- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.061
Bizimde babasi her istediğini yapmasa belki birakcak bu huyları da :) suyla oynamak istiyor hemen şu koyuluyor önüne falan. Gece saat kaç olursa olsun. Geçen dışarı çıktım ystune bisey yaymamis altına falan da etkinlik önlüğü de yok yerdeki hali şu halinde. Çocuğu düşünemiyorum bile donu vs.. bezine kadar şsu . Neymiş oynatiyormus babasi :) cocuk daha çok hasta olucak haberi yokCanım bizimki de ağlıyor, zırlıyor ve istediği olmazsa yere oturup kafasını yere vuruyordu. Şu ara daha iyi ama bezini değiştirmek işkence
Ben bu sinir krizlerini şöyle çözdüm; yanına oturuyorum, ona neden kızdığını çok basit ifadelerle anlatıyorum (biliyorum annecim, yemek yemek istemiyorsun ve sinirlendin. Çok normal, istersen ağlayabilirsin de vs vs) bir tık sakinleşirse gel sarılalım diyorum, bazen geliyor bazen devam ediyor. Biraz daha sakinleşince ona neden onu yapamayacağını, ama alternatif olarak neler yapabileceğini söylüyorum. O arada sakinleşiyor zaten. Özellikle başarabilirsen sarılmak, dokunmak çok işe yarıyor. Ama zorla değil, kendisi istemeli.
Ha bu arada sakinleşiyor demek istediğim noktaya geliyor demek değilsadece kriz geçiyor. Onu istediğime ikna etmek ayrı bir yetkinlik konusu. Bazen kabul ediyorum onun dediğini (yapmasında büyük bir sorun yoksa kabul ediyorum), bazen başka şekillerle ikna ediyorum (bez yengeç oldu, kıp kıp mercan’ın bacaklarını yiyecek ), bazen de bekliyorum o ikna olana kadar.
Umarım yarar işine.
çok geçmiş olsun. bu macunun erken ergenlik yaptığını duymuştum, okuyunca söylemek istedim.Kızlar son 3 gündür oğlumun yüzü ve vücudunun degisik yerlerinde bir anda kabarcıklı kırmızılık oluşup 15-20 dk icinde sönüyor. İlk basta çok önemsemedim. Ne yedim ne içtim diye düşündüm. Emzirdigim için. Hiçte değişik şeyler yemedim. Alerjinin a sıyla alakamız olmadı. Sadece bir hafta önce şu Zühre ananın propolis arı sütlü macunundan vermiştim. Onu kestim o kabarcık çıkınca. Ama bugün banyoya sokunca bir anda tüm yüzünü ve vücudunu bir anda kırmızı kabarcık sardı. İnternetten baktım ürtiker ( kurdeşen) ile birebir uyuyor semptom. Bir kaç gün daha gozlemleyecegim de bu kadar küçük bir bebekte neden çıkar ya da yaşayan varmı merak ettim. Emzirdigim anda oluşuyordu genellikle. Ama banyodan önce 2 saat emmemisti banyo yaparken bir anda sardı.
Ben de üzüldüm . zamanla geçer diye ümit ediyordum ama artık fırınlanmışa devam. Etli dolma yaptım diyelim cazip olsun diye yoğurt koyuyordum mesela. Ya da sofrada yemiyor diye eline şekilli peynir veriyordum gezerek yiyordu kraker gibi. onları kestik şimdi. yine cevizli yumurtaya talim. Çok şükür. Dermansız derdimiz olmasın bu da geçer inşallah.Aa üzüldüm buna. Bizimkinde de pütürleşmeler oluyor yer yer ama hafif derecede, mayısta gideceğiz bi kontrole.
Bizim kendiliğinden çıkıp sönüyor her defasında. Oğlan banyo yapmayı sevmiyor hiç. Çok aşırı ağlıyor her seferinde. Bu seferde çok aşırı ağladı diye sıkıntıdan çok mu çıktı acaba dedim.Banyoyla bizde egzama çıkıyordu kremleyince sönüyor suyu cok ılık yapınca olmuyor
Kız için almıştım aslında. Bunu duyduğuma üzüldüm. Oglanada denedim. Hicbirsey yemeyen oğlanin bunu yiyesi tutmuştu çünkü. Şimdi bile bile veremem ikisine de. 3 kutu almistim bide. Kocamla ben yeriz artık :-)çok geçmiş olsun. bu macunun erken ergenlik yaptığını duymuştum, okuyunca söylemek istedim.
Araştır istersen sen de, umarım sevecekleri başka şeyler de olur böyleKız için almıştım aslında. Bunu duyduğuma üzüldüm. Oglanada denedim. Hicbirsey yemeyen oğlanin bunu yiyesi tutmuştu çünkü. Şimdi bile bile veremem ikisine de. 3 kutu almistim bide. Kocamla ben yeriz artık :-)
Çok geçmiş olsun. Ben ıhlamur limon kaynatırken biraz da kuru dut koyuyorum 8-10 tane. Enfeksiyon için bire bir diyorlar. Ilıyınca bal veya pekmez. Suluğa koyup sık sık içirmeye zorluyorum. Burun tıkanıklığı varsa da baş ucuna karanfil saplanmış soğan koyuyorum bir de yine burun temizliğinden sonra burnuna birer damla udi hindi yağı damlatıyorum geceyi rahat geçiriyor.Dün gece 1.30da kalkıp ağlayınca baktım biraz ateşlenmiş yavru. 37.8 ölçtüm maksimum, üzerini çukardım calpol verdim indi ateşi. Biraz öksürük de var ama sadece uyurken oldu. Eşim hasta bir haftadır, ilaç alıyor tekrar doktora da gittik bu akşam. Sizce ufaklığı da götürmeli miyim? Bir de eğer hastaysa ilerlememesi için ne yapabilirim?
