2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bizimki yeri göğü inletiyor gerçekten
Benimki de kız ya ondan değil bence. Su versem döver beni gece yarısı. Bazı çocuk daha düşkün. Gün içinde de düşkün. Aklına geldi mi asla unutmuyor.

Bu arada ben de fuzuli gibi uf oldu deyip büyük kızı kesmiştim. Anlamıştı ama çok üzülüyordu. Şimdi uf oldu demeyin o da yanlış o da travma yapar diyorlar. Açıkçası ben bu memeden kesme olayının da çok abartıldığını düşünüyorum. Burda okulda herkese soruyorum sirke sürenler salça sürenler normal klasik kesme yöntemleri kullanmışlar.
Ben bunda süt bitti demeyi düşünüyorum. 22 ayda falan yakında bitecek diyeceğim.

Bir de büyük kızı meemeden kestim ama uykusu hiç düzelmedi biliyor musun. Uykusu taa ki tam kendi kendine uyudu 2.5 yaşında o zaman düzeldi. Ama memeden kesince düzelen bebek çok duydum inşallah onlardan biri olur

travma olayı doğru. istisnalar kaideyi bozmaz, illa her çocukta olacak diye bir şey yok ama ergenlik dönemi denen bir zaman diliminde doğurduğun çocuğu tanıyamaz oluyorsun. ve işte tam da bu sebeplerden.
bize hafif gelen şeyler onlarda ağır yıkım yapıyor ama bunu ifade edemedikleri için zamanını bekliyorlar.
ben de eskiden "yok yaa ne alakası var" diyenlerdendim. başıma gelince anladım.

Benim bir tane büyük kız var işte. O yüzden genellemeye varmak için çok az veri kullanmış olurum. Onda öyle bir durum yok. Ama ergenlik zaten her durumda kolay geçen bir şey değil. Yani sen öyle yaptım ondan böyle oldu diye düşünme bence. Şu an önümde 10 yaşında 40 tane çocuk var. Ve hepsi ergenliğe girişi dolu dizgin yaşıyorlar. Tabii en iyi anneleri bilir. Herkes çocuğu için en iyisini istiyor en akla yatkın yapıyor işte. Travmatik bir durum kesinlikle oluyordur çok sevdiği bir şeyden ayrılıyor. İnsan ne yapacağını şaşırıyor.

evet. diğer arkadaşlarda yazmışlardı ya en sevdiği şey kötü ayrılsın istemiyorum memeden diye.

2 yaşa kadar hatta 3 e kadar emziririm kıyamam diyen ben, çocuk 19 aylıkken kesme planları yapmaya başladım. Vicdanım hiç rahat değil hakkı en az 2 yaş tabi her gece sinirle buna karar verip gündüz daha zamanı var bekle diyorum annelik delilik gerçekten akıl kârı değil

Iyi niyetimden susuyorum da heralde salak saniyor. Halbuki her seyin farkindayim da iste..
her seydeb uzak kalip sadece cocuk bakinca ben cok moralsiz oluyorum. Bu durumu nasil asabiliyorsun? Bez degil ama memeyi kesmek istiyorum artik, cok zorluyor.
Aşmak mı, ertelemek mi bilmiyorum... Ama başka çarem yok onu biliyorum. Beni etkileyen daha çok havalar soğukken eve tıkılmak. Bebek arabasıyla yürüyüş yapabilmek bile bana moral oluyor. Artık kafam çok gürültü de kaldırmıyor. Insanlardan uzaklaştım biraz. Yalnız bırakıla bırakıla alıştım bu duruma. Kendim de kimseyle görüşmek istemiyorum. En çok kendimi özledim...

Rüyamda işe dönmem halinde müdürlük teklif esiyorlardı. Onu bile "kızım küçük, bakacak kimsem yok" diyerek reddediyirdum. Rüyalarım da bile kabullenmişim durumu.

Inci gündüz iyi beslenmedigi için sürekli memede. Bugünlerde hiçbir şey yediremiyorum. Sürekli ısrar da etmiyorum bunalmasın diye. Yavaş yavaş, ayakta dolaşarak iki lokma bile olsa yemesine izin veriyorum. Bir kısır döngüdeyiz resmen. Yemediği için emiyor, emdiği için yemiyor.

Akşam erken uyursa gece daha sık uyanıyor. Dün gece 12 ydi uyuduğunda sabah 4 de uyandı, emdi uyudu. Sabah 8 gibi de uyandı. Odasini ayirmak bana iyi geldi. Arada muhakkak uyanıp kendi uyuyordur tekrar. Gündüz uykuları çok düzensiz. Bugün uyku öncesi banyo ettirdim ki biraz uzun ve derin uyusun. Meme desteğini ve gece beslenmesini kesersek çok iyi olacak. Ama nasıl olacak bilmiyorum. Meme yorulmus,dinlensin diyerek ertelemeye çalışıyorum ama acayip diretmeye başladı her şeyi. O an memeyi unutturmak çok zor. Ancak beni görmemesi lazım. Bu da pek mümkün değil. Dün akşam beni görmesin diye mutfağı toplamaya girdim. Her anne dediğinde eşim mutfagin kapısını açtı. Yok yani günde 20 kez baba da diyor. Ams biz kalkıp onun iş yerine gitmiyoruz

