Maşallah . benim ilk kızda buda aynı şekilde gür saclı ve uzun . ama ben ilknde de kestrmedm bunu da kestrmıcem xaten dökülmüştü ilk kızımın sacı komple sonra tekrar çıktı . ama sımsıyah sac kumral olduBenim kizimin saclari asiri cok ve uzun masallahilk 2 kizimda esim saclarini kesmisti 3 aylikken fln ama bunda istemiyorm yapmicam ozamanlar daha tecrubesizdim esimi dinledim bu sefer dinlemicem siz ne dusunuyrosunuz sac kesimi hakkinda guya daha gür buyuyormus.. ama alakasi yok bence, esimde zaten tm kesmeyiz dedi
Oo ozaman hic yaptirmazdim ben1 yasina dogru kel edecegz bizim ailede gelenek haline geldi sacları uzun ve sık kızım yoluyor saclarini hep
Aynen cnm ilk kizimin saclari belinden asagida ve cok gur masallah 2. Kizimin okdr gur degil ve yavas buyuyro bencede kesmekle alakasi yokCanım ben kızımı 2 aylıkken traş ettirdim ettirmez olaydım daha da uzamadı. 4,5 yaşında ve daha yeni yeni arkadan bağlanıyor düşün. Oğlumu sözde 7 günlükken traş ettirecektim ama kıyamadım zaten erkek olduğu için sık sık kesilecek. Bence gürleşmenin kesilmeyle alakası yok kızımın saçları incecik.
Ben kızımda yaptırdım. Arkadaşım yaptırmadı . Ne menenjiti ne rotayı. Çocuğu menenjite yakalandı ve elleri kesilmek zorunda kaldı çocuğun. Doktorum özellikle yaptirmami tavsiye etmişti bunda da yaptırıcam inşallah ama 3 ve 5 ayda
Menenjit hastaligi cok tehlikeli bir hastaliktir. Burda rutin asilamalat arasinda ama sadece C tipi diyer tipleri parali ama ben hepsini yaptiriyorum cok korkarim ben bu hastaliktanYa menenjit hastalığı var yani bulaşıyor öyle mi? Su çiçeği kızamık yapacağına neden rutin aşılamada bu yok mesela
Ben çok araştırmadım ama hep şey düşünüyorum devlet rutin programa koymadıysa gerekli değildir çok.
Anam şimdi çıkmayana nazar veriyorlar çıkınya benide eşim çıkarmıyor. nazara göze gelirsin diye bir tutturmuş toparlandığını görünce komşular nazar verir diyor. dün kavga ettim sırf bu yüzden allah aşkına kim neyime nazar verecek diyorum yok yok olmaz diyor.patlıyorum evde resmen.
Bende günlük 4 litre su içiyorum sırf size tavsiyem 1 litrelik su şişesi var hayat şu bgibi ben ondan günde 4 tane içiyorum neden şişe çünkü kafaya diktim mi gerisi bitiyor malum sıcakta var direk bitiyor ne içtiğini de biliyorsun bide bol seminotu yiyorum kahvaltı ya domates salataya katıyorum öğlen yoğurt salatalık seminotlu cacık yapiyorum ve çavdar yiyorum gebe kaldığım kilonun assagina indim bol bol sıvı akşam hiç ekmek yok karpuz bol sıvı alinMnkpnda ben bol su içmeye calısıyrm sıvı agırlıklı beslanmek önemli . arada kaçamak yapsamda ben korse de takıyrm arada , spor yapamıyrm yapmak lazımmş kırk çıkaralm inş onu da yapmaya calışcam . 19 kilo almştım 9 kılo kaldıydı bır haftalıkken , gobek kaldı bıraz fazla ama hamilelik oncesı kıyafetlerm olmaya başladı şükür
Kızlar bende bütün özel aşıları yaptıracağım büyük kızımada yaptırdım
Allah korusun tehlikeli hastalıklar bunlar
succulentaski devlet gerekli görmüyor diye düşünme zamanla aşı programına alınacak bu aşılarda ama her zaman olduğu gibi çok yavaş ilerliyoruz
Mesela sma hastaları için de aileler parçalanıyorlar sgk karşılasın diye o yavrucuklar ölüyor ama devletin çok ta umrunda değil
Doktoruna danış mutlaka
succulentaski canim merhaba. Yazmak istedim hamak geldi kurduk. İçi geçmemişti direk meme den hamaga koydum. Her zman ayağımda salliyordum reflü yatağında. Hamaga koydum salladım bide hamagin yay kısmı var yaylaniyor asagi yukarı. Vallaha uyudu. Sevdi gibi ilk sefer inşallah hep sever. Sallayınca 5 dk kendi sallanıyor. Kendi kendine de yaylaniyor kendi ağırlığı olduğu için. Tavsiye ederim fiyatı da 150 TL.
