- 19 Ekim 2018
- 5.644
- 6.166
- 198
- 33
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #55.941
Bizim oğlanda o şekilde yürüdü belki 1 ay falan bende araştırmıştım. Örümceğe koymuştum ben 2 ay falan. Ama zaten koymasan bile ilk yürümeye öyle başlıyo bebekler. Normal yani. Şu an gayet normal yürüyo hiç parmak ucu yürümüyo. Tabi sizin çevrenizdeki örnekler otizmi aklınıza getirmesi normal ama bu sadece o davranışıyla ölçülebilecek bişey değil. Çağırdığnız da bakıyo mu mesela göz kontağı kuruyo mu, bişey istediğinizde yapıyor mu. Bi çok belirti verir. Korkmayın yalnız parmaklarının ucunda yürüyor diye öyle olacak değil. İçinizi ferah tutun. Diğer becerilerini yapıyor mu geliştiriyor mu onları iyi gözlemleyin bence..Kızlar bugün 5. Gün oğlan parmak uçlarında yürüyor. İlk gün yaptığında hiç birşey düşünmedim, sonraki günler uyararak engellemeye çalıştım, şimdi aklıma kötü şeyler gelmeye başladı. İlk iki gün sürekli parmak ucunda yürüdü, son 3 gündür ara ara ama sık sık, eşim artık internetten araştırmalara başladı. Belki hatırlarsınız yeğenim otizm teşhisi kondu, eğitim görüyor hala. 4 buçuk yasinda şu an. 2 yaşında normal olmayan hareketleri farkedilmeye başlandı. Otizmin erken belirtilerinden biri parmak ucunda yürümeye başlamak. Ve yegenimde öyleydi. Annem benim oğlanı öyle yururken görünce çok korkmuş içinden çünkü diğer torunuda öyle yapmış yigenim yani. Demem o ki içimde sıkıntı oluştu. Kuruntu mu yapıyorum acaba. İlk üc gün hiç kötü şeyler düşünmemiştim ama dünden beri içim sıkılıyor. Sizin bebislerde var mı parmak ucunda yürüyen
Umarım her şey gönlünce olur. 2 yaş aralı planlamanın belirli bir sebebi var mı merak ettim, özel değilse tabi.Bizde eşim de çok istiyor. Ben de senin gibi rahata alışırsam daha yapmam diyorumGeçen ay çok test yaptım. Erken gebelik testi en son 75 liraydi, kaset testte 20. Sonuç negatif çıkınca verdiğim paraya acır oldum artık Biraz daha geçsin de öyle yaparım artık. Geçen ay kendimi psikoljik olarak da hamile gibi hissediyordum. Kesin var deyip duruyordum. Bu ay biraz temkinli yaklaşıyorum duruma. Inşallah hayırlısı olur canım
Bizimki de yiyecekleri isirmiyor pek bu ada biskuvu çubuk kraker veriyorum bur ara katır kütür ısırırdi dönemsel mi anlamadım ki vallaBizim yemek faslımız da en az iki tabak üç kaşıkla geçiyor. Kendi yemek istiyor ama ona bırakırsam bir kaşık ağzına 3 kaşık halıya. Bizim de sıkıntımız gıda ısırmıyor ama kollarımı, karton kutu vs her şeyi çok güzel ısırıyor maşallah. Ben de bir şeyleri ısırarak yemesini sağlamaya çalışıyorum bu ara. Yani bence aşağı yukarı aynı süreci yaşıyoruz. Yürümeyle de daha fazla enerji harcıyorlar kilo tutmuyor olabilir az yiyorsa. Meyve seviyor mu? Ben kendim de kilo almak için meyve öğünü ekledim bu ara. Ufaklığa da haşlanmış yumurta sarısını çeyrek elmanın rendesi ile kaktırarak yediriyorum su yerine.
