- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #58.301
fiyatlarını bilmiyorum ama aylık 7-8 bin civarıdır gibi geldi bana. bir de okul evdeki gibi her şeyi ingilizce konuşmuyor ki . bi hafta renkler bi hafta sayılar bi hafta günler öyle öyle bi seneyi tamamlıyorlar. sene sonunda da ellerinde I LOVE YOU MOMMY yazan pankartla eve gönderiyorlar. al sana ingilizceKızlar ingilizce hakkında neden olumsuz konuştular anlamadım bence okulda geçirdikleri süre uzun yani sabahtan akşama benim kız bir iki ay önce babasının her dediğini çevir diyordu bana şimdi çok azaldı şakır şakır konusmasalarda biraz öğretmenin konuştuğu kadar anlarlar nasıl oluyor eğitimleri birde bizim komşu anne baba pediatr kırmızı otobüse gönderiyor akd ne kadar fiyatları
Sabahtan akşama okulda ingilizce konuşulmuyor malesef, çok kısıtlı zamanda işte adını söylemeyi, renkleri sayıları falan öğretiyorlar. Bizim evde genel olarak bir ingilizce hakimiyeti var, eşimle benim hayatımızın çok içinde izlediğimiz, dinlediğimiz, okuduğumuzun çoğu yani. Ben de gün içinde bolca ingilizce konuşuyorum ufaklıkla ama anadili gibi öğrenmeyecektir tabiiki, sadece kulak aşinalığı yatkınlığı olsun istiyorum. Sizinki dille yaşıyor, yoğuruluyor, Fransa'da geçiriyor hayatını. Yoksa keşke sürekli okulda da konuşsalar da çocuk bana sütlü çayımı getirir misiniz bayan mumu dese. Bir de akd amerikan kültür derneği olunca öyle bi algı var, kapıdan girince yabancı dil yüklenecek gibi, muhtemelen yönetim de niye çocuğum şakımıyor diyen velilerden yıldı böyle açıklama yapıyorlar. Yarım gün aylık 6 bin artı senelik 6.5 kırtasiye alıyor. Ama şubeden şubeye fark eder mi bilmiyorum. Standart apartman altındaki kreşler tam gün 8 9 bin olunca fiyat normal geldi açıkçası, ben daha fazla bekliyodum.Kızlar ingilizce hakkında neden olumsuz konuştular anlamadım bence okulda geçirdikleri süre uzun yani sabahtan akşama benim kız bir iki ay önce babasının her dediğini çevir diyordu bana şimdi çok azaldı şakır şakır konusmasalarda biraz öğretmenin konuştuğu kadar anlarlar nasıl oluyor eğitimleri birde bizim komşu anne baba pediatr kırmızı otobüse gönderiyor akd ne kadar fiyatları
kime göre neye göre uslu. bu insanlar ne garip.Ben kızım hasta olunca panik atak oluyorum kızlar erken doğduğu için mi eşim hastalık anında hiç uyumlu olup sakinleştirici olmadığı için mi bilmiyorum bulunduğumuz yerde doktora ulaşmak vs de sıkıntı gidince de parasetamol içir diyorlar başka birşey dedikleri yaptıkları yok.Geldigimizden beri iki defa hasta oldu birinde havuza gitmiştik birinde hızlı trene binip düğüne katıldık kalabalık ortam hikayesi oldu yani.Okula başlayınca ne olurum bilmem.Turkiyede kaptigim gibi ya doktora ya acile gidiyorum sagolsunlar doktorlar çok ilgileniyor.Burada sağlık olayını anlamadım neyse en son yakın bir doktor bulduk hoş pediatr değil ücreti de çok en azından göğsünü dinleyip kulağına bakıyor içimiz rahatlıyor.Bu arada benim kızım hareketli Türkiye de bunu hissetmesemde Fransa'da gayet hissetiriyorlar en son eşimin erkek kardeşi de kızımla tanışınca kendi kızının uslu oldugunu söyledi.Oysaki kızımın daha sakin halleri bunlar küçükken çok daha hareketliydi hiç durmuyordu.Bizim kreş olayı muamma güya biz burada yokken eşim gitti müdire ile görüştü kontrat verdiler imzalayıp teslim etti orayda Eylül sonu diye adaptasyon günü yazdi ama geri dönmeleri mingerekiyormus aramadı kimse vs diyor.Ben bugün kreşi aradım yeterli personel yokmuş şu sırada dosyalar kartondaymis ofis kısmı tasiniyormus dediler bana geri dönüş yapacak durumumuz ne oldu diye bakalım.
