2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bizimde babasi her istediğini yapmasa belki birakcak bu huyları da :) suyla oynamak istiyor hemen şu koyuluyor önüne falan. Gece saat kaç olursa olsun. Geçen dışarı çıktım ystune bisey yaymamis altına falan da etkinlik önlüğü de yok yerdeki hali şu halinde. Çocuğu düşünemiyorum bile donu vs.. bezine kadar şsu . Neymiş oynatiyormus babasi :) cocuk daha çok hasta olucak haberi yok

çok geçmiş olsun. bu macunun erken ergenlik yaptığını duymuştum, okuyunca söylemek istedim.

Aa üzüldüm buna. Bizimkinde de pütürleşmeler oluyor yer yer ama hafif derecede, mayısta gideceğiz bi kontrole.
Ben de üzüldüm . zamanla geçer diye ümit ediyordum ama artık fırınlanmışa devam. Etli dolma yaptım diyelim cazip olsun diye yoğurt koyuyordum mesela. Ya da sofrada yemiyor diye eline şekilli peynir veriyordum gezerek yiyordu kraker gibi. onları kestik şimdi. yine cevizli yumurtaya talim. Çok şükür. Dermansız derdimiz olmasın bu da geçer inşallah.

Kızlar bebişimin gözünde uzun zamandır geçmeyen arpacık. Tam geçiyor ilacı bırakıyoruz tekrar çıkıyor. Göz doktoru önemsememişti ama huzursuz ediyor. Yaşayan var mı?

Banyoyla bizde egzama çıkıyordu kremleyince sönüyor suyu cok ılık yapınca olmuyor
Bizim kendiliğinden çıkıp sönüyor her defasında. Oğlan banyo yapmayı sevmiyor hiç. Çok aşırı ağlıyor her seferinde. Bu seferde çok aşırı ağladı diye sıkıntıdan çok mu çıktı acaba dedim.

çok geçmiş olsun. bu macunun erken ergenlik yaptığını duymuştum, okuyunca söylemek istedim.
Kız için almıştım aslında. Bunu duyduğuma üzüldüm. Oglanada denedim. Hicbirsey yemeyen oğlanin bunu yiyesi tutmuştu çünkü. Şimdi bile bile veremem ikisine de. 3 kutu almistim bide. Kocamla ben yeriz artık :⁠-⁠)

Araştır istersen sen de, umarım sevecekleri başka şeyler de olur böyle

İnternette görüp yaptığım bir tarif var: tarhana krakeri :) ara öğünlerde sağlıklı bir atıştırmalık oluyor. Sizinle de paylaşmak istedim.

4 yk tarhana
1 yumurta
2-3 dilim beyaz peynir
2 kaşık yoğurt
3 yk oda sıcaklığında tereyağ
1 çay kaşığı karbonat
kuru nane (olmasa da olur)
alabildiği kadar un
hamuru hazırlayıp, 1 saat dolapta dinlendiriyoruz. merdaneyle açıp, şekil verip, 180 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz (12-15 dk).

Dün gece 1.30da kalkıp ağlayınca baktım biraz ateşlenmiş yavru. 37.8 ölçtüm maksimum, üzerini çukardım calpol verdim indi ateşi. Biraz öksürük de var ama sadece uyurken oldu. Eşim hasta bir haftadır, ilaç alıyor tekrar doktora da gittik bu akşam. Sizce ufaklığı da götürmeli miyim? Bir de eğer hastaysa ilerlememesi için ne yapabilirim?

Çok geçmiş olsun. Ben ıhlamur limon kaynatırken biraz da kuru dut koyuyorum 8-10 tane. Enfeksiyon için bire bir diyorlar. Ilıyınca bal veya pekmez. Suluğa koyup sık sık içirmeye zorluyorum. Burun tıkanıklığı varsa da baş ucuna karanfil saplanmış soğan koyuyorum bir de yine burun temizliğinden sonra burnuna birer damla udi hindi yağı damlatıyorum geceyi rahat geçiriyor.