Ne zaman bitti canım kanama,ben öncekilerde hiç bu kadar sürdüğünü hatırlamıyorum bunda günün belli saatleri az az devam ediyor bitmeyecek heralde diyorumKızlar kadın doğum doktoruma kontrole gittim bugün. Dikişimin bir tarafında şişlik vardı ödem dedi dağılıyor dedi. 2 aylıktan itibaren hafif sporlar 3 aylıktan itibaren istediğin gibi hareket serbest dedi. İlişki serbest. Kanamam bitti. Ohh moral geldi lohusalık bitti bitiyor
Ne zaman bitti canım kanama,ben öncekilerde hiç bu kadar sürdüğünü hatırlamıyorum bunda günün belli saatleri az az devam ediyor bitmeyecek heralde diyorum
Biz denize gitmicez onu gözüm kesmiyor ama bulunduğumuz yerde geziyoruz surekli hiç eve kapanmadım ben. Bugun de pikniğe gittik mesela. Bu sıcakta insanın evde durası gelmiyor.Hanımlar bizim kırkımız bayram sonu çıkacak.biliyorsunuz benim bu üçüncü.diğer çocuklar da eşim de biryerlere gitmek istiyorlar tabi gezmek için,ufak çaplı deniz falan.hı desem hazır herkes.ben karar veremiyorum onları mı göndersem,günübirlik bir iki yere mi gitsek,yada bende kapılıp düşsemmi peşlerine yatılı bir iki gün.kış boyu daraldılar,kendim içinde bir tarafım istiyor bir tarafım rahat mı batıyo diyor,sizlerin planları neler??
Masallah canim iyi kilo almis. Bu asi ates yapmıyor ama huzursuz olabilir banyo yaptırma bugun.Slm hanımlar . bızee bugun bir ay kontrole gıttık . 3200 dogmuştu kızım hastaneden çkrken 3000 kiloydu boy 50 cm . şimdi 56 cm olmuş ve 4160 kilo olmş . normal mi sizce bide aşıdan sonra ates falan olur mu ? Ve banyo yaptrsam sorun olur mu ? Hemşireye hiç bişey sormadm çünkü covıt aşısı yapılıymş, canlı virüsmüymş neyse artık. saglık ocagı cok yogun bebek için zararlı dıye dr odasında hemen aşı olup çıktık
Biz 40.gun banyo yaptırdık canim ama gezmeye gitmedik.Kızlar 40 ının çıkması olayı bebeğin kırkıncı gününde mi yapılıyo, 41 olunca mı? Yani hani gezmeye gidilir ya o gün mesela banyodan sonra, 40. gününde mi oluyo
Devlet rota aşısını da rutine koymamış ama bizim arkadaşın cocugu rotaya yakalanmış ve bir gecede 1.5kilo vermiş cocuk mesela. Kac gün hastanede yatmış bu sebepten. Allah korusun daha tehlikeli sonuçları bile oluyor bu hastalıkların özellikle menenjit cok önemli. Menenjit aslında rutinde var ama onun da tipleri var devletin yaptırdığı sadece bir tipi için diğerleri icn yok.Ya menenjit hastalığı var yani bulaşıyor öyle mi? Su çiçeği kızamık yapacağına neden rutin aşılamada bu yok mesela
Ben çok araştırmadım ama hep şey düşünüyorum devlet rutin programa koymadıysa gerekli değildir çok.