Teşekkür ederim. Bana da öyle geliyorSizin adınıza sevindimumarım hep böyle devam eder. Yavaş yavaş hayat eskisi gibi olacak sanki
Kızım kreşe başladı başlayalı hasta. 1 hafta gidiyor, 1 hafta da evde iyileşmeye çalışıyor. Biz ailecek (Çok önemli bir durum olmadığı sürece) pek hastaneye giden tipler değiliz. Kızımı da pek götürmeyip süreci evde idare etmeye çalışıyorum. Devlet hastaneleri çok yoğun, özeller de tahlillerden para kazanmak için boşu boşuna çocuğu yoruyor izlenimi veriyor bana. Sonuçta verdikleri ilaçları kızıma da kullandıramıyorum. Ilaç içmeyi seven bir çocuk değil. Gerekli durumlar için kızıma calpol var evde. Bugün sf ile burnunu temizledim, epeydir yapmıyordum. O da rahatlattı biraz. Buhar makinesinden de faydalaniyoruz birkaç gündür.Ben kızım hasta olunca panik atak oluyorum kızlar erken doğduğu için mi eşim hastalık anında hiç uyumlu olup sakinleştirici olmadığı için mi bilmiyorum bulunduğumuz yerde doktora ulaşmak vs de sıkıntı gidince de parasetamol içir diyorlar başka birşey dedikleri yaptıkları yok.Geldigimizden beri iki defa hasta oldu birinde havuza gitmiştik birinde hızlı trene binip düğüne katıldık kalabalık ortam hikayesi oldu yani.Okula başlayınca ne olurum bilmem.Turkiyede kaptigim gibi ya doktora ya acile gidiyorum sagolsunlar doktorlar çok ilgileniyor.Burada sağlık olayını anlamadım neyse en son yakın bir doktor bulduk hoş pediatr değil ücreti de çok en azından göğsünü dinleyip kulağına bakıyor içimiz rahatlıyor.Bu arada benim kızım hareketli Türkiye de bunu hissetmesemde Fransa'da gayet hissetiriyorlar en son eşimin erkek kardeşi de kızımla tanışınca kendi kızının uslu oldugunu söyledi.Oysaki kızımın daha sakin halleri bunlar küçükken çok daha hareketliydi hiç durmuyordu.Bizim kreş olayı muamma güya biz burada yokken eşim gitti müdire ile görüştü kontrat verdiler imzalayıp teslim etti orayda Eylül sonu diye adaptasyon günü yazdi ama geri dönmeleri mingerekiyormus aramadı kimse vs diyor.Ben bugün kreşi aradım yeterli personel yokmuş şu sırada dosyalar kartondaymis ofis kısmı tasiniyormus dediler bana geri dönüş yapacak durumumuz ne oldu diye bakalım.