Çok geçmiş olsun. Geçenlerde basit üşütme oldu bebişim, o zaman doktor balgamı kolay atmasını sağlayacak bir ilaç vermişti. Bana işe yaradı gibi geldi. Belki doktora götürsen böyle bir şey verebilir. Yoksa serum fizyolojik ve bol sıvı.Dün gece 1.30da kalkıp ağlayınca baktım biraz ateşlenmiş yavru. 37.8 ölçtüm maksimum, üzerini çukardım calpol verdim indi ateşi. Biraz öksürük de var ama sadece uyurken oldu. Eşim hasta bir haftadır, ilaç alıyor tekrar doktora da gittik bu akşam. Sizce ufaklığı da götürmeli miyim? Bir de eğer hastaysa ilerlememesi için ne yapabilirim?
geçmiş olsun. bu aralar sanırım herkes aynı döngüde.Dün gece 1.30da kalkıp ağlayınca baktım biraz ateşlenmiş yavru. 37.8 ölçtüm maksimum, üzerini çukardım calpol verdim indi ateşi. Biraz öksürük de var ama sadece uyurken oldu. Eşim hasta bir haftadır, ilaç alıyor tekrar doktora da gittik bu akşam. Sizce ufaklığı da götürmeli miyim? Bir de eğer hastaysa ilerlememesi için ne yapabilirim?
Evet muratbeyin hayvan şekilli peyniri verdim bugün 3 4 tane yedi d vitaminli hemde gıda mühendisi paylaşmıştıBen de üzüldüm . zamanla geçer diye ümit ediyordum ama artık fırınlanmışa devam. Etli dolma yaptım diyelim cazip olsun diye yoğurt koyuyordum mesela. Ya da sofrada yemiyor diye eline şekilli peynir veriyordum gezerek yiyordu kraker gibi. onları kestik şimdi. yine cevizli yumurtaya talim. Çok şükür. Dermansız derdimiz olmasın bu da geçer inşallah.
Çok geçmiş olsun inşallah ilerlemeden toparlar. Bizim ufaklikta sadece uyurken ateşlenmeye başlamıştı ilk gün çok üzerinde durmadık ama 39a kadar çıkınca ertesi gün hemen doktora götürdük. Boğaz enfeksiyonu var yine, başlangıçta dönüşümlü ateş düşürücü ile başladık hevmezse antibiyotik dedi ve geçmedi. Hatta öksürük ve ses değişimi başladı ateşin yanında. Salgın var diyor doktor ama hep mi var bu salgın ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.Dün gece 1.30da kalkıp ağlayınca baktım biraz ateşlenmiş yavru. 37.8 ölçtüm maksimum, üzerini çukardım calpol verdim indi ateşi. Biraz öksürük de var ama sadece uyurken oldu. Eşim hasta bir haftadır, ilaç alıyor tekrar doktora da gittik bu akşam. Sizce ufaklığı da götürmeli miyim? Bir de eğer hastaysa ilerlememesi için ne yapabilirim?
Çok geçmiş olsun inşallah ilerlemeden toparlar. Bizim ufaklikta sadece uyurken ateşlenmeye başlamıştı ilk gün çok üzerinde durmadık ama 39a kadar çıkınca ertesi gün hemen doktora götürdük. Boğaz enfeksiyonu var yine, başlangıçta dönüşümlü ateş düşürücü ile başladık hevmezse antibiyotik dedi ve geçmedi. Hatta öksürük ve ses değişimi başladı ateşin yanında. Salgın var diyor doktor ama hep mi var bu salgın ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.
Kızlar son 3 gündür oğlumun yüzü ve vücudunun degisik yerlerinde bir anda kabarcıklı kırmızılık oluşup 15-20 dk icinde sönüyor. İlk basta çok önemsemedim. Ne yedim ne içtim diye düşündüm. Emzirdigim için. Hiçte değişik şeyler yemedim. Alerjinin a sıyla alakamız olmadı. Sadece bir hafta önce şu Zühre ananın propolis arı sütlü macunundan vermiştim. Onu kestim o kabarcık çıkınca. Ama bugün banyoya sokunca bir anda tüm yüzünü ve vücudunu bir anda kırmızı kabarcık sardı. İnternetten baktım ürtiker ( kurdeşen) ile birebir uyuyor semptom. Bir kaç gün daha gozlemleyecegim de bu kadar küçük bir bebekte neden çıkar ya da yaşayan varmı merak ettim. Emzirdigim anda oluşuyordu genellikle. Ama banyodan önce 2 saat emmemisti banyo yaparken bir anda sardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?