2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bu tutturmalar bizde de var ama sonu her zaman ağlamaya varmıyor. Genelde markete gitcem, parka gitcem diye tutturuyor. Gidiyoruz tabi, ama marketten dönünce tekrar market, parktan dönünce tekrar park diye tutturuyor. Park kapanmış, market kapanmış diye açıklama yapıyorum. Dondurma istiyor sürekli. Haftada bir almaya çalışıyorum ama o her gün tutturuyor. Sakin kalıp yapılabilir şeyleri yapıyorum ama masanın üstüne 100 defa çıkma dememe rağmen çıkıyorsa kızıyorum, indiriyorum. Aglamasina izin veriyorum.

Ben şunu anladım ki çocuk büyütürken "yaşının gereği" dediğim zaman rahatım. Bu da geçecek...

Selam kizlaaar, cuma günü Fransa'ya taşındım artık resmen gurbetciyim:) Yolculuk harika geçti, İstanbul havalimanında park vardı orda bayağı oynadı. Uçakta da nerdeyse 2 saat uyudu.

Ama ertesi gün aman Allahım tamamen değişti. Ağlamalar, huysuzluklar, her yerde meme istemeler. Tramvayda bile emzirdim, burda sütyen takmıyor kadınlar o yüzden heryerde emzirmem sorun olmadı

Fakat eşim bu durumdan hiç memnun değil, haftaya memeyi biraktiracagiz. Geldiğimiz gece bizim yatakta yattı, sonraki geceler odasında yatırdım. Uyutup çıktım, gece ağlayınca gittim. Çok daha rahat uyudu.

Yarın aşı Yaptiracagiz ve kreş müdürü ile görüşeceğiz. Umarım sizlerde iyisinizdir.

Evet şu meşhur sendrom… bir de her şeyi ben yapacağım’lar başladı, ayakkabısını kendisi giyiyor, kemerini kendisi takıyor, kıyafetlerini kendisi giyiyor… ben genelde sakin kalıyorum ama o sakin kalmıyor maalesef
Biz de yaşadık bunları, bu ara geçti gibi ama. Dediğin gibi kaydırağa biri binse ağlıyordu şimdi yol veriyor, onlar çıkana kadar izliyor vs. Umarım geçer sizin de. Gerçekten çok zor zamanları
Pöf bu sabah da kahvaltı etmeye gittik, araba durunca ‘devam et baba’ diye ağladı ‘mama yemeye gitcem, devam et’ diyor tamam anneciğim geldik diyorum, ‘hayır devam et’ ahahaaa. 15 dk kriz ve sonra geldi kucağıma
Üzülmüş olabilir belki eve dönünce, belki de denk gelmiştir. Sanki bizde de dönemler var gibi, 5 gün çok uyumlu, 2 gün krizlerde gibi. Umarım buluruz bir çözüm ya, veya kısa sürer. 4 yaşta rahatlarsın diyorlar ya, bir bu kadar daha zaman var 4 yaş çok uzun
Konuşması çok keyifli oluyor gerçekten her şeyi anlatabilmesi de büyük rahatlık. Konuşur ama zamanı gelince, dert etmeye gerek yok. Bence bizde en önemli etken sürekli ilgi (annem bu konuda fazla abartılıydı) ve ekransızlık. Bir de ben de erken konuşmuşum, belki genetk de etkilidir.
Sonunun ağlamaya bağlanmadığı her şeyde biz ortak bir çözüm buluyoruz, onlar hiç dert değil. Genelde ‘evet’çi bir anneyim zaten, hayır dedğim şeyler çok net ve o da kesinlikle yapmaması gereken şeyler olduğunu öğrendi. Denediği zamanlr oldu tabi ama o anlamda rahatım. Sorunumuz ağlamalı tutturmalar öyle bir ağlıyor ki, çığlıklar, tepinmeler… tam olarak ne istediği de genelde belli olmuyor. O sinirle bir yap bir yapma diyor, ne yapacağımı da şaşırıyorum. Hastayım bir de iki gündür, bir gıda zehirlenmesi yaşadık, kalan azıcık enerjimi de sömürdü ruh emicim
Nolur çabuk geçsin

