2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kesinlikleee çok haklısın, özellikle de son cümlende. Yani herkesin bir fikri var her konuda, hele ki kolaya kaçmak için baby TV açın böyle olmaz demesii... Valla benimki de masanın koltuğun tepesinde geziyor yerlere yatıp ağlıyor ne krizler geçiriyor ama koşa koşa telefona gitmiyoruz. Yapma dediğin halde yapması gerçekten sinir bozucu olmuş canım.

Yalan yok ben sünnetten sonra bir iki gün bez değişimi sırasında çizgi film izletmek zorunda kaldım ama onda da zaten canı çok yandığı için çok bakmadı. Yine de çok mutsuzdum başka çözüm bulamadığım için.

Yemek yesin diye TV telefon çözümüne hiç sıcak bakmıyorum, Allah da sınamasın böyle dedim diye

o kadar hızlı alışıyorlar ki . 1-2 gün tamam 3. gün izlemeyince hemen arızaya bağlamaya başladı. analık kolay meziyet aslında mahalle baskısı olmasa

Cidden sinir bozucu bir durum. Sen annesi olarak ne istediğini ve son sözünü söylemişken, kendi kafasına göre hareket edemez. Bazen bende açıyorum ama ben annesi olarak sorumluluk alıyorum. Ve video acmak çok büyük rahatlık gerçekten. Bunu bakicinin uyarı sonrası devam etmesi kabul edilemez.
Benim bu zamana kadar deneyimledigim şey, yardıma gelen bayanlara ne kadar arkadaşca davransam hep suistimal etmeleri oldu. Sanırım sende de aynı durum var. Sizi ailesinden biri gibi görüp, kendisinin ne yapsa kabul göreceğini sanmış.
Umarım bir çözüm yolu bulursun canim.

Bende aynı şeyleri yaşıyorum. Gece beslenmesini bırak Nisan gibi memeden tamamen kesmek istiyorum. Ama bunu nasıl yapacağıma henüz karar vermedim, psikolojimi hazırlıyorum:) geceleri memeye yapışık uyuyor nerdeyse, çok yoruldum artık.
Meme desteği ile uykuya geçmiyorsa işin kolay olur, yoksa zor olur gibi.

İnşallah hepimiz kolay atlatırız bu süreci. Aslında memeyle uyuyor ama memesiz de uyuyor. Mesela birçok kez karnı tokken uyumamak için direnip kendi kendine uyudu. Ya da ben dustayken falan babasıyla uyur, sadece bu aralar özellikle bana çok düşkün oldu ve bu beni çok yormaya başladı. Artık tükendiğimi hissediyorum

Ben haftada 30 dk bile görmüyorum ama sürekli eşim ile muhatap. Eşimde bakıcımızın yaşı büyük olduğu için aynı pozisyonda annemiz de olabilirdi diyip büyüğü gibi sayıyor seviyor. O da sanırım kendi oğluna davranır gibi yapıp kendi bildiğini yapıyor.
Öte yandan ben hep iyilik kazansın kafasıyla ilerliyorum. Dayatmayla değil de güzellikle anlatsam işe yarar diyorum kendimce. Ama hep işe yaramıyor sanırım...
Yaşına veriyorum işte, maalesef bizim öz anamızda kayınvalidelerimizde biz biliriz kaç çocuk büyüttük kafasındalar. İnşallah ben yaşlanınca böyle katı fikirli olmam

Bakıcının kafasına göre davranması ve bunda ısrarcı olması beni de sinir etti canım. Samimi bile olunsa bunun işi olduğunun bilincinde olmali insanlar. Dediğin gibi samimiyetten torununa bakar gibi davranmış. Ama zaten torununa bile bakıyor olsa anne, babanın onay vermediği şeyi yapmamalı.

