2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
O günleri özledim ya

Bizim kız gece gündüz 2 saatte bir uyanıyor çok nadir 2.5 3 saat uyuduğu oldu aralıkları 3 e çekse sevineceğim valla, maşallah sizin bebislere
Gerçekten öyle bizim hiç rutinimiz yok, gece biraz düzeldi eskiden 3-4 e kdar ağlıyordu şimdi em azından 2 saatten bir uyanıyor. Bu zamana kadar 4-5 saat max 3 defa uyumuştur. Yorucu ama canı sağolsun oğlumun

Maşallah nasıl güzel anlattın ben böyle bir durumu hiç yaşamadım. Bizde nasıl uyutsak derdindeyiz. Kucağımızda uyuyor yatağa koyunca uyanıyor. Kucağımızdan ayıramıyoruz. Artık bugün 2 saat eşim kucağında yatırdı ilgilendi de azcık ev işi yaptım. Sanırım bizim atak başladı. En küçük sese sıçramaya başladı. Bildiğin tavşan uykusunda herzaman. Nerdeyse hiç uyumuyor gibi. Ama geçen hafta böyle değildi yanında sesli konuşsak mışıl mışıl uyuyordu.

Arkadaslar bebeler her ay doktora goturcekmiyiz acaba kalca ultrasonu cektrdik btti ama doktor bisey demedi bnde sormadim aklima gelmedi sira aldim ben 2. Ay icin ama goturmek icin bi rahatsizligimiz yok sadece kontrol icin bilginiz varsa beni aydinlatrmisiniz

6 aya kadar her ay sonra 3 ayda bir diye biliyorum.

Periyodik olarak bebeğin gelişiminin takip edilmesi öneriliyor ilk 3 ay içinde göz kontrolü yapılmasida gerekli persentil hesaplamaları yapılıyor 6. aya kadar ayda bir ve 6. aydan itibaren 1,5 yaşa kadar 3'er ay aralıklarla kontroller sürdürülür.

Kuzum izin bu kadar az mı? Kaç hafta orda izin? Ücretli ücretsiz hakkın yok mu? Üzüldüm ya daha çok yeni. Burda bile 16 hafta veriyor. Sen Avrupa’dasın daha çok olmalı

Bizim geçen gün ve bugün biraz huysuz çok fazla uyumadı öğleden sonra. Ama çok nadir oluyor böyle halleri. Inşallah seninde düzene girer de rahat edersin

Gerçekten öyle bizim hiç rutinimiz yok, gece biraz düzeldi eskiden 3-4 e kdar ağlıyordu şimdi em azından 2 saatten bir uyanıyor. Bu zamana kadar 4-5 saat max 3 defa uyumuştur. Yorucu ama canı sağolsun oğlumun
Biz 4 saati hiç görmedik cok şükür cok ağlamıyor. Benim bünyem de alıştı artık 2 saat uyumasına bi şekilde anlaşıyoruz dediğin gibi canları sağolsun, ne kadar hızlı büyüyorlar bi daha bu hallerini goremiycez, hep kucağımızda olsunlar❤

Kuzum izin bu kadar az mı? Kaç hafta orda izin? Ücretli ücretsiz hakkın yok mu? Üzüldüm ya daha çok yeni. Burda bile 16 hafta veriyor. Sen Avrupa’dasın daha çok olmalı
Burda da doğum sonrası 8 hafta ama canım. Ben doğum öncesini kullandım, devredemedim mesela. Pandemi olmasaydı işe gidip doğum sonrasına ekletirdim ama korkudan gidemedim

14 hafta veriyor. 4 yada 2 hafta hamileliğin son haftası ben 4 hafta öncesi izin almıştım o yüzden doğum sonrası 10 hafta istersem daha erken başlayıp daha istediğim zaman geri kalan hakkımk kullanabilirim. Oyüzden sanırım azcık erken başlıcam çünkü aralık ayı benim iş çok yoğun ocak ayıda eşimin işi çok yoğun. Hakkımk ocak ayı kullanıcam ki aralık ayında eşim bebeğe bakabilir. Bakıcı tutmak içinde daha çok küçük diye düşünüyorum nasıl güvenebilirim bilmiyorum

ay anamm ne fenasın adamıda muma çevirmiş bak nasıl cevaplar öyle

Tesekkur ederim ikinizede
6 aya kadar her ay sonra 3 ayda bir diye biliyorum.

Burda da doğum sonrası 8 hafta ama canım. Ben doğum öncesini kullandım, devredemedim mesela. Pandemi olmasaydı işe gidip doğum sonrasına ekletirdim ama korkudan gidemedim
Kuzum doğum öncesi kullanmadığım izni sonrasına aktardım ben. gerçi ben Özel sektörüm. Pandemide hep çalıştım. doğuma 3 hafta kala ayrıldım. ondan az vakit biriktirdim. sen memursun sizde farklı işliyordur. Ama sen ücretsiz kullanacaksın diye hatırlıyorum değil mi?
Oyyy bizden de az neyseki babası bakacak için rahat eder Ben de buranın şartları insafsız diye kızıyordum beterin beteri var

30 günden sonra üç aylık dönemde gitmek gerekiyor canım bızde yarın gidicez. Rabbim herkese hayırlı haberler nasip etsin.

Sorrryy eşime sordumda şimdi 16 haftaymış ben doğuma 6 hafta kala izne ayrılmışım hamilelik beyni çalışmıyor şimdide lohusalık hamilelikten çok fazla bir farkı yok yine çalışmıyor. Ciddi anlamda unutkanlık var

ay anamm ne fenasın adamıda muma çevirmiş bak nasıl cevaplar öyle
Bunlar daha beterini bile haketti aslında canım ilk gün bile göstermemek lazımdı bizde mezhep farkı var yani açıkçası ben de ailemde takılmaz böyle şeylere hangi devirde yaşıyorsa bunlar baştan beri istemediler biz evlenince bizimle görüşmediler torun haberini duyunca görüşmek istediler eşimin hatrına ses çıkarmadım ama son olayla artık adamında birikimi patladı

Son düzenleme:
Kızlar bebeğim öksürüyor burnu tıkalı serumla açıyorum ama öksürük için ne yapılır? Cuma doktor gördü ama hiçbir şey demedi göğsüne inmesinden korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…