- 12 Ağustos 2019
- 2.943
- 9.067
- 158
Aynen öyle yaAnladim canim ben sana asi karsitisin diye demedim de genelde artık asi karşıtları çoğaldı hastalıklar da çoğaldı demek istedim.
Onlar devletin rutin aşılarını bile yaptırmıyorlar cocugun genetigiyle oynaniyormus da cocuga hastalık enjekte ediliyormuş da vs bir yol tutturmuş gidiyorlar diğer çocukları da riske atıyorlar. Hani rutinde olmayanlar tercih meselesi yapilmayabilir ama diğerlerine bile karşı olan bir sürü aile var
Bu hafta bendede oldu kabizlik ve 2 gun felaket kanadi wcdeSelam kızlar,buralardan çıkmayan ben,epeydir giremiyorum takip edemiyorum,çocuklu hayat farklı oluyormuşBugün yarı kırkımız çıktı çok şükür yarın anneanneye gezmeye gitcez inş. doğumdan beridir kabızlıkla uğraşıyorum öyle böyle değil,makatım çok ağrıyor,sıcak suya da oturamıyorum sık sık,bu sorunu yaşayan var mı?duphalac diye bir şuruba başladım kabızlığı çözen birde krem istemiştim aile hekiminden ama emziriyorum diye vermemiş sıcak suya otursun demiş bende kantoron yağı sürüyorum ama gidip tekrar krem isticem canım çok yanıyor,zonkluyor resmen orası,inş bir an önce kurtulurum şu kabızlıktan
Dediğin şeyleri yapıyorum canım ama yine dediğin gibi gaz oluyor çıkartamıyor. Ortasında deniyorum gaz çıkarmayı emme sonunda çıkartmaya çalışınca uyuduğu için gaz çıkmıyor ya da emmeye devam etmek istiyor benimki de. Metsil şurup aldık onu verdim bugün bakalım etkisi inşallah olur.Bağırsağındaki gazdan kıvranıyordur,gazını çıkarsakta yine de oluyor bağırsana geçince de başlıyorlar kıvranmaya.uyanık zamanlarında ara ara saat yönünde masaj yapabilirsin karnına kolay atması için gazı,bacaklarını hareket ettirebilirsin.tabi bunlara rağmen yine de oluyor malesef.gazını çıkarma işini de emmenin en sonunda değil de ortasında dene bakalım bazen gaz çıkınca devam ediyor benimki gözü açılıyor gaz çıkınca resmen çünkü
İshaldende mi oluyor bilmiyordum,benim kabızlıktan oldu,aynen doğum dikişlerimden daha zor geldi,kabızlık çözüldü de anüs çatladı mı yaralandı mı bilmiyorum orası ağrıyor yada büyük tuvaletimi yaparken çok acıyorBen ishalden hemoroid olmuştum canım seninde öyle bir durum mu
Bana sezaryenden daha zor geldi onun ağrısı
Genel cerraha gittim ben çok kötü durumda olduğundan antibiyotik ve krem birde hap verdi hepside emzirenler için
Bir kaç güne rahatlamıştım ben
Evet ya hiç böyle birşey yaşamamıştım çok acı veriyor gerçekten..Bu hafta bendede oldu kabizlik ve 2 gun felaket kanadi wcdebende vazelin sürdüm ilacim yok devam ederse gidecegm otururken aciyor
Bi aynayla bak canım ya da eşine baktır ona göre çaresine bakarsınİshaldende mi oluyor bilmiyordum,benim kabızlıktan oldu,aynen doğum dikişlerimden daha zor geldi,kabızlık çözüldü de anüs çatladı mı yaralandı mı bilmiyorum orası ağrıyor yada büyük tuvaletimi yaparken çok acıyor
Otururken kalkerken nefesimi tutuyordum ağrıdan felaket bişey yaBu hafta bendede oldu kabizlik ve 2 gun felaket kanadi wcdebende vazelin sürdüm ilacim yok devam ederse gidecegm otururken aciyor
Tamam canım sağol denicem hepsini.Canım gazını iyice çıkarman lazım . Kucakta oturturak yapılan bir pozisyon var onu dene direk geğirtiyor . Uyumaması işin de soyup emzirebilirsin . Uyuyunca yüzüne ıslak mendille silebilirsin
Bende bol sıvı alıyrm , ama karpuz fazla sevmem ekmek aksam yemıyrm ama kahvaltıda yıyormBende günlük 4 litre su içiyorum sırf size tavsiyem 1 litrelik su şişesi var hayat şu bgibi ben ondan günde 4 tane içiyorum neden şişe çünkü kafaya diktim mi gerisi bitiyor malum sıcakta var direk bitiyor ne içtiğini de biliyorsun bide bol seminotu yiyorum kahvaltı ya domates salataya katıyorum öğlen yoğurt salatalık seminotlu cacık yapiyorum ve çavdar yiyorum gebe kaldığım kilonun assagina indim bol bol sıvı akşam hiç ekmek yok karpuz bol sıvı alin
Canim ekleyemiyorum. SVAVA yaylı hamak diye geçiyor Trendyol da.Canım valla çok sevindim uyumasına. Sen de bir dinlen böylece. Linki falan var mı? Ya da ekran görüntüsü
Çok sağol canım buldum. Seninki tavana asılan galiba. Bir de portatifleri var ben ondan bakayım. Çünkü taşınma planı var bizim inşallah.Canim ekleyemiyorum. SVAVA yaylı hamak diye geçiyor Trendyol da.
