- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #41.341
Sünnete pek cesaretim yok aslında yaptırıp kurtulmak lazım. İnşallah rahatça atlatırsınız. Bizim minik bey de bebek arabasında şezlonga uzanır gibi yattığında kafayı kaldırıyor mekik çeker gibi. Sizin dr mi öyle?Kızlar nasılsınız bu ayın sonunda oğlanı sünnet ettiricem inşallah gazdan yana baya çekiyoruz , şimdiden kendini kaldırmaya çalışıyor geçti çalışıyor demek yetersiz kalır bildiğin gövdesiyle kafasını birleştirir gibi yapıp diklenmeye çalışıyor yanına mutlaka birşeyler koyuyorum düşmesin diye WC bile giderken kulağım hep onda oluyor var mı aynısını yaşayan bu arada 3 gün sonra 3. Aylık oluyoruz
Bende gündüz hic uyuyamiyorum ya alışmamışım. Bak sen ne güzel uyuyorsun dinlendirir o seni biraz. Kireçleme olayını hiç bilmiyordum ama bende sürekli kontrol ediyorum bir terslik var mı diye. Bizimki de kakasını yapacağı zaman ağlıyor bazen sonra hiç sesi çıkmıyor normaldir diye düşünüyorum inşallah bir sorun yaşamazsın.Gündüzleri biraz uyuyorum aslında evde 3 kat olunca in çık çok yoruluyorum gün içerisinde çok fazla bakamıyorum burayada işte. Geçen yeğenim pipisi ile ilgili birşey söyledi arada derisini pipisini kontrol et kireçleme olmasın dedi. Seninkide erkek bilgin olsun. Birde bibiş yapacağı zaman ağlıyor yaparken sesi çıkmıyor umarım normaldir burda öyle hemen kalkıp doktora gidemiyorsun o yüzden birazdaha beklicem.
Aslında ben de denk geldim birkaç kere ağlarken yapmasına. Dikkat edeyim ona daAğlarken yapıyor onu anladım
ben geçen hafta İki gün dışardaydım çocuk gündüz 12 saat uyudu arabada pusette nerde bulduysa.
Ama bu hafta çok yağmur var dışarı çıkamıyorum yoksa uyku sorunu olunca temiz hava iyi geliyor bize de çünkü dün bugün hiç uyumadı doğru düzgün
Evet benimki de kendini hem atıyor hem de dikelmeye çalışıyor. ellerini tutunca da kaldırıyor kendini. Ama burada yazdılar daha önce bu ay normalmiş, bu gelişmeler olasıymış. Dönmüyor Henüz ama Dediğin gibi bırakıp gidemiyorsun aklın kalıyor mutlaka beşiğe veya güvenli bir yere bırakmak gerekiyor artıkKızlar nasılsınız bu ayın sonunda oğlanı sünnet ettiricem inşallah gazdan yana baya çekiyoruz , şimdiden kendini kaldırmaya çalışıyor geçti çalışıyor demek yetersiz kalır bildiğin gövdesiyle kafasını birleştirir gibi yapıp diklenmeye çalışıyor yanına mutlaka birşeyler koyuyorum düşmesin diye WC bile giderken kulağım hep onda oluyor var mı aynısını yaşayan bu arada 3 gün sonra 3. Aylık oluyoruz
Süt kalmıyor ki . Yoksa bende tıkıyorumda bazen boş boş emiyorAy maşallahaman yesin yesin bende her ağladıkça tıkıyorum memeyi ağzına. Hemşire bana mama yiyen bebek kiloyu yürümeye başladığında, anne sütü alan bebekde kiloyu şimdi alır yürümeye başlayınca verir demişti. Tosuncuk olsunlar nasılsa çocukluk çağında enerjileri tavan olucak
Memeyi depo gibi değil de musluk gibi düşün. O çektikçe gelir süt. Hem kalmasa sinirlenir ememeyince Süt gelmeyinceSüt kalmıyor ki . Yoksa bende tıkıyorumda bazen boş boş emiyor
Yağmurluk ben de alacağım ama İzmir bir haftadır çok çok yağmurlu. yağmurlukla falan olmazdı yani Sel götürdü resmen. Ben sağa sola gidince yanıma mama alıyorum kurtarıcı olsun diye yoksa panikliyorum dediğin gibiAslında ben de denk geldim birkaç kere ağlarken yapmasına. Dikkat edeyim ona da
