2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Yok Brüksel lahanası değil ama iyi oldu hatirlattigin bende yapayım bal kabağı mı katiyorsun nasıl tarifi?
Pırasayı yuvarlak ince bal kabagınıda atıyorum tencere zeytin yağında biraz kavuruyorum sonra az salça koyuyorum bazen pirinç bazen bulgur bazen şehriye, yıldızlı şehriye atıyorum sonra suyunu koyuyprum çok güzel oluyor havuç yerine bal kabağı daha güzel oluyor

Benim büyük kız bebek değil melekmiş S soleil1 misophonia_ misophonia_
İki numara gelince anladık ☹️
Dur durak yok
Giydirmek beslemek aynı sizler gibi ama ben bi pundunaya getiriyorum elimden kaçamıyor gel gör ki yemek uyku aman allahım böyle bir şey ne gördüm be bildim 🤕🤯
Tamamen yürüyen makina
Dün gece 1 di hala çığlık çığlığa ağlıyordu
1 gün oldu işten ayrılalı göğüslerim yemi doğan misali yara oldular memeden ayrılmak bilmiyor 😟
Canım kızımın hakkını yiyemem, zor bir çocuk değil Inci. Alt temizlerken, üst giyinirken kaçsa da keyifli kaçmalar, oyun oynama şeklinde. Uykusu gelince ağlama, kucağa aldırma, meme isteme krizi şeklinde. Yoksa çok şükür halime. Ikinci de böyle olmazsa o zaman anlarım tabi zor ne demekmiş. Bu arada zorlanma halleri benim tecrubesizligimden kaynaklı aslında. Ben biraz daha huyunu öğrenip ona göre davranınca işler daha kolay oluyor. Bugün uyku saatlerini kaçırmayınca gündüz de rahat ettim, akşam uykusuna yatırırken de mesela.

Canım kızımın hakkını yiyemem, zor bir çocuk değil Inci. Alt temizlerken, üst giyinirken kaçsa da keyifli kaçmalar, oyun oynama şeklinde. Uykusu gelince ağlama, kucağa aldırma, meme isteme krizi şeklinde. Yoksa çok şükür halime. Ikinci de böyle olmazsa o zaman anlarım tabi zor ne demekmiş. Bu arada zorlanma halleri benim tecrubesizligimden kaynaklı aslında. Ben biraz daha huyunu öğrenip ona göre davranınca işler daha kolay oluyor. Bugün uyku saatlerini kaçırmayınca gündüz de rahat ettim, akşam uykusuna yatırırken de mesela.
Mervecim bizim son 1 hafta 10 gündür böyle
Yeni bi sürüm geldi o yükleniyor sanırım
İlk doğduklarında diyorduk ya 😅
Yatağına koyuyorum uyanıyor ve üç gündür hiç bir şey yemedi. önemli deil yememesi ev yapımı gevrek Waffle krep veriyorum ama uyku ve ağlama krizleri memeye aşırı düşmesi beni zorluyor
Ama ilk kızda ayak Matak diş filan ne gördüm ne bildim ne de hissettim şaşkınlığım da bu yüzden zaten ☹️🥺

Mervecim bizim son 1 hafta 10 gündür böyle
Yeni bi sürüm geldi o yükleniyor sanırım
İlk doğduklarında diyorduk ya 😅
Yatağına koyuyorum uyanıyor ve üç gündür hiç bir şey yemedi. önemli deil yememesi ev yapımı gevrek Waffle krep veriyorum ama uyku ve ağlama krizleri memeye aşırı düşmesi beni zorluyor
Ama ilk kızda ayak Matak diş filan ne gördüm ne bildim ne de hissettim şaşkınlığım da bu yüzden zaten ☹️🥺
Canım Allah yardımcın, yardımcımız olsun. Yeni doğan gibi yazınca sen içim bir cız etti zaten. Ben bu günlerimin tadını çıkarayım bari, ikinci de huni takacağım sanırım 😊 Unutmadan yazayım, lansinoh hikaye, bence zeytinyağı sürün memeye. Epey iyi geliyordu baltasar baltasar

