Ya kapıyı kapatınca kapıda ağlamıyorlar mı? Benimki asla susmadan saatlerce miyavlıyor. Mümkün değil yatak odasından göndermek. Bir de bizimle yatmaya alışkın. Bir çözümünü bulamadım. Bebeğin üzerine çıkar korkusundan uyuyabildiğim anlarda bile asla derin uyuyamıyorum
Benimkinin göz akı da öyle. Krem rengi gibi, tam beyaz değil. Çarşamba kontrolümüz var. Sarılık vardır illa ki, inşallah ileri düzeyde değildir. Ben sık sık emzirmeye çalışıyorum. İki saate bir alarm kurup emziriyorum. Bi de ışığın altında yatırıyoruz. Şu an bile lambalar açık uyuyor.
Benimkinin göz akı da öyle. Krem rengi gibi, tam beyaz değil. Çarşamba kontrolümüz var. Sarılık vardır illa ki, inşallah ileri düzeyde değildir. Ben sık sık emzirmeye çalışıyorum. İki saate bir alarm kurup emziriyorum. Bi de ışığın altında yatırıyoruz. Şu an bile lambalar açık uyuyor.
canım ben de tecrübeli değilim bu Çarşamba çatı muayene yaptırıcam ilk defa ben de korkuyorum muhtemelen kasarım da, dün görümcem saniyelik birşey o dedi korkma dedi, benim hiç acımadı dedi. arkadaşlarım ise en çok çatı muayenesinden kork dedileranlamadım hangisine inansam .. çatı muayenesi gerçekten 10-15 saniyelik bişiyse bu acıya katlanmaya çalışalım, derin nefes al kendini rahat bırak Bi de öyle dene . Hiç Bi sebep yokken normal denenmeden planlı sezaryen yapmak hem bebişe hem anneye haksızlık olur. Önce normal doğumu deneyelim baktık beceremiyoZ olmuyo, duruma göre sz der zaten dr larımız.
sen kendini nasil rahat edeceksen o sekilde yaptir.takma kafana doguyorlar bi sekilde bebekler. bende 2. normal dogumu yaptim ama 1.si cok kolaydi bunda cok daha zorlandim.
nasil rahat edeceksen oyle yap
Ben de oldum çatı muayenesi ve cok kolay ne ağrı ne sizi . Rahat olman lazım . 1 dk bile sürmüyor. Doğumda da öyle sürekli yapmıyorlar . Bana toplam 2 veya 3 kere yaptılar sonra bebek doğmuştu zaten . Öyle korkulacak birsey değil . Etraftaki kişiler çok etkiliyor ama boşver onları
doguma gidiyorum sezeryan olacam 4den beri sancim oluyor nisan denilen şey şeffaf beyaz mi rengi
36.Haftada kontrole gittik 34.hafta ile arasında 400 Gr almıştı.37de gittik 100 Gr almış.2490 civarı
,İlk gebelik.Doktor 38de fazla kilo almazsa,sezeryan ile alalım diyor.Disardw daha fazla kilo alır düşüncesinde.Birde normal doğumun acisina dayanamayacaksan beklemeye gerek yok diyor.İlk olduğu için 40 kadar beklenmeli mi,kiloyu az alması sezeryan için sebeb mıdır
Benim dün söyledi doktorum 37+6 ıydım dün. Suyu az aynı zamanda sizin suyunuz azalmış mıydıBende 35 de basladi ama daha gec yada erken olabiliyormus
Sırf korkuyorum diye vazgeçmemrlisin bence de. Benim doktorum da aksine sezeryan ağzına almıyor. Bende herşey normal gelmişse normali tabi ki isterdim ilk doğumum normal ama zor bir normal doğum hikayesi. Bunda da sıkıntılar var bakalım buna rağmen hala normalden bahsediyor hakkımızda hayırlısı.Ben de öyle düşünüyorum canım, en azından şartlar zorlanmalı. Acıya katlanma düşüncem var da dr daha baştan kasıyorsun ilerleyemiyorum kalsın, sezaryen düşün diynce ben de bir garip oldum. Kendimi sancı zamanına bırakıyorum ama önden karar almayacağım. O zaman gerekiyorsa yine sezaryene dönsün ama şimdiden istemiyorum. Hem belki o sancıyla gözüm bir şey görmez, yaptırırıveri
Sezaryen olunca psikolojik olarak ve vicdanen rahat edemeyeceğimi biliyorum. Ama kendimi ikisini de şartlandırmamaya çalışıyorum, hayırlısı neyse o olsun. Vajinal doğumda ciddi travma sebebi olabilir
Ya aşırı acıyacak gibi bir düşüncem olmadı sanki genel olarak beni dışarıdan müdahale düşüncesi gerdi gibi sanki.
Ama ben şeyi merak ediyorum dr istese zorlayıp yine yapabilir miydi? Sonuçta oraya bir müdahale oluyor, kasılmayan kadın var mıdır ki? Bence benimkisi çok rahat vazgeçti, çok da idealist değil bu konuda. Zihnimin bir köşesine de gel Sezaryen planlayalımı soktu. Milletin doktoru öncesinde korku oluşmasın, normal olanı zorlansın diye çatıyı son ana bırakıyormuş benimkisi yok ben ilerleyemiyorum diyip bıraktı.
Hanımlar, doktor çatı muayenesinde ben kassam bile muayenesini tamamlayabilir mi? Benim kendimi tamamen kasıp oraya kapatma ihtimalim var mı?