Maşallah minnoşa ya keşke uyusa bizim hatun da
E-bebekten puset için yağmurluk aldım, rüzgarı da kesiyor. Biz her gün çıkıyoruz mutlaka. Ama eskiden uyurdu poşette 3-4 saat, şimdi ancak yarım saat. Ona güvenip parka gitmiştim, bir ağlamaya başladı eve nasıl geldiğimizi bilemedimbir daha da uyumadı öyle uzun uzun
Tracy Hogg uyku eğitimine bakıyorum, belki öyle bir şey deneriz
Doğa Rutkay kundak uyku diye bir yerden uyku eğitimi almış. Aşamalı uzaklaşma ile veriliyormuş. Hem uykularımız düzelsin istiyorum hem de cesaret edemiyorum tamAslında ben de denk geldim birkaç kere ağlarken yapmasına. Dikkat edeyim ona da
Maşallah minnoşa ya keşke uyusa bizim hatun da
E-bebekten puset için yağmurluk aldım, rüzgarı da kesiyor. Biz her gün çıkıyoruz mutlaka. Ama eskiden uyurdu poşette 3-4 saat, şimdi ancak yarım saat. Ona güvenip parka gitmiştim, bir ağlamaya başladı eve nasıl geldiğimizi bilemedimbir daha da uyumadı öyle uzun uzun
Tracy Hogg uyku eğitimine bakıyorum, belki öyle bir şey deneriz
Canım çok fena bi ishal salgını var zaten. Bunu kovide bağlamaları biraz garip olmuş. Geçen ay kız kardeşim ve yeğenim yakalandılar. Serum vurulduktan sonra düzeldiler.Bugün rota aşısını yaptırdık kızımızın. Aç götürdüm, kusmadı çok şükür. Kıyafetle 6980 gr cıktı bizim tospik. Hemşire ile konuştuk biraz, sağ olsun her gidişimde benim de nasıl hissettiğimi sorar, ilgilenir. Ağrılarımı söyledim. Epidural, spinal doğumlardan sonra olabiliyormuş. Doğumdan itibaren 3 ay demir hapına devam etmem gerekiyormuş meğer. Bana söylemişti aslında ama benim o zamanlar kafam pek yerinde değildi. Depolar boşalmış olabilirmiş. Kan vereyim diye muayene oldum. O sıra da şikayetlerimden bahsederken dr covid olabileceğimi söyledi. 1 Aralıkta ilk doz aşımı olmuştum. Çok afedersiniz dün geceden beri ishalim. Zaten hiçbir yerim tutmuyordu bu da tuz biber oldu. Test de yaptıramadan eve dönmek zorunda kaldım. Çok şükür gelince kızım emip 2 saat uyudu. Hem de ilk defa gündüz bu kadar uyudu. Allah yardım etti şükür. Ne varsa kızım da var...
Bu arada çok geçmiş olsun canımSağ ol canım... Eşim yüzünden, geç kaldı diye alelacele eve getirdi bizi. Aslında birinden kapmak degil de, aşı oldum ya geçen hafta ondan mı diye düşünüyorum. Kendime birşeyler karıştırdım, kaynattım, fayda edecek gibi. Double Türk kahvesi içtim, ishali de kesiyor gibi. Bebisler hasta olmasın diyoruz ya, analar da hasta olmasın. Kucağıma almakta zorlanıyorum inan ki.
Oy kuzum yaa. Annelik bitmeyen yürek sancısı. Rabbim acılarını göstermesinBizim bugün sünnetin üzerinden 4 gün geçti ve klipsi cikarttirdik. Çıkarırken ağladı tabi, belki o an ilk çişini de yapmışsa yanmıştır. Cok hassas bi süreç ya canının yandığını bilmek o kadar üzücü ki hani içim yaniyo denir ya gerçekten insanin ciğer kısmında bir yanma oluyor o zamanlardaömrü boyunca gördüğü göreceği tek acı bu olsun insallah yavrumun
Anladım canım. Ben de gidince görüşüp yaptırmam o zaman. Kardeşi yok, seyahati geçtim nerdeyse kimseyle görüşemiyoruz. Sağ ol.Bizim doktor enjeksiyon sayısını azaltmak için ve az riskli gördüğü için (seyahat etmiyoruz, evde küçük kardeş yok) 1 yaşında önerdi. 3. Ayda yaptıranlar olunca tedirgin oldum ama benzer şekilde öneren doktorlar olduğunu da gördüm.