Bir de benim oğlum parka gidince aşırı pasif. Hiçbir oyuncakla ilgilenmiyor. Etrafta koşturan çocukları izliyor. Bisiklet scooter varsa ellerinden almak istiyor bir de top zaafımız var ama kaydırak salıncak hiç ilgisini çekmiyor. Evde salıncak ve kaydırak var acaba ondan mı yoksa asosyal değişik Bi çocuk mu benimki

Bebeklik hallerine göre daha rahat ama bundan sonra böyle bence ya. Eski kafa rahat günler geçti :) ağlarsa biraz kendi haline bırakıp, sarılıyorum ancak. Sabır gerektiriyor.
Konuşma konusuna gelirsek, biz de baya ilgiliyiz. Oyun ablası da eğitimli biri. Sürekli kitap, konuşma şeklinde. Erkekler daha geç konuşur diyorlar ondan belki. Bir de konuşmak ihtiyaçtanmış. Hık dediğini anladığımızdan belki ihtiyaç duymuyor, bilmiyorum Bayramda aile büyükleriyle artacağını umuyorum. Dönüşte de oyun grubuna başlayacağız. İnşallah artar i

Bu aralar bukadar memeye sarmalarıda mı sendrom acaba. Böyle değildi ya bir haftadır meme meme diye ortalığı inletiyor. Birazdan falan densede asla anlamıyor ve dinlemiyor çok zor ya valla huniili geziyorum 24 saat
Benimki de aynı.. tam azaltmayı düşünürken max seviyeye çıktık. Normalde süt azaldı bitiyo vs demem gerekirken korkma ne zaman istersen meme burda falan demeye başladım. En büyük huni bana lütfenn

Canım hayırlı olsun
Fransa karışmış senin olduğun yer güvenlidir inşallah
S soleil1 canım sen de Fransa’da mısın? Allah’a emanet olun

Canım hayırlı olsun
Sağol Atomiks ben Turkiyedeyim bir aydır İzmir'de bizim Fransa'da olduğumuz yerde İsviçre sınırı olduğu için olaylardan genelde etkilenmiyor.Pariste de banliyöde dedi eşim ben de takip edemedim pek burada da insanlar bana soruyor haberlerde mı izledin?

Ülke değişince anlıyorlar adaptasyon süreci oluyor benim bu geldiğimde alakalı imi idi emin değilim ama ayağını salladı arada bir sinirli insan gibi bir iki gün korktum sonra geçti. Uyuduğu ev çevredeki insanlar vs değişiyor anlıyorlar bizim Türkiye'de perde var Fransa'da panjur o bile önemli panjuru sevmiyor mesela ağlıyor.Hadi bakalım hayırlı olsun bize nazaran büyük şehirde ve daha ılıman iklimdesiniz sanırım inşallah iyi geçer mutlu olursun.

Fransa'da hem ırkçılık hem göçmen sorunu bence problem.Bazi kültürlerden gelen insanlar ile ortak alanları paylaşmak zor ama bu nedenle de tüm göçmenlere kötü yaklaşımda doğru değil.
Canım hayırlı olsun

Güzel anneler dün sadece 2 kez emdi kızım. Biri sabah erken saatte tekrar uykuya döndürmek için diğeri de gece uyutmak için. Öğlen uykusunu arabada yaptı. Kalabalık ve çocuklu bir ortamdaydım. Annesini emen bebekler görmesine rağmen hiç meme diye tutturmadı. Bugün de sen artık ablasın, bebekler emer. Sen bebek değilsin ki dedim. Kendisi de aklına geldikçe tekrarladı dili döndüğünce. Bugün de bayram gezmesinde bir kere emdi, çok ısrar ettiği için sakinleşsin diye emzirdim. Öğlen uykusu yine arabaya denk geldi. Şu bayram az daha uzasa ne iyi olacak Geze geze bırakırdık memeyi. Artık bu kadar azaltmışken bu ay son olsun istiyorum. Evde can sıkıntısından emdiği o kadar belliki.

Canım hayırlı olsun
Sağol canım, hep disarlarda olmama rağmen hiç protesto görmedim. Fransa'nın şuan yaşadığı göçmen sorununu, biz 20 yıl sonra yaşayacağız

Çok teşekkürler odasına alıştı gibi, birazda babasına alışsa harika olacak.
Biz guneydeyiz Bordo, yazları biraz fazla sıcak oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…