- 2 Kasım 2012
- 1.027
- 962
- 323
ben bebeğimi doğurup yogun bakıma gönderdim resmen üzüntüsünü yaşayamadım dona kaldım onların yanında hiç ağlayıp sinirlenemiyorum ki en iyisi odadan çıkmamak çıkınca da suratsız olup söylenmek napalımKız bence bu durumda en iyisi lohusa depresyonuna gir ağla kız bağır çağır belki korkar kaçarlar
işte onu diyorum burda Bi çok arkadaşla aynı günlerde lcw alışverişi yaptık en geç benimkini kargoya verdiler millet çoktan teslim aldı benim satın alalı 25 gün olmuş anca kargoya giriş yapabildi. Hiç vermeseydiler bari ben yapı olarak beklemekten hiç hoşlanan biri değilim , dolap yüzünden hayatımın bekletilme rekorunu kırmış oldum . Öteki de tuz biber olduBende aldım benimkiler cok hızlı geldı
kv ve kp çocuğumuz olmadığını biliyordu bıle bıle bu şekilde davranıyorlardı.. kız yookk bizimkiler 10 yaşındaki çocuğa da bebek gibiler 30 yaşındaki adama da çocuk mesela öptürmek veya kucağına gelmek istemiyor zorlaaaaa öper oturturlar cocuk yok demiş istememiş git git git onzaman istemiyorm seni der cırlarlar gözümle şahit olduğum şeylerInsallah birgun olacak canim . Esin eminimki senin kiymetini anlayacak . Kizi olmayan anneler ogullarina baska bir bagli oluyor. Ama bende gorumcem olsun istemezdim bizimkiler daha olmadan kizimiz olsaydilar ile laf sokuyordu bana ve eltimlere. Ben 2 ay korundum 3. Ay hamileydim kv benim anneme cok korktum cocuklari olmayacak die demis . Zaten 19 yasindayim belki bir kac sene istemem demi ama . Insanlar anlayissiz. Ama senin kp in yaptigi cok ilginc. Belki olmuyor Allah vermiyor ne yapcaksin o zaman . Onlarin bilincli olmasi gerektigi yerde simdi buyukler kuculmus gibi davraniyor. Bak ikincide ben ne yaptim . Annem gelemedi doguma kv yanimdaydi hiic karismadim . Kendileri yediler ictiler. Ben yattim . Birde ben mecbur yattim göguslerim inthaplandi atesten kizima bile bakamadim. Onuda verdim onlara emziremiyordum zaten . Geceleri ben baktim gunduz onlar bakti ben yattim. Hic dert etme gerckten. Umursama , sen bebege odaklan. Cok yorulunca ver onlara baksinlar yat dinlen. Buyuyunce oyle olmuyorlar simdi bebek diye boyleler :)
buda değişik versiyon kaçmasına öteki gelini darlamasına gerek yok herkes yerini bilse saçma sapan şeylere lüzum kalmayacakta. nerdee yazık eltine Allah sabır versnBenim eltimin biri şehir dışında yaşıyor ona demişki bebek doğsun da sana tatile geleceğim ne de olsa annesi burda olacak demişbenimki de bakmamak için benden kaçıyor diğer eltim kara kara düşünüyor şimdi onun da 2 çocuğu var ve çalışıyor ama kaynanam bakmaktan kacıp diğer eltime tatil yapmaya gidiyor ahaha
Yerçekimini önemseyin,benimkinin de sürekli sola yattığım için kafası sol aşağı yerleşti çapraz duruyo, bi gün çok fazla yürüdüm ilk defa değiştirdi. Öylesi hiç rahat değilmiş sürekli kafasıyla çıkışı zorluyodu, neyseki gece uykuda yine sola yerleştirmiş rahatladım.Ay ben hepsini denedim . Internette yazilar filan okudum. Tütsü ile yapilan birsey var onu yapip döndürenler varmis . Poponu yukari kaldirma filan . Aslinda olabilir ama kafa agir gelip dönecekse en mantiklisi ayakta durmak degil mibenimki hic hareket etmiyor donsun diye ugrasinca .
Bende gebelik şekeri çıkınca bir ara her gün yürüyüş yapıyordum evin işlerini yapıyordum rahat rahat.Sonra yüksek tansiyon çıkmaya başladı kafamı kaldıramadım hep yattım.Şimdi çok ağırlaştım hareket edemiyorumBenimkinin hakkini yemeyeyim bir gun donmeye calisti yatarken hissettim ayaklarini , sonra heralde baktiki donemiyorum biraktielle döndürmek gercekten olabilir ama bende yaptiramam onu digerlerini bilemedim normal sartlarda her bebek donermis . Ben cok hareketsiz kaldim genelde hep evdeyim ondan diye tahmin ediyorum ama sen nasildin ? Alakasi var midir hareket ile ?