Canım çok fena bi ishal salgını var zaten. Bunu kovide bağlamaları biraz garip olmuş. Geçen ay kız kardeşim ve yeğenim yakalandılar. Serum vurulduktan sonra düzeldiler.
Çok teşekkür ederim canım. Sizinkilere de gelmiş geçmiş olsun. Her belirtiyi covide yoruyorlar artık. Bence de garip. Bugün daha iyiyim. Parol içmek de iyi geldi. Ağrılarım azalıyor git gide.Bu arada çok geçmiş olsun canım
Yani doktorun nasıl tavsiye ederse bizimki böyle önerince ona uyduk. Eşimin ailesi doktor onlar da çocuk doktorlarına danıştı. 7-9-13. Ay yaptırıyorum dedi birisi.Anladım canım. Ben de gidince görüşüp yaptırmam o zaman. Kardeşi yok, seyahati geçtim nerdeyse kimseyle görüşemiyoruz. Sağ ol.
Bendede kalmıyordu, ama 3 saatlik uykuyla geziyordum evde uyumayınca iştahta olmuyordu ev temizlicem iş yapacam diye yorgunda düşüyordum şimdi saldım gitti 6 ay pislik içinde kalsın umrumda değil,Süt kalmıyor ki . Yoksa bende tıkıyorumda bazen boş boş emiyor
Gece yakalamak zor gerçekten. Bu tuvalet iletişimini gece nasıl yapıyorlar anlamadım zaten. Gece beze devamYa benimkilerden biri gece uykusunda kaka yapıyor dolayısıyla yakalayamıyorumçiş için de emerken yaparlarsa diye popoya leğen koyup öyle emziriyorlar ama benim ikisi aynı anda emdiği için yapamıyorum.
Çok teşekkür ediyorum iyi geldi buBendede kalmıyordu, ama 3 saatlik uykuyla geziyordum evde uyumayınca iştahta olmuyordu ev temizlicem iş yapacam diye yorgunda düşüyordum şimdi saldım gitti 6 ay pislik içinde kalsın umrumda değil,
1. Sıcak duş ve süt bezlerine masaj sabah kahvaltıdan sonra yapıyorum
2. Bol su şekerli su yada çay, her emzirmeye 1 büyük bardak su sanırım akşama kadar 3 litreden fazla içiyorum özellikle gece çünkü su içip uyuyorsun direk süt yapıyor
3. Uyku ve dinlenme bu çok önemli öğle arasında bişiler atıştır bebekle birlikte 1 saat uyu göğüslerin taş gibi uyanıyorsun.
Dene bakalım belki sende de işe yarar bende yaradı. Birde göğüsümü boşaltana kadar canım acıyana kadar emziriyorum oda işe yarıyor eskiden canım acıcak diye hemen diğer memeye geçiyordum.
Maden suyu gaz yapmıyor muArkadaşlar sütüm çok çok azdı, bir emzirme danışmanından yardım aldım, Boza, kefir ve maden suyu (sade) sütü artırıyor. Sütüm hala az ama eskisine nazaran çoğaldı. Zaten bunları içince farkı kendinizde anlayacaksınız. Birde baharatlar, limon, patates, bezelye sütü azaltıyormuş , onu öğrendim. Belki birilerine faydası olur diye paylaşmak istedim
Tabi kontrole gidince nasıl yol çizerse ona göre karar veririz ama bana da bu şekilde söylerse ben de yaptırmak istemem. Daha geç aylarda oluyorsa o aylarda yaptırırım. 2.ay aşıları kızıma ağır gelince tedirgin oldum çünkü.Yani doktorun nasıl tavsiye ederse bizimki böyle önerince ona uyduk. Eşimin ailesi doktor onlar da çocuk doktorlarına danıştı. 7-9-13. Ay yaptırıyorum dedi birisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?