- 2 Kasım 2012
- 1.007
- 961
- 323
Cnm kaç hafta kaç günlüksün ? Çatı muayenesi yarın olcam ben de ne dicek bakalım heyecanla bekliyorum. Cumartesi ye kadar doğurmamak için yaptırmasam mı sence muayenemiGittim şimdi geldim bebeğe baktı suyu falan iyi dedi hem açıklık muaynesi yapıcam dedi hem de suni vermeden tetiklemek istiyorum muayneyle dedi muaynede açıklık 4cm hatta 5e yakın dedibaya bi uyardı o bölgeyi ama acıdı biraz ama dayandım istersen yatış verelim istersen eve gec dedi aksma kadar sancı takibi yapalım dedi ben de eve geçeyim dedm muayne sonrası nts girdk sancı vardı biraz ama ben yine cok hissetmedim simdi muayneden dolayı basladı ama yine öyle dk takibi yapamıyorum adet sancım var muayne sirasında da baskı yaptıkça kasıklarım agrıdı zaten. Kafası yukarda daha muhtemelen suyu patlatınca yerleşicek o yüzden sancıyı siddetli hissetmiyosun baskı yapmıyo dedi. akşam tekrar haberleşicez bakalım sancım olucak mı suyum gelicek mii
evet iki saatte bir verıyorum bazen 1.5 saatte bile deli gibi acıkmış şekilde ağlıyor 50 ml içmesine rağmen ben şaşırıyorum demen gibi bazen üstüne de istiyordu ama min 30 35 içiyor memede zaten yarım saat sonra acıkıyor ama iyide emiyor emmede sıkıntı yok da coğunda keyif yapıyor gibi geldi uykuya meğilli oluyor cok açsa 10 12 dk güzel emiyor o zaman uzun tok duruyor..mesela bazen biberonda bıtıyor hala ağlıyor pompada süt gelmiyor ama yinede emziriyorum maşallah süt getirip yutuyor cop cop..gündüz biberon verdiğimde oluyor ama sütüm pompada gelmemeye başladı birşeyler yiyememekten mi yorgunluktan mı bilmiyorm o yuzden Mert emerken geliyor en azından diye daha çok emziriyorm akşam gece hep biberon eoprotin..bakalım önümüzdeki hafta kontrol var 3 kilo olmasını beklıyorum 5 gün önce 2500dü haftaya perşembe gitcez2 saatte bir mi içiriyorsun? Ben 3 saatte bir veriyordum o kadarı. Bazen daha istiyordu bazen de zor bitiriyordu. Doktor söylüyordu şu kadar ver diye ona göre veriyordum.
Mert daha minicik olduğundan tam çekemiyordur. 3 kilo olana kadar emzirmedim. Hep eoprotinli süt verdim. Doktor arada emzir demişti, 1 öğün emzirme bir öğün biberon denedim ikimizin de dengesi şaştı, çekemiyordu, sürekli emmek istiyordu. Ben de biberona devam ettim. doktor eoprotini bırakabilirsiniz artık size kalmış dedi o günün akşamı bıraktım, 3.3dü kilosu. Mecburen emmeyi öğrendi
sütüm yorulunca hemen azalıyor. Bu yüzden yardımcı aldık. O da grip oldu, bir haftadır gelmiyor. Sütüm yine azaldı. Çocuk hep emmek istiyor hep ağlıyor. Uyumuyor. dolaptan süt çıkarıp verdiğimde hemen uyudu. Allahtan yedekte süt var. Kadın yeniden başlayana kadar günde bir iki öğün süt verebilirim. Sonra yeniden yedeklerim inş. Yedek süt önemliymiş. Sağma makinasını kiralamıştım, bir ay daha kullanacağım. Sonrası için belki bir makine alırım. Doysun şu çocuklar ya!
