2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
mumuberry yeni süreciniz hayırlı olsun. Umarım doğru yerdir sizin için

Benim de sizlerle paylaşmak istediğim durumlarım var. Bizim minnoş kreşe alıştı çok şükür. Geçtiğimiz perşembe ve cuma ilk kez öğlen uykusuna kaldı ve uyanınca aldım. Uyumazsa diye erkenden gidip beklemistim ama arkadaşları uyuyunca o da uyumuş. Haftasonunu hastalıkla karşılamasaydık bugünden itibaren tam güne geçecekti. Maaşallah Inci çok uyumla karşılıyor yeni sürecini. Sabahtan evde, kreşe gitmek istemeyerek başlıyor söylenmeye ama yolda hadi okula gidelim demeler, sen aşağıda bekleme git demeler ve benden öğretmeninin kucağına gidip el sallamalar ❤❤❤ Maaşallah bir rüyanın içindeyim sanki. Kızım çok uyumlu biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum açıkçası. Yalnız her haftasonu hastalık halini nasıl atlatırız bana bir yol gösterin lütfen. Bugün yine gidemedi kreşe. Haftaya iş başı yapmayı planlıyorum. Hastalık halinde bırakacak kimsemiz yok, az çok biliyorsunuz durumları. Her fikre açığım.

Diğer yandan ben kendimi nasıl hissediyorum?
Kreşe gideceği ilk günün gecesi hıçkıra hıçkıra ağlıyordum, tanımadığım kişilere nasıl emanet edicem diye. Şimdi güvenerek bırakmaya başlayınca, pozitif, gülümseyerek etrafa bakan kadına geri döndüm. Kızımı beklerken tek başıma geziyorum, sıcak çay içiyorum, arkadaşlarımla görüşüyorum. Yüzüme kan, canıma can geldi resmen. Mutluyum artık. Saçıma çok istediğim permayı bile yaptırdım. Hem emzirmiyorum hem de kuaföre gitmeye vaktim var. Doğumdan sonra her gün zamanla azalan bir gülümsemem ve olumlu bakış açım vardı ki, eski Merveyi en çok ben özlemiştim. Şimdi aynaya baktığımda o Merveyi görüyorum. İyileştim sanırım...

Hepinizi sımsıkı kucaklıyorum.

Kaç yaşında başlarsa başlasın ilk sene hastalıkla geçecek dediğinde ben bu kadarını beklemiyordum. Her cuma hastalıkla dönüp pzt salıyı evde geçirecek gibiyiz. Direnclerini yüksek tutacak bir şey bulmamız lazım. Calpol ve enterogermina hariç hiçbir şeyi içiremiyorum. D vitaminini bile yemeğine sıkıyorum

Geçmiş olsun arkadaşım. Geceleri soğuk odada yatırın. hastalığa bire bir. odasının peteklerini kapalı tutun ve camları vasistas ayarında açık bırakın. Ankaranın eksi bilmem kaç derecelerinden bahsetmiyorum tabi. ama dondurucu soğuklara kadar bu açık pencereler çok iş görür. Kışın da kapalı peteklere devam. Denendi test edildi onaylandı.

Ben ayağından çorabı çıkarınca tedirgin olanlardanım Pencerelerimiz ahşap doğrama, o şekilde açılmıyor zaten de kışın odasının peteğini kapatmayı denerim. Teşekkürler canım

Selam kızlar,
Benim kız 1 ayın sonunda kreşe alıştı onu bırakıp giderken el sallıyor artık bana,çok şükür.

Hastalık konusuna gelince misophonia_ burda hasta olsa bile kreşe okula gidiliyor. Eğer 38 üzeri ateşi varsa, yemiyorsa evde kalsın diyorlar. Geçen hafta benim kız hasta olunca 2 gün göndermedim, 3. Gün arayıp çağırdılar:) zaten kreşte butun çocuklar sümüklü, öksürük içinde

Birde size bir sorum var kızlar. 2-3 haftadır gündüz uykuları perişan. Yarım saat sonra uyanıp bayağı ağlıyor ve geri uyumauyor. Bir ara hatırlıyorum birkaç kişi bu durumdan muzdaripti, merak ettim

