- 16 Şubat 2021
- 955
- 1.887
- 63
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #56.901
Çok komik gün içinde gelip yerinde duruyor mu diye kontrol ediyor. Deli mi ne.Diğer meme var bizde de ama göbek deliği hiç duymadım çok iyiymiş ya
Benim de en iyi arkadaşım kızım oldu. Parkta birlikte sallaniyoruz, kaydiraktan kayıyoruzAslinda bize arkadaslik ediyorlar. termosuna yemegini aliyorjm, bir kafede oturup ben kahve icerken ona yemegini yediriyorum. Sonrs yuruyoeuz. Gercekten sukrettigim anlardab oluyoryine de bir seyler yapmak da istiyorum, sirf bebege adamak ne kadar dogru diyorum. Sonra tanimafigim birine birakip gitmek icime sinmiyor, iyi ki diyorum. Oyle boyle geciyor iste bu gunlere geldik
Benimki de göbeğimi görünce mutlu oluyor. Göbek deligime puppp yapıyorÇok komik gün içinde gelip yerinde duruyor mu diye kontrol ediyor. Deli mi ne.
Bizim bu ara azılarla beraber yememe durumu çıktı ortaya. Hatta genel bir saçmalama hali var, mama sandalyesine oturmama, çığlık çığlığa bağırma, üstünü değiştirmeme, bezi çıkartmama ne ararsan. Yedirme işini önüne bir tabağa koyup eline kaşık çatal vs veriyorum. Kendi yiyormuş gibi yapıp öbür taraftan yediriyorum tabii oturtabilirsem. Yoksa hiçbir şey yemiyor.Hepsini denedim biliyor musun
Uyanır uyanmaz yedirmiyorum. Rahat 1 saat geçiyor bizim de. Bazen uyanınca emziriyorum bile. Seviyor diye yaptığım yemekleri pilav, makarna onları bile yemiyor. Zar zor 3 tatlı kaşığı anca yiyor. Eline veriyorum, önüne koyuyorum. Yok, ne denediysem olmuyor. Çok üzülüyorum...
Canım Merve düşünmen yeter. Babanın böyle olmasına ben alışamıyorum ama ona sorsan küçük Emrah’tan hallice yaşadığı zulümDüşüncesizlik, en hafif tabiri ile. Geçmiş olsun canım. Inan yakın olsak senin bebelere de bakardım. Okurken içimden geçen düşünce buydu.
Yakın zamanda mı başladı? Biz de böyle bi 20-30 gün falan geçirdik. Ağzındakini geri çıkartmalar, asla bir şey yememeler… muzu saklardık çok yemesin diye, 1 ısırık alıp bırakmaya başladı. Ama geçti şimdi. Geçen gün bir bamya yediHepsini denedim biliyor musun
Uyanır uyanmaz yedirmiyorum. Rahat 1 saat geçiyor bizim de. Bazen uyanınca emziriyorum bile. Seviyor diye yaptığım yemekleri pilav, makarna onları bile yemiyor. Zar zor 3 tatlı kaşığı anca yiyor. Eline veriyorum, önüne koyuyorum. Yok, ne denediysem olmuyor. Çok üzülüyorum...
Gerçekten o kadar akıllılar ki insan gözüyle görmese inanmayacakbenimki de mama diye ağlıyor hazırlamaya gidiyorum mutfağa girdiğim an dolaplara tırmanıp kapaklarını açıyor. yemek masasına çıkıp üstünde zıplıyor. ben mutfak kapısını açarken de alelacele aşağı inip oturuyor numarası yapıyor. ya da ayy annem diye sarılıyor ona kızmayayım diyeyemek falan bahane.bi şey istediğinden değil yeter ki ben odadan çıkayım. başkası anlatsa inanmazdım. kızım nasıl bi şeysin sen ya diyorum her seferinde.
Yaa bu aynı benim bebe. Ne suyu bitiyor ne arabası ne o su bu su hep bir istek halinde. Bende yarın sipariş vereceğim odasını nasipse, ben ahşap tercih ettim. Uzun ömürlü ve kullanışlı olduğunu düşünüyorum canım. Aşağıya görsel ekliyorum.Muzurluklar başladı ne güzel...
Bizim kız da ne zaman mama yiyecek olsa önce suyunu ister, sonra bebisini ister. Yemek yememek için ister de ister.
Dün artık odasını ayırdım. Telsizi açtım ve kendi odasında yatırdım. Şu an beşikte yatıyor ama koruması olan bir yatak düşünüyorum. Siz nasıl yatak aldınız ya da alacaksınız?
Montessori yatakların ahşap kısmına başını vurur mu? Rahat olur mu? Alçak bazasız bir yatak alıp kenarına koruma bariyeri mi alsam? Kararsızım biraz.
