- 6 Nisan 2016
- 1.992
- 6.152
- 63
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #12.341
Canım ben 14.haftadayım ve ilk haftalar resmen aç gezdim bulantılar benim psikolojimi bozdu.çok şükür hiç geçmez sanıyordum ama artık notmalleştim 3 tane prilam içiyordum şimdi 1 tane içiyorum haftaya okusa içmem artık diye düşünüyorum.ama tiksintim devam ediyor et tavuk balık falan yiyemiyorum.halada çok iştahlı değilinKizlar .. şu zaman bittilere ihtiyacim var. Cok kotuyum ya. Ne zaman bitti bulantilariniz .12.13 .14.hafta mi
Ben kızımda keşke bir yelek patik ören olsaydı dedim kayınvalidem yok annem bilmiyor hep hazır yelek almıştım pofuduk annem ördürüp gönderdi sonra kayınvalidemin annesi yelek verdi kendi ördüğü benim hoşuma gidiyor ve çok duygulandırıyor beni keşke kızım için birşey yapan olsa demode olması umurumda olmaz giyğndiriyorum hediyeleri mutlaka ben eskiler ve eski adetler çok güzel annelik dıygusal bir furum şimdi istenmese doğunca o duygular kalmıyorO da hevesleniyordur torun sevgisi bir başka derler hiç yapmayan ilgilenmeyeden iyidir siz beğenmeseniz de beğenmiş gibi yapın kalbi kırılmasın kendi zevkinize göre alın onlar da yedek olur kendi aldıklarınız kirlendiğinde yıkandığında lazım olurBenim de zor oldu bebeğim 13 yıldır hayalini kuruyordum ben de çok hevesliyim dışardan görenler görmemiş diyordur ne yapım kim ne derse desin umrumda değil tadını çıkarmaya bakıyorum şükürler olsun Allah a tamamına erdirir inşallah hepimizi
Hadi inşallahAhaha bebce de %50 kız %50 erkekevet ya sıra bizde artık
BEnde başından beri bakıyor ben şimdi kaçırmışım 14+1 de gittim. Bir yerde 14 gr bir yerde 95 Gr yazıyor çok anlamadım boyu 11.7 cm15 haftadan sonra kilosuna bakıyolar bebekleriniz kaç gram çıktı kızlar
BİLmiyorum arkadaşımı her sefer ölçüyor ama beni bu sefer ölçtü cervixl4.45 yazıyor üç üstü iyi dedi ben docente gidiyorum rutin kontrol için ilk gebeliğimde bebeğimin suyu azalmıştı erken doguma alma ihtimali vardı iki hafta sonra gel dedi kordonu kalın dolanmaz dedi boynuna her ihtimale bakıyor her yönden zaten ben kür yaptım suyu arttıBenim iyiydi hep ama vajinalden bakılması gerekirmiş vajinalden bakılınca kısa gördü dikiş falan deniyorda kısmet artık. Belki basına gelen vardır diye merak ettim
Harikasın valla hepimizin sonu mutlu son ile bitsin inşBİLmiyorum arkadaşımı her sefer ölçüyor ama beni bu sefer ölçtü cervixl4.45 yazıyor üç üstü iyi dedi ben docente gidiyorum rutin kontrol için ilk gebeliğimde bebeğimin suyu azalmıştı erken doguma alma ihtimali vardı iki hafta sonra gel dedi kordonu kalın dolanmaz dedi boynuna her ihtimale bakıyor her yönden zaten ben kür yaptım suyu arttı
Ödem oluyor bazı bebeklerde burun kemiği nasıldı göründümüArkadaşlar ense kalınlığı yüksek çıkan var mı hiç aranızda bizimkisi standardın üstünde çıktı. Kan sonuçlarını bekliyorum
İyi olur inş bilmiyorum ki bunu için bir kür var mı ama benim doktor tecrubeli ve benim kayıplarım var her yönden ölçüyor ama hiçbir kontrolümde vajınal bakmıyorHarikasın valla hepimizin sonu mutlu son ile bitsin inşServiksin çok iyi canım maşallah benim 2.3tü bakalım ayın sonunda ne olacak belli olur
Yaa inş doktor makina hatası olurİyi olur inş bilmiyorum ki bunu için bir kür var mı ama benim doktor tecrubeli ve benim kayıplarım var her yönden ölçüyor ama hiçbir kontrolümde vajınal bakmıyoro ultrasondan nasıl anlıyor bilemiyorum bu hastaneninki bence daha dandik daha önce başka hastanedeydi çünkü
Bebeğin gelişiminin ileri göstermesi erken doğması manasına gelmiyor neticede 40.hafta ya kadar doğuyorlar ileri gözükmesi sadece kiloya dönüşecek bazısı üç dogar bazısı dört her zaman sat adat tarihine göre belirlenir dogum iznine son adet tarihğne göre çıkarsın geriden gelmeside geç doğması anlamına gelmiyorEvet ben regl düzensizliği ihtimalini hiç düşünmemiştim :) Kusura bakmayın lütfen, kafanızı daha çok karıştırmak istemem.
