2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Seni çok iyi anlıyorum kim olsa endişe eder otizm de çok arttı gerçekten ama başka birçok belirtisi var mesela işaret parmağını kullanmazmış otizmli çocuk işaret etmezmiş herhangi bişeyi sen daha iyi bilirsin tabi de.. yürüme konusunda öyle basma falan diye uyarırsanız dikkat çekmek için ısrarla devam edebilir. İnşallah daha da rahatlarsın Allah korusun yavrularımızı

Sayfayı batırmışım kızlar aynı şeyleri alintilayip durmusum toplu cevap vermeyi beceremedim valla
Eltimin cocugu 2 yaşına parmak uçlarında yürüdü o da korkuyordu ama sıkıntı yoktu canı öylr istiyor diyordu doktor abimin oğluda uzun süre öyle yürüdü komut alıyorsa senden aklından bile geçirme

Bu durumu yaşadım ben. Bizimkinden 11 ay büyük kuzeni var, bizimki doğunca kuzen direk sen artık ablasın oldu. Daha kendisi bir yaşında bebek, oyuncağını paylaşması bekleniyor hep. Dedim almayın elinden vermesin kendi istemiyorsa, bunun dengesini kurmak çok zor. Bir şekilde ilk çocuğu yeni duruma adapte etmek lazım küstürmeden, kırmadan. Çocuk sahibi olunca anladım ne kadar ürkek yürekleri olduğunu.

misophonia_ ben adet oldum canım inşallah sen hanişsindirr
Dünden beri soracağım, soramadım bir türlü. Inşallah doğru zamanda hayırlısı ile olsun. Ben daha olmadım. Bu akşam şehir dışına çıkıcam. 10 gün kadar kalıcam. Eşim diyor ki acele etme, dönünce test yaparsın. 10 gün daha olmazsam direkt doktora giderim diyorum. ☺ Her ay sanırım hamileyim dedim durdum, şimdi hamileysem de adam ikna olmuyor Ben de hislerime güvenmiyorum artık, çünkü yine var sanıyorum

Ah canım inşallah sizin içinde hayırlısı olsun. Zaten benimki bi umut kalırım belki diye Adamıda bunaltıp sıkmak istemiyorum söylesem ters tepicek biliyorum. Dediğin gibi hayırlısı zamanda olur inşallah

Ayy nasil sabredeceksin

Yaaa nasıl bekleyeceksin o kadar ben hayatta bekleyemem Allah kalbinize göre versin canım, hayırlısı olsun inşallah

Yaaa nasıl bekleyeceksin o kadar ben hayatta bekleyemem Allah kalbinize göre versin canım, hayırlısı olsun inşallah
Ben şimdiye her gün yapardım da geçen aylar sürekli yapınca şimdi bi duruldum.
Amin canım inşallah, hepimizin gönlüne göre hayırlısı olsun

Selam kızlar
Uzun aradan sonra burdayım biraz hastaliktan biraz yoğun günler geçirdik birde sayfam silinmişti şifremi unutmuştum yeni girebildim eski mesajalari yavaş yavaş okuyorum kaçırdığım baya şeyler olmuş ama burayı baya özledim
Öncelikle dış çıkaran bebislerin hepsi sağlıkla çıkarsın , buluşmalar olmuş çok sevindim
Bebiş bekleyenler var inşallah rabbim dileyene isteyene nasip etsin

Benim yeğenim ilk başlarda parmak ucu yürüdü sonra düzeldi merak etmeyin. Olumlu düşünün lütfen. Bir de spora yönlendirin ileride. Öyle çocuklar çok gelirdi spor ile düzelen çok gördüm ben. 5-6 yaşında spora gelen vardı.

Ay ben endişelendim bak şimdi. Benim kızım işaret parmağını hiç kullanmıyor. Allahım hayırlara çıkarsın inş. Evlatlarımızı sağlıkla sınamasın.

Bugünde bir kez yeltendi vazgeçti. Hepimizin yavrusunu Allah korusun. Otizmin çoğu erken belirtilerini biliyorum o yüzden böyle oluyorum. Ama geldi geçti. İşaret parmağını kullanamıyor evet. Anne veya babanın elinden tutup istediği şeye götürüyor gösteremiyor geldi geçti çok şükür. Tarih, Alya_sura88 gecirmiyorum aklımdan artık. Alya_sura88 sende benim gibi olmuşsun benim oglanda işaret parmağıyla göstermiyor henüz ama bu sıkıntı değil şimdilik sende benim gibi sıkıntı yapma arkadaşların yazdığı diğer durumları değerlendir komut alma göz teması vs

Devam sütü değil de hala 3 numara hipp kullanıyoruz 12 ay üzeri bebeler için yazıyor üzerinde
Devam sütü şart mı?

Kızlar dün dışarı çıktık bebisi oynattık oyun cafe de falan eglendj sonra yemek yedik ordan da bir ark gittik cay falan ictik gündüz 1 uyku yapardi o kaldı tabi gezinirken birde yemedi bir kaç kasik zorla arada sokusymturdum bugün bakıyorum kilodan düsmuş ömür boyu evde mi takilcam ben çocukla ya uyusun ve yesin illa diye kafamda deli sorular

Devam sütü değil de hala 3 numara hipp kullanıyoruz 12 ay üzeri bebeler için yazıyor üzerinde
Devam sütü şart mı?
Bilmem şart değildir heralde. Ben tekdüze beslenirken arada değişik olsun, eksik vitamin varsa tamamlasın diye aldım hippi de umduğum gibi olmadı.

Canlarım benim arkadaşımın vardı 3.5-4 yaşına kadar hiç belirti vermemiş. O yüzden kafanıza çok takmayın derim zamanla değişiyor hareketleri yapmuyor yapamıyor dediğin şeyleri yapar oluyor bazen bende takıyorum ama geçiyor napalim öyle böyle büyüyelcekler büyümeden de çoğu dr bu tarz şeylere tam teşhis koyamıyor

Bende öyleyim öğle uykusu yapmadan yemeğini yemeden asla bir yere gidemiyorum kahvaltıya gitsem koşarak eve geliyorum. Valla millet geziyor hayret ediyorum helal olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…