- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.461
Ayy harikasınız maşallah sizeGüzel anneler dün sadece 2 kez emdi kızım.Biri sabah erken saatte tekrar uykuya döndürmek için diğeri de gece uyutmak için. Öğlen uykusunu arabada yaptı. Kalabalık ve çocuklu bir ortamdaydım. Annesini emen bebekler görmesine rağmen hiç meme diye tutturmadı. Bugün de sen artık ablasın, bebekler emer. Sen bebek değilsin ki dedim. Kendisi de aklına geldikçe tekrarladı dili döndüğünce. Bugün de bayram gezmesinde bir kere emdi, çok ısrar ettiği için sakinleşsin diye emzirdim. Öğlen uykusu yine arabaya denk geldi. Şu bayram az daha uzasa ne iyi olacak Geze geze bırakırdık memeyi. Artık bu kadar azaltmışken bu ay son olsun istiyorum. Evde can sıkıntısından emdiği o kadar belliki.
Biz heralde seninle 3 yıl sonra falan meme bıraktırıp, yatak ayıracağızAyy harikasınız maşallah sizebizde bir arpa boyu ilerleme ve çaba yok Allah sonumuzu hayretsin
Ben de bu ara oyun grubuna yazılayım diyorum. Biraz bişiler kaparız belki. Bir de tatilde kelime tekrarlamaya başladı yarım yamalak da olsa.Bebeklik hallerine göre daha rahat ama bundan sonra böyle bence ya. Eski kafa rahat günler geçti :) ağlarsa biraz kendi haline bırakıp, sarılıyorum ancak. Sabır gerektiriyor.
Konuşma konusuna gelirsek, biz de baya ilgiliyiz. Oyun ablası da eğitimli biri. Sürekli kitap, konuşma şeklinde. Erkekler daha geç konuşur diyorlar ondan belki. Bir de konuşmak ihtiyaçtanmış. Hık dediğini anladığımızdan belki ihtiyaç duymuyor, bilmiyorumBayramda aile büyükleriyle artacağını umuyorum. Dönüşte de oyun grubuna başlayacağız. İnşallah artar i
Vallahi yaa ben de tatilde babası uyutsun diyodum 1 kere denedik memeee memeee diye ağlamalarına dayanamadım gittim yine başa döndük. Napcam bilmiyorum Bi yanım bir an önce başla bişeyleri yoluna koy diyo, yatak ayırma gece beslenmesini kesme memeyi bırakma derken önümde bir dağ görünce tüm motivasyonum gidiyor..Biz heralde seninle 3 yıl sonra falan meme bıraktırıp, yatak ayıracağız. Bi yanım istiyor bir yanım ay dursun yanımda diyor ahahha. Güya tatilde kocama iteliyodum uyutma işini.
Teşekkür ederiz. Umarım böyle devam ederiz, aksilik olmadan. Hepimize kolaylıklar diliyorumAyy harikasınız maşallah sizebizde bir arpa boyu ilerleme ve çaba yok Allah sonumuzu hayretsin
Oyun grubu her açıdan iyi olur bence de. Bizimki de tatilde 2-3 yeni kelime söyledi, yalnızlıktanmış diye düşünmeye başladımBen de bu ara oyun grubuna yazılayım diyorum. Biraz bişiler kaparız belki. Bir de tatilde kelime tekrarlamaya başladı yarım yamalak da olsa.
bizim ev boş değil genelde hareketli gelen giden de oluyor ama konuşmuyor. bila bila diyor işte sen artık ne istersen onu anlayabilirsin...Oyun grubu her açıdan iyi olur bence de. Bizimki de tatilde 2-3 yeni kelime söyledi, yalnızlıktanmış diye düşünmeye başladım
gözünüz aydın canım.Güzel anneler dün sadece 2 kez emdi kızım.Biri sabah erken saatte tekrar uykuya döndürmek için diğeri de gece uyutmak için. Öğlen uykusunu arabada yaptı. Kalabalık ve çocuklu bir ortamdaydım. Annesini emen bebekler görmesine rağmen hiç meme diye tutturmadı. Bugün de sen artık ablasın, bebekler emer. Sen bebek değilsin ki dedim. Kendisi de aklına geldikçe tekrarladı dili döndüğünce. Bugün de bayram gezmesinde bir kere emdi, çok ısrar ettiği için sakinleşsin diye emzirdim. Öğlen uykusu yine arabaya denk geldi. Şu bayram az daha uzasa ne iyi olacak Geze geze bırakırdık memeyi. Artık bu kadar azaltmışken bu ay son olsun istiyorum. Evde can sıkıntısından emdiği o kadar belliki.
Kalabalıkla yaşamak mı etkili o zaman bilmiyorum. Bize de kısa süreli gelen giden misafir arada oluyor ama bayramda herkesten bir şey öğrenme moduna girdi. Acaba oyunla deneyimle mi öğreniyorlar ki?bizim ev boş değil genelde hareketli gelen giden de oluyor ama konuşmuyor. bila bila diyor işte sen artık ne istersen onu anlayabilirsin...
neyse tatilde 1 (yazıyla bir) demeyi öğrendi. böyle giderse 10 kurban bayramı sonrası 10 a kadar saymayı öğrenir inşallah
Canım kalabalığın da etkisi illaki oluyordur ama bizimki de yalnız Türkiye'nin bir ucundaKalabalıkla yaşamak mı etkili o zaman bilmiyorum. Bize de kısa süreli gelen giden misafir arada oluyor ama bayramda herkesten bir şey öğrenme moduna girdi. Acaba oyunla deneyimle mi öğreniyorlar ki?