biz bunları defalarca söylüyoruz ancak bunlar amaann bız yabancı mıyız modundalar sanki mikrop onlara akraba torpili geçecek hadi hiç birşey yok bebek odadan çıkmayacak eline alamayacaksın bakamayacaksın ne dıye oturmaya geliyorsun ki boş boş_Ravzaa_ genelde aynı pozisyonda canım kafa kaburgamın altında ayaklar sol kasığıma doğru çapraz.bazen kafasıyla öyle ittiriyoki dışarı fırlıycak zannediyorum.ben benimkinden ümidi kestim dönmez diye düşünüyorum aylardır aynı şekilde zaten sezaryen olucak.hadi inşallah seninki döner
N narantikibi sakin ol kendini yıpratma sinirlenme diycem ama okurken ben bile sinirlendim.ben lohusayken kendi annemi istemedim yanımda yalnız kalmak istedim hormonlardan insan değişebiliyo ki çokta yardımcıydı annem destek olurdu.senin bebeğin erken doğan bi bebek bunu aslında kendilerinin düşünmesi lazım ve senin daha hassas olucağını bilmeleri gerekiyo.bence bebişini görmeye gittiğin zaman beraber gidin. doktor konuşsun bebek eve çıktığı zaman kalabalık olmaması gerek uzun süre diyekv kp 2 kayın hiç gerek yok
ah bunu anlayabılecek insan mı ki bunlar zora düşsem bir gün annemi alsam peşine annesi ailesi hemen koşar baş köşeye ben napıcam yaa gerçekten zor durumdayım eşimde nasıl gelme diyeyim diyor eminim en az1 hafta boyunca hiç boş bırakmazlar.. onlar olayı algılamıyorlar bir türlü sanıyorlar ki bu bebek orda sadece kilo tamamlıyor gelince herşey normal öp kokla zıplat olacak sanıyorlar herhalde.. benım bebeğim 23.gün anca kendi nefes alabildi hala daha emzik biberon tutamıyor her an birşey olabilir korkusuyla yaşarken onlar basitçe ee bebek ne zaman cıkacakmış doktor hala bırsey demiyor mu diyorlar çıldırıyorum yaaN narantikibi prematüre bakımı öyle şakaya gelmez, biz bir kez eşimin ailesini bir kezde bizimkileri misafir ettik ilk bir yıl dikkat etmek gerekiyor öyle 2-3 güne gelmek saatlerce durmak bunlar olmaması gereken şeyler. Dr a sorsan anlatsa eşinle sana uyarırdınız kv kp kb leri
Daha fenası buradaki eltimin çocuklarına bakıyor 2 tanebuda değişik versiyon kaçmasına öteki gelini darlamasına gerek yok herkes yerini bilse saçma sapan şeylere lüzum kalmayacakta. nerdee yazık eltine Allah sabır versn
öpmek mi asla ben normal zamanında doğarsa bile öpülmemesi gerektiğini düşünüyorum kv öpme ötesinde milletin çocuğunun parmaklarını ağzına sokuyordu hele ki öyle birşey yapsın cinnet geçiririm pisliğe gerek yokBence en mantiklisi doktorun soylemesi. Yoksa umursamazlar. N narantikibi doktor ile yalniz konusup soylemesi lazim yoksa eside pek takmaz. Kizim bronsit oldugunda doktor soylemisti opmeyin diye biraz dikkat etmislerdi. Yoksa sigara icip opuyordu kp
Eşin direkt olarak gelmeyin demesin bence bu sefer düşmanlık çıkar eşini sana karşı iyice doldururlar gelin yaptırıyor derler sana diyim bizim milletimiz , kocanın başına yağmur dolu yağsa gelinden bilirah bunu anlayabılecek insan mı ki bunlar zora düşsem bir gün annemi alsam peşine annesi ailesi hemen koşar baş köşeye ben napıcam yaa gerçekten zor durumdayım eşimde nasıl gelme diyeyim diyor eminim en az1 hafta boyunca hiç boş bırakmazlar.. onlar olayı algılamıyorlar bir türlü sanıyorlar ki bu bebek orda sadece kilo tamamlıyor gelince herşey normal öp kokla zıplat olacak sanıyorlar herhalde.. benım bebeğim 23.gün anca kendi nefes alabildi hala daha emzik biberon tutamıyor her an birşey olabilir korkusuyla yaşarken onlar basitçe ee bebek ne zaman cıkacakmış doktor hala bırsey demiyor mu diyorlar çıldırıyorum yaa