Çok geçmiş olsun. Geçenlerde basit üşütme oldu bebişim, o zaman doktor balgamı kolay atmasını sağlayacak bir ilaç vermişti. Bana işe yaradı gibi geldi. Belki doktora götürsen böyle bir şey verebilir. Yoksa serum fizyolojik ve bol sıvı.

geçmiş olsun. bu aralar sanırım herkes aynı döngüde.
ben de Gereksiz06 gibi ıhlamur ve limonla takviye yapıyorum. soğan da koyuyorum baş ucuna. doktora gitmekte fayda v ar ben hemen bronşit zatüre olur diye endişe ediyorum. onlar çok sinsi ilerliyor çünkü.

Evet muratbeyin hayvan şekilli peyniri verdim bugün 3 4 tane yedi d vitaminli hemde gıda mühendisi paylaşmıştı

Çok geçmiş olsun inşallah ilerlemeden toparlar. Bizim ufaklikta sadece uyurken ateşlenmeye başlamıştı ilk gün çok üzerinde durmadık ama 39a kadar çıkınca ertesi gün hemen doktora götürdük. Boğaz enfeksiyonu var yine, başlangıçta dönüşümlü ateş düşürücü ile başladık hevmezse antibiyotik dedi ve geçmedi. Hatta öksürük ve ses değişimi başladı ateşin yanında. Salgın var diyor doktor ama hep mi var bu salgın ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.

OO sizlere de çok geçmiş olsun T Tarih . Havalar bi garip, bizde eşim de hasta ondan atladı sanırım yavruya. Gittik doktora, boğaz hafif kızarık ama ciğerlerde bir şey yok çok şükür. Burnunu temizleyin, boğazını yumuşatın dedi. Öksürüğü de işte mukusu temizlemek için oluyor dedi ama o ara sanırım başka bişi düşünüyodum ve kaçırdım görüşmenin en önemli yerini ilaç vermedi, ateş çıkarsa ya da iyice hasyalık belirtisi gösterirse kontrole gelirsiniz dedi. Yani bi nevi destekleyicilere iş düştü.

Bizim arkadaş su harici bişi içmiyor suluktan, bugün biraz ıhlamur yapıp tatlandırayım belki içer o vakit. Bi tane şurup vardı adı bionatur muydu onun? Bi de prospan var evde. Keşke onları sormak aklıma gelseydi ya. Bu eski mantık ne zaman geri gelecek? Mesela eczaneden de serum alabilirdim o da şimdi aklıma geldi

Canım macunlari çok onermijolar doktorlar

Zaten propolis arı sütü erken ergenlik yapıyor diye biliyorum bende. Öyüzden iştah için surup öneriyor doktorlar

Argivit focus
Grovit
Veya cinko suruplar doktorlarin önerdiği suruplar arasında

Kızlar 11 ayda emmeyi biirakmistik.
21 aylik olucaz hala şişkinlik var memelerde sıcak suda sisiyilar hatta bir deneym dedim hafif sıkınca hala beyazimsi geliyor doktora gitmem gerekiyormuş saglik ocağına danistimda kandan prolaktin bakılıyormus
Ona göre ilaç vs..

Ben.aslinda dostinex diye ilaç alıp ictim (ağır bir ilac) düşük sonrasi ölü dogum sonrasi falan sut kesilmesini sagliyormus ama ondanda 2 tane ictum tam dozumu bilemediğim icin

Benim kız da ateşlendi bu gece. Ben bademcik iltihabı olmuştum benden geçti herhalde. Kendime çok kızıyorum şu an. Ama uzak tutmam mümkün değildi ya bademcik iltihabı hiç geçirdiniz mi. Her yutkunma işkence gibi olur. İnşallah onunki o kadar olmaz diyorum artık olan oldu. Calpol verdim zıbınla kaldı ateş düştü. Hasta bebeklere de acil şifalar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…