2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Benimki de 4 yasinda ve aynen eli surekli kafasinda. Hem cok seviyo hem zarar vermeye meyilli. Surekli kavga ediyoruz bağırıyorum. Daha da bileniyo bebege. Icim sıkılıyo oglum yanima geldikçe cok boguyo beni. Surekli oyun istiyo eski düzenini istiyo. O da olmuyor haliyle.
Kardesi hastanede yatıyor 4. gun bugun. Dun aksam eve gittim annem kaldi bebegin yaninda 1 2 saat. O kadar mutluydu ki bebek yok diye. Hic sormuyor bile.
Ona da kolay degil butun duzeni degisti. Annesinj caldi bebek. Bebekten once tek isim oglumdu nerdeyse.
Cok üzülüyorum aslinda ona da

Üstten okudum alıntılayamadm hızlı hızlı bebek durmuyor yazayıminşallah bol bol sütlerimiz olur ben mert tamamen memeden ammeye başlayınca hıc sütümü sağmadm hoş öncesnde de stoktan kullandm 1 ay oldu sanırım hıc pompa değmedi sütüm fazla mı az mı bilmiyorm eminim sağsam stres yapacağım biliyorm ki sağarken süt çıkmıuor ama bebek cok guzel çekiyor süt geliyor bizzat yaşadım..pompaya bakarak stres olmayın..mert 5 dk meme emıyor tek göğüs bılemedın 7 dk hiç ikigöğsümüde emzıremedım aynı seferde ama yarım saat. 40 dksonra tekrR ıstıyor işim bu napıyım gun boyu böyleyiz uzun uyku 1 2 defa uyuyor gunde ozmn aramıyor..süt yetmediği için mi kısa emıyor bılemıcem yada keyfı oyle ıstıyor 16 gunde 400 gr almış normal demekki oyle emmek ıstıyor bırde çok kusan bır bebek

Canım emzirdikten sonra bebeğin mutlaka ağızdan gazini çıkar ve 10 dakika dik tut kusmaları daha az olacaktır. Gece olsa bile bunu mutlaka yap. Ve reflu yatağı al ya da kafasını biraz yukarıda yatır ve sola yatır.

Bizimki reflu yatagnda yatio geceleri anne yanibesikte kendini nasil kaydiryosa besigin sonunda ayaklarini dayiyo iki buklum kalio gitcek yer kalmaynca yatrmycm diom ama kusar dieede korkuyom bacaklari agrcak iki kat

Bizimki reflu yatagnda yatio geceleri anne yanibesikte kendini nasil kaydiryosa besigin sonunda ayaklarini dayiyo iki buklum kalio gitcek yer kalmaynca yatrmycm diom ama kusar dieede korkuyom bacaklari agrcak iki kat
benmkide reflü yayağında ayak korumalığı mı desem birşey oluyor kaydıra kaydıra poposunu oraya oturtuyordu ben artık beşiğine düz yatırıyorm kullamıyorm reflü yatagını

Refika benim annemde ogun pirinc lapasi ver kilo alir dedi. Banada vermis kilo almam icin pirinci iyice haslatip suyunu sikiyormus icunede yarim cay kasigi yogurt koyuyormuş
Kucukken kiloluymusum gercekten. Annem kilolu bebeklere bayilir.

Benim bebeği tariflemişsin resmen. Kısa kısa emen ve çok kusan bir bebek. İlk ay kilo alımı normaldi. Bugün 40 günlük oldu. İkinci ay nasıl olacak kilo durumu merak ediyorum. Kusmaları arttırdı. Mama da vermiyorum. İnşallah doyuyodur Allah kerim.

benmkide reflü yayağında ayak korumalığı mı desem birşey oluyor kaydıra kaydıra poposunu oraya oturtuyordu ben artık beşiğine düz yatırıyorm kullamıyorm reflü yatagını
Canım beşiğin yatağının baş kısmına alttan havlu gibi battaniye gibi bişeyler koyarak reflü yatağı gibi eğim yaratabilirsin.