Ayhh okurken yoruldum ve sinir oldum.parasını vermemiş olsanız paşa paşa yaparlardı mahkemeye versen kszanırsın.Onlar pes etmenizi bekliyor galiba paranın üstüne yatmak için.Siz en iyisi mağazaya gidip en yetkili ile görüşün eve gelen usta ile olacak iş değil bu.1. De gelip dolabı taktılar biz evde yoktuk, kp vardı başlarında, dolabın eğrisine doğrusuna bakmamış. Ki ona çizimleri bile atmıştım! El elin eşeğini türkü söyleyerek ararmış. Eve geldik şok olmuştuk.İç tasarımı tamamen yanlış yapmışlar raflar eksik askılığınbiri eksik.Aradık gelin götürün dolabınızı dedik ya sıfır getirin ya tamir edin dedik. Yaklaşık 7 -8 yerinde Arıza eksik vardı. 2. De geldiler Arıza eksiktespit için tutanak tutup defolup gittiler onu Da eksik tutmuşlar . 3. De 20 gün sonra yine geldiler bu sefer dolabın kırık olan üst tacı söküp götürdüler, madem yenisini getirmicektin kötü parçasını sökmek için neden 20 gün bekledin? Bi de sol kapak çizikti. Perdeli kapak montajı da perdeden dolayı yanlıştı.4. De malzemeyi boyayıp getirdiler boyası tutmadı rengi fark etti. Al sök götür iade edicem dedi eşim, sonra bu sefer rengi tutsun diye 2 kapağı ve üst tacı toptan götürdüler.Bu dündü işte, yaptığı işe saygısı olmayan insanlardan mobilya alırsan böyle olur işte. Dolabı sipariş vereli kaç ay oldu Bu kadar uğursuz bi dolap görmedik.20 kere uzun aralıklarla evimize gelip gidip Bi halt yapmadılar. Daha dün boyası tutmayan parçaları getirdiklerinde boyası tutsaydı bile işi yine bitmeyecekti , yine eksik 2 raf ve askılık gelmedi neymiş efendim ondan haberleri yokmuş raftan falan 20 kere söyledim ya bu kadar etik dışı olunamaz valla tiksindirdiler eşim ne dese haklı.Bu şehrin en büyük marka yapmış bebek mobilyacısından aldık BÖyle rezillik görmedim daha. İğrenç insanlar var parayı peşin alıp malı veremeyen zibidiler . Esasen parayı mobilyayı tam düzgün teslim almadan vermemek lazımmış bize ders oldu.
umarım inşallah ama çok geçmez en fazla 2 hafta sonra başlarlar kapımıza çökmeye onlar için doktor bilmem ne değil kendi bildileri önemli yeğeninin çocuğunun ağzına koca tabağı getirmiş kv meyveden akan suyu içsin diye kenarı da kırık tabağın dedim ki dudağı kesilir yapma bile isteye yinede o tabağı cocugun ağzına dayadıBu kadar içli dışlı olmalarını gerektirecek ne var ki anlamadım her gün her gün ne buluyolar katılıyorum ben de en iyisi bebek hastaneden çıkarken doktorun kocana sıkı sıkı tembihlesin şu kadar zaman eve misafir almayın bakteri vs kapabilir gibilerinden uyarsın belki işe yarar.
Bizimkiler de o kadar fazla degil ya . Kucagina alip sevmek nedir. Ay sinir oldum. Bosver sen mesafe koy , sen mesafeli oldukca zamanla geri dururlar insallah. Cocuk da buyuyunce sevmez oyle seyler zaten. Sonucta sen yetistirceksinkv ve kp çocuğumuz olmadığını biliyordu bıle bıle bu şekilde davranıyorlardı.. kız yookk bizimkiler 10 yaşındaki çocuğa da bebek gibiler 30 yaşındaki adama da çocuk mesela öptürmek veya kucağına gelmek istemiyor zorlaaaaa öper oturturlar cocuk yok demiş istememiş git git git onzaman istemiyorm seni der cırlarlar gözümle şahit olduğum şeyler
Dün eve gelen ustalardan yarım saat sonra mağaza müdürü de evimize geldi gördü zaten.Ayhh okurken yoruldum ve sinir oldum.parasını vermemiş olsanız paşa paşa yaparlardı mahkemeye versen kszanırsın.Onlar pes etmenizi bekliyor galiba paranın üstüne yatmak için.Siz en iyisi mağazaya gidip en yetkili ile görüşün eve gelen usta ile olacak iş değil bu.
Bakalim benimki kac kilo olmus sali gunu soyleyecek doktor. Ama normale gore kilosu fazlaydi. Yoksa benim ilk kizimda devamli donuyorduYerçekimini önemseyin,benimkinin de sürekli sola yattığım için kafası sol aşağı yerleşti çapraz duruyo, bi gün çok fazla yürüdüm ilk defa değiştirdi. Öylesi hiç rahat değilmiş sürekli kafasıyla çıkışı zorluyodu, neyseki gece uykuda yine sola yerleştirmiş rahatladım.
Çok yürümenin faydası olabilir diye düşünüyorum ama haftası kadar kilosu da önemli, iri bebekse pek mümkün olmayabilir artk.
Kuzenimin bebeği 2700dü 38.haftada sezaryen günü dönmüştü ama minikti tabi.
34.haftan bitti, 35in içindesin. Hatalı göstermiyor. Bebek dolu dolu 34 haftalık.Bu kadınlar kulübünün gebelik takvimi neden bizi sürekli 1 hafta Önde gösteriyor ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?