Belki diş etleri hassaslaşmıştır canım yine yemeye başlar yakındaBizimki de yiyecekleri isirmiyor pek bu ada biskuvu çubuk kraker veriyorum bur ara katır kütür ısırırdi dönemsel mi anlamadım ki valla
Yaa hay Allah üzüldüm bak, acaba pekmez ya da balla falan tatlandırsan içer mi?Geçenlerde gidip devam sütü alayım demiştim ya1Tutaste . Dün aldım bir hevesle, suyu ısıttım eski ağızlıklı suluğuna hazırladım verdim ve içmedi. Ne hayaller kurmuştum ya gece yatmadan içecek, eski günlerdeki gibi olacak falan diye. Neyse sonra tadına baktım hakkaten kötü, ben daha kremamsı sanmıştım. Hak verdim yani çocuğa.
Devam sütü kullanan anneler siz suya mı hazırlıyorsunuz süte mi? Biraz sütle karıştırıp deneyeceğim bugün. Hipp org cambiotic aldım bu arada kullanan varsa önerileri bekliyorum.
Ayy ben şuan %25 ile bile devam etmiyorumdur
Ay bu videoyu izleyince şimdi daha iyi anladımhakikaten benim zekam hala yerine gelmedi
Hepimizin inşallahUmarım her şey gönlünce olur. 2 yaş aralı planlamanın belirli bir sebebi var mı merak ettim, özel değilse tabi.
Ya ben işte o süt türü olanları kendim içiyordum bi ara tadını sevdiğimden, bu hipp de öyle olur sanmıştım da bizim alerji mamasının biraz daha katlanılırı çıktı. Ben de aynen yulafına karıştırdım sabah. O kutu yenecek artık mecburYaa hay Allah üzüldüm bak, acaba pekmez ya da balla falan tatlandırsan içer mi?
Benimde üst komşum mama kullanıyordu ikizleri var ona sordum, mamayı bırakmış arada bir devam sütü veriyormuş. Onunki süt formunda marka olarak içim devam sütü almış. Bende aldım bir küçük kutu ama yarısını oynarken üzerine boşalttı3 yudum ancak içmiştir tadı da güzeldi ama içmedi. Bende yulafını onunla pişirip öyle yedirdim ziyan olmasın diye
Nasıl oldunuz canım? Iyilestiniz mi biraz?
Ay bu videoyu izleyince şimdi daha iyi anladımhakikaten benim zekam hala yerine gelmedi
Benim yeğenlerim aşağı yukarı böyle, 23 ay araları. Büyük çocuk anneyle büyüyor gibi bir şey oluyor ama özel sektördeydi ablam, çocukla kariyer olmadı, hep önü kesildi ve baya mobbinge maruz kalmıştı. Hayırlısıyla olsun inşallahHepimizin inşallah
Benim ücretsiz iznim Kasım ayında bitiyor. Kasım ayında en az 32 haftalık hamile olursam kızımı da bırakmamış olurum diyorum. İkinci çocuğum 3 yaşına gelince kızım da 5 olur. Küçük kreşe, büyük anaokuluna, ben de işe devam ederim. Ne kadar devlette memur da olsak çalış, ara ver, çalış zor oluyor. Diğer yandan yaşları yakın olursa evde birbirlerine arkadaş da olurlar.
Hipp içerik olarak daha iyi olduğu için şeker oranı düşük benceYa ben işte o süt türü olanları kendim içiyordum bi ara tadını sevdiğimden, bu hipp de öyle olur sanmıştım da bizim alerji mamasının biraz daha katlanılırı çıktı. Ben de aynen yulafına karıştırdım sabah. O kutu yenecek artık mecbur
Covid daha rahat geçti canim, şimdi iyiyiz. Herkes de olduğu gibi diş sıkıntılari, iştahsızlık devamNasıl oldunuz canım? Iyilestiniz mi biraz?