Ayy ne güzel inşallah benim açıklık da artmıştır . Kilosu fazla artmadan doğdun artık kerataGittim şimdi geldim bebeğe baktı suyu falan iyi dedi hem açıklık muaynesi yapıcam dedi hem de suni vermeden tetiklemek istiyorum muayneyle dedi muaynede açıklık 4cm hatta 5e yakın dedibaya bi uyardı o bölgeyi ama acıdı biraz ama dayandım istersen yatış verelim istersen eve gec dedi aksma kadar sancı takibi yapalım dedi ben de eve geçeyim dedm muayne sonrası nts girdk sancı vardı biraz ama ben yine cok hissetmedim simdi muayneden dolayı basladı ama yine öyle dk takibi yapamıyorum adet sancım var muayne sirasında da baskı yaptıkça kasıklarım agrıdı zaten. Kafası yukarda daha muhtemelen suyu patlatınca yerleşicek o yüzden sancıyı siddetli hissetmiyosun baskı yapmıyo dedi. akşam tekrar haberleşicez bakalım sancım olucak mı suyum gelicek mii
aa masallah 5 cm. yarına olur buyuk ihtimal hadi hayisrlisi bakalim. benim de ilk dogumda 4 cm aciklikla eve geldim. cati muayenesinden sonra leke gelmisti baya .gece sancim devam etti sabah da doguma alınmıştım.. kolay bi dogum olmuştu. hadi senin de oyle olur inşallah. hayirli haberlerini bekliyoruz. bana dun cati muayenesi yapmadi. bende bebek hala yukarda diye yapmadı sandim.demekki bebek yukarda iken de aciklik olabiliyormuşGittim şimdi geldim bebeğe baktı suyu falan iyi dedi hem açıklık muaynesi yapıcam dedi hem de suni vermeden tetiklemek istiyorum muayneyle dedi muaynede açıklık 4cm hatta 5e yakın dedibaya bi uyardı o bölgeyi ama acıdı biraz ama dayandım istersen yatış verelim istersen eve gec dedi aksma kadar sancı takibi yapalım dedi ben de eve geçeyim dedm muayne sonrası nts girdk sancı vardı biraz ama ben yine cok hissetmedim simdi muayneden dolayı basladı ama yine öyle dk takibi yapamıyorum adet sancım var muayne sirasında da baskı yaptıkça kasıklarım agrıdı zaten. Kafası yukarda daha muhtemelen suyu patlatınca yerleşicek o yüzden sancıyı siddetli hissetmiyosun baskı yapmıyo dedi. akşam tekrar haberleşicez bakalım sancım olucak mı suyum gelicek mii
Benim de kızım emmemişti şeffaf göğüs uçları ile denemiştim biraz daha iyi olmuştu.Biberon anne sütünden daha hızlı akıyorsa biberonu istemesi normal yoruluyordur çekmek için.Anne sütü akışı gibi olan biberonlardan mı kullanıyorsunuz değilse değiştirin.Bir de ucu kaşık gibi olan biberonlar var onlar da biberona alışmasını engeller.kizlar durum hic açıcı degil sinirler harapbeyimiz cok zor meme aliyor. sut yok desem var geliyor. 15 20 dk ugrasiyorum memeyi alsin diye. sakin kalmaya çalışıyorum ama cok zor. biberonla yada kasikla verince aliyor.ama memeyi tutturmak ölüm. sekerli su ile denedim o bile fayda etmiyor tutmayimca tutmuyor.emince 3 saat falan da yafiyor.2 saatte emmesi gerek biliyorum ama yine aglama krizleri vs olacak diye uyamdirmaya korkuyorum niye boyle bilmiyorum.nolur akil verin sütüm varken mama vermek istemiyorum
Benim dün söyledi doktorum 37+6 ıydım dün. Suyu az aynı zamanda sizin suyunuz azalmış mıydısu azlığını 37+0 da söyledi 36+0 su ölçümü gayet iyiydi. Hareketleri konusunda çok dikkatli olmam gerektiğini söyledi bu da insanı çok tedirgin ediyor
Ben tüy dökme sorununu vitamin takviyesiyle aşmaya çalışıyorum. Traş da ettirsem psikolojik olarak iyice zorlanacak muhtemelen. Bebek ve çocuklardan nefret ediyor resmen. Neyse, mecbur alışacaklar birbirlerine
Bikac model var tam hangisi seninki model numarası varmı birde hangi siteden aldın
kizlar durum hic açıcı degil sinirler harapbeyimiz cok zor meme aliyor. sut yok desem var geliyor. 15 20 dk ugrasiyorum memeyi alsin diye. sakin kalmaya çalışıyorum ama cok zor. biberonla yada kasikla verince aliyor.ama memeyi tutturmak ölüm. sekerli su ile denedim o bile fayda etmiyor tutmayimca tutmuyor.emince 3 saat falan da yafiyor.2 saatte emmesi gerek biliyorum ama yine aglama krizleri vs olacak diye uyamdirmaya korkuyorum niye boyle bilmiyorum.nolur akil verin sütüm varken mama vermek istemiyorum
Ben 40+2yim artık sabırsızım diye uyarmak için yaptı aslın çatı muaynesi değildi suni vermeden bunu denicem dedi canım baya kurcaladı ondan benim tetiklemiştir belki açıklık da olunca ama bebek yukarda işte. Çatı muaynes böyle değil iki parmakla iki snyede bakıyor benim 2cmdi o zaman ondan sonra 16gündür nişan bile gelmedi 38de bakmıştı herkes de farklı mıdır bilmem kiCnm kaç hafta kaç günlüksün ? Çatı muayenesi yarın olcam ben de ne dicek bakalım heyecanla bekliyorum. Cumartesi ye kadar doğurmamak için yaptırmasam mı sence muayenemi
