2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Neyse şükür bu hafta şimdilik hastalik yok.Ama sağolsun eşime iki dakika emanet edince düşüyor.

fiyatlarını bilmiyorum ama aylık 7-8 bin civarıdır gibi geldi bana. bir de okul evdeki gibi her şeyi ingilizce konuşmuyor ki . bi hafta renkler bi hafta sayılar bi hafta günler öyle öyle bi seneyi tamamlıyorlar. sene sonunda da ellerinde I LOVE YOU MOMMY yazan pankartla eve gönderiyorlar. al sana ingilizce

Sabahtan akşama okulda ingilizce konuşulmuyor malesef, çok kısıtlı zamanda işte adını söylemeyi, renkleri sayıları falan öğretiyorlar. Bizim evde genel olarak bir ingilizce hakimiyeti var, eşimle benim hayatımızın çok içinde izlediğimiz, dinlediğimiz, okuduğumuzun çoğu yani. Ben de gün içinde bolca ingilizce konuşuyorum ufaklıkla ama anadili gibi öğrenmeyecektir tabiiki, sadece kulak aşinalığı yatkınlığı olsun istiyorum. Sizinki dille yaşıyor, yoğuruluyor, Fransa'da geçiriyor hayatını. Yoksa keşke sürekli okulda da konuşsalar da çocuk bana sütlü çayımı getirir misiniz bayan mumu dese. Bir de akd amerikan kültür derneği olunca öyle bi algı var, kapıdan girince yabancı dil yüklenecek gibi, muhtemelen yönetim de niye çocuğum şakımıyor diyen velilerden yıldı böyle açıklama yapıyorlar. Yarım gün aylık 6 bin artı senelik 6.5 kırtasiye alıyor. Ama şubeden şubeye fark eder mi bilmiyorum. Standart apartman altındaki kreşler tam gün 8 9 bin olunca fiyat normal geldi açıkçası, ben daha fazla bekliyodum.

kime göre neye göre uslu. bu insanlar ne garip.
benim çocuklar kurtlu gibi bi dakka durmuyorlar. hep evde bi konuşma gülüşme koşturma çığlıkla oyunlar falan. ama sonra başka çocuklara bakıyorum. sakin sessiz. merhaba derken bile 40 kere düşünüyor. sesi çıkmıyor hiç. Allahım iyi ki benim çocuklarım böyle değil diyorum. tam bize göre ve bizim ayarımızda çocuklarımız var. anne babadan ne görüyorlarsa o oluyor çocuğun mizacı da.
hastalık konusunda da dert etme kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş. sen tedbirli ol. Evde acil olması gereken ilaçları bulundur. Gerisini Allaha bırak. durduk yere kötüyü negatifi düşünüp çağırma. kendini gerçekleştiren kehanete inanırım. Allaha emanet olsun tüm yavrular.

Son düzenleme:
Kızım kreşe başladı başlayalı hasta. 1 hafta gidiyor, 1 hafta da evde iyileşmeye çalışıyor. Biz ailecek (Çok önemli bir durum olmadığı sürece) pek hastaneye giden tipler değiliz. Kızımı da pek götürmeyip süreci evde idare etmeye çalışıyorum. Devlet hastaneleri çok yoğun, özeller de tahlillerden para kazanmak için boşu boşuna çocuğu yoruyor izlenimi veriyor bana. Sonuçta verdikleri ilaçları kızıma da kullandıramıyorum. Ilaç içmeyi seven bir çocuk değil. Gerekli durumlar için kızıma calpol var evde. Bugün sf ile burnunu temizledim, epeydir yapmıyordum. O da rahatlattı biraz. Buhar makinesinden de faydalaniyoruz birkaç gündür.

Kendimde gripi ilaçla bir hafta, ilaçsız 7 günde atlattığımı farkettiğimden beri böyleyim. Özel dikkat gerektiren bir rahatsızlığı yoksa kendini biraz sakin kalmaya zorlayarak gözlemleyebilirsin belki.

