2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar selam,

Öncelikli bayramınızı kutlarım canlarım.

Ya benim kız yaklaşık 1 aydır istedigi olmayinca kendini yere atmaya ciglik cigliga istediğini yaptırana kadar uğraşmaya başladı. Neden böyle oluyor 2 yaş sendromumu bilemiyorum

Bu agresif tavırlar beni ürkütüyor. Bir rahatsızlık çıkmasın da sonucunda ( otizm vb... Bir gözlemim olmadı ama bu belirti olamaz heralde

Oyun gruplarina götürüyorum gayet iyi dikkatle söylenen herseyi yapıyor. Cocuklar kaçıyor benimkisi verilen görevi yerine getirmeye çalışıyor ( normal durum yani)

Yaşıt arkadaş bulunca bir ortamda oynamaya severse onu sevmeye öpmeye onunla biseyler yapmaya çalışıyor (normal bur durum buda )

İşte bir tek yere kendimj atmalari falan ( çıldırtıyor beni.(anormal bulduklarim)
Ayrıca geç uyuyor (muz yiyor akşam yemeğinden sonra acaba ondan enerji mi alıyor da yatmuyor diyorum) (anormal bulduklarim)

Sizce ? Sizinde cocuklarda böyle inatlaşma istediği için kendini yere atma var mı kızlar ya ? Ne yapılır bilemiyorum gelip geçici mi acaba ((

Oooooo ben kızı görsen ağzın açık bakarsın saçını çekiyor ve bildiğin bir avuç saç geliyor kızdığı an kafasına vuruyor yere atmaları saymıyorum çok üzüldüm hala da üzülüyorum ama unutmuyor elden bir şey gelmiyor. Dertlerini anlatabildiklerinde azalır umudum var

bizimki bir kaç haftaya öncesine kadar böyleydi. şimdi daha iyi şükür. istediği olmayınca kendini atıyordu. dönemlik oluyor sonra geçiyor. ama bizim tavrımızda önemli burada. istediğini vermeyip bu hareketlerini durdurduk ve kararlı olduk.
baktı ki işe yaramıyor yapmamaya başladı.

Dün çok yoruldu sanırım bugün henüz uyuyor.Benimki bu attirmayi meme istemek için ya da emzik için yapmaya basladi bazen uyanıyor ağlayıp ayaklarını vuruyor gözü kapalı gündüz de yavaş yavaş başladı.Atomiksin dediği gibi tepkisiz kalmak gerek ama bazen zor oluyor babaya da anlatmak gerek bu 2 yaş sendromunu

Kızlar asıl tepkisiz olan her denileni kabul edip sessiz kalan çocuklardan korkun diye bir yazı okumuştum biz uzmanın. Birşeylere tepki verip karşı çıkan, kendi isteği olup bunda direnen çocukların daha özgüvenli olduğunu söylüyor. Bir de önümüzde 2 yaş sendromu var tabi biz bomba gibi girdik o sendroma. Huysuz Bi çocuk oldu ne istediğini anlayana kadar ağlıyor ve koşup kendini biyere atıyor. Bazen komik geliyor bazen çok sinirleniyorum

burada S soleil1 bahsettiği tepki ebeveynlerin tepkisi. çocuğun değil diye anladım ben.

burada S soleil1 bahsettiği tepki ebeveynlerin tepkisi. çocuğun değil diye anladım ben.
Yok ben O oksapar arkadaşımıza ithafen yazmıştım aslında ama alıntılamamışım. Çocuklar bu dönemde 2 yaş sendromuna giriyorlar hem ondan bu asi tavırlar hem de her denileni pasif şekilde kabul edip karşı çıkmayan diretmeyen çocuklar tam tersi çocuklara göre daha çok korkutmalı anne babayı diye okudum

Ben aldım ondan. Aşkında artık çok ihtiyaç duymuyorlar bence bağlanmaya bir de kask aldık. Sevdi benim kızım Eki Görüntüle 3237396
Eki Görüntüle 3237395
Ayy kaskına bayıldım ya aslında ben bisikletin arkasına oturtup işimi görmek ya da gezmek istiyorum ama bizimkiler katlanır, güvenli olur mu tam emin olamadım. Ben gezmesinden çok bebek arabası gibi kullanmak istediğimden kemersiz çok güvenemem sanırım, yola falan atlayabilir diye.

evet benzer yazıyı ben de okudum. sorgulayan direten kendi istediğini yaptıran çocuk normal olan çocuktur gibi bir şeyler diyordu. çok konuşmak yaramazlık yapmak her şeyi sormak öğrenmeleri için doğası gereği olması gerekenmiş .

Aynen ebeveyni çileden çıkarsa da aklımıza bu gelmeli

Teşekkür ederiiz o zaman bisiklet mantıklı . Globber bisikleti biraz büyük arabaya sığacağını düşünmüyorum. Bir de prego nun vardı öyle bir şey benim görümcem almıştı arabanın arkasına koyuyordu diye hatırlıyorum.

Bizimkisi normal arkadan itmeli bir bisiklet. Çok seviyor ama öyle parkta geziyoruz en fazla markete gidiyoruz. Baby hope marka. Ucuz bir şey

2 yaşa doğru başlıyormuş bende okumuştum normalmis ama geçer mi ya çok bunaltıcı bir durum vallahi yasiti var 1 ay araları nasıl sakin yerinden kalkmaz önüne ver 24 saat yer :) bizimki zor yer. Hiç bağırmaz sesi duyulmaz bizimki işte kendini yere atar falan öyle görünce tutamıyorum çocuğu deli oluyorum.

Çocuğun hiç sesi cikmiyor imreniyorum. Allahim diyorum nerde aksi cocuk var bana yollamış:)))

Bizimkisi normal arkadan itmeli bir bisiklet. Çok seviyor ama öyle parkta geziyoruz en fazla markete gidiyoruz. Baby hope marka. Ucuz bir şey
Bizde ondan almıştık indirimden memnunum markete gidiyoruz ittire ittire :)) siper arabaya sigarmi denemedim henüz bisikleti bagaja sigsa süper olacak:))

Benim oğlum da nispeten sakin Bi çocuktu ama son günlerde asi ve huysuz bi hal almaya başladı. Dün avm gittik, spor mağazasında biz ayakkabı bakarken yukarılarda rafta duran topları istedi. Görevli verdi epey oynadı mağazanın içinde dışında. İçeri almaya çalıştık kıyameti kopardı, mağazadan çıkarken topu geri vermek istemedi ortalığı yıktı resmen. Bu süreçte sabırlı olmak şart ama çok zor gerçekten. Bir de bu yeni neslin sendromları birbirine bağlanıyor. 3 yaş 4 yaş derken ergenliğe kadar süren sendromlar var sanırım

öyle deme ya... her çocuk kendine has. belkide anası babası da onun sakinliğini yadırgıyorlardır. Ben şöyle bi bakıyorum bizim çocuk tam bize göre. sessiz olsa benim değil filan diye düşünürdüm. şaka değil. biz evde hep kendimize göre gürültü yapan birbirimize takılan,didişen, evdeki kediye fatiha okumayı öğreten bi ergenle yaşayan insanlarız. biz nasılsak çocuk da öyle oluyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…