Elif bebek neden hastanede hayirdir noldu

Refika benim annemde ogun pirinc lapasi ver kilo alir dedi. Banada vermis kilo almam icin pirinci iyice haslatip suyunu sikiyormus icunede yarim cay kasigi yogurt koyuyormuş
Kucukken kiloluymusum gercekten. Annem kilolu bebeklere bayilir.
Bizim doktorumuz kilo olayına biraz takıntılı. Hatta doyuyo mudur filan diye sorduğumda ağzıma çarpacak diye korkuyorum Bizim millet çocuk kilolu olunca sağlıklı oluyor zannediyor diyor. Anneler bebeği kilolu olunca övünüyor halbuki ortalama şekilde büyüyorsa yeterli diyor. Hatta bebeklik döneminde yağ hücrelerinin oluşumu ile ilgili bişeyler de anlatmıştı. Çok detay hatırlamıyorum ama özetle bebekken kilolu olanların ilerde kolay kilo alan, kilo ile ilgili problem yaşayan insanlar olabileceğini söylemişti. Her kilolu bebek öyle olacak diye bir şey yok tabi ama sağlıklıysa, yeterli kilo alıyosa yeter bence.

Kızlar 7 hafta 3 günlük bir bebek atak haftasında mı oluyor? Bizimki dün akşamdan beri aşırı huysuz. Aç değil ateşi yok altı temiz burnunu açıyorum sıradışı bir durumu yok. Halsiz ya da iştahsız değil ama uzun uzun ağlıyor. Gündüzleri sadece kucakta uyuyor. Büyüme atağı mı geçiriyor şimdi bu çocuk? Sizinkilerde nasıl oldu?

Bir de oğlan anneleri sünnet işini nasıl yapacaksınız?

Iste o kiloya takintili insan annem iyi bisey saniyir kilolu olunca cocuk.
ilk oglumda hep zayifti hala zayif. Hep kilo alimi sinirdaydi.ama yinede mama vermedim 6 aydan onca ek gidaya baslamadim saglikli kolay hasta olmayan bir cocuk. Kiloluysa sagliklidir duye birsey yok dedigin gibi

doyuyordur merak etme zaten her ay 1 kilo almayacak yavas yavas alımlar azalacak vs o yuzden sıkıntı etmiyorm ben kalan günlerde de 400 gram alsa 1 ayı 800le tamamlıyoruz daha ne olsn o kadar kusmaya cok iyi

ben nasipse kışa kalmadan hatta yazın düşünüyorm keşke 6 ayı geçirmesem daha iyi şu doktor kontrol işleri bitse prematüre olduğu için sürekli birşeylere bakıyorlar sağlık sıkıntısı yoksa etkileyecek yaptıracağm ne kadar erken o kadar iyi diye düşünenlerdenim

Canım beşiğin yatağının baş kısmına alttan havlu gibi battaniye gibi bişeyler koyarak reflü yatağı gibi eğim yaratabilirsin.
aslında kusmayı çokta etkilemiyor eğimli olması çünkü düz yerde yatınca gece kustuğunu hiç görmedim çok şükür gazı çıktığı gibi yatağına koyuyorm gündüz daha cok dik duruyor eğimli pusette yatıyor falan uyanıkken o zaman kusuyor o yuzden ihtiyaç duymadım yükseltmeye belkide bizim ki kucakta iki büklüm kalıyor cok mu hareket ettiriyoruz gunduz midesi bulanıp kusuyor da olabılır
Kiya

Kiyamamm ya bnmde vardi resmi silmisim ya
düzde cok rahat ediyorlar bir kaç akşam denebakalm

Canım uyurken kusma genelde olmaz ama mideye baskı olduğu için uyanınca kusar. Reflu yatağında yatirmanin sebebi mideye rahaysixlik vermemek ve yemek borusu olayı. Tabi illa reflu yatağında yatacak değil kafası eğimle bisey olması yeterli.

Aynısını bana da yaptılar 4 gün gelmedi süt görümcem de 2 ay önce dogum yaptı ay ben evdeki çiçeklere döküyorum öylecok diyodu ben strese daha cok giriyordum mama verince anne olmıcam sanıyordum kaynanam süt gelsin diye memelerimi saatlerce sıktı morarttı ne zaman ki onlarla tartıstım uzak durdular cok şükür süt geldi seni negatif edenlerden uzak dur 2aydır görüşmüyorum 1aydır mamayı kestim öyle süt yapan yiyecekler e de güvenmiyorum mutluluk yeterlilik hissi en önemlisi bnm kocamı da kaynana inek sütüyle büyütmüş 185 100 kilo adam gelişim de süt e değil genetiğe baglı kaynana da 150 var yok Bi o kdr da yerin dibinde var ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…