- 24 Mayıs 2020
- 915
- 1.643
- 63
- 45
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #56.921
Haline şükretGerçekten sizin şu halinizi görünce halime birazcık şükretmiyor değilim
Ben çok üzüldüm sadece, bunu yazarken bile gözlerim doluyor. Çok sağlıklı, çok mutlu bir bebeğim var ama işte o delilik, kendimi yetersiz hissediyorum sanırım.
Bizim son aylarda ben kızımın peşinden koşuyordum azıcık emsin diye. Emzirmeyi bırakmaya karar verdiğimde de bir kere meme istemedi. Önce sadece sabah bire düşürdüm, sonra onu da kestim. Umrumda olmadı veledin
Ara ara boyle istahsizlik oluyor, canini sikmamaya calisHepsini denedim biliyor musun
Uyanır uyanmaz yedirmiyorum. Rahat 1 saat geçiyor bizim de. Bazen uyanınca emziriyorum bile. Seviyor diye yaptığım yemekleri pilav, makarna onları bile yemiyor. Zar zor 3 tatlı kaşığı anca yiyor. Eline veriyorum, önüne koyuyorum. Yok, ne denediysem olmuyor. Çok üzülüyorum...
Ben de klasik besik aldim ama bizimki belli bir saatten sonra bana sarilarak yatiyor. Cok deli yattgi icin normal yatagi yere koydum, orada yatiyoruz. Bari dedim montessori alsaymiskmBende tam montesorri almadığıma pişmanım ev şeklinde geniş olup yerde olanlar
Alinti yapamadim. Odaniz cok guzel olmus Iyi gunlerde kullaninYalnız olmak birilerine muhtaç kalmak gerçekten öyle zor ki. Umarım istediğin gibi ilerler her şey. Bence bu durumun farkında ve nasıl olsa istediğim gibi oluyor kafasında. Ben olsam inceden inceden yerine birini bakardım ve ona vazgeçilmez olduğunu hissettirirdim.
Bugun gordum, anne sutu alab da mama alan da eninde sonunda mc donaldsa gidiyor diyeGerçekten sizin şu halinizi görünce halime birazcık şükretmiyor değilim
Ben çok üzüldüm sadece, bunu yazarken bile gözlerim doluyor. Çok sağlıklı, çok mutlu bir bebeğim var ama işte o delilik, kendimi yetersiz hissediyorum sanırım.
Bizim son aylarda ben kızımın peşinden koşuyordum azıcık emsin diye. Emzirmeyi bırakmaya karar verdiğimde de bir kere meme istemedi. Önce sadece sabah bire düşürdüm, sonra onu da kestim. Umrumda olmadı veledin
Çok teşekkür ederim bu sitenin kendi görseli ben henüz teslim almadım, inşallah bizimki de böyle güzel olurAlinti yapamadim. Odaniz cok guzel olmus Iyi gunlerde kullanin
Abla bir de gitme muhabbeti acmisti, siz giderseniz ben kendim bakarim hallederim minvalinde konustum. Yok zaten gitmeyecekmis islerini ayarlamisay ay.
Tahmin ettim canim sitenib oldugunu. Ne guzel yerlesiyorsunuz siz de yeni evinizeÇok teşekkür ederim bu sitenin kendi görseli ben henüz teslim almadım, inşallah bizimki de böyle güzel olurzaten bir kere ayarı verince hemen 180 derece değişiyorlar
Off benim kafa hiç yerinde değilTahmin ettim canim sitenib oldugunu. Ne guzel yerlesiyorsunuz siz de yeni evinize
ZAman zaman ben de aynı şekilde patlayıp, karşılığında pasif agresif iş yapış görüyorum. Genel yaradılışları bu olabilir. Nazlılık mı zalimlik mi bir şey diyemem ama bence her şeyi kendim düzenlememin eşimi de bu düzen operasyonunun dışında tutmaya alıştırmanın sonucu benimki.Eşimle tartıştım bugün. Tek istediğim anlaşılmak halbuki. Gece de mesaim bitmiyor sonuçta 7/24 aktifim. Yemek temizlik çamaşır bulaşık çocuğun herşeyi bende. Ki bu uzun sürem iştahsızlığı, 2 saat emip gece uykusuna geçememe vs beni çok tüketti herşeyin de farkında. Farkında olmasa da ben duygularımı dile getiren biriyim anlasın farketsin diye de beklemem. Sadece yardım istedim, tüm gün modum düşüktü, söylendim biraz en azından kirli kıyafetlerini kirli sepetine at temizleri dolaba kaldır vs diye ama suçlu ben oldum. O an kendince yoğunluğunun olduğu bir anda söylemişim beklemişim nasıl olurmuş. Şimdi inadıma nerde ne iş varsa yapıyor ama küfreder gibi. 3 kişi birden koca evi dağıtıp kirletiyoruz ama tek başıma ben temizleyip topluyorum, diğer şeyler de cabası. Çok zalimce değil mi yaa ben mi çok nazlıyım?
