- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #18.501
Sanmıyorum ya o nasıl bi genelleme yani sonucta sadece başlangıcı bizimkilerden farklı. Hiç duymadım öyle bisey ama bende de o korku var bu aralar Ağustos annelerinden etkilendim sanırım, az bi ağrım olsa hemen tedirgin oluyorum. Normal heralde bu tedirginlikler hiç gecmicekHmm anladım değişik birşeymiş. Normale korkmamak lazım o zaman ama tabi dikkat etmek lazım nedense benimde bu aralar hep acaba erken doğum olur mu diye korkularım var. Sağolsun kv soktu aklıma bunu tüp bebekler genelde erken doğarmışta. Benim de tüp bebek. Öyle bi korku var hep inşallah yanılır
Sıcak su konusunda bende biraz sıkıntılıyım ben hamamcı bası gibi kaynak su severimMerhaba anneler benim son zamanlarda endişelerim çok arttı geçen gün basiretim bağlandı resmen salamlı sandviç yedim güvenilir temiz bi yerdi ama sonra 2 saat panik oldum ya toxo kaptıysam diye şimdi de tatildeyim havuza girsem bebeğimi üşüttüm mü diye geriliyorum sıcak suyla banyo yapsam acaba su çok mu sıcaktı diye panik oluyorum. Sağlıkla kucağımıza alsak çocuklarımızı inşallah da bugünlerimizi de gülerek hatırlasak
Evet, tartıda kiloyu alan biz gözüküyoruz ama bebek, eşi, suyu, göğüslerde dolgunluk, ödem bir sürü faktör var. Sağlığın sıhhatin senin de bebeğin de iyi olsun da, gerisi gerçekten önemli değil. Kilo tabi ki alacağız, doğumdan sonra da vereceğiz yavaş yavaş.Umarim hepimizin hemencecik gider kilolar kafaya takmayim desem de takiyorumYiye yiye alsam icim yanmayacak. 2 haftadir hic kilo almamistim, bulgur pilavi yedim ve hop 1 kilo geldi ve gitmiyor. Acaba cok mu odem yapmaya acigiz bu donemde? Sadece karnim buyudu ama oyle bir sisligim de yok vucudumda
İşte ağzı olan konuşuyor. Bir gebeye denmeyecek şeySanmıyorum ya o nasıl bi genelleme yani sonucta sadece başlangıcı bizimkilerden farklı. Hiç duymadım öyle bisey ama bende de o korku var bu aralar Ağustos annelerinden etkilendim sanırım, az bi ağrım olsa hemen tedirgin oluyorum. Normal heralde bu tedirginlikler hiç gecmicek
Ben de yaptırdım, diğer testlere gerek yok sadece nifty yaptıralım dedi doktorumuz. İlkinde de doktor önerisi ile yaptirmistik. Oncekinde tüp bebek bunda da yaştan dolayı önerdiler ama demeseler muhtemelen yaptırmazdik canım. Genetik geçmişinizde de korkulacak birşey yoksa herşey yolundadırKızlar selam,
Nifty testi ni çoğunluk yaptırdı mi acaba? Ben yaptırmadım artık 26.haftadayım yaptırılmaz da umarım bisey de yoktur. Ikili de bisey çıkmadı. Dörtlü üçlü gerek görmedi doktor. Detayli ultrason da normal çıktı.bir şey çıkmaz artık heralde hepsi %100 garantili testler değil sonuçta ama. Sizler yaptırdınız mi ??