İnşallah sancım da gelir düzenli de sağ salim kavusuurz hepimize kolay doğumlsr olsun inşallah ben de kilodan cekinmeye baslamıştım ama benim 40ı geçmesine rağmen minik ilerliyodu ondan yine biraz rahatım normal icinA
Ayy ne güzel inşallah benim açıklık da artmıştır . Kilosu fazla artmadan doğdun artık kerata
Hem yaşlanma hem su azlığı bende ki açılma ona keza sıfır ama doktor hala bekleyeceğiz suyu elverdiği sürece diyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bende sabah aç karna gidecem bir ihtimal sezeryan yapar diyeSuyumdq bir azalma olmamisti benim. Ama yaslanma durumu oldugu icin erken aldi bebegi hatta c.tesiye gun verip sonra daha erkene carsqmbaya cekti
İlk kızım 34 hft doğdu prematüre sezeryan oldum kolay iyileştim. Şimdi 2. Kızımı 36 hft doğurdum sezeryan ile yine ve çekmediğim ağrı acı kalmadı. Kimse de anneliğimi sezeryan diye sorgulayamaz. Ne çektiğimi ben biliyorumSezaryen bebeğe haksızlık gibi yorumlar burada sezaryen yaptıran veya yaptırmak zorunda kalan annelere büyük haksızlık herkes istediği şekilde evladını dünyaya getirir kimse kimseyi iyi anne veya kötü anne diye doğum şekline göre kategorize edemez arkadaşlar
2900 dogdu.hemzire 20 ser dk 2 gogusten emmelu dedi.eger emmezse 1 olcek mama verirsin dedi. hemsirenin demesine gore ac kaliyor diye dusunuyorum.ama bugun saglik ocgindaki ebeyle konuştum hemsirenin dediginin yarisi yeterlu kucuk daha diyor emmesinin güçlenmesi zaman aliyor dedi.ya bildiğiniz acemi anneyim.Kilosu kaç? Başta Deniz de almıyordu memeyi, bayağı uğraşıyordum alışsın diye. O zaman anne sütü zenginleştiriciyle veriyorum biberonla, arada deniyordum işte. Kabul etmiyordu. Yoruluyorlar zor geliyor emmek.
canim soymuyor diyedusundugum icin 2 kez versum biberinu oda meme alsiktan sonra tekrR memeyi tutmak istemedigi icindi. meme basim var hatta annemler buyuk buyuk diyip duruyor.sinirlenip napim yarisini kesip atimmi dedim.Benim de kızım emmemişti şeffaf göğüs uçları ile denemiştim biraz daha iyi olmuştu.Biberon anne sütünden daha hızlı akıyorsa biberonu istemesi normal yoruluyordur çekmek için.Anne sütü akışı gibi olan biberonlardan mı kullanıyorsunuz değilse değiştirin.Bir de ucu kaşık gibi olan biberonlar var onlar da biberona alışmasını engeller.
gogus ucum var canim.sorun benim sipanin tutmamasıIlk baslarda gogus ucu kullarak verdim icine biraz sut sıkıyodum sonra mememe koyuyordum oyle oyle alisti.
Ay hadi inşallah sağ salim kavuşsaydık simdi napsam arttırmak icinacıklığı bilemedim. Aslında çatı muaynesi yapmak icin yapmadı yapmışto benim zaten uyarmak icin yapıcam dediaa masallah 5 cm. yarına olur buyuk ihtimal hadi hayisrlisi bakalim. benim de ilk dogumda 4 cm aciklikla eve geldim. cati muayenesinden sonra leke gelmisti baya .gece sancim devam etti sabah da doguma alınmıştım.. kolay bi dogum olmuştu. hadi senin de oyle olur inşallah. hayirli haberlerini bekliyoruz. bana dun cati muayenesi yapmadi. bende bebek hala yukarda diye yapmadı sandim.demekki bebek yukarda iken de aciklik olabiliyormuş
Çok haklısınız. Yok sezaryen bencillik yok bilmem ne ben de sezaryen olacagim insanlar yorum yaparken birileri incinir mı diye düşünmüyor. Doğum şekli ne olursa olsun her anne evladını düşünür önce kimse de kimseyi bencillikle sunla bunla yargilayamazİlk kızım 34 hft doğdu prematüre sezeryan oldum kolay iyileştim. Şimdi 2. Kızımı 36 hft doğurdum sezeryan ile yine ve çekmediğim ağrı acı kalmadı. Kimse de anneliğimi sezeryan diye sorgulayamaz. Ne çektiğimi ben biliyorum
Hafiften gözlerinde var canım, bi de burnunda az bişey belli belirsiz. Yine de canım sıkılıyor. Elimden geldiğince sürekli emziriyorum.Benimkinde de var hala sarilik ama kilo aldikca gecermis aktif oldugu icin sıkınti yok artik hareketli bebek dedi. Işık hikayesi yalan. Ciplak olmadigi surece bir etki saglamaz ısik bitek yuzune faydasi olur o da geliyorsa yuzune ki evdeki lambalarin yine pek bi yarari yok. Ama yatirin tabi isikta uyumaya alisir.
aynen benimkide öyle yapmadı 2 aylık ama yenı doğmuş gıbıyız anca doğum zamanlarıSlm kızlar bnm bebiş 2 gündür kakasını yapamiyorbugun tam 20 gunluk olduk zeytinyagi icir dediler sonra biride tatli badem yağı dedi ama hala cok minik kıyamadım napsam ki bi fikri olan var mi?
Keske banada cati muayenesi yapilsa bilirim ne durumdayim en azındanBelirtiyok cn m çatı muayenesi tetiklerse diye kprkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?