Ya o kadar sevindim ki senin adına gerçekten gözün aydın demek istiyorum maşallah belki yalnızsın sıkıntılar çektin ama Allah bir yerden kolaylık veriyor incinin uyumlu bir çocuk olması büyük nimet. Her çocuk farklı çünkü ben asla düşünemiyorum kreşe bıraktığımı hiç o yapıda bir çocuk değil benimki, memeyi bile bırakamadık baksana
Bağışıklık için takviyeler deneyebilirsin karamürver ekstresi hastalık süresini kısaltıyor diyolar. İnstagramda ebeannecim diye Bi sayfa var ben çok faydalanıyorum bir bak istersen. Okula başlayan her çocuk ilk aylarını malesef hastalık-iyileşme-hastalık-iyileşme.. döngüsünde geçiriyor. Allah büyüğünden korusun tüm çocukları.

wellcome on board my dear Madame . onlardan biri de bizdik. tam anlamıyla geçti denemez ama alıştık diyelim. su soğuktu girince alıştık kucağına alıp sakinleştirecekmişsin. sonra zamanla düzene girecekmiş. biz öyle yapıyoruz kriz gibi ağlamıyor artık en azından...

Ay çok güldüm:)) peki neymiş bu durum? Vallahi billahi bezdum daa

Çok sevindim alısmasına
Hastalık durumlarında kreşe getirmeyin dedi bizim kreş. Hem diğer çocukların sağlığı hem çalışanların sağlığı için böyleymiş uygulama. Bulaş etkisi azalınca götürebilirmişiz.
Gündüz uykularında uyanınca ben de kucakta sakinlestirip uyuyunca tekrar yatırıyorum. Bu olay bizde de yeni olmaya başladı.

Çok teşekkür ederim çok şükür Rabbim bir yerden kolaylık veriyor. Kendimi iyi hissediyorum ya, bu bile çok güzel bir şey
Bu kadarını beklemiyordum hastalık konusunun. Hiç hasta olmazdı şimdi her hafta sonu hasta amin, Allah beterinden korusun
Ebeannecim e bakıcam, teşekkür ederim

Yani bıraktığımız oyun grubu diyor iki farklı yere götürün. Ablacım kışın ortasında çocuğu lahana gibi sarıp sabah sabah otobüsle bi yere götürene kadar evin dibine yuvarlayım 30 saniyede varıyor kapısına. Aynı süreyi yollarda geçireceğim ve neredeyse aynı tutara denk geliyor. Oyun parkının bile saati 180 olmuş sadece enerji atıyor orada. Oyun grubunda da yarım saat, üst gruba alsan 45 dk maksimum, elişi veriyosun ben kesiyorum zaten tavuğu. Düzenli gitmeli diyorsun, yurtdışında 2 yaştan kreşe alıyorlar çocukladı diyor eğitmenin bana, sonra kreşe vermeyi planlıyorum diyince ağız yamuluyor. Değişik. Bir kucak da bizden size biz bu yaz eczaneden fly mix diye bir tane sprey almıştık doğal yağ karışımı. Aslında sivri sinek savar ama eczacı bunu kreşe ya da kalabalık yerlere giderken çocuğa sıkın bir bariyer olsun falan demişti. Ben denemeye yeni başladım bir etkisi var ya da yok diyemem. Sadece bir fikir.

Ay çok güldüm:)) peki neymiş bu durum? Vallahi billahi bezdum daa
uyku terörü , gece terörü, kimine göre 2 3 4 5 yaş sendromu. ama genel anlamda çocuğun ben buradayım ve bir çok şeyi yapabilirim. beni de duyun görün ben de varım dediği dönem. tabi bu süreç uykuyu da vuruyor ve bu şekilde çıkıyor karşımıza. ben uydurmuyorum okuduklarım ve çocuk psikoloğundan duyduklarım bu yönde.
sendrom diyip içinden çıkılmaz hale sokmayın yavaş yavaş hayatımıza dahil oluyor ve bunu da bu şekilde yapıyor demişti.

mumu AKD benim de aklımda. ama ingilizceden değil. ben de inanmıyorum bu kadar erken yaşta bu kadarcık ingilizce ile bi şeyler öğreneceklerini. evde yoğun maruz kalırsa dil öğrenirler bu yaşlarda.
küçükyalı şubesine verdi bizim karşı komşumuz ve memnunlar. benim kızdan 7 ay büyük o. siz de verecek olursanız birlikte gelip gitsinler dedi. şimdilik yarım gün gidiyor. öğlene kadar. yaş büyüdükçe tam güne dönecek. ama ben verirsem şubat ve sonrasına düşünüyorum. hem hala konuşamıyor hem de bezi bırakmadı. biraz erken geldi bana.

