- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.041
Yalnız Fatiha efsaneymiş, çok güldümöyle deme ya... her çocuk kendine has. belkide anası babası da onun sakinliğini yadırgıyorlardır. Ben şöyle bi bakıyorum bizim çocuk tam bize göre. sessiz olsa benim değil filan diye düşünürdüm. şaka değil. biz evde hep kendimize göre gürültü yapan birbirimize takılan,didişen, evdeki kediye fatiha okumayı öğreten bi ergenle yaşayaninsanlarız. biz nasılsak çocuk da öyle oluyor
Bizimde bu hafta bu istediği olmayınca ağlayıp tepinme başladı eskiden yalandan az doz ağlardı hemen dikkatini dagitabilirdim.Korkum dozun gittikçe artması inşallah fazla artmadan geçer gider.Bugun de bu oyun yerine gittik burada hava soğuk olunca hala bu aralar boya kalemi verdik boyuyor kağıdı çiziyor fakat sonra etrafi kapıyı kıyafetlerini çizmeye başladı boyalar çıkıyor silince onedenle evde pek birşey demedik oyun yerinde ise kağıt küçük boyutlu idi masa çizildi henüz kağıdın dışına çıkamayacak olgunlukta değil ben de aldım elinden başka şey yapalım diye ağlayıp yirtiniyor.En güzeli parkta gezip oynamak hava güzel olunca orada tutturacak pek bir şey olmuyor genelde serbest deşarj oluyor.Benim oğlum da nispeten sakin Bi çocuktu ama son günlerde asi ve huysuz bi hal almaya başladı. Dün avm gittik, spor mağazasında biz ayakkabı bakarken yukarılarda rafta duran topları istedi. Görevli verdi epey oynadı mağazanın içinde dışında. İçeri almaya çalıştık kıyameti kopardı, mağazadan çıkarken topu geri vermek istemedi ortalığı yıktı resmen. Bu süreçte sabırlı olmak şart ama çok zor gerçekten. Bir de bu yeni neslin sendromları birbirine bağlanıyor. 3 yaş 4 yaş derken ergenliğe kadar süren sendromlar var sanırım
Örneğin boya kalemini ve ya başka bir şey varsa da onu hemen elinden almaktansa, önce başka bir şeyle kızın dikkatini çekmeyi dene. O yeni şey ile meşgul olurken sen diğerini alıp saklayarak ilerle. zaten hemen unutacaktır. öbür türlü inada bindiriyor istemeyeceği varsa bile hırslanıp arızaya bağlıyor.Bizimde bu hafta bu istediği olmayınca ağlayıp tepinme başladı eskiden yalandan az doz ağlardı hemen dikkatini dagitabilirdim.Korkum dozun gittikçe artması inşallah fazla artmadan geçer gider.Bugun de bu oyun yerine gittik burada hava soğuk olunca hala bu aralar boya kalemi verdik boyuyor kağıdı çiziyor fakat sonra etrafi kapıyı kıyafetlerini çizmeye başladı boyalar çıkıyor silince onedenle evde pek birşey demedik oyun yerinde ise kağıt küçük boyutlu idi masa çizildi henüz kağıdın dışına çıkamayacak olgunlukta değil ben de aldım elinden başka şey yapalım diye ağlayıp yirtiniyor.En güzeli parkta gezip oynamak hava güzel olunca orada tutturacak pek bir şey olmuyor genelde serbest deşarj oluyor.
öyle deme ya... her çocuk kendine has. belkide anası babası da onun sakinliğini yadırgıyorlardır. Ben şöyle bi bakıyorum bizim çocuk tam bize göre. sessiz olsa benim değil filan diye düşünürdüm. şaka değil. biz evde hep kendimize göre gürültü yapan birbirimize takılan,didişen, evdeki kediye fatiha okumayı öğreten bi ergenle yaşayaninsan
Haklısın A3 en iyi çözüm oyun yerinde birden masayı çizmeye başlayınca panikledim bende çıkar mı vs diye o nedenle almaya çalıştım hızlıca sonra da tantana da masayı silmeyi de unuttum,Örneğin boya kalemini ve ya başka bir şey varsa da onu hemen elinden almaktansa, önce başka bir şeyle kızın dikkatini çekmeyi dene. O yeni şey ile meşgul olurken sen diğerini alıp saklayarak ilerle. zaten hemen unutacaktır. öbür türlü inada bindiriyor istemeyeceği varsa bile hırslanıp arızaya bağlıyor.
ben A3 ebadında resim defteri koydum önüne çok büyük olduğu için istese de taşıramıyor kağıdın dışına. Bu da bir çözüm olabilir.