Aynı dönem 4 arkadaş hamileydik, ikisi tüp bebek. Normal döllenen arkadaşların suyu az kaldı, kalp atışı yavaşladı diye son kontrolde doğuma aldılar. Biz iki tüp bebek hamilesi kuaföre agdaya bile gittik, planlı sezeryan olduHmm anladım değişik birşeymiş. Normale korkmamak lazım o zaman ama tabi dikkat etmek lazım nedense benimde bu aralar hep acaba erken doğum olur mu diye korkularım var. Sağolsun kv soktu aklıma bunu tüp bebekler genelde erken doğarmışta. Benim de tüp bebek. Öyle bi korku var hep inşallah yanılır
Aynen...Yaa zevk meselesi dicem de ıykkköteki yerler kolay önemli olan orası orası alınmadıktan sonra napim ben
Benim şimdiki gebeliğimde ve bebeğimde sorun yok hamdolsun inş doktorlar birşeyler önerirler faydası olurTiroidlerde problem yok plesenta ve göbek bağı kan akışı iyi. Plesenta birazcık büyümüş. İlerleyen dönemlerde sıkıntının sebebini öğreneceğim doktor değiştiriyorum zaten perinatolog inceleyecek. Sizin bebeğiniz nasıl şimdi?
NE zor dutumlar dürekli yatmak Allah sabır versin bu durumda olanlara sebep bebekmolunca herşeye katlanır oluyor insanMerhabalar
25. Haftadamda rutin kontrol de benim de Rahim ağzı kısalığı ortaya çıkmıştı. 14mm ölçüldü.
Tuvalet harici kalkmam yasaklanmıştı. Erken sancı gelmesin diye Advatan kullandım.
5 Hafta hastanede kaldım. Serklaj için geç demişlerdi. Enfeksiyon riski yüksek oluyormuş.
31 haftadan sonra eve geçtim. Evde dinledim. 34. Haftayı bitirdim erken suyum geldi.
Suyum geldikten 3. Gün sonrada bebegim normal dünya ya geldi. Hamd olsun bir sorun yaşamadık.
Kızım iki yaşına girmek üzere inşallah.
Dikkatli ol gerçekten tuvalet harici kalkma. Yemeğini de yatağında ye. En azından 30 haftaya gelene kadar. İçini ferah tut. Gerçekten dinlenir kalkmazsan hiç korkma.
Allah sağlıkla sihhatle versin bebeğini inşallah
Haha bende öyleydim 48 di benm kilom sigarayı bıraktım bi 5 kilo aldım bu çok iyi falan derken bi baktım 60 olmuşumAy ben 23 haftada 9 kilo aldım49 dum 58 oldum doğum sonrası 56 da kalsam yeter çok zayıflamak istemiyorum yaaa 30 yaşındayım 30 yıldır ilk defa 49 un üzerine çıkabildim
Ya olsun bence zayıflık her zaman iyidir yaş ilerleyince bunu daha iyi anlıyoruz.Ay ben 23 haftada 9 kilo aldım49 dum 58 oldum doğum sonrası 56 da kalsam yeter çok zayıflamak istemiyorum yaaa 30 yaşındayım 30 yıldır ilk defa 49 un üzerine çıkabildim
Yüzük takıyorsan anlarsın bence ödem olup olmadığını sahsen ben hep ordan anlıyorumUmarim hepimizin hemencecik gider kilolar kafaya takmayim desem de takiyorumYiye yiye alsam icim yanmayacak. 2 haftadir hic kilo almamistim, bulgur pilavi yedim ve hop 1 kilo geldi ve gitmiyor. Acaba cok mu odem yapmaya acigiz bu donemde? Sadece karnim buyudu ama oyle bir sisligim de yok vucudumda
Rabbim şifa versin canım inşaAllah atlatırInşallah canım ben iyileştim de annem hastanede yatıyor covid sebebiyle. Iste ona çok stres yapıyorum 15 gündür hep bir stres içindeyim tam da son aylarımız bebeğin kilo almaya başladığı dönemler.