Yalnız olmak birilerine muhtaç kalmak gerçekten öyle zor ki. Umarım istediğin gibi ilerler her şey. Bence bu durumun farkında ve nasıl olsa istediğim gibi oluyor kafasında. Ben olsam inceden inceden yerine birini bakardım ve ona vazgeçilmez olduğunu hissettirirdim.Yaklaşık 4 aydır bir oyun ablamız var. Kreş öğretmeni ama yoğun tempodan yorulup evde eğitimi denemek istemiş. Ailemden uzak olduğum için yardıma çok ihtiyacım var. Yemek mutfak işlerimi halledip, kalan zamanımda çalışıyorum. Abladan gerçekten memnunum. Çok pimpirik olmama rağmen gözüm arkada kalmıyor. Zaten evdeyim de olsun. Gelgeleilim bu abla sürekli ya gelemiyor ya saat değiştiriyor. Günlük iyi bir ücret üzerinden anlaştık. Gelmediği günlerin ücretini de verdim bu arada. Arada bir iki gelemezsin lafı olmaz. En az 6-7 gün oldu ve sürekli saat değişmek de cabası. Yatılı bakıcılar kadar alıyor neredeyse ve 6 saat geliyor sadece. Diğer kişileri beğenmemiştim, gönlüm rahat olsun dedim.htiycım var diye ona eyvallah buna eyvallah dedim ama sabrım taşmak üzere. Yine mesaj atmış yarın saat değişsek diye. Bir taraftan da canım birine muhtaç olduğuma üzülüyor. Kimse olmasa desem yapayalnızım sabrım kalmıyor. Eşim ilgilenmiyor bir yardımı olmuyor. Çalışmak üretmek de isitiyorum. Napacağım ben? Hepsi mi böylr bu ablaların? Dertleşmek istedim
Göbek deliği oynama bizde de var o nedir yavBu memeden kesme işi değil de göbek deliğimden kesme işi beni daha çok mutlu ederdi. Hadi dişti falan derken yine emzirmeye devam ediyorum da boştaki eliyle ya diğer memeyle ya da göbek deliğimle oynuyor. Bu sabah 5te kalkıp 6.30a kadar oydu da oydu. Bu gece belime uzun tüylü bi polar bağlayıp yatıcam. Göbek deliğime de güvenli bağlanamasın artık.
Bende tam montesorri almadığıma pişmanım ev şeklinde geniş olup yerde olanlarYaa bu aynı benim bebe. Ne suyu bitiyor ne arabası ne o su bu su hep bir istek halinde. Bende yarın sipariş vereceğim odasını nasipse, ben ahşap tercih ettim. Uzun ömürlü ve kullanışlı olduğunu düşünüyorum canım. Aşağıya görsel ekliyorum.
Zühre ananın macunu var her sabah uyandığında veriyorum bizde işe yaradıHepsini denedim biliyor musun
Ara ara iştahsız oluyordu ama hiç bu kadar olmamıştı. Sevmediği şeylerde ısrar etmiyorum zaten ama sevdiklerini de yemiyor. 3 kaşık pilay yese kâr olarak görüyorum.Yakın zamanda mı başladı? Biz de böyle bi 20-30 gün falan geçirdik. Ağzındakini geri çıkartmalar, asla bir şey yememeler… muzu saklardık çok yemesin diye, 1 ısırık alıp bırakmaya başladı. Ama geçti şimdi. Geçen gün bir bamya yedi20 tane yemiştir.
Bir de emiyor senin minnoş, üzme kendini geçer.
Çok güzelmiş. Güzel günlerde uyusun yakışıklımYaa bu aynı benim bebe. Ne suyu bitiyor ne arabası ne o su bu su hep bir istek halinde. Bende yarın sipariş vereceğim odasını nasipse, ben ahşap tercih ettim. Uzun ömürlü ve kullanışlı olduğunu düşünüyorum canım. Aşağıya görsel ekliyorum.
Kelime kelime aynı şeyleri yaşıyorum ve hissediyorum. Annemin dediği de emiyor doymazsa yerdi sütun yetiyordur diyor kendimi çok uzdugum için. Muzuda yemiyor. Pilav makarna 3 kaşık yedi yani tatlı kaşığı bile değil mesela, diyorum ki en azından 1 saat boyunca onu tutar. Ağzına bakıyorum gramaj hesabı yapıyorum yedirirken. Bende çok takintiliyim. Çocuklarim yemek yemezse hayattan zevk almıyorum tek kahve keyfim var ( mutlaka soğuk içiyorum nadiren sıcak icebiliyorum ) o bile keyif vermiyor. Son 2 aydır bu kadar yemiyor. Yine yemiyordu da bu kadar değil. İlk defa bugün kahvaltı yaptırmak için uğraşmadım mesela. Yemiyor kabullendim artık. Dışarı çıkarıp arabada yedirmeye çalışıyorum bazen. Son köpek dişi kaldı. 3 tanesi çıktı. Ona bağlıyorum ama yinede üzülüyorum çok benim yüzünden mı diyrAra ara iştahsız oluyordu ama hiç bu kadar olmamıştı. Sevmediği şeylerde ısrar etmiyorum zaten ama sevdiklerini de yemiyor. 3 kaşık pilay yese kâr olarak görüyorum.
