2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
İkinciye zor bakiyorum ama 3 ay önceki hamilelik travmamdan sonra yani sonuçta 2 hafta üç çocukla yaşadım kafamda 🤣 o kadar da ürkütücü değil gibi sadece dediğim gibi Manisa ruh ve sinir hastalıkları hastanesi D blokta birazcık misafir olurum sanırım. Başka kötü ne olabilir ki🤣 kızlar bu arada 3 ay önce de olduğu gibi 2 çocuğumda da hamileligimi öğrenmeden rüyamda görüyorum hamile olduğumu. 3 ay önceki pozitif çıkan testimden öncede görmüştüm. Demem o ki 10 gün öncede gördüm. Reglime 8 gün var. Ve ben üçüncü çocuğu tabiki düşünmüyorum gerçekten. Hamile kalıcam korkusu var artık ondan görmüşümdür umarım bu sefer

Ben bunu aldım, fiyatı uygun ve memnunum. Ama pahalı olanlarla farkı nedir bilmiyorum.
Bir de ikea basamağından dönüştürüyorlar, onlar da başarılı oluyor. Yapabilecek birisi varsa ona da bakabilirsin 🤓
Link var mı merak ettim hangisini aldın? İkea basamağını al, onu modifiye et derken bizim ülkede astarı yüzünden pahalıya çıkıyor.

Bir şey farkettim. Çocuk olduktan sonra eşimle daha çok çatişır olduk eskiden daha iyiydik. Ise gidip gelirdik gezer eğlenirdik. Cocuk resmen bize eve kitlıyor. Uyumayıp yemeyince özellikle uyumayınca benimde uykum kaçısinirli oluyorum tahammülüm kalmıyor basima ağrılar giriyor 🙄🙄😔😔çocuğum da zor bir bebek benim ilk 6 ay iyiydi büyüdükçe yeme sorun, bazen uyku sorun, diş çıkarma, huysuzluk vs.. aldı başını gitti belki sakın bir cocuk olsa bu kadar hirpalanmam
Biz de öyle hatta birçok kişi öyledir ve çok normal gece uykusuz kalıp çocuğun ve evin herşeyini üstlenmek herkeste ekstra strese sebep olur bu da illaki eşe yansır. Bide benim eşim gibi bilgisi olmayıp fikri olan biriyse Bi lafında patlayıverirsin adama..

Canım sen memursun sanirim. Bende memurum ve ise baslamama benimde bir yilim kaldı. Bende şimdiden düşünmeye başladım. Kızımı 2,5 yaşında kreşe vermek zorunda kalmıştım. Annem çok rahatsızdı bakamadı. Çok zor geçti o dönem. 2 hafta sonra kresten arayıp iyiye gidecegi yerde kötüye gidiyor diyerek kresten almamızı soylediler. Gece hep gitmicem diyip sayikliyordu uykusunda. Gözüm arkada kalmasın diye baya lüks bir kreşe vermistim. Zaten 3 yaş altı alan kreşler daha az. 3 yaş altı için ayrı ruhsat çıkarmaları gerekiyormuş. Çoğu kreş 3 yaş dolunca kabul ediyor. Neyse şimdi oğlan için annemden hiç umut yok. Yarım saat bakmakta zorlanıyor çünkü çok hareketli ve annem daha da yaş aldı tabi. Bende ne yaparım ne yaparım diye düşünmeye başladım. Memurların 2 yıl ücretsiz doğum izninden başka tüm memurların genel 12 aylık ucretsiz izin hakkı daha var. İki parçada kullanılıyor. 6 ay 6 ay gibi. Ben pandemi döneminde kızın kresi kapanınca 3 ayını kullanmistim. 9 ayim kaldı. İşe başlama tarihim yaklaştığında dilekçe verip izin talep etmeyi düşünüyorum. Kabul ederse kurum 1 yıldan sonra 9 ay daha ben bakacağım oğluma. Yani 3 yaşına varmış olacak ozaman. Ama sen ikinci çocuğu düşünüyorsan senin ki daha mantıklı. Bunları memur olduğunu düşünerek yazdım ☺️ ya sırf ise gitmemek için 3. Çocuk fikri gezmeye başladı kafamda. Diyorum 3. Çocuk olsa yaklaşık 5 yaşına kadar ben bakarım oğlana. Sonra onu anaokuluna. 3. Çocuğa da kız baya büyümüş olur kıza baktiririm gibi saçma saçma şeyler agdjdjrifjcmcl🤣 belki o zamana bizede eyt gelir hiç calismadan emekli olurum falan 😂
Ben de o 12 aylık diğer izni.ikinci çocukta düşünüyorum. Ikinci 3, kızımda 5 yaşında olursa evden sabah birlikte çıkarız. Ikincinin de tam kreş yaşı olur. Erken olmaz diye düşünüyorum. Kreş, iş şeklinde bir güzergahım olur. Benim kurumumum kreşi yok ama etrafta diğer kurumların kreşleri var. Arkadaşlarım hep oralara verdiler. Ben de nasip olursa öyle düşünüyorum. Belki yıllardır açılmayan kreş ben işe başladığımda açılır 🤪 Bi umut işte... O yüzden Kasım ayında en az 32 haftalık hamile olmalıyım ki işe hiç gitmemiş olayım. 🤣 Çocuğa bakacak kimsenin olmaması gerçekten üzücü. Kreşe alışma süreci, hastalık süreci, okul tatilleri hep düşündürüyor beni daha şimdiden.

