2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Sünnete pek cesaretim yok aslında yaptırıp kurtulmak lazım. İnşallah rahatça atlatırsınız. Bizim minik bey de bebek arabasında şezlonga uzanır gibi yattığında kafayı kaldırıyor mekik çeker gibi. Sizin dr mi öyle?

Bende gündüz hic uyuyamiyorum ya alışmamışım. Bak sen ne güzel uyuyorsun dinlendirir o seni biraz. Kireçleme olayını hiç bilmiyordum ama bende sürekli kontrol ediyorum bir terslik var mı diye. Bizimki de kakasını yapacağı zaman ağlıyor bazen sonra hiç sesi çıkmıyor normaldir diye düşünüyorum inşallah bir sorun yaşamazsın.

Aslında ben de denk geldim birkaç kere ağlarken yapmasına. Dikkat edeyim ona da
Maşallah minnoşa ya keşke uyusa bizim hatun da
E-bebekten puset için yağmurluk aldım, rüzgarı da kesiyor. Biz her gün çıkıyoruz mutlaka. Ama eskiden uyurdu poşette 3-4 saat, şimdi ancak yarım saat. Ona güvenip parka gitmiştim, bir ağlamaya başladı eve nasıl geldiğimizi bilemedim bir daha da uyumadı öyle uzun uzun
Tracy Hogg uyku eğitimine bakıyorum, belki öyle bir şey deneriz

Evet benimki de kendini hem atıyor hem de dikelmeye çalışıyor. ellerini tutunca da kaldırıyor kendini. Ama burada yazdılar daha önce bu ay normalmiş, bu gelişmeler olasıymış. Dönmüyor Henüz ama Dediğin gibi bırakıp gidemiyorsun aklın kalıyor mutlaka beşiğe veya güvenli bir yere bırakmak gerekiyor artık

Süt kalmıyor ki . Yoksa bende tıkıyorumda bazen boş boş emiyor

Yağmurluk ben de alacağım ama İzmir bir haftadır çok çok yağmurlu. yağmurlukla falan olmazdı yani Sel götürdü resmen. Ben sağa sola gidince yanıma mama alıyorum kurtarıcı olsun diye yoksa panikliyorum dediğin gibi

Doğa Rutkay kundak uyku diye bir yerden uyku eğitimi almış. Aşamalı uzaklaşma ile veriliyormuş. Hem uykularımız düzelsin istiyorum hem de cesaret edemiyorum tam

Canım çok fena bi ishal salgını var zaten. Bunu kovide bağlamaları biraz garip olmuş. Geçen ay kız kardeşim ve yeğenim yakalandılar. Serum vurulduktan sonra düzeldiler.

Bu arada çok geçmiş olsun canım

Oy kuzum yaa. Annelik bitmeyen yürek sancısı. Rabbim acılarını göstermesin Hep iyi günlerini görelim inşallah.

Anladım canım. Ben de gidince görüşüp yaptırmam o zaman. Kardeşi yok, seyahati geçtim nerdeyse kimseyle görüşemiyoruz. Sağ ol.

Canım çok fena bi ishal salgını var zaten. Bunu kovide bağlamaları biraz garip olmuş. Geçen ay kız kardeşim ve yeğenim yakalandılar. Serum vurulduktan sonra düzeldiler.

Bu arada çok geçmiş olsun canım
Çok teşekkür ederim canım. Sizinkilere de gelmiş geçmiş olsun. Her belirtiyi covide yoruyorlar artık. Bence de garip. Bugün daha iyiyim. Parol içmek de iyi geldi. Ağrılarım azalıyor git gide.

Anladım canım. Ben de gidince görüşüp yaptırmam o zaman. Kardeşi yok, seyahati geçtim nerdeyse kimseyle görüşemiyoruz. Sağ ol.
Yani doktorun nasıl tavsiye ederse bizimki böyle önerince ona uyduk. Eşimin ailesi doktor onlar da çocuk doktorlarına danıştı. 7-9-13. Ay yaptırıyorum dedi birisi.

Süt kalmıyor ki . Yoksa bende tıkıyorumda bazen boş boş emiyor
Bendede kalmıyordu, ama 3 saatlik uykuyla geziyordum evde uyumayınca iştahta olmuyordu ev temizlicem iş yapacam diye yorgunda düşüyordum şimdi saldım gitti 6 ay pislik içinde kalsın umrumda değil,
1. Sıcak duş ve süt bezlerine masaj sabah kahvaltıdan sonra yapıyorum
2. Bol su şekerli su yada çay, her emzirmeye 1 büyük bardak su sanırım akşama kadar 3 litreden fazla içiyorum özellikle gece çünkü su içip uyuyorsun direk süt yapıyor
3. Uyku ve dinlenme bu çok önemli öğle arasında bişiler atıştır bebekle birlikte 1 saat uyu göğüslerin taş gibi uyanıyorsun.
Dene bakalım belki sende de işe yarar bende yaradı. Birde göğüsümü boşaltana kadar canım acıyana kadar emziriyorum oda işe yarıyor eskiden canım acıcak diye hemen diğer memeye geçiyordum.

Ya benimkilerden biri gece uykusunda kaka yapıyor dolayısıyla yakalayamıyorum çiş için de emerken yaparlarsa diye popoya leğen koyup öyle emziriyorlar ama benim ikisi aynı anda emdiği için yapamıyorum.
Gece yakalamak zor gerçekten. Bu tuvalet iletişimini gece nasıl yapıyorlar anlamadım zaten. Gece beze devam
Şu kış bi geçsin de, o zaman bebişi soyup takılırız biraz. İki bileğimde de sakatlık var, tutmakta çok zorlanıyorum. Oturmaya başlayınca belki daha rahat olur.
Yıkanabilir bezlere geçtin mi peki?

Arkadaşlar sütüm çok çok azdı, bir emzirme danışmanından yardım aldım, Boza, kefir ve maden suyu (sade) sütü artırıyor. Sütüm hala az ama eskisine nazaran çoğaldı. Zaten bunları içince farkı kendinizde anlayacaksınız. Birde baharatlar, limon, patates, bezelye sütü azaltıyormuş , onu öğrendim. Belki birilerine faydası olur diye paylaşmak istedim

Çok teşekkür ediyorum iyi geldi bu

Maden suyu gaz yapmıyor mu çok araştırdımda mecbur kalmayınca içmeyin yazıyordu içmedim sevdiğim halde. Limonda salatada olmasa yiyemiyorum miktarları vardır heralde

Yani doktorun nasıl tavsiye ederse bizimki böyle önerince ona uyduk. Eşimin ailesi doktor onlar da çocuk doktorlarına danıştı. 7-9-13. Ay yaptırıyorum dedi birisi.
Tabi kontrole gidince nasıl yol çizerse ona göre karar veririz ama bana da bu şekilde söylerse ben de yaptırmak istemem. Daha geç aylarda oluyorsa o aylarda yaptırırım. 2.ay aşıları kızıma ağır gelince tedirgin oldum çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…