2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
dün bir yazı okudum. 27 gün sürdü diyordu normale dönmek ve her şeyi unutmak. 50 bin can 27 gün.
maalesef ülke gündeminde seçim var. her şeyi bırakmış görünüyorlar. (içini bilememe tabi ama medyaya yansıyan bu)
Geçen canlı yayında seçim konuşulurken hasarlı bina çöktü diye yayın kesildi. Hemen bölgeye bağlandılar. Memleket partisinden bir kadın "insanlar orada canıyla uğraşıyor bizim burada tartıştığımız şeye bakın, yazıktır utanç verici" filan diye söylendi. O kadar haklı ki ateş düştüğü yeri yakıyor.

hiç bir şeyden keyif alamaz hale geldik yediğimiz yemek bile tatsız. Günler birbirinin aynısı. Şikayet değil ancak toplum olarak biz de güzel günler rahat ferah bir hayatı hak etmiyor muyuz? nasıl bi manevi enkazın içindeyiz anlayamıyorum. Allah"ım feraha çıkarsın inşallah.
Tarih tekerrür ediyor. Filler tepişiyor çimler eziliyor....

Selam kızlar Umarım herkes ve bebişler iyidir aramızda gece emmesini kesen var mı acaba? Ben 10 aylıkken denemiştim ama kıyamadım ve şimdi perişan haldeyim Artık gece beslenmesini kesmek istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Birkaç güne odasını da ayıracağım ki çok geç bile kaldım. Bitkisel damla mı kullansam, papatya çayı mı versem yoksa bu saatten sonra kullanır mı bilmem ama mama mı denesem ne yapsam da kesintisiz uyusa bu çocuk artık. Bir fikri olan varsa çok sevinirim

Merhaba biz hala gece gündüz full time emiyoruz. Gündüz evde başbaşayken sıkıldıkça memeye geliyo, kalabalık varsa anneannedeysek yada akşam babası varken daha az emiyor. Gece emmeyi keserken her uyanışta su verin diyolar ama ne kadar etkili bilmiyorum. Benim önce yatakları ayırmam lazım, her gece karar verip kendimde asla o gücü bulamıyorum

Ayyy benimki de öyle ya resmen canı sıkıldıkça emzirme yastığını alıp alıp geliyor gel sana muz vereyim diyorum hemen unutuyor memeyi çünkü keyif için istiyor bazı geceler gerçekten kabus gibi oluyor bana da, bir de bizimki öyle yatarak da emmiyor ben kalkıp yatakta oturuyorum onu kucagima alıyorum. Resmen duble eziyet

Ayy uyanıp oturup emzirmek çok zooor ben epeydir yatarak emziriyorum ya hatta gecen ay kulak ağrısı oldu dr kulakta sıvı birikmiş yatarak emzirme dedi, Bi hafta falan senin gibi yaptım ama asla kafamı tutamıyorum çok zorlandım. Rahatlayınca eski düzene döndüm inşallah tekrarlamaz..

Ben benim kızla birlikte bir de onun bebişlerini emziriyorum. Kendi emmesi bitince gidip bebesini getiriyor ve emzirtiyor.

Gece emmesini kesmeyi ben de çok istiyorum. Ramazan bayramından sonra taşınacağız. Planım taşınma, yerleşme telaşı bitince önce gece, sonra gündüz emzirmeyi bırakmak ve Temmuz, Ağustos gibi de -kızım hazır olursa- bezi bıraktırmak. Ama nasıl olacak hiç bilmiyorum.

Gündüz emme sıklığı azaldı şu sıralar. Diş dönemlerinde kurtarıcı olduğu için de rahat oluyor emzirmek. Emmeden uyumuyor zaten.
Çok zor olacak gibi... Çok kararsızım...

Çok geçmiş olsun canım inşallah bir daha olmaz gerçekten çok zor 18 aydır hep böyle benim emmeyi kesmeden odasını ayıracak gücü bulamıyorum kendimde ya kalkıp gitmek çok zor olur

Yaaaa kız çocuğu tatlılığı bizimki de masanın üzerine çıkıp tepinsin ancak

Bende ramazandan önce bıraktırmak istiyorum canım ya artık kesintisiz uyumak istiyorum dün gece geç uyumuştu normalde geç uyuması hiç etkilemez ama bu defa kalkmadı sanırım sadece sabaha karşı uyandı. Ya da ben artık yorgunluktan farkına varamadım

Odasını ayırmak istiyorum ve bunu gece emmesini kesmeden yapamam hiç gücüm yok gerçekten bu kadarına inşallah inci kuşum da sende çok rahat halledersiniz