Bu kara lahanagillerden canim, dolma yapmıştım bundan, tadi çok güzel.
Bu arada aynı sorunları bende yaşıyorum. Bez ve üst değiştirme savaş gibi, kaçıyor ağlıyor. Külot beze geçtim biraz rahatladım. Kacsada bacaklarından tutup giydirebiliyorum. Kreşe yazdırdiniz mi? Biz Ağustos için dilekçe verdik. Haftada 3 gün, yarım gün gitsin istiyoruz. Biraz Fransız displini gorsunde aklı başına gelsin diyorum 😅
Bizim kaldığımız yerde kreş yetersizmis herkes İsviçre'de çalışan kişi burada o nedenle kreşe vermek istiyorlar yer olmuyor bakicilar var 3_4 çocuğu tasma ile bağlayıp çift pusette yanlarında gezdiriyorlar Fransa'da saati en pahalı çocuk bakıcılığı buradaymiş ama haklısın verelim dilekçe bizde belki yer olur belli olmaz.Bu bölgede sürekli okul öncesi öğretmeni asistanı vs aranıyor asistan dedikleri bakıcı yapmak için mi tam bilmiyorum bakıcılara büyük ev veriyormuş devlet her çocuğun ayrı odası olacak şekilde Kosovalı bir bakıcı ile sohbet ettik o anlattı.Kresin bir tanesinin bahçesi dışarıdan gözüküyor birininde içi gözüküyor.Kreste iki öğretmen mi assistan mı burada kural nasıl bilmiyorum var çocuklar kendi halinde takılıyor gibi bir ortam var sanki.Bu gittiğimiz oyun yerine sabah 1045 e kadar bakıcılara tahsis etmişler bir kere onların saatinde gittim bakiclarda kalan çocuklar hasta takir takir öksürüyor çünkü orda da 3_4 çocuk bı bakicida bu oyun yerinde de bakicilar sohbet ediyor çocuklar takılıyor kendi aralarında.Bizim Türkiye'de nasıl oluyor acaba kreslerin içi burda camlar şeffaf ya da bahce dışarıdan görülünce bı şeffaflık var.Bizim İzmir'de etrafımızdaki hiçbir kreş anaokulunun içini göremezsin böyle dışardan.Pazara getirince gördüm İzmir'de çocukları ama 3 yaş ve üstü onlar artık büyük gibiydi zaten.

Yavrusu "babaaaa" diye ağlayan var mı? Normalde biz küçükken anneeeee diye ağlamıyor muyduk? Yani bir şeyi yanlış mı yapıyorum diye düşündüğüm bir mevzu daha var artık 😅😅😅 Çok bozuluyorum bu duruma 😏
Bizimki tatlım uykuda uyanır uyanmaz falan hep baba 🤣🤣kiz mi seninki de kızlar daha bir babaci sanki 😜😜

Kenarlarından yırtılarak çıkarıldığı için bacaklara bulaşma falan olmuyor sorduğun buysa. Aynı bizim doğumda kullandığımız dependler gibi.
Ya bende vardida kullanmadım bir daha denerim her yerimiz kaka olduydu kenardan yırtmaya çalışsak da küçüktü o zamanlar belki bir daha denerim

Ya bende vardida kullanmadım bir daha denerim her yerimiz kaka olduydu kenardan yırtmaya çalışsak da küçüktü o zamanlar belki bir daha denerim
Aklıma eşimin ilk külot bez faciası geldi. Altını evdeyse hep eşim alır çocuğun. Külot bez takmistim ve kaka yapmıştı. Kenarlarından yirtmadan külot çıkarır gibi çıkarmış.Bende uyarmayi unuttum yani tahmin eder diye düşündüm heralde. Bildiğiniz o kakaları sıvamış yani. Faciaydi o goruntu.Bide sinirleniyor bana niyeyse 🤣 Çok sinirlendi ama 🤣 aklima geldikçe kahkaha atarak gülüyorum.🤣🤣 O anı goruncede gülme krizine girmistim