Kesinlikle öyle Ne diyeceğimi şaşırdım artık

O oksapar cnm slm
Tam sana göre bi şey buldum
Yemeyen çocuklarla ilgili

Ben de elinde tabakla çocuğunun peşinde dolaşan bir anne oldum ne yazık ki. Ama hiç yemiyor gibi geliyor bana. Yoğurt yediremiyorum mesela, ağzına sürmüyor. Kafamı çok takıyorum buna. Emdiği için belki daha az yiyordur. Kilosu iyi ama beslenemiyor gibi hissediyorum.

Kızım grip oldu yine iştahı gitti doktoruna dedim polivit verdi sanki iştahımıza iyi gelecek gibi istersen bir vitamin araştır

Ben de çoğunlukla elimde tabakla geziyorum. Masada bizimle yiyor ama çabuk kalkıyor, kendim doyunca o oyun oynarken ona yedirmeye devam ediyorum. Benimki de emiyor ama peşinde yemek gezdirmesem yemez hiç. Kilosu boyu da geriden geliyor zaten ancak bu şekilde içime siniyor napıyım. Annem ben de sizin peşinizde tabak gezdirirdim sıra sizde der hep

Sağol cnm bende anlamadım valla bu işi:) bana aç birak dediler bırakmıştım 20-24 saat aç kalabikiyor ilginç bir cocuk :)(
Canım bir de tükürmesi tadına bakmasıyla ilgiliymiş beğenip beğenmediklerini hafızaya alıyormuş daha fazla tadım yaparmış bu dönemlerde.
Canımlar selam büyük kız için okulda gördüğü zorbalıkla ilgili olarak çocuk psikoloğuna gidiyoruz. Orada hocayı bulunca sıkıştırıp bi iki soru soruyorum.
Bu hafta yemek olayını sordum. Bu yaş çocukların yemek yeme süresi 45 dakika dedi. Eline verin yesin kafasından aşağı döksün elini soksun oynasın ellesin ama 45 dakikadan önce bitirmez dedi. Yemezse yemesin olayına 2 yaşından sonra başlayın çünkü bu yaş için erken biraz sabırlı olacaksınız dedi.
Yayın izletme telefon tv nasıl yapalım dedim. Kesinlikle önermiyorum 2 yaşa kadar zaten göstermeyin hele yemekle kesinlikle izletmeyin dedi.
Ben özellikle bakıcımız ile ilgili konuyu sorduğum için yazıyorum buraya. Her çocuk ve annenin kendi bileceği iş tabi.

Kızım grip oldu yine iştahı gitti doktoruna dedim polivit verdi sanki iştahımıza iyi gelecek gibi istersen bir vitamin araştır
Bizim dr balık yağı bile kullandirmiyor. Zaten kız da calpol hariç her şeye tepkili. Geçmiş olsun bu arada.
Bizde birlikte oturuyoruz, biraz orda yiyor. Biraz peşinde. Çok seçmeye başladı bu sıralar.

Atomiks bakıcı olayına kızdım sen bu kadar dikkat ederken bakicinin ekran göstermesi sinir bozucu bu aralar benim sinir olduğum konu etrafımızdaki insanların aşırı telefon bağımlısı olması eşim ve annem çocuk birşey diyor telefona öyle dalıyorlar ki duymuyorlar ne varsa arkadaş bu telefonda çocuğun söylediğini duymayacak kadar anlamıyorum sanal dünyada aptal saptal gerçekliği muamma bir dolu şey izleyip okuyup gerçek hayatı ve çevresindeki insanlari iskalamak da ayrı bir problem gerçi bu ekran olmasada başka bir şey olabilir başka insanlarla ve başka ortamlarda aile dışında daha çok vakit geçirmek gibi.
Yine de bu ekran başa bela sen büyük kızını nasıl ekrandan koruyorsun ilerde de bu başımıza sorun olacak sanki.Ben kuzenimden hatırlıyorum bizim kendimize almadığımız telefonu çocuğa almışlardı çok erken yaşlarda o zaman için kaç yaşındaydı hatırlamıyorum ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…