Dün ne güzel görüşmüşsünüz 😇
inci diş yüzünden ağlamaya baslayinca ben çareyi emzirmekte buldum. Uyudu, eşim geldi yemek faslı derken bir daha elime telefonu da alamadım. Bugün eşimin iş yerine geldik. Kulaklık falan da yok yanımda ama eğer girecek olursanız bir fırsat bulmaya çalışırım. Inciyi ona emanet edip depo kısmına geçip konuşabilirim 😉

İkinciye zor bakiyorum ama 3 ay önceki hamilelik travmamdan sonra yani sonuçta 2 hafta üç çocukla yaşadım kafamda 🤣 o kadar da ürkütücü değil gibi sadece dediğim gibi Manisa ruh ve sinir hastalıkları hastanesi D blokta birazcık misafir olurum sanırım. Başka kötü ne olabilir ki🤣 kızlar bu arada 3 ay önce de olduğu gibi 2 çocuğumda da hamileligimi öğrenmeden rüyamda görüyorum hamile olduğumu. 3 ay önceki pozitif çıkan testimden öncede görmüştüm. Demem o ki 10 gün öncede gördüm. Reglime 8 gün var. Ve ben üçüncü çocuğu tabiki düşünmüyorum gerçekten. Hamile kalıcam korkusu var artık ondan görmüşümdür umarım bu sefer
Allah isteyene versin duasını öyle iyi anlıyorum ki artık. Sabah düşündüm ki ya 1 yaş arayla olsaydı, ne yapardım 😳 Alt ve üst 2 azı aynı anda çıkıyor, bir yandan öksürük, bir yandan göz... Kaç gündür telef olduk. Düşünmediğin için umarım korku kaynaklı bir rüyadır diyorum 🙏

Bir şey farkettim. Çocuk olduktan sonra eşimle daha çok çatişır olduk eskiden daha iyiydik. Ise gidip gelirdik gezer eğlenirdik. Cocuk resmen bize eve kitlıyor. Uyumayıp yemeyince özellikle uyumayınca benimde uykum kaçıp sinirli oluyorum tahammülüm kalmıyor basima ağrılar giriyor 🙄🙄😔😔çocuğum da zor bir bebek benim ilk 6 ay iyiydi büyüdükçe yeme sorun, bazen uyku sorun, diş çıkarma, huysuzluk vs.. aldı başını gitti belki sakın bir cocuk olsa bu kadar hirpalanmam
Ben herkesin böyle olduğunu düşünüyorum. Babanın ilgili olduğu evliliklerde bile.
Biz Ankaradayız, devlet tiyatrolarını kaçırmazdım. Günler öncesinden istediğim koltuğu bulabilmek için sabahın köründe kac km yolu halk otobüsü ile gidip, bileti alıp eve geri döndüğümü bilirim. Iyi oyunlarda internetten koltuk bulmak imkansız olurdu. Her pazar sakin sakin dışarda yemek yerdik. Şimdi dışarda yemek yemek extra zor. Tiyatroyu geçtim, markete gitmek bile luks.. hava soğuksa çıkmıyorum. Yapışık ikiz gibiyiz kızımla. Bir süreç bu da. Birkaç yıl böyle geçecek mecbur. Kolay değilmiş anne olmak. Herkesin senin gibi olduğunu bilmek beni rahatlatmiyor ama herkesin bir çözüm bulduğunu ya da alıştığını, bir şekilde üstünden geldiklerini düşünmek iyi geldi bana. Sen de modunu düşürme, sonra toparlanmak daha zahmetli oluyor. Vee uslu çocuk komşunun ki diyorum 😊 Dışardan inci de kolay, sakin... Bir de evde bizi yalnizken görseler.