Benim eşim çocuktan önce yapardı yani Bi misafir gelecekse evi o süpürür siler ben de ikramları hazırlardım. Daha 10 gün önce bu konudan Bi patlama yaşadım o da hak vermişti aslında ama bugün tersleneceği tuttu. Çok zoruma gidiyor kendime acıyorum neden herşeyi ben yapmak zorundayım bu hiç adil değil. Sonra tahammülsüz suratı asık bir anne ve eş haline geliyorum, haliyle sonrasında vicdan azabı, ağlama krizleri.... Bir de çalışan bir kadın olsam napardım bilmiyorum Allah çalışan anneler ekstra yardım etsin.ZAman zaman ben de aynı şekilde patlayıp, karşılığında pasif agresif iş yapış görüyorum. Genel yaradılışları bu olabilir. Nazlılık mı zalimlik mi bir şey diyemem ama bence her şeyi kendim düzenlememin eşimi de bu düzen operasyonunun dışında tutmaya alıştırmanın sonucu benimki.
Kullanamadık, son kontrolde dr gerek görmedi. Yine kullanacaksın deseydi napardim bilmiyorum. Epey işkence olmuştu bize de.Ara ara boyle istahsizlik oluyor, canini sikmamaya calisdemir ilaci kullanabildibiz mi peki? Bizim 7 di 13 aylikken, sonra hep cok zorlandim. Simdi sidefer deniyoruz, sabah cay ic diye ilik su ya da kimyon veriyorum. Kasikla onu icirir gibi yaparken demiri veriyorum. Ferrosanol neydi oyle ml lerce onu icirmek imkansizdi.
Biz de aldık bundan, modelini bilmiyorum ama görüntü aynı. Şu anda kitikate 19 numara giyiyor ve azıcık büyük. Ama h&m 18-19 botlar vardı, onlar küçük gelince igor’u 21 numara almıştık, işte yaza kadar büyür falan diye. Ama. Bece büyük oldu, 20 olsa daha iyi olurmuş.Canlar, yazlık sandalet bakınıyorum da bu ara, igorun nico modelini beğendim ama başparmağı koruyup korumadığından çok emin olamadım. Aranızda alan varsa yorumlarını beklerim.
Bir de yavrunun ayak ölçüsü nedir ve kaç numara aldınız? Hiçbir markanın numarası birbirini tutmuyor, günlerdir kafa patlatıyorum. Hatta bi ara marka ayak numarası ve iç ölçüsü veritabanı mı yapsak? Nike 23 13 cm falan gibi.
Belki o da kendine göre farklı bir şey düşünüyordur.Benim eşim çocuktan önce yapardı yani Bi misafir gelecekse evi o süpürür siler ben de ikramları hazırlardım. Daha 10 gün önce bu konudan Bi patlama yaşadım o da hak vermişti aslında ama bugün tersleneceği tuttu. Çok zoruma gidiyor kendime acıyorum neden herşeyi ben yapmak zorundayım bu hiç adil değil. Sonra tahammülsüz suratı asık bir anne ve eş haline geliyorum, haliyle sonrasında vicdan azabı, ağlama krizleri.... Bir de çalışan bir kadın olsam napardım bilmiyorum Allah çalışan anneler ekstra yardım etsin.
Geçen hafta bire bir aynı cümleleri kurdum eşim hak verdi ve birkaç gün desteğini hissettirdi ama sonra aynı. Benim eşim kavgadan anlar, zaman zaman cinnet geçirip ayar vermem gerekiyor. Onu da yapıyorum ama bu sefer suçlu oldum işte.Belki o da kendine göre farklı bir şey düşünüyordur.
