Benimki de 4 yasinda ve aynen eli surekli kafasinda. Hem cok seviyo hem zarar vermeye meyilli. Surekli kavga ediyoruz bağırıyorum. Daha da bileniyo bebege. Icim sıkılıyo oglum yanima geldikçe cok boguyo beni. Surekli oyun istiyo eski düzenini istiyo. O da olmuyor haliyle.Benim kızımda 5,5 yaşında bebeği çok seviyor ama AMA hıncını bizden çıkarıyor. Sabah okula gitmiycem diye başlıyor tantana hadi kelimesinden nefret ettim hadi çişini yap hadi elini yüzünü yıka, akşam oluyor kesinlikle sofraya oturmuyor otursa da saçma sapan birsey bahane edip kaçıyorhaftasonu tamamen aç geçirdi ve bende senin sütünden istiyorum diyor bebeği çok seviyor ama eli hep bebeğin başında oraya elleme dedikçe ısrarla. Haftaiçi bi şekilde geçiyor ama haftasonu kesin büyük bi kavga çıkıyor ben de sabırlı biri değilim birbirimize giriyoruz sonrada pişmanlık..
Canım emzirdikten sonra bebeğin mutlaka ağızdan gazini çıkar ve 10 dakika dik tut kusmaları daha az olacaktır. Gece olsa bile bunu mutlaka yap. Ve reflu yatağı al ya da kafasını biraz yukarıda yatır ve sola yatır.İlk 7 gün nerdeyse hiç sütüm gelmedi bebeğim ilk 7 gün küvözdeydi ne kadar ağladım anlatamam gözlerim kan çanağına dönmüştü sonra 1-2 cc artmaya başladı bebeğim küvöZden 7. Gün çıktı . Hala yeterli değil üzülüyorum ben de , bugün hastaneye kontrole gittik bebeğim sadece 1 Ayda 520 gr almış. Sizce çok mu az ? Zaten yediğini sürekli kusuyor, ama yapçk bişi yok ben elimden geleni yapıyorum gerisi artık Allah a kalmış, bugün bebeğimin kalbinde üfürüm duydu doktor , şimdi de çocuk kardiyologuna görünmek zorundaymışız, Bi de bu özel hastanelere gıcık gittim soyup soğana çeviriyorlar insanı! Devlete mi geçsem, devletin doktorlarına güveniyorum daha da uygun olur. Bi sen benim bebem de doğduğundan 5 saat sonra küvöze alındı, ilk sarılıktan yattı sonra enfeksiyon kaptı içeride Bi de 5 gün daha ondan yattı kafayı yemiştim herkes beni suçlamıştı sen streslisin ondan sütün gelmiyor falan diye. İnsanlar destek olmak Yerine insan suçlamayı daha cazip buluyor, bilhassa Türkiye de durum bu. suçlamak her zaman daha kolaydır araba devrilince yol gösteren çok olurmuş o hesap. Mutsuzluğumuzdan beslenen bir kitle var çevrede ne yazık ki. O yüzden ben elalemin ne dediğini hiç kafaya takmıyorum artık sinirlerimi aldırdım . Bu arada ilk 2 haftada tüm bu sütümün azlığını bile bile görmcemle kaynanam bana sütünü sağ sağ çocuğun yüzüne sür kulağına alnına sür tüyleri dökülsün demesin mi?! Süt çok fazla geliyo ya totoşumuza da sürelim.