Abartmamak şartıyla bence yenebilir. Bende sucuğu çok seviyorum ve iyi marka alıp iyice kızartıp yiyorum napimMerhaba anneler benim son zamanlarda endişelerim çok arttı geçen gün basiretim bağlandı resmen salamlı sandviç yedim güvenilir temiz bi yerdi ama sonra 2 saat panik oldum ya toxo kaptıysam diye şimdi de tatildeyim havuza girsem bebeğimi üşüttüm mü diye geriliyorum sıcak suyla banyo yapsam acaba su çok mu sıcaktı diye panik oluyorum. Sağlıkla kucağımıza alsak çocuklarımızı inşallah da bugünlerimizi de gülerek hatırlasak
Bende yaptırmadım hiç aklıma gelmedi ultrasonda herşey göxükyor bu testler para tuzağı genetik de değil kromozom bakıyor çogu herşey iyiyse kafana tskma hayırlısı Allahtan anne kanını örnekleme yapıyorlar ama başkası için bu testlerde ancak kromozom ayırt edilir annenin kromozomları düGünse birde aldığı örneklemdr hiç babsğe ait hücre yoksa nasıl olacak bu testler için en uygunu tüp yapıp iki hücre olunca bir hücreyi genetiğe tabi tutmak ama şuan tüp bebek masrafından pahalı bir işlemdir zannımcaYaptırmayınca keşke kalıyor insanin aklında vallabende diyorum yaptirsamiydik ama artık büyüdük hafta olarak iş işten geçti
Boşuna son haftalarda jilet bile kullanamanız zor artık nasıl olduysaO makinalari bilmiyorum ama ben kökünden almak istiyorum öyle olmayınca jiletten bı farkı yok ki.. eldiven icin bile iyice eğilip görmem gerekiyor
Zararlı diyolar di ama doktora sormadım 20. Haftadan sonra boyayabilirsiniz demişti en son doktor. Ama son ayı sormadım internette okudum sadeceÇok araştırdım 20. Haftadan sonra herbatint marka bitkisel boya ile boyadım. Beyazları çok kapattığını söyleyemem ama eskisinden daha iyi oldu tabi. Son ay neden boyanmıyor acaba?
Yok ama kısmet bakalımBen de yaptırdım, diğer testlere gerek yok sadece nifty yaptıralım dedi doktorumuz. İlkinde de doktor önerisi ile yaptirmistik. Oncekinde tüp bebek bunda da yaştan dolayı önerdiler ama demeseler muhtemelen yaptırmazdik canım. Genetik geçmişinizde de korkulacak birşey yoksa herşey yolundadır
Ne güzel siz hayırlısı ile atlatmıssiniz bu süreciins bizde sizin gibi şanslı oluruz. Neden hastanede 5 hafta yatırdıla
İnsallah sizde sag salim evladınıza kavuşursunuz.Ne güzel siz hayırlısı ile atlatmıssiniz bu süreciins bizde sizin gibi şanslı oluruz. Neden hastanede 5 hafta yatırdılar?
3 bin tl idi biz yaptircagimiz zamanBende yaptırmadım hiç aklıma gelmedi ultrasonda herşey göxükyor bu testler para tuzağı genetik de değil kromozom bakıyor çogu herşey iyiyse kafana tskma hayırlısı Allahtan anne kanını örnekleme yapıyorlar ama başkası için bu testlerde ancak kromozom ayırt edilir annenin kromozomları düGünse birde aldığı örneklemdr hiç babsğe ait hücre yoksa nasıl olacak bu testler için en uygunu tüp yapıp iki hücre olunca bir hücreyi genetiğe tabi tutmak ama şuan tüp bebek masrafından pahalı bir işlemdir zannımca
Çok geçmiş olsun tekrar.İnsallah sizde sag salim evladınıza kavuşursunuz.
Hastanede önlem amaçlı kaldım. Birde erken sancı gelmesin diye Advatan diye bir ilaç verdiler 30. haftam doluncaya kadar. Sonrasında evde dinlendim. Ama keşke 36. Haftaya kadar hastanede kalsaydım dedim sonradan. Çünkü evde ister istemez biraz daha fazla hareket ettim. Bebegim 34. Hafta bitti öyle dogdu. Şükürler olsun sağlıklı doğdu. Biraz küçük olduğu için emzirmekten sorun yaşadık.biberona alıştı hastanede. Emmedi beni. 4 buçuk ay boyunca sütümü sagdim verdim. Hic pes etmedim. Hergün denedim. Sonra 4 buçuk aylık emmeye başladı. Hala emziriyorum Şükürler olsun.
Rahim ağzı kısalığın da gerçekten yatmak çok önemli. Stres yapmadan uzanın dinlenin. Allahin izni ile hicbirsey olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?