Doğumda aklımın yarısını bırakmış gibi hissediyordum ben de. Yeni yeni kendime geliyorum
Canım ben aldım gece veriyordum rahatsız ediyor benimkinin o sütte ya gündüz vermek lazım belki de normal sütü muzla falan karıştırıp yerdiriyorum sabahları falan doktora sordum devam suyu alayım diye 2 yaş sonrasi öneririm dedi. Belki de daha rahat sindirir ya gece mama bile yapsam sütle birde muzlu gece kıvranıyor tuvaletini yapamıyor heralde birde gaz oluyor sanırım sut işine ara verdim sadece sabah mama yapıyorum sut çok az oda muz bebe biskuvisi falanGeçenlerde gidip devam sütü alayım demiştim ya1Tutaste . Dün aldım bir hevesle, suyu ısıttım eski ağızlıklı suluğuna hazırladım verdim ve içmedi. Ne hayaller kurmuştum ya gece yatmadan içecek, eski günlerdeki gibi olacak falan diye. Neyse sonra tadına baktım hakkaten kötü, ben daha kremamsı sanmıştım. Hak verdim yani çocuğa.
Devam sütü kullanan anneler siz suya mı hazırlıyorsunuz süte mi? Biraz sütle karıştırıp deneyeceğim bugün. Hipp org cambiotic aldım bu arada kullanan varsa önerileri bekliyorum.
Evet biraz öyle oluyor ama yaşım da 35 zaten. Beklesem daha kaç yıl bekleyebilirim ki... Beni daha çok endiselendiren, ikinci çocuk doğduğunda ilk çocuk kaç yaşında olursa olsun ebeveynlerinin gözünde büyümüş oluyor. Sen ablasın, abisin cümleleriyle olgunluk bekliyor aileler. Çevremde çok gözlemledim bunu. Inşallah biz böyle olmayızBenim yeğenlerim aşağı yukarı böyle, 23 ay araları. Büyük çocuk anneyle büyüyor gibi bir şey oluyor ama özel sektördeydi ablam, çocukla kariyer olmadı, hep önü kesildi ve baya mobbinge maruz kalmıştı. Hayırlısıyla olsun inşallah
Yürümeye yeni başlayan çocuklarda parmak ucu yürüme sık görülür. İnstagramda takip ettiğim bi fenomenin kızı da parmak ucu yürürdü büyüdü şimdi öyle bişey yapmıyo. Yine instagramda dr ali Fuat sarpen e soru cevap bölümünde sanırım 9 aylık Bi bebek annesi sormuştu otizmin en erken en belirgin belirtisi ne olabilir diye o da göz teması diye cevaplamıştı. Konuşma da 18 aydan itibaren baya atağa geçiyormuş benim oğlanda da çok kelime yok şimdi. Önemli olan komut alıyor mu? Hadi kitap okuyalım deyince kitapların yanına gidiyor mu, şu oyuncağı al deyince anlıyor ve yapıyor mu vs.. anlıyorum ailede biri Bi sıkıntıdan muzdarip olunca endişelenir insan ama Bi uzmana mı danışsan belki rahatlatır seni.
Yürümeye yeni başlayan çocuklarda parmak ucu yürüme sık görülür. İnstagramda takip ettiğim bi fenomenin kızı da parmak ucu yürürdü büyüdü şimdi öyle bişey yapmıyo. Yine instagramda dr ali Fuat sarpen e soru cevap bölümünde sanırım 9 aylık Bi bebek annesi sormuştu otizmin en erken en belirgin belirtisi ne olabilir diye o da göz teması diye cevaplamıştı. Konuşma da 18 aydan itibaren baya atağa geçiyormuş benim oğlanda da çok kelime yok şimdi. Önemli olan komut alıyor mu? Hadi kitap okuyalım deyince kitapların yanına gidiyor mu, şu oyuncağı al deyince anlıyor ve yapıyor mu vs.. anlıyorum ailede biri Bi sıkıntıdan muzdarip olunca endişelenir insan ama Bi uzmana mı danışsan belki rahatlatır seni.