Kızlar benimkisi yemesi zaten sorunluydu. Bu ara kaşığakarsi fobisi oldu iyice 2 yastanmidir nedir. Cpcuklarda neofobi oluyormuş:)) geçen biyere gidiyordukta uzmana o söylemişti 2 yaşta seçici yemek yeme alışkanlığı bir ara bisey yemedi kaç gündür. Şimdi kendi eline veriyorum salatalik yiyor mesela. Kuru uzum ceviz biraz bebe biskucisi (kendim yaptım sevmedi mamasına katıp veriyorum benimkileri hazırları seviyor ) kinoa cipsi günü kapatyrz. Eskiden eline alıp pek yemezdi bu ara ona başladı ama yemek olarak neler yiyecek bakalım merakla bekliyorum :) sevinsemmi uzulsemmi bilemiyorum :)) sanırım gittiğimiz yeme terapileri hafiften ise mi yariyor yoksa 2 yaş olduğu için arka dişler çıktı cigneme kasları mi gelişti anlayamıyorum:) inşallah ilerleriz bu konuda biliyorsunuz ki en büyük sıkıntımız yemek yemekti bizim (

İyi akşamlar canım kızlar bu aralar her şey çok yoğun geçiyor, fırsat buldukça girip okuyorum yazılanları aklım hep burada. Akşamları 8 gibi benimkini uyutup direkt ders çalışmaya başlıyorum 2-3 boyunca, öyle olunca pilim bitiyor resmen. Gündüz ev işi çocuk bakımı akşam dersler derken Leyla olmak üzereyim

Benimkine emmeyi bıraktirmayi düşünüyorduk ama hep hayır diyordu. Aşıdan sonra bıraksın babasıyla deneyeceğiz dedik ama asmde aşı yok sıraya girdik bekliyoruz hal böyle olunca dün aksam birden kesmeye karar verdim ve emzirmeden uyuttum. Gece uykusuna geçerken emmeden uyumuşluğu oluyordu zaten o çok şaşırtmadı. Bugün öğlen uykusundan da emzirmedim ve dedim ki tamam bu iş oldu artık. Sabahın kör vaktini saymazsam bugün hiç emzirmedim ve gece uykusuna da öyle yatırdım. Hatta ve hatta uykudan uyandı su içti ve hiç meme demeden bana sarılıp uyudu buna çok şaşırdım bu geceyi ve yarını bu şekilde gecirirsek artık bitti kabul edicem inşallah

Harika bir haber bu Olmuş bu iş olmuş. Anneciğini üzmeden bırakacak inşallah yakışıklım

Hayırlısı olsun emeklerinin karşılığını alırsın inşallah meme demeden sarılıp uyması güzel olmuş üzülmeden biraktirabilmek.

Kızlar bizmiki eşimle oynayıp eğlenmeye kafayı taktı bu sıralar gece 12 ye kadar uyumuyor sonra sabah 10 da uyanıyor bu seferde öğlen uyumadı eşim öğlen evdeydi öyle olunca yoruldu erken yatırdım 830 gibi bakalım sabah kaçta kalkacak.

Oleyyyy! demek geldi içimden. Çok güzel haber. Tebriksss

Büyüyorlar ya

Çocukluğa atılan ilk adım gibi değil mi? Emzirme bitince insanın gözüne daha bi büyük geliyorlar. Bebek değil, çocuk olduğuyla yüzleşiyoruz
Gerçekten öyle canım ya, artık kocaman oldun diyorum. Bakıyorum gerçekten de kocaman ya nerede o göğsümüzde fasulye gibi yattıkları günler

Gerçekten öyle canım ya, artık kocaman oldun diyorum. Bakıyorum gerçekten de kocaman ya nerede o göğsümüzde fasulye gibi yattıkları günler
Ben işe gideceğim fikrine alıştırmaya çalışıyorum kızçemi. Bana diyor ki, işe gitme evde dur, mama yap, çorba yap. gerçekten kocaman olmuşlar. ❤ Ne miniklerdi ama yaa

Ben işe gideceğim fikrine alıştırmaya çalışıyorum kızçemi. Bana diyor ki, işe gitme evde dur, mama yap, çorba yap. gerçekten kocaman olmuşlar. ❤ Ne miniklerdi ama yaa
Oyyy yerim ben onu ya her şeyi de biliyorlar çok güzel günlerdi birkaç sene sonra da bu halleri için öyle diyeceğiz, bu da acı bir gerçek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…