Bize de kreş çıktı. Eylül'de haftaici yarım gün başlayacak. Beni simdiden stres bastıBu ara ben kreşe dilekçe vermiştim çıktı kabul edildi ama haftada 3 gün Çarşamba Perşembe cuma önümüzdeki Eylül'de henüz kaç para vs anlamadım gelirine göre ödeme sistemi varmış verebilir miyim bilmiyorum ağlayınca filan ben dayanamam bir de 3 yaştan önce erken vs deniyor.Ama evde de oyalamak zorlaşıyor.Surekli tepemde ikimiz yanlız olunca başkası olunca beni de biraz rahat bırakıyor.Bakalim zaman ne gösterecek.Seneye burda olur muyuz onu da bilmiyorum hayat son yıllarda pek planlama yapilasi birşey olmadı benim için.
Bizim burası yokuşlu bir mahalle. Geçenlerde bir parkı yenilediler güzel de oldu aldım gittim. Bizimki oyuncaklara hiç binmedi parkın merdivenlerinden inip sokağa kaçmaktan. Ben de yıldım açıkçası gitmiyoruz bayadır. Siz böyle park dedikçe üzülüyorum içten içe ama benim hiç enerjim kalmıyor gidince. Bence parkların etrafı çevrili olmalı ki rahatça salalım.Bizde aglam krizleri park ile başladı. Bir türlü eve gitmek istemiyor. Mesela şuan parktayim, 2 saat oldu nerdeyseyoruldum, acıktım... Hafi gidelim diyorum başka yöne gidiyor, kucağıma alsam başlıyor ağlamaya....
Benim oğlum sokakta top oynayan çocukların arasına dalıp toplarını alıyor onlarla oynamak istiyor. Çocuklar büyük olduğu için idare ediyolar çoğunlukla oynatıyorlar uzun uzun ama ben ordan alıp eve yada başka yere götüremiyorum mahalleyi yıkıyor resmen ağlaması. Kendi topumuzu yanımıza alsak da başkalarının topunu istiyor ısrarla ki plastik hafif top değil daha ağır futbol topuna benzer top aldık sırf çocukların oyununa karışmasın diye ama çözüm olmadı. Parka veya sokağa çıkar çıkmaz bu olayı yaşıyoruz çocukların oyununu bozduğumuz için çok rahatsız oluyorum. Bu yaz bizim için çok zor geçecek.Bizimde bu hafta bu istediği olmayınca ağlayıp tepinme başladı eskiden yalandan az doz ağlardı hemen dikkatini dagitabilirdim.Korkum dozun gittikçe artması inşallah fazla artmadan geçer gider.Bugun de bu oyun yerine gittik burada hava soğuk olunca hala bu aralar boya kalemi verdik boyuyor kağıdı çiziyor fakat sonra etrafi kapıyı kıyafetlerini çizmeye başladı boyalar çıkıyor silince onedenle evde pek birşey demedik oyun yerinde ise kağıt küçük boyutlu idi masa çizildi henüz kağıdın dışına çıkamayacak olgunlukta değil ben de aldım elinden başka şey yapalım diye ağlayıp yirtiniyor.En güzeli parkta gezip oynamak hava güzel olunca orada tutturacak pek bir şey olmuyor genelde serbest deşarj oluyor.
Kesinlikle katılıyorum, birde buradaki parklar neredeyse hep yol kenarında, çocuklar birden yola firlayabilirler. Yani anlamıyorum bu parkları yapan kişiler neden bu detayları düşünmezler! Başka bir olumsuz gozlemim çocuk parklarında ağaç yok, yani gölgesi olan büyük ağaçlar... Fransa'da ki parkların çoğu sanki orman içinde gibi ve mutlaka çit yapmışlar.Bizim burası yokuşlu bir mahalle. Geçenlerde bir parkı yenilediler güzel de oldu aldım gittim. Bizimki oyuncaklara hiç binmedi parkın merdivenlerinden inip sokağa kaçmaktan. Ben de yıldım açıkçası gitmiyoruz bayadır. Siz böyle park dedikçe üzülüyorum içten içe ama benim hiç enerjim kalmıyor gidince. Bence parkların etrafı çevrili olmalı ki rahatça salalım.
