- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.441
Bu tutturmalar bizde de var ama sonu her zaman ağlamaya varmıyor. Genelde markete gitcem, parka gitcem diye tutturuyor. Gidiyoruz tabi, ama marketten dönünce tekrar market, parktan dönünce tekrar park diye tutturuyor. Park kapanmış, market kapanmış diye açıklama yapıyorum. Dondurma istiyor sürekli. Haftada bir almaya çalışıyorum ama o her gün tutturuyor. Sakin kalıp yapılabilir şeyleri yapıyorum ama masanın üstüne 100 defa çıkma dememe rağmen çıkıyorsa kızıyorum, indiriyorum. Aglamasina izin veriyorum.Kızlar selam,
Ya bizde inanılmaz krizler başladı. Genelde uykusu geldiğinde oluyor ama durdurmak imkansız, en az 30 dk saçma sapan ağlıyorbi yıkancam diyor mesela, hadi gel diyorum kapıya gelince yıkanmıycaaaam diye ağlıyor…10 tur bunu yaşıyoruz. Sonra burnumu sil, silme burnumu 8 tur. Mama yiycem yemiiiiceeemmm 17 tur falan
Sizde de var mı bunlar? Ben huyuna giderek çözmeye çalışıyorum ama etkili olmuyor. Dr. Karp’ın kitabında ‘yumuşakça’ konuşmaktan bahsediyor ama bizde konular da net değil, onu da uygulayamadım. Var mı bir çözümü olan?
Evet şu meşhur sendrom… bir de her şeyi ben yapacağım’lar başladı, ayakkabısını kendisi giyiyor, kemerini kendisi takıyor, kıyafetlerini kendisi giyiyor… ben genelde sakin kalıyorum ama o sakin kalmıyor maalesefSanırım 2 yaş sendromu bangır bangır geliyor.. bizde de benzer sorunlar var bazen sinirlenip bağırıyorum ama bu ara babası evde olduğu için o daha sakin ilgileniyor. Ama 5 dk da bir meme derdimiz var, ne zaman çok abarttı sürekli emiyor desem daha da sıklaşmaya başlıyor. Pes ettim sürekli meme açık büfe şeklinde geziyorum.
Biz de yaşadık bunları, bu ara geçti gibi ama. Dediğin gibi kaydırağa biri binse ağlıyorduBiz her gün en az 2 saat parktayız. Evde çok tutturma olmuyor ama parkta her şey onunbiri salıncağa binse çıldırmış gibi ağlıyor. Ve artık her şeyi istiyor, top görse top, araba görse araba.. bu da beni baya yordu bu aralar. Ama bir süreç bunlar, geçecek diye ummaktan başka bir şey yapmıyorum
PöfBu tutturmalar ve buna benzer krizler bizde de var ve bende sakinleştirmeye çalışmaktan başka bir çözüm bulamadım. Bazen bırakıyorum ağlıyor sonra sakinlesmeyi kabul ediyor2 yaş sendromu olsa gerek bütün bunlar
Üzülmüş olabilir belki eve dönünce, belki de denk gelmiştir. Sanki bizde de dönemler var gibi, 5 gün çok uyumlu, 2 gün krizlerde gibi. Umarım buluruz bir çözüm ya, veya kısa sürer. 4 yaşta rahatlarsın diyorlar ya, bir bu kadar daha zaman varBizim de 2 gündür çok ağlamalı geçti. Tatilden döndük sıkıldı diye düşündüm. Bir çözümüm yok malesef. Mesajını okurken düşündüğüm; bizimki ne zaman böyle konuşacak?
Sonunun ağlamaya bağlanmadığı her şeyde biz ortak bir çözüm buluyoruz, onlar hiç dert değil. Genelde ‘evet’çi bir anneyim zaten, hayır dedğim şeyler çok net ve o da kesinlikle yapmaması gereken şeyler olduğunu öğrendi. Denediği zamanlr oldu tabi ama o anlamda rahatım. Sorunumuz ağlamalı tutturmalarBu tutturmalar bizde de var ama sonu her zaman ağlamaya varmıyor. Genelde markete gitcem, parka gitcem diye tutturuyor. Gidiyoruz tabi, ama marketten dönünce tekrar market, parktan dönünce tekrar park diye tutturuyor. Park kapanmış, market kapanmış diye açıklama yapıyorum. Dondurma istiyor sürekli. Haftada bir almaya çalışıyorum ama o her gün tutturuyor. Sakin kalıp yapılabilir şeyleri yapıyorum ama masanın üstüne 100 defa çıkma dememe rağmen çıkıyorsa kızıyorum, indiriyorum. Aglamasina izin veriyorum.
Ben şunu anladım ki çocuk büyütürken "yaşının gereği" dediğim zaman rahatım. Bu da geçecek...
Bebeklik hallerine göre daha rahat ama bundan sonra böyle bence ya. Eski kafa rahat günler geçti :) ağlarsa biraz kendi haline bırakıp, sarılıyorum ancak. Sabır gerektiriyor.Evet şu meşhur sendrom… bir de her şeyi ben yapacağım’lar başladı, ayakkabısını kendisi giyiyor, kemerini kendisi takıyor, kıyafetlerini kendisi giyiyor… ben genelde sakin kalıyorum ama o sakin kalmıyor maalesef
Biz de yaşadık bunları, bu ara geçti gibi ama. Dediğin gibi kaydırağa biri binse ağlıyorduşimdi yol veriyor, onlar çıkana kadar izliyor vs. Umarım geçer sizin de. Gerçekten çok zor zamanları
Pöfbu sabah da kahvaltı etmeye gittik, araba durunca ‘devam et baba’ diye ağladı ‘mama yemeye gitcem, devam et’ diyor tamam anneciğim geldik diyorum, ‘hayır devam et’ ahahaaa. 15 dk kriz ve sonra geldi kucağıma
Üzülmüş olabilir belki eve dönünce, belki de denk gelmiştir. Sanki bizde de dönemler var gibi, 5 gün çok uyumlu, 2 gün krizlerde gibi. Umarım buluruz bir çözüm ya, veya kısa sürer. 4 yaşta rahatlarsın diyorlar ya, bir bu kadar daha zaman var4 yaş çok uzun
Konuşması çok keyifli oluyor gerçektenher şeyi anlatabilmesi de büyük rahatlık. Konuşur ama zamanı gelince, dert etmeye gerek yok. Bence bizde en önemli etken sürekli ilgi (annem bu konuda fazla abartılıydı) ve ekransızlık. Bir de ben de erken konuşmuşum, belki genetk de etkilidir.