Bizde de aynı; ağzından çıkarma, inatla yememe. Muzu bile yemiyor dediğin gibi.
En azından emiyor diyorum, eskiler "2 yaşa kadar emzirirdik, bizim yediklerimizden tadardı çocuklar" diyor. Biraz öyle içim rahat ama sanki çocuğuma bakamıyor gibi hissediyorum. Bilincaltimla alakalı sanırımYemek yediremiyorsam bakamıyorum, besleyemiyorum, iyi bir anne değilim gibi bir hissim var.
Ara ara iştahsız oluyordu ama hiç bu kadar olmamıştı. Sevmediği şeylerde ısrar etmiyorum zaten ama sevdiklerini de yemiyor. 3 kaşık pilay yese kâr olarak görüyorum.
Bizde de aynı; ağzından çıkarma, inatla yememe. Muzu bile yemiyor dediğin gibi.
En azından emiyor diyorum, eskiler "2 yaşa kadar emzirirdik, bizim yediklerimizden tadardı çocuklar" diyor. Biraz öyle içim rahat ama sanki çocuğuma bakamıyor gibi hissediyorum. Bilincaltimla alakalı sanırımYemek yediremiyorsam bakamıyorum, besleyemiyorum, iyi bir anne değilim gibi bir hissim var.
Kelime kelime aynı şeyleri yaşıyorum ve hissediyorum. Annemin dediği de emiyor doymazsa yerdi sütun yetiyordur diyor kendimi çok uzdugum için. Muzuda yemiyor. Pilav makarna 3 kaşık yedi yani tatlı kaşığı bile değil mesela, diyorum ki en azından 1 saat boyunca onu tutar. Ağzına bakıyorum gramaj hesabı yapıyorum yedirirken. Bende çok takintiliyim. Çocuklarim yemek yemezse hayattan zevk almıyorum tek kahve keyfim var ( mutlaka soğuk içiyorum nadiren sıcak icebiliyorum ) o bile keyif vermiyor. Son 2 aydır bu kadar yemiyor. Yine yemiyordu da bu kadar değil. İlk defa bugün kahvaltı yaptırmak için uğraşmadım mesela. Yemiyor kabullendim artık. Dışarı çıkarıp arabada yedirmeye çalışıyorum bazen. Son köpek dişi kaldı. 3 tanesi çıktı. Ona bağlıyorum ama yinede üzülüyorum çok benim yüzünden mı diyr
Bu dönemlerde son atak dönemini atlattık. Baksanıza iyice çocuk oldular, kalmadı bebeklik falan.Bu iştahsızlık bu aylarda normal mi acaba biz de ramazanın başında hafif grip geçirdik o zamandan beri severek yediği şeyleri bile yememeye ağzından çıkarmaya başladı. Haliyle memeye düşkünlük arttı. Sinirlerim çok bozuluyordu. ben de sizler gibi o yemeyince aklımı başka şeye veremiyordum. Daha önce 1 şişe argivit klasik bitirdi sonra devam etmemiştim omega3 veriyordum . Omegayı bırakıp bir argivit daha aldım 3-4 günde iştahı toparlandı. Yine oyun arasında kandırarak vs yediriyorum tabi ilk başta isteksiz oluyor ama bişeylere dalınca beni tatmin edecek kadar yediriyorum. Öncesinde neye dalarsa dalsın asla yemezdi. Takviye kullanmak için belki erkendir ama oğlum boy kilo açısından geride olduğu için ben kullanıyorum açıkcası
Çok teşekkür ederim canımÇok güzelmiş. Güzel günlerde uyusun yakışıklım
Bizim beşik ahşap, baş kısmında koruma olmasa kafayı çarpar durur. Ahşap benim de hoşuma gider ama emin olamıyorum bir türlü.
Ayy evet onlar da çok güzel. Bende onun çatısız olanını çok beğeniyorum ama bu daha uzun ömürlü gibi geldi bize de. Gerçekten geniş olması çok iyi çok rahatBende tam montesorri almadığıma pişmanım ev şeklinde geniş olup yerde olanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?