Bak ida doğru bir konu biz çok hareketliyiz ve konuşmayı severiz. Cocjkta öyle.öyle deme ya... her çocuk kendine has. belkide anası babası da onun sakinliğini yadırgıyorlardır. Ben şöyle bi bakıyorum bizim çocuk tam bize göre. sessiz olsa benim değil filan diye düşünürdüm. şaka değil. biz evde hep kendimize göre gürültü yapan birbirimize takılan,didişen, evdeki kediye fatiha okumayı öğreten bi ergenle yaşayaninsanlarız. biz nasılsak çocuk da öyle oluyor
bir şeye alerji yaptıysa ürtiker tarzında kabarıp birleşerek tüm vücudu sarıyor. Ben ilk kızımdaKızlar son 3 gündür oğlumun yüzü ve vücudunun degisik yerlerinde bir anda kabarcıklı kırmızılık oluşup 15-20 dk icinde sönüyor. İlk basta çok önemsemedim. Ne yedim ne içtim diye düşündüm. Emzirdigim için. Hiçte değişik şeyler yemedim. Alerjinin a sıyla alakamız olmadı. Sadece bir hafta önce şu Zühre ananın propolis arı sütlü macunundan vermiştim. Onu kestim o kabarcık çıkınca. Ama bugün banyoya sokunca bir anda tüm yüzünü ve vücudunu bir anda kırmızı kabarcık sardı. İnternetten baktım ürtiker ( kurdeşen) ile birebir uyuyor semptom. Bir kaç gün daha gozlemleyecegim de bu kadar küçük bir bebekte neden çıkar ya da yaşayan varmı merak ettim. Emzirdigim anda oluşuyordu genellikle. Ama banyodan önce 2 saat emmemisti banyo yaparken bir anda sardı.
Tek değişik verdiğim şey propolis arı sütü karışımı macundu. bir hafta önce vermiştim. Ama hiç bir tepki yoktu. Sonradan mı çıkar alerjen olsa. İlaç vs hicbirsey içmedi. Zaten yemek yemiyor. Ivır zıvır atıştırmalık vs yemiyor. Kızın cipsinden yemişti. Eşim cipstendir diyor ama önceden de yemisti iki kez. Oda 2 adet. Bakalım gozlemleyecegimbir şeye alerji yaptıysa ürtiker tarzında kabarıp birleşerek tüm vücudu sarıyor. Ben ilk kızımdaGereksiz06 de bebeğine verilen ilaçla yaşamıştı bunu.çok geçmiş olsun. artarsa mutlaka doktora git biz acillik olmuştuk.
bizim 48 saat içinde çıkmıştı. ama şimdi bahar ya polenler çiçekler böcekler bile tetiklemiş olabilir. ya da senin yediğin her hangi bir şey sütten geçmiş de olabilir. Çilek belki???Tek değişik verdiğim şey propolis arı sütü karışımı macundu. bir hafta önce vermiştim. Ama hiç bir tepki yoktu. Sonradan mı çıkar alerjen olsa. İlaç vs hicbirsey içmedi. Zaten yemek yemiyor. Ivır zıvır atıştırmalık vs yemiyor. Kızın cipsinden yemişti. Eşim cipstendir diyor ama önceden de yemisti iki kez. Oda 2 adet. Bakalım gozlemleyecegim
Aa üzüldüm buna. Bizimkinde de pütürleşmeler oluyor yer yer ama hafif derecede, mayısta gideceğiz bi kontrole.bizim 48 saat içinde çıkmıştı. ama şimdi bahar ya polenler çiçekler böcekler bile tetiklemiş olabilir. ya da senin yediğin her hangi bir şey sütten geçmiş de olabilir. Çilek belki???
bir de ben daha bal vermeye başlamadım. zaten alejik her şeyden nem kapıyor balı da eksik kalıversin dedim. yine süt ürünlerini kestik. yüzü de atmaya başladı vücudundan sonra çünkü...
Canım bizimki de ağlıyor, zırlıyor ve istediği olmazsa yere oturup kafasını yere vuruyordu. Şu ara daha iyi ama bezini değiştirmek işkenceKızlar selam,
Öncelikli bayramınızı kutlarım canlarım.