Bilemiyorum ki, hepsinde farklı faktörler etkili oluyor belki de. Sizin bu çay grupları da katkı sağlamıştır belki. Biz baya yalnızdık yani hep temel bakım verenler vardı yanında çoğunlukla. bayramda herkesten bir şey duyup söyleyince ben direkt kalabalık önemliymiş diye düşündüm. Neyse konuşsunlar da önemli olan o:)Canım kalabalığın da etkisi illaki oluyordur ama bizimki de yalnız Türkiye'nin bir ucundamesela bizim eve de çok gelen giden olur, ya da biz gideriz ama bizimki bunlardan bağımsız konuşuyordu zaten.
Mesela aynı ortamda bizim bir de ikizler var 2 buçuk yaşında ama hiç konuşmuyorlardı, bizim ufaklık onlardan daha çok konuşuyordu. Daha yeni başladılar konuşmaya ama şimdi çok güzel konuşuyorlar.
Bence tüm bebisler vaktini bekliyor, canları isteyince bıcır bıcır konuşacak hepsi
Canım benBilemiyorum ki, hepsinde farklı faktörler etkili oluyor belki de. Sizin bu çay grupları da katkı sağlamıştır belki. Biz baya yalnızdık yani hep temel bakım verenler vardı yanında çoğunlukla. bayramda herkesten bir şey duyup söyleyince ben direkt kalabalık önemliymiş diye düşündüm. Neyse konuşsunlar da önemli olan o:)
Teşekkür ederim canım. Odasını ayırmak bizde çok olumlu etki etmişti. Size de iyi gelir inşallah.gözünüz aydın canım.
ben de dün gece bayram tatilinin ilk gecesi yapmayı planladığım şeyi son gece yaparak kendi çapımda bi rekor kırdım. odasını ayırdım. istikrar desen var ama 9 gün gecikmeli
hadi bakalım gazamız mübarek ola
Mutlaka öyledir canım mizaç önemli, ama bizim minnoş baya iyiydi bu konuda. Böyle giderse erken konuşur diyordum. Sonradan ıhhhııya bağladı. O yüzden bir sebep arıyorum ister istemezCanım ben1Tutaste ye katılıyorum. Bence çocuğun içinden de gelecek, her konuda olduğu gibi hepsinin zamanı farklı. Bizim sık sık görüştüğümüz kişiler olmuyor, genelde evde inciyle yalnızız. Ama uzun zamandır çok güzel konuşuyor. Kelimeleri hep tam çıkarıyor. Sürekli kitap okuyan bir annede değilim. Ama çok konuşurum, genel olarak konuşkan mizacliyim. Bence bana çektiği için böyle oldu.
ben her sıkıldığında meme almasın diye bahane uyduruyorum sadece uyurken vereceğim diyorum. akşam 8 olmuş geliyor bana "anne meme eee eeee" yani türkçe meali anne bana meme ver uyuycam . yersen işteTeşekkür ederim canım. Odasını ayırmak bizde çok olumlu etki etmişti. Size de iyi gelir inşallah.
Evde can sıkıntısından meme diye geliyor ama artık ertelemek daha kolay gibi. Çok tutturursa, ağlarsa, başka bir şeyle oyalanmazsa yine veriyorum ama emme sayısı epey azaldı çok şükür. Böyle devam ederek bu ay emzirmeyi sonlandirirsak gelecek ay da bezi bıraktırmaya niyetlenicem. Bugün tuvalette çiş yapmak için tutturduçiş yapmadı ama heves etmesi bile iyi sanki. 2 yaşa girmeden bunları halletsek ne iyi olacak
şimdi gördüm mesajını hatta bildirimi şimdi geldi. ondan anca yazıyorum.Sağol Atomiks ben Turkiyedeyim bir aydır İzmir'de bizim Fransa'da olduğumuz yerde İsviçre sınırı olduğu için olaylardan genelde etkilenmiyor.Pariste de banliyöde dedi eşim ben de takip edemedim pek burada da insanlar bana soruyor haberlerde mı izledin?
Canim bende 1 haftadır odasını ayırdım ama gece 3-4 kere uyanıp meme istiyor. Gidip meme ile uyutup tekrar kendi odama geçiyorum. Sizde de öyle mi?Teşekkür ederim canım. Odasını ayırmak bizde çok olumlu etki etmişti. Size de iyi gelir inşallah.
Evde can sıkıntısından meme diye geliyor ama artık ertelemek daha kolay gibi. Çok tutturursa, ağlarsa, başka bir şeyle oyalanmazsa yine veriyorum ama emme sayısı epey azaldı çok şükür. Böyle devam ederek bu ay emzirmeyi sonlandirirsak gelecek ay da bezi bıraktırmaya niyetlenicem. Bugün tuvalette çiş yapmak için tutturduçiş yapmadı ama heves etmesi bile iyi sanki. 2 yaşa girmeden bunları halletsek ne iyi olacak
Canim uyandığında ben de meme ile uyutuyorum tekrar ama gece bir kez uyanıyor genelde, sabaha karşı o da. Ben de yanımıza alıyorum birlikte uyuyoruz çoğunlukla.Canim bende 1 haftadır odasını ayırdım ama gece 3-4 kere uyanıp meme istiyor. Gidip meme ile uyutup tekrar kendi odama geçiyorum. Sizde de öyle mi?
hiç bir fikrim yok gidince bakayım diycem ama nasıl bakılıyor bilmiyorum sanırım.Kızlar naber bıngıldağı kapanmayan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?