Harika bir haber buİyi akşamlar canım kızlarbu aralar her şey çok yoğun geçiyor, fırsat buldukça girip okuyorum yazılanları aklım hep burada. Akşamları 8 gibi benimkini uyutup direkt ders çalışmaya başlıyorum 2-3 boyunca, öyle olunca pilim bitiyor resmen. Gündüz ev işi çocuk bakımı akşam dersler derken Leyla olmak üzereyim
Benimkine emmeyi bıraktirmayi düşünüyorduk ama hep hayır diyordu. Aşıdan sonra bıraksın babasıyla deneyeceğiz dedik ama asmde aşı yok sıraya girdik bekliyoruzhal böyle olunca dün aksam birden kesmeye karar verdim ve emzirmeden uyuttum. Gece uykusuna geçerken emmeden uyumuşluğu oluyordu zaten o çok şaşırtmadı. Bugün öğlen uykusundan da emzirmedim ve dedim ki tamam bu iş oldu artık. Sabahın kör vaktini saymazsam bugün hiç emzirmedim ve gece uykusuna da öyle yatırdım. Hatta ve hatta uykudan uyandı su içti ve hiç meme demeden bana sarılıp uyudu buna çok şaşırdım bu geceyi ve yarını bu şekilde gecirirsek artık bitti kabul edicem inşallah
Ayyy inşallah teyzesiiHarika bir haber buOlmuş bu iş olmuş. Anneciğini üzmeden bırakacak inşallah yakışıklım
Hayırlısı olsun emeklerinin karşılığını alırsın inşallah meme demeden sarılıp uyması güzel olmuş üzülmeden biraktirabilmek.İyi akşamlar canım kızlarbu aralar her şey çok yoğun geçiyor, fırsat buldukça girip okuyorum yazılanları aklım hep burada. Akşamları 8 gibi benimkini uyutup direkt ders çalışmaya başlıyorum 2-3 boyunca, öyle olunca pilim bitiyor resmen. Gündüz ev işi çocuk bakımı akşam dersler derken Leyla olmak üzereyim
Benimkine emmeyi bıraktirmayi düşünüyorduk ama hep hayır diyordu. Aşıdan sonra bıraksın babasıyla deneyeceğiz dedik ama asmde aşı yok sıraya girdik bekliyoruzhal böyle olunca dün aksam birden kesmeye karar verdim ve emzirmeden uyuttum. Gece uykusuna geçerken emmeden uyumuşluğu oluyordu zaten o çok şaşırtmadı. Bugün öğlen uykusundan da emzirmedim ve dedim ki tamam bu iş oldu artık. Sabahın kör vaktini saymazsam bugün hiç emzirmedim ve gece uykusuna da öyle yatırdım. Hatta ve hatta uykudan uyandı su içti ve hiç meme demeden bana sarılıp uyudu buna çok şaşırdım bu geceyi ve yarını bu şekilde gecirirsek artık bitti kabul edicem inşallah
Çok teşekkür ederim canımHayırlısı olsun emeklerinin karşılığını alırsın inşallah meme demeden sarılıp uyması güzel olmuş üzülmeden biraktirabilmek.
Oleyyyy! demek geldi içimden. Çok güzel haber. Tebriksssİyi akşamlar canım kızlarbu aralar her şey çok yoğun geçiyor, fırsat buldukça girip okuyorum yazılanları aklım hep burada. Akşamları 8 gibi benimkini uyutup direkt ders çalışmaya başlıyorum 2-3 boyunca, öyle olunca pilim bitiyor resmen. Gündüz ev işi çocuk bakımı akşam dersler derken Leyla olmak üzereyim
BenimdeeOleyyyy! demek geldi içimden. Çok güzel haber. Tebriksss
Büyüyorlar ya
Oleyyyy! demek geldi içimden. Çok güzel haber. Tebriksss
Büyüyorlar ya
Çocukluğa atılan ilk adım gibi değil mi? Emzirme bitince insanın gözüne daha bi büyük geliyorlar. Bebek değil, çocuk olduğuyla yüzleşiyoruzBenimdeegerçekten büyüyorlar artık
Gerçekten öyle canım ya, artık kocaman oldun diyorum. Bakıyorum gerçekten de kocaman ya nerede o göğsümüzde fasulye gibi yattıkları günlerÇocukluğa atılan ilk adım gibi değil mi? Emzirme bitince insanın gözüne daha bi büyük geliyorlar. Bebek değil, çocuk olduğuyla yüzleşiyoruz
Ben işe gideceğim fikrine alıştırmaya çalışıyorum kızçemi. Bana diyor ki, işe gitme evde dur, mama yap, çorba yap.Gerçekten öyle canım ya, artık kocaman oldun diyorum. Bakıyorum gerçekten de kocaman ya nerede o göğsümüzde fasulye gibi yattıkları günler
Oyyy yerim ben onu ya her şeyi de biliyorlarBen işe gideceğim fikrine alıştırmaya çalışıyorum kızçemi. Bana diyor ki, işe gitme evde dur, mama yap, çorba yap.gerçekten kocaman olmuşlar. ❤ Ne miniklerdi ama yaa
Ayyy buna çokGerçekten öyle canım ya, artık kocaman oldun diyorum. Bakıyorum gerçekten de kocaman ya nerede o göğsümüzde fasulye gibi yattıkları günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?