Ya benim kız yaklaşık 1 aydır istedigi olmayinca kendini yere atmaya ciglik cigliga istediğini yaptırana kadar uğraşmaya başladı. Neden böyle oluyor 2 yaş sendromumu bilemiyorum
Bu agresif tavırlar beni ürkütüyor. Bir rahatsızlık çıkmasın da sonucunda( otizm vb... Bir gözlemim olmadı ama bu belirti olamaz heralde
Oyun gruplarina götürüyorum gayet iyi dikkatle söylenen herseyi yapıyor. Cocuklar kaçıyor benimkisi verilen görevi yerine getirmeye çalışıyor ( normal durum yani)
Yaşıt arkadaş bulunca bir ortamda oynamaya severse onu sevmeye öpmeye onunla biseyler yapmaya çalışıyor (normal bur durum buda )
İşte bir tek yere kendimj atmalari falan( çıldırtıyor beni.(anormal bulduklarim)
Ayrıca geç uyuyor (muz yiyor akşam yemeğinden sonra acaba ondan enerji mi alıyor da yatmuyor diyorum) (anormal bulduklarim)
Sizce ? Sizinde cocuklarda böyle inatlaşma istediği için kendini yere atma var mı kızlar ya ? Ne yapılır bilemiyorum gelip geçici mi acaba((
Hemen elinden almak yerine durumu anlatıp sonra almak daha iyi oluyor. Direkt alırsan hem anlamıyor hem de çok üzülüyorlar.Bizimde bu hafta bu istediği olmayınca ağlayıp tepinme başladı eskiden yalandan az doz ağlardı hemen dikkatini dagitabilirdim.Korkum dozun gittikçe artması inşallah fazla artmadan geçer gider.Bugun de bu oyun yerine gittik burada hava soğuk olunca hala bu aralar boya kalemi verdik boyuyor kağıdı çiziyor fakat sonra etrafi kapıyı kıyafetlerini çizmeye başladı boyalar çıkıyor silince onedenle evde pek birşey demedik oyun yerinde ise kağıt küçük boyutlu idi masa çizildi henüz kağıdın dışına çıkamayacak olgunlukta değil ben de aldım elinden başka şey yapalım diye ağlayıp yirtiniyor.En güzeli parkta gezip oynamak hava güzel olunca orada tutturacak pek bir şey olmuyor genelde serbest deşarj oluyor.
Bu ara ben kreşe dilekçe vermiştim çıktı kabul edildi ama haftada 3 gün Çarşamba Perşembe cuma önümüzdeki Eylül'de henüz kaç para vs anlamadım gelirine göre ödeme sistemi varmış verebilir miyim bilmiyorum ağlayınca filan ben dayanamam bir de 3 yaştan önce erken vs deniyor.Ama evde de oyalamak zorlaşıyor.Surekli tepemde ikimiz yanlız olunca başkası olunca beni de biraz rahat bırakıyor.Bakalim zaman ne gösterecek.Seneye burda olur muyuz onu da bilmiyorum hayat son yıllarda pek planlama yapilasi birşey olmadı benim için.
Kreş iyidir kreşBize de kreş çıktı. Eylül'de haftaici yarım gün başlayacak. Beni simdiden stres bastıya ağlarsa, ya onları anlamzsa, ya uyuyamazsa, yemezse, zorbalığa maruz kalirsa.. liste uzuyor....
Acaba evde eğlenceli bir aktivite sunsan? Çok sevdiği bir şey? İkna etmek zor oluyor ama bizimki hadi daha büyük parka gidiyoruz deyince gelmişti. Ama daha büyük parka gittik tabi sonraBizde aglam krizleri park ile başladı. Bir türlü eve gitmek istemiyor. Mesela şuan parktayim, 2 saat oldu nerdeyseyoruldum, acıktım... Hafi gidelim diyorum başka yöne gidiyor, kucağıma alsam başlıyor ağlamaya....
Banyoyla bizde egzama çıkıyordu kremleyince sönüyor suyu cok ılık yapınca olmuyorKızlar son 3 gündür oğlumun yüzü ve vücudunun degisik yerlerinde bir anda kabarcıklı kırmızılık oluşup 15-20 dk icinde sönüyor. İlk basta çok önemsemedim. Ne yedim ne içtim diye düşündüm. Emzirdigim için. Hiçte değişik şeyler yemedim. Alerjinin a sıyla alakamız olmadı. Sadece bir hafta önce şu Zühre ananın propolis arı sütlü macunundan vermiştim. Onu kestim o kabarcık çıkınca. Ama bugün banyoya sokunca bir anda tüm yüzünü ve vücudunu bir anda kırmızı kabarcık sardı. İnternetten baktım ürtiker ( kurdeşen) ile birebir uyuyor semptom. Bir kaç gün daha gozlemleyecegim de bu kadar küçük bir bebekte neden çıkar ya da yaşayan varmı merak ettim. Emzirdigim anda oluşuyordu genellikle. Ama banyodan önce 2 saat emmemisti banyo yaparken bir anda sardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?