Biz denize gitmicez onu gözüm kesmiyor ama bulunduğumuz yerde geziyoruz surekli hiç eve kapanmadım ben. Bugun de pikniğe gittik mesela. Bu sıcakta insanın evde durası gelmiyor.
Masallah canim iyi kilo almis. Bu asi ates yapmıyor ama huzursuz olabilir banyo yaptırma bugun.
Biz 40.gun banyo yaptırdık canim ama gezmeye gitmedik.
Devlet rota aşısını da rutine koymamış ama bizim arkadaşın cocugu rotaya yakalanmış ve bir gecede 1.5kilo vermiş cocuk mesela. Kac gün hastanede yatmış bu sebepten. Allah korusun daha tehlikeli sonuçları bile oluyor bu hastalıkların özellikle menenjit cok önemli. Menenjit aslında rutinde var ama onun da tipleri var devletin yaptırdığı sadece bir tipi için diğerleri icn yok.
Hatta bu rota virüsüne burada memurhanim diye arkadas vardi ya onun bebeği yakalandı buraya yazmıştı. Hastaneden kapmış yavrucak.
Aşı karşıtları yüzünden hastalıklar çoğalıyor artık mecbur yaptırıyoruz
Anladim canim ben sana asi karsitisin diye demedim de genelde artık asi karşıtları çoğaldı hastalıklar da çoğaldı demek istedim.Ben aşı karşıtı değilim canım ama çocuk çok ilaç alıyor diye üzülüyorum işte.
otoimmün hastalığım olduğundan kadın doğumcum da romatoloji doktorum da korona aşısını olma dedi. Annemde de var aynı hastalıktan. Kadın doğumcum baştan ol diyordu ama doğumda vücudum garp tepkiler verince olma dedi. Çocuğuma da geçmiş midir benim hastalığım bilmiyoruz henüz. aşılara ilaçlara bir yan etki alerji yapar mı vücudu diye endişeleniyorum da. Binde bir de olsa kötü yan etkiler yaşayanlar oluyor işte.
O yüzden en azından devletin rutin programındakileri mecbur yaptırayım diğerlerini yaptırmam diyordum. Ama menenjit çok daha tehlikeli yani diğer rutin programdaki hastalıklardan. Ay yaptırıcam yani cesaret edemiyorum yaptırmamaya.
Doktorumla da konuşuyoruz bu konuları. Yenidoğana medikal müdahaleyi doğru bulmadığını ama herkese bu şekilde ifade edemediğini söylemişti bana. Ben böyle çok didikleyince doğumda hepatit yaptırma istersen sonra yaptırırsın hepatit dedi.
Ama ben doğumda cesaret edemedim yapın dedim yine.
Kendim olsam olmam geçerim riski de benim yani. Yavrum için böyle bir karar alamıyorum.
Ben ishalden hemoroid olmuştum canım seninde öyle bir durum muSelam kızlar,buralardan çıkmayan ben,epeydir giremiyorum takip edemiyorum,çocuklu hayat farklı oluyormuşBugün yarı kırkımız çıktı çok şükür yarın anneanneye gezmeye gitcez inş. doğumdan beridir kabızlıkla uğraşıyorum öyle böyle değil,makatım çok ağrıyor,sıcak suya da oturamıyorum sık sık,bu sorunu yaşayan var mı?duphalac diye bir şuruba başladım kabızlığı çözen birde krem istemiştim aile hekiminden ama emziriyorum diye vermemiş sıcak suya otursun demiş bende kantoron yağı sürüyorum ama gidip tekrar krem isticem canım çok yanıyor,zonkluyor resmen orası,inş bir an önce kurtulurum şu kabızlıktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?