Evet biraz pahalı ama ben iyi ki almışım dedim

Evet Trendyol dan aldım Koala Baby Shop Montessori Yükseklik Ayarlı Beyaz Yazı Tahtalı Öğrenme Kulesi / Montessori Learning Tower Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL aslında daha uygun olanları var ama bunun iki korumalığı olması hoşuma gitti
Bizim küçük bir sandalyemiz var. Iskeleti demir, oturma ve sırt kısmı ahşap. Benim çocukluğumdan kalma. Şu an ona çıkıp bakıyor ben yemek yaparken. Ama dalgınlıkla düşebilir tabi. Bu kuleler çok mantıklı ama çok da pahalı. Seninkinin modeli güzelmiş. Tek parça koruma ile içinden düşer gibi duruyor başka modellerde.

Bizim küçük bir sandalyemiz var. Iskeleti demir, oturma ve sırt kısmı ahşap. Benim çocukluğumdan kalma. Şu an ona çıkıp bakıyor ben yemek yaparken. Ama dalgınlıkla düşebilir tabi. Bu kuleler çok mantıklı ama çok da pahalı. Seninkinin modeli güzelmiş. Tek parça koruma ile içinden düşer gibi duruyor başka modellerde.
Evet bana da öyle geldi diğer modeller. Bu çok içime sindi. Pahalılığı çok düşündürdü beni ama uzun süre kullanılacak bir ürün olduğu için verdim 🙂

Kızlar merhaba aranıza tekrar katılıyorum hoop diye. Benim bebişe babannesi bakıyor bende çalışmaya başladım. İnanın soğumadan kahve içmeyi özlemişim. Buralara hiç giremedim bebeğimi tek büyüttüğüm için genelde yavrum uyurken ya uyuyordum ya iş yapıyordum. Vakit bulamadım. Artık iş yerinden giricem sık sık. Sizide özledim ah ne günlerdi ya hamilelik lohusalık derken bebekler kocamaan oldu:emir_bebek: :KK200:

Kızlar merhaba aranıza tekrar katılıyorum hoop diye. Benim bebişe babannesi bakıyor bende çalışmaya başladım. İnanın soğumadan kahve içmeyi özlemişim. Buralara hiç giremedim bebeğimi tek büyüttüğüm için genelde yavrum uyurken ya uyuyordum ya iş yapıyordum. Vakit bulamadım. Artık iş yerinden giricem sık sık. Sizide özledim ah ne günlerdi ya hamilelik lohusalık derken bebekler kocamaan oldu:emir_bebek: :KK200:
Hoşgeldin canım hamilelik öncesi bile seninle yazışırdık gerçekten özlemişim, sevindim seni gördüğüme 😍 nasıl çalışma hayatı daha iyi geldi mi

Hoşgeldin canım hamilelik öncesi bile seninle yazışırdık gerçekten özlemişim, sevindim seni gördüğüme 😍 nasıl çalışma hayatı daha iyi geldi mi
Ayy dimi ne badireler atlattık burda sırt sırta kaç kere negatif gördük dualar vs.. Bende çok sevindim seni gördüğüme valla ya. Çalışma hayatı bana çok iyi geldi. Arkadaşlarımı özlemişim, çalışmayı özlemişim.. Araba kullanmayı öğrendim bu arada barışı ben bırakıyorum alıyorum bababannesinden. Biraz zor oluyor uzak ama yabancı bakmıyor diye mutluyum alıştık yani. Sen neler yapıyosun başladın mı sende çalışmaya yoksa bebişinle misin hala :KK51:

Ayy dimi ne badireler atlattık burda sırt sırta kaç kere negatif gördük dualar vs.. Bende çok sevindim seni gördüğüme valla ya. Çalışma hayatı bana çok iyi geldi. Arkadaşlarımı özlemişim, çalışmayı özlemişim.. Araba kullanmayı öğrendim bu arada barışı ben bırakıyorum alıyorum bababannesinden. Biraz zor oluyor uzak ama yabancı bakmıyor diye mutluyum alıştık yani. Sen neler yapıyosun başladın mı sende çalışmaya yoksa bebişinle misin hala :KK51:
Yaa aynen öyle.. yok canım ben zaten çalışmıyorum, aslen okul öncesi öğretmeniyim ama çalışma hayatım çok kısa süreli oldu, evlendikten sonra hiç çalışmadım. Nasip olursa oğlum büyüyünce istiyorum ama çok da yorucu geliyor. Ben de anneme yakınım yaklaşık 10 aydır falan, sık sık annemlere geliyorum bana ve oğluma çok iyi geliyor fazla bunalmıyoruz, yemek vs sürekli yapmıyorum anneme yorucu oluyor biraz. Onun dışında belki hatırlarsın oğlum 4.5 aylıkken göz operasyonu geçirdi kontrollerini gidiyoruz, çok şükür iyi herşey, bebeğim büyüyor biz her gün birşeylere hayret ediyoruz 🥰

Yaa aynen öyle.. yok canım ben zaten çalışmıyorum, aslen okul öncesi öğretmeniyim ama çalışma hayatım çok kısa süreli oldu, evlendikten sonra hiç çalışmadım. Nasip olursa oğlum büyüyünce istiyorum ama çok da yorucu geliyor. Ben de anneme yakınım yaklaşık 10 aydır falan, sık sık annemlere geliyorum bana ve oğluma çok iyi geliyor fazla bunalmıyoruz, yemek vs sürekli yapmıyorum anneme yorucu oluyor biraz. Onun dışında belki hatırlarsın oğlum 4.5 aylıkken göz operasyonu geçirdi kontrollerini gidiyoruz, çok şükür iyi herşey, bebeğim büyüyor biz her gün birşeylere hayret ediyoruz 🥰
Canım en iyisi kendin bakmak zaten güzelce vakit geçir yavrunla. Çok geçmiş olsun çok sevindim iyi olmasına. İnşallah sağlıkla büyüsünler valla tek isteğim o artık.. Annenin yakın olması çok iyi bişey gerçekten arada nefes almak sevindim adına çok :) Sorma tv ünitesine çıkıyor yastık koydum aradaki boşluklara yaramaz ama aynı zamanda da sakin çok yorulmuyoruz şükür. Emmeye devam ediyor uykusuz geceler devam ama evim yakın olduğundan öğle arasında gidip 1 saat uyuyorum o bile yetiyo ya iyi olsunlar yeterki:KK200:

Canım en iyisi kendin bakmak zaten güzelce vakit geçir yavrunla. Çok geçmiş olsun çok sevindim iyi olmasına. İnşallah sağlıkla büyüsünler valla tek isteğim o artık.. Annenin yakın olması çok iyi bişey gerçekten arada nefes almak sevindim adına çok :) Sorma tv ünitesine çıkıyor yastık koydum aradaki boşluklara yaramaz ama aynı zamanda da sakin çok yorulmuyoruz şükür. Emmeye devam ediyor uykusuz geceler devam ama evim yakın olduğundan öğle arasında gidip 1 saat uyuyorum o bile yetiyo ya iyi olsunlar yeterki:KK200:
Aynen canım dinlenebilmen çok iyi benimki de hala emiyor hatta gece çoook sık uyanıyor bu yüzden, dişler de peşpeşe gelince bilirsin aynı şeyler.. biz koca salonu oğluma göre ayarladık kreş gibi oldu salıncak kaydırak her türlü oyuncak, kitaplık herşey salonda, masayı kanepeleri en dillere çekip ortayı boşalttım hatta 2-3 çeşit de halı var paşam parkede kaymasın diye valla kreşten farksız oldu öyle duruyo bakalım riskleri en aza indirmeye çalıştık. Ben de haftada 2 gün spora gitmeye çalışıyorum çocuğu anneme bırakıp, o bile iyi geldi gerçekten artık topluma Bi şekilde karışmamız gerekiyordu

