2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bugün biraz az emzirmeye çalıştım. Sabah uyanınca uzun uzun meme keyfi yaptı. Öğleden sonraki uykusuna kadar 1 kere emdi. Uyurken ve uyku sonrası emdi. Akşam da gece uykusuna kadar 2 kez emmiş oldu. Uyku öncesi sonrası emmeyi reddedemiyorum ama bu bile bizim için mucizevi bir azalma. Her gün böyle yapmam lazım çok yorucu benim için sürekli aktif şekilde bişeylerle oyalamak. Telefona bile bakamaz oldum, bir yemeği on kere bölünerek yaptım ama yine de mutluyum. Asla azaltamayız başka şeyle oyalanmaz diyordum

Aynen öyle hepsinin mizacı farklı, belkide seninki kalabalıktan daha kolay öğreniyordur. Ama yalnızız ondan geç konuşuyor diye de düşünüp hiç canını sıkma yakında da çok konuşuyor başım kaldırmıyor ya diye söylenecegiz bence

Yaa maşallah İnci kuşuma biz bu ay sonu izne çıkıyoruz ve önce Karadeniz sonra Marmara ya gideceğiz. Sonra dönüp 15 gün sonra falan tatile gideceğiz o yüzden bez işini tatil sonrasına bıraktım ya. Emzirme konusuna hiç girmiyorum bile, babası 3 yaşına kadar emsin istiyor sanırım en son emzirmeyi ben bırakırım burada

Yaa ne güzel bir program Sonuna kadar hakettiniz, inşallah çok keyifli geçer canım.

Ben Eylül Ekim gibi kreşe vereceğim nasipse. Kasımda işe dönüyorum. Kreşe vermeden meme, bez derdi kalmasın diyorum. Bugün ikinci tuvalet tutturmasında biraz çiş yaptı. Bezi memeden daha kolay bırakacak gibi hissediyorum.

3 yaşa kadar emzirdigimi düşünmek bile istemiyorum. Bugün uyuyacak gibi emdi durdu, uyumadı. Sonunda sirkeye salçaya düsmezsek iyi. Çok bunaldım artık.

kreşte tuvaleti çok kolay öğreniyorlar. 1 hafta 15 gün içinde bezi bırakan biliyorum yakın çevremde.
ben de kreş düşünüyorum ama tam gün değil çok kararsızım. su akar yolunu bulur ya du bakalım...

Teşekkür ederim canım valla iznimizi 3e böldük inşallah çok yorulmayız, önce aile ziyaretleri sonra tatil daha iyi olur diye düşündük.

Hadi hayırlısı olsun canım umarım ikisini de çok rahat bırakır. Bende bez daha kolay olur diye düşünüyorum ya, memeyi bırakmak çok zor bizde bende çok yoruldum bu konudan ama hiç bırakmaya niyeti yok, ne yapacağım bilmiyorum.

Kızlar selam gece beslenmesini kesebilen var mı ? Bizimki 11 aylıkta sut emmeyi zaten birakmisti da mama veriyorum gece 3 civarı illa istiyor acikiyo uyanıyor mama miktarını azaltıp mi biraktirmaliyim ayrıca sabah tok uyanıyor heralde ki gündüz bisey yemek istemiyor dr da demişti gece ml azalt yoksa günlük kalori miktarını gece alıyor diye nasıl keseyim kızlar bir arkadaşım ml azaltarak yapmış gündüz yemiyor yada az yiyor diye veriyorum bende

Biz de gece full emiyoruz malesef kesme teşebbüsüm yok ama uyandıkça su verin diyolar. Mamayı kesmek daha kolay bence akşam uyumadan meyveli yoğurt muz ya da mama verip uyutsan gece acıkmadığından emin olursun ama alışkanlık gereği o yine uyanıp mama istediğinde gönlün rahat şekilde su verebilirsin diye düşündüm. İllaki ilk gecelee zor olur direnir ister ama gece beslenmesini su vererek kestiklerini okudum. Benimkinin ihtiyacı açlık değil meme emme alışkanlığı olduğu için bana daha zor geliyor. 1 yaşından sonra ekstra bir durum yoksa sabaha kadar beslenmeden durabilir diyor tüm doktorlar sonuçta

Hellov. Biz oyun grubuna gittik sabah. Yarım saat etkinlik, yarım saat aktivite. Etkinlik kısmı patladı tabi, biraz kendime kızdım çocuğun elini hiçbir şeye bulaştırmamışım sanırım. Köpük möpük vardı dokunmak istemedi, masaya oturmak istemedi. Neyse aktivite tabiiki daha iyiydi maymunlukta dünya lideri olduğundan. Bence iyi oldu, en azından akranları arasında ne yapıyor bi fikrim var artık. Bir ay gideceğiz şimdi, belki eylül ekim gibi havalar iyice bozmadan yine gideriz.