Mesela bebek son adet tarihime göre 16. haftada olmalı ama ultrasonda 17. haftada olarak görünüyor (bir hafta önde yani.) Bebeğin gelişimi biraz yavaş olsa ve takvim tarihi olarak 16da olmak gerekirken "15. haftadasınız" dese doktor bana, 24. haftadaki iznime daha uzun sürede ulaşmış olacaktım. Umarım anlatabilmişimdir. Ama zaten sizin durumunuzda farklılık var. Doktorunuz daha iyi yönlendirir.
Yani karından gözükmeyen kese vajınadan gözüküyor ilk başlarda her zaman daha net ölçümYaa inş doktor makina hatası olur10 gün sonra başka doktora gideceğim belki o farklı ölçer. Vajinalden doğru ölçülüyormuş diyorlar
Adete göre izne çıkılır az önce de yazmıştım size mi bilmiyorum iler ve geri gözükmesi erken yada geç dogması anlamına gelmiyor bazı bebekler 37 bazıları kırkı tamamlıyor ama ultrasona göre karar yanlış olur zaten bu aletler hep farklı ölçüyor hatta doktorlardaEstağfirullah. Geri tarihi baz alıp bi hafta izne geç çıkmak daha iyi bence de. Bnm kızımda 38+5 de suni sancıyla doğum yaptırdılar, 40 da bende endişe ederdim ama 39 a girseydim diye düşündüm ama sağlıklı hayırlısı buymuş. Adet tarihi ve ultrason aynıydı. Ama adet tarihine bakıyolardı tabi. (Ultarasonla adet arası 2 haftaya kadar farklılık normalmiş ki yani gerlilik değil)1 hafta-2 hafta gerilik yok yani şöyle. Ultrasona bakıyo doktor diyo ki şu kadar haftalıksın. Öbür hafta yine gidiyorum ultrasonda zaten güzel ilerliyo. Bu böyle güzel güzel devam ediyo ama ben kalkıp aaa son adetime bakın, 1 hafta öndeyim diye tuttuurursam saçma olur. Zaten şükür ters giden bişey yok ki, niye adet tarihini karıştırıp bebeği daha ilerde kabul edip doğumu erken yapayım. Önemli olan bebeğin haftasındaki kilo ve ölçümünün uyumlu olması. Benim 1 hafta acele etme sebebim, yani adeti baz alana gidip 1 hafta ilerletme amacım, 24 haftaya yetişeyim diye ki iiznden de döndürürler. Ve amirimizin tayini çıkacak ondan 7-9 gün önce kurtulmaktı işte...
Benimde 3.5 çıktı karından inş doğru ölçmüştür4cm mi 4 ml oöyle birşey dedi üç üzerini iyi kabul ediyoruz dedi
BEnde başından beri bakıyor ben şimdi kaçırmışım 14+1 de gittim. Bir yerde 14 gr bir yerde 95 Gr yazıyor çok anlamadım boyu 11.7 cm
Evet ben de cok korkuyorum, eski kadınlar gibi değiliz hepimiz normal doğuma yatkin olmayabiliyoruz, evet her kadının doğasında var ama Allah kimseye vermesin sırf sezeryan olmadığı icin eski zamanlarda da dogumda bebek ölümü cok olurmuş. Hayat kurtaran bisey yani bir de normal yaptırıyolar belki ama cok kesi oluyo bircok kişide. sonrasi yine sezeryan gibi dikiş acısından oturamiyolar tuvalete gidemiyolar, hem öncesi zor hem sonrasi zor olmuş oluyor.Devlette maalesef gereksiz bir sekilde normal doguma zorluyorlar ben de bundan cok korkuyorum
Yaa çok güzel gözlerim dolduRüyamda doğurduğumu gördüm bu gece. Jinekolojik muayene masasındaydım. Ikınıyordum, çok acıyor ne zaman bitecek diye soruyordum doktora. Sonra eşim "bitti bak Güneş'e" diye göğsümün üzerine bir bebek bırakıyordu. Bebeği kucaklayıp gözlerimi kapatıyordum. Sonra eşim çok heyecanlı bir şekilde "baksana seni emiyor" diyordu. Gözlerimi açıp bakıyordum mememi ağzıyla tutmuş iştahlı iştahlı emiyor, ağlamaya başlıyordum. Sonra eşim uyandırdı noldu niye ağlıyorsun diye. O kadar gerçek gelmişti ki oysa uyanınca hayal kırıklığına uğradım.
Ah yaa en özel anlarımızda yalnız kalmak ne zor yaşayan bilirCanım ben de öyle uzaktayım ailemiz İstanbulda biz urfadayız eşimin görevi nedeniyle 4 yıldır tek başıma idare ediyorum alıştım ben artık sorun etme kendine Allah yardımcın olur dikkat et tabi yatmama kalkmama ama çok da sıkıntı etme ben sağa da sola da yatıyorum bazen gece neredeyse karnımın üstüne yatmış buluyorum kendimi çapraz tarzı yatmayı seviyorum
Valla onu da tam söylemedi bende sormayı unuttum ama bu hafta gittiğimde sorayım diyorum bir de hemen başka bi doktorun numarasını falan verdi sanki sonuçlarım çok kötüymüş gibi anlamadım.Ödem oluyor bazı bebeklerde burun kemiği nasıldı göründümü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?