Bizim kaldığımız yerde kreş yetersizmis herkes İsviçre'de çalışan kişi burada o nedenle kreşe vermek istiyorlar yer olmuyor bakicilar var 3_4 çocuğu tasma ile bağlayıp çift pusette yanlarında gezdiriyorlar Fransa'da saati en pahalı çocuk bakıcılığı buradaymiş ama haklısın verelim dilekçe bizde belki yer olur belli olmaz.Bu bölgede sürekli okul öncesi öğretmeni asistanı vs aranıyor asistan dedikleri bakıcı yapmak için mi tam bilmiyorum bakıcılara büyük ev veriyormuş devlet her çocuğun ayrı odası olacak şekilde Kosovalı bir bakıcı ile sohbet ettik o anlattı.Kresin bir tanesinin bahçesi dışarıdan gözüküyor birininde içi gözüküyor.Kreste iki öğretmen mi assistan mı burada kural nasıl bilmiyorum var çocuklar kendi halinde takılıyor gibi bir ortam var sanki.Bu gittiğimiz oyun yerine sabah 1045 e kadar bakıcılara tahsis etmişler bir kere onların saatinde gittim bakiclarda kalan çocuklar hasta takir takir öksürüyor çünkü orda da 3_4 çocuk bı bakicida bu oyun yerinde de bakicilar sohbet ediyor çocuklar takılıyor kendi aralarında.Bizim Türkiye'de nasıl oluyor acaba kreslerin içi burda camlar şeffaf ya da bahce dışarıdan görülünce bı şeffaflık var.Bizim İzmir'de etrafımızdaki hiçbir kreş anaokulunun içini göremezsin böyle dışardan.Pazara getirince gördüm İzmir'de çocukları ama 3 yaş ve üstü onlar artık büyük gibiydi zaten.
Tr deki kreslerin cogunda kamera var sanırım, aileler canlı izleyebiliyor. Eşim çok hevesli kreşe vermeye:) benimde işime geliyor, biraz nefes alırım. Nunu dedikleri sistemi tercih etmem, kreş daha iyi. Fransa'da kreşte yer bulmak çok zor. Hamile kalır kalmaz hemen dilekçe veriyorlar. Bence sende ver dilekceni, çıkarsa bazen yarım gün bırakır, keyf kahveni içersin. Aynı şehirde olsaydık beraber içerdik😊

İstanbul'dan COVID kaptik, kızım da bende hastayız. Ama ağır geçmiyor çok şükür. Ama aklım hep sofia'da, haftaya doktora götürüp kalbine falan iyice baktiracagim .
Geçen hafta iş arkadaşımın kızı ( 2,5 yaşına) açık kalp ameliyatı oldu🥺 COVID veya grup kaynaklı bir virüs kalp kapakcigini eritmis. Bir günde hayatları alt üst oldu. 1 hafta boyunca düşmeyen ateş oldu çocukta, özeller antibiyotik verip saldı. En son üniversite hastanesinde bir asistan fark etti. Dikkatli olalım❤️ arkadaşım diyor ki, her gün bizim durumumuzda olan onlarca çocuk geliyor, hastanede yer yok. Çocuklara bişey olmasın🎈

İstanbul'dan COVID kaptik, kızım da bende hastayız. Ama ağır geçmiyor çok şükür. Ama aklım hep sofia'da, haftaya doktora götürüp kalbine falan iyice baktiracagim .
Geçen hafta iş arkadaşımın kızı ( 2,5 yaşına) açık kalp ameliyatı oldu🥺 COVID veya grup kaynaklı bir virüs kalp kapakcigini eritmis. Bir günde hayatları alt üst oldu. 1 hafta boyunca düşmeyen ateş oldu çocukta, özeller antibiyotik verip saldı. En son üniversite hastanesinde bir asistan fark etti. Dikkatli olalım❤️ arkadaşım diyor ki, her gün bizim durumumuzda olan onlarca çocuk geliyor, hastanede yer yok. Çocuklara bişey olmasın🎈
Geçmiş olsun 🧡 canım test mı yaptın nasıl anladınız COVID olduğunu?

Back
X