benmkide reflü yayağında ayak korumalığı mı desem birşey oluyor kaydıra kaydıra poposunu oraya oturtuyorduBizimki reflu yatagnda yatio geceleri anne yanibesikte kendini nasil kaydiryosa besigin sonunda ayaklarini dayiyo iki buklum kalio gitcek yer kalmayncayatrmycm diom ama kusar dieede korkuyom bacaklari agrcak iki kat
Refika benim annemde ogun pirinc lapasi ver kilo alir dedi. Banada vermis kilo almam icin pirinci iyice haslatip suyunu sikiyormus icunede yarim cay kasigi yogurt koyuyormuşMucizeicimde ne güzel bir ara tek memeden 150 cc süt çıkıyordu. Şimdi damla damla geliyor. mama veriyorum. Kuzum o damlaları da içsin istiyorum ama alıştı biberona çekmiyor.mecburen sağıyorum. Sağdığımda da iki memeden toplam 20 cc çıkarsa seviniyorum. Onu da bebeye vermeyip dolaba atıyorum versem dişinin kovuğuna yetmeyecek, mamanın tadından nefret ediyor, mama da yemez. Korkumdan veremiyorum. Benim bebe de 2.5 ay normal emdi, sonra sütüm azaldı. Bu kafasındaki şişlik yüzünden stresim de arttı. Motilium başlıcam da belki ilaç tedavisine bi etkisi olur, kalp ilacı verecekler etkileşime girer bişey olur diye başlayamadım, Doktora soracağım hastaneye yatınca. Sorun olmaz derse acil başlamam lazım, emmediği için iyice azalıyor. Evde halimi görmen lazım, süt takıntılı oldum. Sütüm gelsin diye tuhaf tuhaf şeyler yiyip içiyorum artık. Yok yani, gelmiyorsa yapacak bir şey de Yok. Allah’ın takdiri, çocuğumun rızkı bu kadarmış benden yana diyorum. Kaynanamın sütü öyle çokmuş ki, kendi kendine akarmış, tarlada çalışırken ağaçların altına geçip elleriyle sağarmış ki ağrımasın. Bu arada bebek de evde, inek sütü verirlermiş. Biz şimdi formül mamalar, anne sütüne en yakın olsun, yok gaz olmasın aman besleyici olsun... uğraşıp duruyoruz da benim kocam pirinç lapası ve inek sütüyle büyümüş. Annesinin sütü olmasına rağmen içememiş. Şimdi acısını çıkartırcasına yiyor obur Kısmet diyorum.
Benim bebeği tariflemişsin resmen. Kısa kısa emen ve çok kusan bir bebek. İlk ay kilo alımı normaldi. Bugün 40 günlük oldu. İkinci ay nasıl olacak kilo durumu merak ediyorum. Kusmaları arttırdı. Mama da vermiyorum. İnşallah doyuyodur Allah kerim.Üstten okudum alıntılayamadm hızlı hızlı bebek durmuyor yazayıminşallah bol bol sütlerimiz olur ben mert tamamen memeden ammeye başlayınca hıc sütümü sağmadm hoş öncesnde de stoktan kullandm 1 ay oldu sanırım hıc pompa değmedi sütüm fazla mı az mı bilmiyorm eminim sağsam stres yapacağım biliyorm ki sağarken süt çıkmıuor ama bebek cok guzel çekiyor süt geliyor bizzat yaşadım..pompaya bakarak stres olmayın..mert 5 dk meme emıyor tek göğüs bılemedın 7 dk hiç ikigöğsümüde emzıremedım aynı seferde ama yarım saat. 40 dksonra tekrR ıstıyor işim bu napıyım gun boyu böyleyiz uzun uyku 1 2 defa uyuyor gunde ozmn aramıyor..süt yetmediği için mi kısa emıyor bılemıcem yada keyfı oyle ıstıyor 16 gunde 400 gr almış normal demekki oyle emmek ıstıyor bırde çok kusan bır bebek
Canım beşiğin yatağının baş kısmına alttan havlu gibi battaniye gibi bişeyler koyarak reflü yatağı gibi eğim yaratabilirsin.benmkide reflü yayağında ayak korumalığı mı desem birşey oluyor kaydıra kaydıra poposunu oraya oturtuyorduben artık beşiğine düz yatırıyorm kullamıyorm reflü yatagını
Elif bebek neden hastanede hayirdir nolduBenimki de 4 yasinda ve aynen eli surekli kafasinda. Hem cok seviyo hem zarar vermeye meyilli. Surekli kavga ediyoruz bağırıyorum. Daha da bileniyo bebege. Icim sıkılıyo oglum yanima geldikçe cok boguyo beni. Surekli oyun istiyo eski düzenini istiyo. O da olmuyor haliyle.
