hoş hamile kalmadan önce hem çağırıp hem kendileri geliyordu hamile kaldım gelmeyi kestiler biraz rahatladım alışmışlardır falan diyordum doğum yaptığım gibi başladılar yine biz geliyoruz demelere diğer türlü en azından ay gelemiyoruz diyorduk şimdi eşim ben nasıl gelmeyin derim diyor bizimkilerin bir huyuda çocuklarının evlerini pek seferler kp gelince bir rahat kaynana kendi evinde çay koymaya bır tarafı kalkmaz benım eve gelir hanım kesilir fıldır fıldır servis etmeye çalışır bende müsade etmem elinden alırım herkes kendi evinde yapsın bende eşimi işleyecek diye çok korkuyorum zira yapmadığı şey değil yeni gelinlik görmedim eşimle neredeyse 2 sene boyunca kaynanamın dolduruşları yüzüne kavgayla geçti annesinin her saçmalığına eşimde olsun hevesi var olsun heves ediyor gelsin ne zararı var diye cevap veriyor boğasım geliyor.. bizimkilerin öyle geri çekilme huyu yok canım kv kazık kadar adamları bebek gibi seviyor oyle davranıyor 1 gün olsun uzaklaştığını görmedim şimdi laf soksa peşine olmamış gibi davranmayı bilir ben kincilikle suçlanır öylece kalırım en son odadan çıkmadan onlar gidene kadar otururum napıyım Allah ıslah etsin

Canım kayınvalidenler uzaktalar mı yakınında mı. Kayınpederinin her gün gelmesi çok saçma olur. Sen sonuçta lohusa olacaksın. Evin içinde rahat hareket etmen gerekir. Emzirme falan.
yakın canım arabayla 5 bilemedin 10 dk.ama onlar sanki şehirdışındaymış kırk yılda bıt görüşüyormuş gibiler. aa nerde o anlayış doğum yaptım 3 gün sabah gece olmak üzere tepemdeydi kayınpeder 3 saatte bır süt sağcam dıye sizi dışarı yollarken hiç mi utanmıyorsun be adam dıye haykırasım vardı..birtek kp mi iki tanr kaynımda iş çıkışı gelirler malum onlarında yeğen hevesi varmışş!!! herkesin bir hevesi var benım çocuğuma yok malesef onların torunu yeğeni bilmem ne cunku biz onlara doğurduk

Kesin senin kv de kizi yoktur ayni benim kavinvalidem tek farki onlar cocuklarinin evlerinde cok oturmazlar kendi evlerine cagirirlar. Benim esimde ayniydi. Bende birsey soylemeye cekinirdim 19 yasindaydim evlendigimde. Ama zamanla bana yaptiklarini ve bir kac yalanlarina sahit olunca esim simdi esim gitmek istemiyor. Ben hadi gidelim degisiklik olsun demesem hiic gitmek istemiyor. Ama ilk evlendigimde ilk hamileligimde nefret etmistim esimden de. Insallah sende atlatirsin bu gunleri. Gercekten takma , bosver kiz gibi dönsün evin islerini yapsin. Insallah annen de gelir yanina oda destek olur. Üzme kendini bu gunler geri gelmiyor acisi unutulmuyor ama emin ol. Guzel gecer insallah gunlerin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…