biz konuşmaya gittiğimizde masada köpük vardı. ders yeni bitmişti. elini alıp köpüğe sürdüm bizimki arıza çıkardı. ama benim kız herşeyi mıncıklar elini sabunlar diş macunu hamur falan sorun yaşamaz. lakin köpüğe dokununca bi rahatsızlık hissetti. iğrendi veya benzeri bi şey. ne yalan diyim ben başak burcu olmasına yormuştum ders saati çok kısa geldi bana. 2 saat ortalama olur diye düşünüyordum 1 saat dediklerinde şaşırmıştım...

Bı başak Burcu düzeni var halı kivrilirsa gidip düzeltiyor biri çöpün ağzını açık unuttu ise gidip kapatıyor

Biz de bir ay önce kindryoo var oraya gittik. Oyun oynacak sanmıştım yaşıtlarıyla, öyle değilmiş. Parkır yapıyorsun, sonra kısa kısa müzik, ip atma vs. Hiç umduğum gibi olmado ve bizimki uyum sağlayamadı. Geçişler çok hızlıydı. Haftaya başka bir oyun grubuna gidicez. İlk başta uyum sağlayamamaları normal olur diye düşünüyorum. Hem biraz düzen kural görürler hem de akranlarıyla zaman geçirirler.

Yaklaşık 1 haftadır annemlerin yanındayız ve tatilde 3. Haftamız. Önce yurtdışı, sonra bayramda babanne dede ziyareti ve en son anneanne dedeye geldik ama pilim bitti. Tatile gittiğimizden beri yemek problemi çıktı: buraya gelince memeye düştü, iyice yemez oldu. Annem de kalabalıklen memeden keselim dedi ama sızlanıp duruyor. Vicdanım hiç rahat değil. Dün tüm gün emmemişti, akşam düştü ağzını vurmuş kanadı. Kıyamadım verdim. Sürekli sızlanıyor meme meme diye. Dikkatini dağıtıyoruz ama bir süre sonra yine aklına geliyor. Hem artık yeter modundayım, hem de üzülüyorum içten içe. Evimi düzenimi özledim gerçekten. Böyle mızmız değildi.

Tatilde ve bayramda benim kız da memeye çok düştü. Ben kalabalığa yormuştum kendini güvende hissetmiyor dedim ilk. Sonra tatilde zaten yine biz bizeydik. Çok eğlendi ama yine de ortalama saatte bir aklına meme geldi. Başka şeyle avunmuyor verene kadar sesini daha da yükselterek bağırıyor. Bugün markete gittik marketi çok seviyor ama birden meme demeye başladı yine. Burda bazı arkadaşlar dışarda ya da kalabalıkta aramıyor demişlerdi. Bizim öyle olmuyor. Ben şu an kesmek için hiçbir şey yapmıyorum. Zaten 24 aya kadar hakları var. İçin rahat değilse bence kesme. Ama en iyi kararı sen verirsin. Eve giidince mızmızlığı da azalabilir.

Karnı iyi doymuyor ondan sürekli meme meme moduna girdi bence. Dün ilk kez gün içinde emmeyince düzgün öğün yedirebildik. Normalde dışarıda oyalayınca aklına gelmezdi ama işler raydan çıktı istediği oluyor dışarıda da. 24 aya kadar hakları var ama 31 ağustos 2 yaşı, şimdi ile 1,5 ay sonra ne değişecek bilmiyorum belki de dediğin gibi güvende hissetmiyor ama keyfi de yerinde gözüküyor. Doğrusu nedir bilemiyorum

2 yaştan itibaren 1.5 saat muzipo. Ya ufaklığı bilmem ama bana yetti 1 saat galiba. Parkurda ben daha çok yorulmuş olabilirim.
Bizim burası da öyle. Ben de uyum sağlar mı acaba diyorum diğer çocukları görüp yapar mı. Baya serseri mayın gibiyiz şu an. Kıçını 5 dk koymadı yere. Ama ben böyle olmasını da sevdim biraz, çocuklarla çok içiçe de girmemiş oluyor. Vay efendim kolunu tuttun saçını çektin şeyi yok en azından bir süre. Umarım yeni yerde umduğunu bulabilirsin

Hiçbir şey değişmeyecek hatta daha zor bile olabilir. Ben hazır değilsen diye dedim. Atıyorum 15 gün sonra bir girişimde bulunursun. Ya işte hepsi çeşit çeşit bunların. Biizmki yemekten sonra illa emmek istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…