Tartışınca genelde duyguları ifade etmek yerine ego tatminine gidiyor olay. Naçizane tavsiyem, ben dilini kullanarak destek istemen.
Örnek veriyorum, sen hiç yardım etmiyorsun, her şeyi bana yıktın yerine; ev işlerinin çoğunu benim yaptığımı düşünüyorum, kendime hiç zaman ayıramıyorum ve çok yoruluyorum. Bu da beni çok mutsuz hissettiriyor. Artık kendimmişim gibi hissetmiyorum ve desteğine ihtiyacım var. Sağlıklı olabilmem için biraz sadece kendim için zaman geçirmem lazım. Nasıl yapabiliriz, birlikte planlayalım… gibi.
Kesinlikle evliliğin, çocuğun ortak olması gerektiğini ve herkesin eşit şartlarda bu işe katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Sen çalışmıyorsan tabi ki daha fazla işi üzerine alabilirsin ama hepsini sen yapamazsın.
Çalışan annelere gelince, ikisini birden yürütmek zor ama psikolojik olarak daha kolay. Çünkü giyinip, süslenip dışarı çıkıyorsun. Arkadaşlarınla sohbet ediyorsun. Öğlen aranda gidip bi kahve içiyorsun… o yüzden biraz daha kolay devam edebiliyorsun. Ama fiziki olarak zor tabi. Asla dinlenmiş hissedemiyorum mesela artık, hep uykusuzum. Günde ortalama 4-5 saat uyuyarak yaşamaya başladım. Ve stres maalesef çok yüksek. Bence hepimizin aynı oranda desteğe ihtiyacı var
Bu uzun vadede seni kavgacı, gürültücü bir insan olarak gösterir. Ve ilişkinize ciddi zarar verir.Benim eşim kavgadan anlar, zaman zaman cinnet geçirip ayar vermem gerekiyor. Onu da yapıyorum ama bu sefer suçlu oldum işte.
Yok inan böyle beklentilerim yok, kirlilerini kirli sepetine atsın, kurusun diye beşiğin üstüne serdiği bornozunu kuruyunca götürsün, sonraki banyosunda kadar orda kalmasın, yine yatağın beşiğin üstüne bıraktığı kıyafetler temizse dolaba koysun. Birşey içtiyse bardağı mutfağa bıraksın... Bu tarz kendi dağınıklıklarının sorumluluğunu alsa bana yeter zaten. Çocuğun dağınıklığı oyuncak, onu toplama gibi evi sürekli derdi topla tutma gibi hayallerim yok birkaç yıl daha. Yetişkin bir insan gibi evde kendi sorumluluğunu alsın istiyorum. Misafir gelecekse ki bize sık gelmez. O zaman bu dediğin işleri yapsa yeter bana. Bunları da istemek beni dırdırcı kavgacı yapıyorsa artık Allaha havale ediyorum onu. Aramızda soğuk rüzgarlar esiyo şimdi. Halbuki ben haftasonunu iple çekiyorum o evde olacak diye..Bu uzun vadede seni kavgacı, gürültücü bir insan olarak gösterir. Ve ilişkinize ciddi zarar verir.
Yapabiliyorsanız evde iş bölümü yapın. Herkesin görevi belli olsun. Bir günlük iki günlük yardım değil. Sen akşam yemeğini hazırladıysan o toplasın, sen çamaşırı astiysan o toplasın, sen evi süpürdüysen o silsin gibi. Bizim evde biraz zor, daha önce anlatmıştım eşim çok geç geliyor. Sizin saatler daha düzenli olduğu için belki oturtabilirsiniz.
Ama sana dostane tavsiyem, eşinin de çalıştığını unutma, çok fazla iş kitlemeye de çalışma. Yapıyorsundur diye demiyorum, sakın beni yanlış anlama. Sonuçta seni özelde tanımıyorum, ev düzenini bilemem. Evde biz çok yoruluyoruz, işimiz hiç bitmiyor ama onlar da disarda yoruluyor. Bunu da unutmamak lazım. Doğru bir iş bölümü sana nefes aldırır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?