Canım sen memursun sanirim. Bende memurum ve ise baslamama benimde bir yilim kaldı. Bende şimdiden düşünmeye başladım. Kızımı 2,5 yaşında kreşe vermek zorunda kalmıştım. Annem çok rahatsızdı bakamadı. Çok zor geçti o dönem. 2 hafta sonra kresten arayıp iyiye gidecegi yerde kötüye gidiyor diyerek kresten almamızı soylediler. Gece hep gitmicem diyip sayikliyordu uykusunda. Gözüm arkada kalmasın diye baya lüks bir kreşe vermistim. Zaten 3 yaş altı alan kreşler daha az. 3 yaş altı için ayrı ruhsat çıkarmaları gerekiyormuş. Çoğu kreş 3 yaş dolunca kabul ediyor. Neyse şimdi oğlan için annemden hiç umut yok. Yarım saat bakmakta zorlanıyor çünkü çok hareketli ve annem daha da yaş aldı tabi. Bende ne yaparım ne yaparım diye düşünmeye başladım. Memurların 2 yıl ücretsiz doğum izninden başka tüm memurların genel 12 aylık ucretsiz izin hakkı daha var. İki parçada kullanılıyor. 6 ay 6 ay gibi. Ben pandemi döneminde kızın kresi kapanınca 3 ayını kullanmistim. 9 ayim kaldı. İşe başlama tarihim yaklaştığında dilekçe verip izin talep etmeyi düşünüyorum. Kabul ederse kurum 1 yıldan sonra 9 ay daha ben bakacağım oğluma. Yani 3 yaşına varmış olacak ozaman. Ama sen ikinci çocuğu düşünüyorsan senin ki daha mantıklı. Bunları memur olduğunu düşünerek yazdım

ya sırf ise gitmemek için 3. Çocuk fikri gezmeye başladı kafamda. Diyorum 3. Çocuk olsa yaklaşık 5 yaşına kadar ben bakarım oğlana. Sonra onu anaokuluna. 3. Çocuğa da kız baya büyümüş olur kıza baktiririm gibi saçma saçma şeyler agdjdjrifjcmcl

belki o zamana bizede eyt gelir hiç calismadan emekli olurum falan