Bir şey farkettim. Çocuk olduktan sonra eşimle daha çok çatişır olduk eskiden daha iyiydik. Ise gidip gelirdik gezer eğlenirdik. Cocuk resmen bize eve kitlıyor. Uyumayıp yemeyince özellikle uyumayınca benimde uykum kaçıp sinirli oluyorum tahammülüm kalmıyor basima ağrılar giriyor 🙄🙄😔😔çocuğum da zor bir bebek benim ilk 6 ay iyiydi büyüdükçe yeme sorun, bazen uyku sorun, diş çıkarma, huysuzluk vs.. aldı başını gitti belki sakın bir cocuk olsa bu kadar hirpalanmam
Sanki beni anlatmıssın uykusuz kaldıkça sanki sebebi de eşim gibi davranıyorum😢yapmayacağım diyorum ama heralde nazım ona geçiyor diye. Bizde ilk zamanlar iyiydik ama uyku yemek hepsi sorun geceleri 10 kere kalkıyoruz artık oturup ağlıyorum bazen

Aynen canım dinlenebilmen çok iyi benimki de hala emiyor hatta gece çoook sık uyanıyor bu yüzden, dişler de peşpeşe gelince bilirsin aynı şeyler.. biz koca salonu oğluma göre ayarladık kreş gibi oldu salıncak kaydırak her türlü oyuncak, kitaplık herşey salonda, masayı kanepeleri en dillere çekip ortayı boşalttım hatta 2-3 çeşit de halı var paşam parkede kaymasın diye valla kreşten farksız oldu öyle duruyo bakalım riskleri en aza indirmeye çalıştık. Ben de haftada 2 gün spora gitmeye çalışıyorum çocuğu anneme bırakıp, o bile iyi geldi gerçekten artık topluma Bi şekilde karışmamız gerekiyordu
Ahahahah yaa gerçekten bizimde salon o durumda her yer oyuncak. Oyun alanı yaptım orda oynamıyo gerçi :D evin her köşesinde oynuyo orası hariç :D Pıtı pıtı peşimden geliyo her yere birazda konuşuyo artık kelimeler söylüyo yani çok tatlı bu zamanları ya. Eşim 2. düşünmüyo ama onca zorluğa rağmen ben bi tane daha olsun isterim bakalım zamanla ister belki ya:halay:

Ahahahah yaa gerçekten bizimde salon o durumda her yer oyuncak. Oyun alanı yaptım orda oynamıyo gerçi :KK70: evin her köşesinde oynuyo orası hariç :KK70: Pıtı pıtı peşimden geliyo her yere birazda konuşuyo artık kelimeler söylüyo yani çok tatlı bu zamanları ya. Eşim 2. düşünmüyo ama onca zorluğa rağmen ben bi tane daha olsun isterim bakalım zamanla ister belki ya:halay:
Yaa evet çok tatlılar şuan ben dükkanı kapattım sağlık sorunu vs derken çok zor benim için ama Bi de kızım olsun isterdim tabi Allah isteyen herkese nasip etsin sağlıkla 🤩

Yaa evet çok tatlılar şuan ben dükkanı kapattım sağlık sorunu vs derken çok zor benim için ama Bi de kızım olsun isterdim tabi Allah isteyen herkese nasip etsin sağlıkla 🤩
Amin canım inşallah Allah en iyisini bilir hakkımızda hayırlısı valla örerdik saçlarını güzel olur:KK49:

Senin adına çok sevindim. Hayırlı olsun tekrar iş hayatın.

Back
X