Sonunun ağlamaya bağlanmadığı her şeyde biz ortak bir çözüm buluyoruz, onlar hiç dert değil. Genelde ‘evet’çi bir anneyim zaten, hayır dedğim şeyler çok net ve o da kesinlikle yapmaması gereken şeyler olduğunu öğrendi. Denediği zamanlr oldu tabi ama o anlamda rahatım. Sorunumuz ağlamalı tutturmalaröyle bir ağlıyor ki, çığlıklar, tepinmeler… tam olarak ne istediği de genelde belli olmuyor. O sinirle bir yap bir yapma diyor, ne yapacağımı da şaşırıyorum. Hastayım bir de iki gündür, bir gıda zehirlenmesi yaşadık, kalan azıcık enerjimi de sömürdü ruh emicim
Nolur çabuk geçsin
2 yaş gümbür gümbür geliyortam olarak ne istediği de genelde belli olmuyor. O sinirle bir yap bir yapma diyor, ne yapacağımı da şaşırıyorum.
Benimki de aynı.. tam azaltmayı düşünürken max seviyeye çıktık. Normalde süt azaldı bitiyo vs demem gerekirken korkma ne zaman istersen meme burda falan demeye başladım. En büyük huni bana lütfennBu aralar bukadar memeye sarmalarıda mı sendrom acaba. Böyle değildi ya bir haftadır meme meme diye ortalığı inletiyor. Birazdan falan densede asla anlamıyor ve dinlemiyor çok zor ya valla huniili geziyorum 24 saat
Canım hayırlı olsunSelam kizlaaar, cuma günü Fransa'ya taşındım artık resmen gurbetciyim:) Yolculuk harika geçti, İstanbul havalimanında park vardı orda bayağı oynadı. Uçakta da nerdeyse 2 saat uyudu.
Ama ertesi gün aman Allahım tamamen değişti. Ağlamalar, huysuzluklar, her yerde meme istemeler. Tramvayda bile emzirdim, burda sütyen takmıyor kadınlar o yüzden heryerde emzirmem sorun olmadı
Fakat eşim bu durumdan hiç memnun değil, haftaya memeyi biraktiracagiz. Geldiğimiz gece bizim yatakta yattı, sonraki geceler odasında yatırdım. Uyutup çıktım, gece ağlayınca gittim. Çok daha rahat uyudu.
Yarın aşı Yaptiracagiz ve kreş müdürü ile görüşeceğiz. Umarım sizlerde iyisinizdir.
Sağol Atomiks ben Turkiyedeyim bir aydır İzmir'de bizim Fransa'da olduğumuz yerde İsviçre sınırı olduğu için olaylardan genelde etkilenmiyor.Pariste de banliyöde dedi eşim ben de takip edemedim pek burada da insanlar bana soruyor haberlerde mı izledin?
Ülke değişince anlıyorlar adaptasyon süreci oluyor benim bu geldiğimde alakalı imi idi emin değilim ama ayağını salladı arada bir sinirli insan gibi bir iki gün korktum sonra geçti. Uyuduğu ev çevredeki insanlar vs değişiyor anlıyorlar bizim Türkiye'de perde var Fransa'da panjur o bile önemli panjuru sevmiyor mesela ağlıyor.Hadi bakalım hayırlı olsun bize nazaran büyük şehirde ve daha ılıman iklimdesiniz sanırım inşallah iyi geçer mutlu olursun.Selam kizlaaar, cuma günü Fransa'ya taşındım artık resmen gurbetciyim:) Yolculuk harika geçti, İstanbul havalimanında park vardı orda bayağı oynadı. Uçakta da nerdeyse 2 saat uyudu.
Ama ertesi gün aman Allahım tamamen değişti. Ağlamalar, huysuzluklar, her yerde meme istemeler. Tramvayda bile emzirdim, burda sütyen takmıyor kadınlar o yüzden heryerde emzirmem sorun olmadı
Fakat eşim bu durumdan hiç memnun değil, haftaya memeyi biraktiracagiz. Geldiğimiz gece bizim yatakta yattı, sonraki geceler odasında yatırdım. Uyutup çıktım, gece ağlayınca gittim. Çok daha rahat uyudu.
Yarın aşı Yaptiracagiz ve kreş müdürü ile görüşeceğiz. Umarım sizlerde iyisinizdir.
Çok teşekkürlerÜlke değişince anlıyorlar adaptasyon süreci oluyor benim bu geldiğimde alakalı imi idi emin değilim ama ayağını salladı arada bir sinirli insan gibi bir iki gün korktum sonra geçti. Uyuduğu ev çevredeki insanlar vs değişiyor anlıyorlar bizim Türkiye'de perde var Fransa'da panjur o bile önemli panjuru sevmiyor mesela ağlıyor.Hadi bakalım hayırlı olsun bize nazaran büyük şehirde ve daha ılıman iklimdesiniz sanırım inşallah iyi geçer mutlu olursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?