Bence sebep değil. 35. Haftada iken 2800 iken üzerinden 3 hafta geçti 450 gr artış var bizimde bana da az geldi açıkçası doktor herhangi bişey demedi. Alsa haftada 300 gr alabilir ama almamış plasenta yaşlanmaya başlamış benim sanırım o sebepten36.Haftada kontrole gittik 34.hafta ile arasında 400 Gr almıştı.37de gittik 100 Gr almış.2490 civarı
,İlk gebelik.Doktor 38de fazla kilo almazsa,sezeryan ile alalım diyor.Disardw daha fazla kilo alır düşüncesinde.Birde normal doğumun acisina dayanamayacaksan beklemeye gerek yok diyor.İlk olduğu için 40 kadar beklenmeli mi,kiloyu az alması sezeryan için sebeb mıdır
o zaman içtiği normal bıberonla 50 60 rahat içiyor bende korkuyorum bunyesıne agır gelır dıye ama demek içebılıyorlar2 2kedi_1deli uyumak mıDeniz hanımın gaz atakları olunca giremiyorum.
X xemax N narantikibi ay bu çocuklar doydu mu doymadı mı bi netleştirsek de rahatlasak. N narantikibi deniz 2.5 kiloyken 55-60 ml süt veriyordum doktor kontrolünde. Emzirmeye geçinceye kadar öyle devam ettim.
Ben tüy dökme sorununu vitamin takviyesiyle aşmaya çalışıyorum. Traş da ettirsem psikolojik olarak iyice zorlanacak muhtemelen. Bebek ve çocuklardan nefret ediyor resmen. Neyse, mecbur alışacaklar birbirlerineAgliyolar ama mecbur. Bizim ikiside bizimle yatardi. Alistilar. Yatmadan once opup seviyorum iyi geceler diliyorum her seferinde insan gibi anlatiyorum. Sabredin biraz buyusun gecicek falanndiye..
Sabah kapiyi actigim an icerdeler. Bide mecbur ilk zamanlar diye tras ettirdim
;( basa cikamazdim
Allah kurtarsın canım inşaAllah herşey yolunda gider. Nişanı ben de bilmiyorum, pembe, hatta kanlı balgamsı bir yapı diye duydumdoguma gidiyorum sezeryan olacam 4den beri sancim oluyor nisan denilen şey şeffaf beyaz mi rengi
Benim de yarın hem kontrolüm var hem de çatı muayenem var . Ya haftasonu sınavlarım var çatı muayenesinin doğumu tetiklediği söyleniyor doğru mu bu kızlar ??Bennn yarin kontrolum.var bakalim ne.dicek
Olacağı varsa oluyor olmayacaksa benim gibi gram bişey gelmiyorBenim de yarın hem kontrolüm var hem de çatı muayenem var . Ya haftasonu sınavlarım var çatı muayenesinin doğumu tetiklediği söyleniyor doğru mu bu kızlar ??
Ben
Ben de öyle düşünüyorum canım, en azından şartlar zorlanmalı. Acıya katlanma düşüncem var da dr daha baştan kasıyorsun ilerleyemiyorum kalsın, sezaryen düşün diynce ben de bir garip oldum. Kendimi sancı zamanına bırakıyorum ama önden karar almayacağım. O zaman gerekiyorsa yine sezaryene dönsün ama şimdiden istemiyorum. Hem belki o sancıyla gözüm bir şey görmez, yaptırırıveri
Sezaryen olunca psikolojik olarak ve vicdanen rahat edemeyeceğimi biliyorum. Ama kendimi ikisini de şartlandırmamaya çalışıyorum, hayırlısı neyse o olsun. Vajinal doğumda ciddi travma sebebi olabilir
Ya aşırı acıyacak gibi bir düşüncem olmadı sanki genel olarak beni dışarıdan müdahale düşüncesi gerdi gibi sanki.
Ama ben şeyi merak ediyorum dr istese zorlayıp yine yapabilir miydi? Sonuçta oraya bir müdahale oluyor, kasılmayan kadın var mıdır ki? Bence benimkisi çok rahat vazgeçti, çok da idealist değil bu konuda. Zihnimin bir köşesine de gel Sezaryen planlayalımı soktu. Milletin doktoru öncesinde korku oluşmasın, normal olanı zorlansın diye çatıyı son ana bırakıyormuş benimkisi yok ben ilerleyemiyorum diyip bıraktı.
Hanımlar, doktor çatı muayenesinde ben kassam bile muayenesini tamamlayabilir mi? Benim kendimi tamamen kasıp oraya kapatma ihtimalim var mı?
[/QUOT
vajinada ki kasların çok güçlü olduğunu biliyorum vajinusmus tedavisi görmüş biri olarak bunu çok iyi biliyorum.Doktor jelle içeri giriyorsa alttan kontrol gibi kasılmaya kadar çıkıyor bitiyor ama çatı uzun sürüyorsa bilmem.Sezeryan olmak neden çocuğa haksızlık olsun ki sancıyı iliklerine kadar hisseden insan mı annelik görevini yapmış sayılacak anlamadım.Hazır olmadığınız bir durum içine sırf millet normal yapmamış diyecek diye ya da sancı çekmedim normal doğmadım gibi bana göre saçma düşünceler ile kendinizi mutsuz etmeniz bence anlamsız.Mutlu anne mutlu bebek bebeğinizi mutlu edebilecek tek insan sizsiniz doğumun nasıl olduğu önemli değil önemli olan psikolojiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?