Yürümeye yeni başlamadığı için aynı zamanda en yakınımda olduğu için bir anda aniden acaba olabilir mi endişesine fena kapıldım. Yeğenimin de daha teşhis konmamisken parmak uçlarında yürümesini hatırladım. Bide kelimesi olmaması hiç. Konuşmasını takmıyordum zaten 18. Aydan sonra bir anda acildiklarini da biliyorum ama sürekli öyle yürüyünce çok endişelendim. Yorumlarınız ve dün gece netten baya bir araştırma yaptım içim biraz olsun rahatladı. Bugün ise sadece bir kez yaptı parmak ucunda yürümeyi. Daha da rahatım şimdi. Bütün komutları anlıyor. Ne desem yapıyor. Hatta nerden anlıyor ya diyoruz. Kendimi sözde çok rahat sanıyordum. Yani elbet bir gün dönecek emekleyecek yürüyecek dusuncesindeydim. Ama dediğim gibi en yakınimda olunca ve bu yürüyüşü uzatınca bir anda kötü düşüncelere kapıldım. Şimdi çok rahatımYürümeye yeni başlayan çocuklarda parmak ucu yürüme sık görülür. İnstagramda takip ettiğim bi fenomenin kızı da parmak ucu yürürdü büyüdü şimdi öyle bişey yapmıyo. Yine instagramda dr ali Fuat sarpen e soru cevap bölümünde sanırım 9 aylık Bi bebek annesi sormuştu otizmin en erken en belirgin belirtisi ne olabilir diye o da göz teması diye cevaplamıştı. Konuşma da 18 aydan itibaren baya atağa geçiyormuş benim oğlanda da çok kelime yok şimdi. Önemli olan komut alıyor mu? Hadi kitap okuyalım deyince kitapların yanına gidiyor mu, şu oyuncağı al deyince anlıyor ve yapıyor mu vs.. anlıyorum ailede biri Bi sıkıntıdan muzdarip olunca endişelenir insan ama Bi uzmana mı danışsan belki rahatlatır seni.
Annemin sulalesi için çoğu kişide varmış demesi bak benim torunumda da oldu demeside çok korkuttu beni. Yegenimde bu aylarda çok normalmis komut alırmış birkaç kelime söylermiş gayet normalmiş vs. Ama şimdi endişem yok çok şükür bugün bir kez öyle yaptı. Ne desem işaret etmeden sadece cümle ile bile herşeyi anlıyor yapıyor. Ne istediğini bir şekilde oda anlatıyor çok şükür. Teşekkür ederimBizim oğlanda o şekilde yürüdü belki 1 ay falan bende araştırmıştım. Örümceğe koymuştum ben 2 ay falan. Ama zaten koymasan bile ilk yürümeye öyle başlıyo bebekler. Normal yani. Şu an gayet normal yürüyo hiç parmak ucu yürümüyo. Tabi sizin çevrenizdeki örnekler otizmi aklınıza getirmesi normal ama bu sadece o davranışıyla ölçülebilecek bişey değil. Çağırdığnız da bakıyo mu mesela göz kontağı kuruyo mu, bişey istediğinizde yapıyor mu. Bi çok belirti verir. Korkmayın yalnız parmaklarının ucunda yürüyor diye öyle olacak değil. İçinizi ferah tutun. Diğer becerilerini yapıyor mu geliştiriyor mu onları iyi gözlemleyin bence..
Annemin sulalesi için çoğu kişide varmış demesi bak benim torunumda da oldu demeside çok korkuttu beni. Yegenimde bu aylarda çok normalmis komut alırmış birkaç kelime söylermiş gayet normalmiş vs. Ama şimdi endişem yok çok şükür bugün bir kez öyle yaptı. Ne desem işaret etmeden sadece cümle ile bile herşeyi anlıyor yapıyor. Ne istediğini bir şekilde oda anlatıyor çok şükür.Teşekkür ederimBizim oğlanda o şekilde yürüdü belki 1 ay falan bende araştırmıştım. Örümceğe koymuştum ben 2 ay falan. Ama zaten koymasan bile ilk yürümeye öyle başlıyo bebekler. Normal yani. Şu an gayet normal yürüyo hiç parmak ucu yürümüyo. Tabi sizin çevrenizdeki örnekler otizmi aklınıza getirmesi normal ama bu sadece o davranışıyla ölçülebilecek bişey değil. Çağırdığnız da bakıyo mu mesela göz kontağı kuruyo mu, bişey istediğinizde yapıyor mu. Bi çok belirti verir. Korkmayın yalnız parmaklarının ucunda yürüyor diye öyle olacak değil. İçinizi ferah tutun. Diğer becerilerini yapıyor mu geliştiriyor mu onları iyi gözlemleyin bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?