Kızlar ingilizce hakkında neden olumsuz konuştular anlamadım bence okulda geçirdikleri süre uzun yani sabahtan akşama benim kız bir iki ay önce babasının her dediğini çevir diyordu bana şimdi çok azaldı şakır şakır konusmasalarda biraz öğretmenin konuştuğu kadar anlarlar nasıl oluyor eğitimleri birde bizim komşu anne baba pediatr kırmızı otobüse gönderiyor akd ne kadar fiyatları

Kızlar WhatsApp tan bana biri mesaj atıyor bir alışveriş sitesi ürünleri beğenip para kazanacakmisim dolandırıcılık mı bu

Sizin adınıza sevindim umarım hep böyle devam eder. Yavaş yavaş hayat eskisi gibi olacak sanki

Sizin adınıza sevindim umarım hep böyle devam eder. Yavaş yavaş hayat eskisi gibi olacak sanki
Kesinlikle katılıyorum, yavaş yavaş eski hayatlarımıza dönmeye başlıyoruz.
Ben geçen cumartesi 3 yıl aradan sonra ilk kez akşam dışarı çıktım. Eşim kızımızı uyuttu ve ilgilendi. Yaşadığımı hissettim. Benimle yarım saat yatakta oyalanan minnoş, babası ile 15 DK da uyumuş.
Pazartesi akşamı da konsere gideceğim açılışı yaptım, darısı başınıza

Ben kızım hasta olunca panik atak oluyorum kızlar erken doğduğu için mi eşim hastalık anında hiç uyumlu olup sakinleştirici olmadığı için mi bilmiyorum bulunduğumuz yerde doktora ulaşmak vs de sıkıntı gidince de parasetamol içir diyorlar başka birşey dedikleri yaptıkları yok.Geldigimizden beri iki defa hasta oldu birinde havuza gitmiştik birinde hızlı trene binip düğüne katıldık kalabalık ortam hikayesi oldu yani.Okula başlayınca ne olurum bilmem.Turkiyede kaptigim gibi ya doktora ya acile gidiyorum sagolsunlar doktorlar çok ilgileniyor.Burada sağlık olayını anlamadım neyse en son yakın bir doktor bulduk hoş pediatr değil ücreti de çok en azından göğsünü dinleyip kulağına bakıyor içimiz rahatlıyor.Bu arada benim kızım hareketli Türkiye de bunu hissetmesemde Fransa'da gayet hissetiriyorlar en son eşimin erkek kardeşi de kızımla tanışınca kendi kızının uslu oldugunu söyledi.Oysaki kızımın daha sakin halleri bunlar küçükken çok daha hareketliydi hiç durmuyordu.Bizim kreş olayı muamma güya biz burada yokken eşim gitti müdire ile görüştü kontrat verdiler imzalayıp teslim etti orayda Eylül sonu diye adaptasyon günü yazdi ama geri dönmeleri mingerekiyormus aramadı kimse vs diyor.Ben bugün kreşi aradım yeterli personel yokmuş şu sırada dosyalar kartondaymis ofis kısmı tasiniyormus dediler bana geri dönüş yapacak durumumuz ne oldu diye bakalım.

Oyun grubu var daha doğrusu oyuncak kütüphanesi orada da bu sene sürekli kapanıyor kadın hasta rapor alıyor yerine bakan da yok.Bende bugün İsviçre tarafına.goyurdum otobüsle ama 10 dakikalık yol bile git gel oynat vs yorucu oldu.Fakat o taraf bizim burdan daha eğlenceli ve güzel düşünülmüş insanlar da daha sempatik.orada da ücretsiz oyun grubu var ama 9 11 arası bizim için biraz erken saati bu aralar geç yatıp 9 930 gibi kalkıyor hele bazen 5 te kalkıp oturdu sonra bir daha uyudu.Uykumuz sıkıntı bu aralar hep değişiyor değişmezse de öğlen 3 saat uyuyp gece uyumuyor her sekilde bı yoruculuk var.Uyanditsam korkarak uyanıyor bazen öyle yapmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…