Kardesi hastanede yatıyor 4. gun bugun. Dun aksam eve gittim annem kaldi bebegin yaninda 1 2 saat. O kadar mutluydu ki bebek yok diye. Hic sormuyor bile.
Ona da kolay degil butun duzeni degisti. Annesinj caldi bebek. Bebekten once tek isim oglumdu nerdeyse.
Cok üzülüyorum aslinda ona da
Bizim doktorumuz kilo olayına biraz takıntılı. Hatta doyuyo mudur filan diye sorduğumda ağzıma çarpacak diye korkuyorumRefika benim annemde ogun pirinc lapasi ver kilo alir dedi. Banada vermis kilo almam icin pirinci iyice haslatip suyunu sikiyormus icunede yarim cay kasigi yogurt koyuyormuş
Kucukken kiloluymusum gercekten. Annem kilolu bebeklere bayilir.
Iste o kiloya takintili insan annem iyi bisey saniyir kilolu olunca cocuk.Bizim doktorumuz kilo olayına biraz takıntılı. Hatta doyuyo mudur filan diye sorduğumda ağzıma çarpacak diye korkuyorumBizim millet çocuk kilolu olunca sağlıklı oluyor zannediyor diyor. Anneler bebeği kilolu olunca övünüyor halbuki ortalama şekilde büyüyorsa yeterli diyor. Hatta bebeklik döneminde yağ hücrelerinin oluşumu ile ilgili bişeyler de anlatmıştı. Çok detay hatırlamıyorum ama özetle bebekken kilolu olanların ilerde kolay kilo alan, kilo ile ilgili problem yaşayan insanlar olabileceğini söylemişti. Her kilolu bebek öyle olacak diye bir şey yok tabi ama sağlıklıysa, yeterli kilo alıyosa yeter bence.
Bende mi yatrmasam acaba ya hep ayaklar demirde dayaniobenmkide reflü yayağında ayak korumalığı mı desem birşey oluyor kaydıra kaydıra poposunu oraya oturtuyorduben artık beşiğine düz yatırıyorm kullamıyorm reflü yatagını
Kiya
Kiyamamm ya bnmde vardi resmi silmisim ya
doyuyordur merak etme zaten her ay 1 kilo almayacak yavas yavas alımlar azalacak vs o yuzden sıkıntı etmiyorm ben kalan günlerde de 400 gram alsa 1 ayı 800le tamamlıyoruz daha ne olsnBenim bebeği tariflemişsin resmen. Kısa kısa emen ve çok kusan bir bebek. İlk ay kilo alımı normaldi. Bugün 40 günlük oldu. İkinci ay nasıl olacak kilo durumu merak ediyorum. Kusmaları arttırdı. Mama da vermiyorum. İnşallah doyuyodur Allah kerim.
ben nasipse kışa kalmadan hatta yazın düşünüyorm keşke 6 ayı geçirmesem daha iyi şu doktor kontrol işleri bitse prematüre olduğu için sürekli birşeylere bakıyorlar sağlık sıkıntısı yoksa etkileyecek yaptıracağm ne kadar erken o kadar iyi diye düşünenlerdenimKızlar 7 hafta 3 günlük bir bebek atak haftasında mı oluyor? Bizimki dün akşamdan beri aşırı huysuz. Aç değil ateşi yok altı temiz burnunu açıyorum sıradışı bir durumu yok. Halsiz ya da iştahsız değil ama uzun uzun ağlıyor. Gündüzleri sadece kucakta uyuyor. Büyüme atağı mı geçiriyor şimdi bu çocuk? Sizinkilerde nasıl oldu?