Canım iki konuda da hiç bir bilgim yok ama inşallah sonuçlar temiz gelir ve önemsiz halledibilecek basit bir şeydir. Allah yardımcınız olsun inşallah.❤Kızlar moralim çok bozuk . Doğdugunda oğlumun karnında sarı iltihaplı bir sivilce vardı sonra indi tekrar şişti neyse bugün bir aylık kontrolünde düşük te olsa bağışıklık sistemi hastalığı olabilir dedi doktor çok üzüldüm . Sonuc 10 güne çıkacakmış. Daha önce böyle bir şey gören var mı ?
bir de dr silikon ucu bırak dedi zaten şimdiden acıyor dememe rağmen . Bıraktım bebiş kavradı güzel fakat o kadar çatladı ki ağladım resmen emziremedim ikimiz de harap olduk . Silikon uca geri döndüm . Uzun süre silikon uç kullanıp ta bebesinçn kilosu iyi olan var mıdır ?Eki Görüntüle 2887616
Diğer aşılar için bir şey diyemem ama aslında hepatiti yaptırmayabilirdin çünkü bildiğim kadarıyla annede hepatit olma ihtimaline karşı doğumdan hemen sonrası için aşı rutine koyuldu (zaten bizim rutin gebelik kontrollerimizde hepatit olup olmadığımıza da bakılıyor), hepatit b kan yoluyla yada cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğu için daha sonra da yapılabilir diye biliyorumBen aşı karşıtı değilim canım ama çocuk çok ilaç alıyor diye üzülüyorum işte.
otoimmün hastalığım olduğundan kadın doğumcum da romatoloji doktorum da korona aşısını olma dedi. Annemde de var aynı hastalıktan. Kadın doğumcum baştan ol diyordu ama doğumda vücudum garp tepkiler verince olma dedi. Çocuğuma da geçmiş midir benim hastalığım bilmiyoruz henüz. aşılara ilaçlara bir yan etki alerji yapar mı vücudu diye endişeleniyorum da. Binde bir de olsa kötü yan etkiler yaşayanlar oluyor işte.
O yüzden en azından devletin rutin programındakileri mecbur yaptırayım diğerlerini yaptırmam diyordum. Ama menenjit çok daha tehlikeli yani diğer rutin programdaki hastalıklardan. Ay yaptırıcam yani cesaret edemiyorum yaptırmamaya.
Doktorumla da konuşuyoruz bu konuları. Yenidoğana medikal müdahaleyi doğru bulmadığını ama herkese bu şekilde ifade edemediğini söylemişti bana. Ben böyle çok didikleyince doğumda hepatit yaptırma istersen sonra yaptırırsın hepatit dedi.
Ama ben doğumda cesaret edemedim yapın dedim yine.
Kendim olsam olmam geçerim riski de benim yani. Yavrum için böyle bir karar alamıyorum.
Daha önce hiç şahit olmadığım bişey ama inşallah temiz gelir sonucunuzKızlar moralim çok bozuk . Doğdugunda oğlumun karnında sarı iltihaplı bir sivilce vardı sonra indi tekrar şişti neyse bugün bir aylık kontrolünde düşük te olsa bağışıklık sistemi hastalığı olabilir dedi doktor çok üzüldüm . Sonuc 10 güne çıkacakmış. Daha önce böyle bir şey gören var mı ?
bir de dr silikon ucu bırak dedi zaten şimdiden acıyor dememe rağmen . Bıraktım bebiş kavradı güzel fakat o kadar çatladı ki ağladım resmen emziremedim ikimiz de harap olduk . Silikon uca geri döndüm . Uzun süre silikon uç kullanıp ta bebesinçn kilosu iyi olan var mıdır ?Eki Görüntüle 2887616
Diğer aşılar için bir şey diyemem ama aslında hepatiti yaptırmayabilirdin çünkü bildiğim kadarıyla annede hepatit olma ihtimaline karşı doğumdan hemen sonrası için aşı rutine koyuldu (zaten bizim rutin gebelik kontrollerimizde hepatit olup olmadığımıza da bakılıyor), hepatit b kan yoluyla yada cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğu için daha sonra da yapılabilir diye biliyorum
Canım ilki hakkında bilgim yok, inşallah basit ufak bir şeydir, çabucak geçsin inşallah.Kızlar moralim çok bozuk . Doğdugunda oğlumun karnında sarı iltihaplı bir sivilce vardı sonra indi tekrar şişti neyse bugün bir aylık kontrolünde düşük te olsa bağışıklık sistemi hastalığı olabilir dedi doktor çok üzüldüm . Sonuc 10 güne çıkacakmış. Daha önce böyle bir şey gören var mı ?
Kızlar moralim çok bozuk . Doğdugunda oğlumun karnında sarı iltihaplı bir sivilce vardı sonra indi tekrar şişti neyse bugün bir aylık kontrolünde düşük te olsa bağışıklık sistemi hastalığı olabilir dedi doktor çok üzüldüm . Sonuc 10 güne çıkacakmış. Daha önce böyle bir şey gören var mı ?
İnşaallah sonuçlar temiz gelir ki gelecektir gönlünü ferah tut . Silikon hiç kullanmadım evet ilk başlarda çok acıyor ama zamanla ağrı kalmıyor , her emzirmeden sonra soğuk temiz suyla yıkayınca ağrısına iyi geliyordu benim bende silikon uclarla zamanla sütun azaldığını okumuştum bı yerde ama ne kadar doğrudur bilinmez .Kızlar moralim çok bozuk . Doğdugunda oğlumun karnında sarı iltihaplı bir sivilce vardı sonra indi tekrar şişti neyse bugün bir aylık kontrolünde düşük te olsa bağışıklık sistemi hastalığı olabilir dedi doktor çok üzüldüm . Sonuc 10 güne çıkacakmış. Daha önce böyle bir şey gören var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?