Hani bu dünyada hepimiz kardeşiz ya ona tamamım da sanki babalar bizden daha kardeş.
bu kadar mı benzerler ya
ya 3 gündür gerçekten çok hastayım dün eve gittim ay be nçok yorgunum yatçam dedi . rol çalma hasta olan benim kafam kalkmıyor dedim. ve uyumuşum bi kalktım ki o da uyumuş çocuklar tek başına otumuşlar iki saat boyunca. büyük kızım bebeyi uyutmaya çalışıyordu. bebe ağlıyordu falan. gerçekten normal mi yani şimdi bu davranış. iftar sonrası saat 9 da benle bir uyumuş adam ya

Ben 1 yaşından beri memeden kesme istegindeyim ve plan yapıyorum kendiliğinden mêmeyi bırakan bebelere çok özeniyorum, anneleri çok şanslı...
Bende birde yedigimin bir kısmını ayırma başladı, acaba kızım sonra yer mi diye! Halbuki o da yiyor, ben hakkımı ona vermeyi düşünüyorum hep! Hakikaten annelik delilik... Beynimin %90'i kızıma ait, diğer 10 la hayatta kalmaya çalışıyorum

Aynen öyle ya bana emzirmek bu kadar zor gelmiyodu seviyodum hatta ama ramazanla birlikte zaten geç olan gece uykusu daha da gecikti çok direnmeye başladı, resmen 1.5 saat emiyor yatakta. Uykusu olduğu halde direniyor artık meme uçlarım acıyor sinirlerim çok yıpranıyor ama 2 yaştan önce kesersem de eminim sonra pişman olurum. Bir an önce uykusunu erkene çekeyim belki daha az direnir diye umut ediyorum

Gerçekten sizin şu halinizi görünce halime birazcık şükretmiyor değilim
Ben çok üzüldüm sadece, bunu yazarken bile gözlerim doluyor. Çok sağlıklı, çok mutlu bir bebeğim var ama işte o delilik, kendimi yetersiz hissediyorum sanırım.
Bizim son aylarda ben kızımın peşinden koşuyordum azıcık emsin diye. Emzirmeyi bırakmaya karar verdiğimde de bir kere meme istemedi. Önce sadece sabah bire düşürdüm, sonra onu da kestim. Umrumda olmadı veledin

Mesajina hem guldum hem agladim
Haklisin, ben de istiyorum Psikolojisi etkilenmesin ama olmuyorss olmuyor. O yuzden salcayi neden surduklerini anlayabiliyorum:) bitti diyince kendini yirtarsa napacaksin peki? Kendime yol gosterici olsub diye soruyorum, bizimkiler gercekten cok memeci cunku.
Melatonin 2 yasindan sonra salgilaniyorms. Artik insallah

Gercekten kisir dongu oluyor. Bence pesinde kosmamak cozum olabilir. Orada burada tikistirdiginla karni biraz doyuyor olabilir. Mesela bizimki sabah kahvalti etmiyordu, uyaninca 1 saat oyun oynuyor, oyle yediriyorum daha iyi oldu, acikiyor sanirim. Bir de belki yemek seciyor mudur? Sevmedigi seyleri benim minnos da yemiyor. Onun sevdigi sekillerde yapiyorum. Bir de onune tabak ve kasik veriyorum, kendi yemel de hosuna gidiyor. Belki inciye de care olur.

Aslinda bize arkadaslik ediyorlar. termosuna yemegini aliyorjm, bir kafede oturup ben kahve icerken ona yemegini yediriyorum. Sonrs yuruyoeuz. Gercekten sukrettigim anlardab oluyor yine de bir seyler yapmak da istiyorum, sirf bebege adamak ne kadar dogru diyorum. Sonra tanimafigim birine birakip gitmek icime sinmiyor, iyi ki diyorum. Oyle boyle geciyor iste bu gunlere geldik

Aman kızlar Fransa'da ki eve geri döndük zormuş bu akraba ziyaretleri ama bebek tam bir turnusol kağıdı gibi kimin kim olduğu ortaya çıkıyor.

Düşüncesizlik, en hafif tabiri ile. Geçmiş olsun canım. Inan yakın olsak senin bebelere de bakardım. Okurken içimden geçen düşünce buydu.

Ben 2,5 ay emmişim, annemin sütü kesilmiş. Ablam 9 ay emmiş ve kendisi bırakmış annem ısrar etmemiş. Annem bile beni anlayamıyor şu an. Ben 9.Ayda meme reddi yaşarken bırakmasın diye ne çaba göstermiştim. Bazen acaba bıraksa mıydı diyorum, çok bunaldigimda. Bazen de bir daha bende bu duyguyu belki yaşayamam, emsin emebildigi kadar diyorum. Annelik beni de sürekli fikri değişen bir insan yaptı

Bu memeden kesme işi değil de göbek deliğimden kesme işi beni daha çok mutlu ederdi. Hadi dişti falan derken yine emzirmeye devam ediyorum da boştaki eliyle ya diğer memeyle ya da göbek deliğimle oynuyor. Bu sabah 5te kalkıp 6.30a kadar oydu da oydu. Bu gece belime uzun tüylü bi polar bağlayıp yatıcam. Göbek deliğime de güvenli bağlanamasın artık.

Hepsini denedim biliyor musun
Uyanır uyanmaz yedirmiyorum. Rahat 1 saat geçiyor bizim de. Bazen uyanınca emziriyorum bile. Seviyor diye yaptığım yemekleri pilav, makarna onları bile yemiyor. Zar zor 3 tatlı kaşığı anca yiyor. Eline veriyorum, önüne koyuyorum. Yok, ne denediysem olmuyor. Çok üzülüyorum...

Diğer meme var bizde de ama göbek deliği hiç duymadım çok iyiymiş ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…