Ben de ne kadar oyuncak varsa emziriyorum ama benimki kıskanıp hemen kendi başlıyor, hem getirip kitaptaki kediyi bile emzirtiyor hem kıskanıyor
Hayırlı olsun canm ne tarafa taşınıyosunuz

Aşı için asm ye gittiğimizde hemşire artık gece deliksiz uyuması lazım, uyumadan önce de bir şeyler yedir karnı iyice doysun dedi canım. Ama bizim prenses bu sıralar hiç yemek yemiyor. Geçenlerde ilk defa hiç uyanmadı ben de çok şaşırdım, çok mutlu uyandım. Eşim, acaba kalktın da farkında mı değilsin diyor. Ama eminim uyanmadım. Çok güzeldi. Inşallah gece emmesi, uyanması biter de sen de rahatlarsın. Ben taşınınca da eve alışana kadar 1 ay aynı odada yatıp öyle ayıracağım odasını. Belki yeni evde tedirgin olur. Yoksa geç bile kaldık oda ayırmakta.

Ben de ne kadar oyuncak varsa emziriyorum ama benimki kıskanıp hemen kendi başlıyor, hem getirip kitaptaki kediyi bile emzirtiyor hem kıskanıyor
Hayırlı olsun canm ne tarafa taşınıyosunuz
Yaa kitaptaki kediyi bile emzirtmesi süper
Sağ ol canım, inşallah. Yine aynı mahallede taşınacağımız ev.

Duygularıma tercüman olmuşsun. Ben geçen denedim. Kendini yerden yere atıyor, sinir krizi geçirdi resmen. Ertesi gün de çok asabiydi.

mama deneyebilirsin veya çok az tatlı muhallebi vs. tatlısı çok olursa enerjisi artar. pekmez vs bile olsa.
onun dışında papatya da işe yarar. su niyetine. bir de emme aralarını açmak iyi fikir.

su işe yarıyor canım denemişliğim var. yatağı ayırmak ve memeyi gece bıraktırmak adım adım yapılırsa başarılı olur. ilk bi kaç gece sadece babayla yatırabilirsin. çünkü seni gördükçe memeden vazgeçmeyecektir.

Bizim bakıcımız son zamanlarda kızım yemek yemiyor diye video izletmeye başlamış. Bana büyük kızım söyledi. Bilmiyor gibi yaptım 3-4 gün geçti. Bakıcımız kızdan duyma benden duymuş ol ilk olarak dedi ve video izlettiğini söyledi. sonra gerekirse aç kalsın ama video yok dedim. kesinlikle yasak dedim.
şimdilerde evde kendi çektikleri videoları izletiyormuş. yine kızım söyledi. yerinde oturmuyor diye de baby tv açın izlesin böyle olmaz falan diyormuş. İstemiyorum yayın izlesin telefon tabletle oynasın istemiyorum.
Yani şunu anlamıyorum. aç kalsa ne olacak ki ? Ben ona neden bu çocuk zayıf neden aç neden kilo almıyor diye hiç söylenmedim. Hesap da sormadım. Kilo olarak hep altlardaydı ama olur önemli değil sağlıklı olsun yeter dedim.
Gerçekten daraldım sabah sabah sinirim oynuyor böyle olunca.
Yani yemezse yemesin acıkınca yer. ben anne olarak böyle düşünüyorsam benden başka herkesin benden daha rahat olması gerekmez mi????

Bence artık bizimde deliksiz uyumamız lazım yoksa yakında ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde uyuyacağız ayy ne güzel ya arada da olsa böyle sürprizler çok güzel gerçekten. Ama hemşirenin de kaçırdığı bir şey var ki zaten açlıktan değil meme için kalkıyorlar benimki bütün gün yiyor yatmadan da yedirsem yine kalkıyor

İnşallah kuzucum yeni evinde rahat ve düzenli uykuya kavuşur, tabii sende

Duygularıma tercüman olmuşsun. Ben geçen denedim. Kendini yerden yere atıyor, sinir krizi geçirdi resmen. Ertesi gün de çok asabiydi.
Bende asla kabul edeceğini düşünmüyorum ya çıldıracak bence

Safi alışkanlık başka bir şey değil ya, vallahi bize de yazık

Ya ben her uyandığında önce su veriyorum, zaten kendisi de susadığında önce su istiyor hemen memeyi almıyor. Ama yine meme hep meme modunda resmen valla aklıma gelen her şeyi deneyeceğim inşallah birinden biri tutar

Son düzenleme:
evet zaten tek bir yolu yok. deneye yanıla bulacağız. sadece meme için değil uyku yemek oyun paylaşmak ne öğreniyorsa hepsi bu şekilde ilerleyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…