Bir de oğlan anneleri sünnet işini nasıl yapacaksınız?
aslında kusmayı çokta etkilemiyor eğimli olması çünkü düz yerde yatınca gece kustuğunu hiç görmedim çok şükür gazı çıktığı gibi yatağına koyuyorm gündüz daha cok dik duruyor eğimli pusette yatıyor falan uyanıkken o zaman kusuyor o yuzden ihtiyaç duymadım yükseltmeye belkide bizim ki kucakta iki büklüm kalıyor cok mu hareket ettiriyoruz gunduz midesi bulanıp kusuyor da olabılırCanım beşiğin yatağının baş kısmına alttan havlu gibi battaniye gibi bişeyler koyarak reflü yatağı gibi eğim yaratabilirsin.
düzde cok rahat ediyorlar bir kaç akşam denebakalmKiya
Kiyamamm ya bnmde vardi resmi silmisim ya
Canım uyurken kusma genelde olmaz ama mideye baskı olduğu için uyanınca kusar. Reflu yatağında yatirmanin sebebi mideye rahaysixlik vermemek ve yemek borusu olayı. Tabi illa reflu yatağında yatacak değil kafası eğimle bisey olması yeterli.aslında kusmayı çokta etkilemiyor eğimli olması çünkü düz yerde yatınca gece kustuğunu hiç görmedim çok şükür gazı çıktığı gibi yatağına koyuyorm gündüz daha cok dik duruyor eğimli pusette yatıyor falan uyanıkken o zaman kusuyor o yuzden ihtiyaç duymadım yükseltmeye belkide bizim ki kucakta iki büklüm kalıyor cok mu hareket ettiriyoruz gunduz midesi bulanıp kusuyor da olabılır
düzde cok rahat ediyorlar bir kaç akşam denebakalm
Aynısını bana da yaptılar 4 gün gelmedi süt görümcem de 2 ay önce dogum yaptı ay ben evdeki çiçeklere döküyorum öylecok diyodu ben strese daha cok giriyordum mama verince anne olmıcam sanıyordum kaynanam süt gelsin diye memelerimi saatlerce sıktı morarttı ne zaman ki onlarla tartıstım uzak durdular cok şükür süt geldi seni negatif edenlerden uzak dur 2aydır görüşmüyorum 1aydır mamayı kestim öyle süt yapan yiyecekler e de güvenmiyorum mutluluk yeterlilik hissi en önemlisi bnm kocamı da kaynana inek sütüyle büyütmüş 185 100 kilo adam gelişim de süt e değil genetiğe baglı kaynana da 150 var yokİlk 7 gün nerdeyse hiç sütüm gelmedi bebeğim ilk 7 gün küvözdeydi ne kadar ağladım anlatamam gözlerim kan çanağına dönmüştü sonra 1-2 cc artmaya başladı bebeğim küvöZden 7. Gün çıktı . Hala yeterli değil üzülüyorum ben de , bugün hastaneye kontrole gittik bebeğim sadece 1 Ayda 520 gr almış. Sizce çok mu az ? Zaten yediğini sürekli kusuyor, ama yapçk bişi yok ben elimden geleni yapıyorum gerisi artık Allah a kalmış, bugün bebeğimin kalbinde üfürüm duydu doktor , şimdi de çocuk kardiyologuna görünmek zorundaymışız, Bi de bu özel hastanelere gıcık gittim soyup soğana çeviriyorlar insanı! Devlete mi geçsem, devletin doktorlarına güveniyorum daha da uygun olur. Bi sen benim bebem de doğduğundan 5 saat sonra küvöze alındı, ilk sarılıktan yattı sonra enfeksiyon kaptı içeride Bi de 5 gün daha ondan yattı kafayı yemiştim herkes beni suçlamıştı sen streslisin ondan sütün gelmiyor falan diye. İnsanlar destek olmak Yerine insan suçlamayı daha cazip buluyor, bilhassa Türkiye de durum bu. suçlamak her zaman daha kolaydır araba devrilince yol gösteren çok olurmuş o hesap. Mutsuzluğumuzdan beslenen bir kitle var çevrede ne yazık ki. O yüzden ben elalemin ne dediğini hiç kafaya takmıyorum artık sinirlerimi aldırdım . Bu arada ilk 2 haftada tüm bu sütümün azlığını bile bile görmcemle kaynanam bana sütünü sağ sağ çocuğun yüzüne sür kulağına alnına sür tüyleri dökülsün demesin mi?! Süt çok fazla geliyo ya totoşumuza da sürelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?